Mijasin kansainvälinen kyläjuhla 2014

Kansainvälinen kyläjuhla 

Joka vuoden heinäkuun puolen välin tienoilla Mijasin kylä kokoontuu juhlimaan kansainvälistä kyläjuhlaa. Tänä vuonna juhlaa vietetään 11.-13. heinäkuuta. Kyläläiset kokoontuvat juhlistamaan kylän kansainvälistä kulttuuria ja eri kansallisuuksien harmonista yhteiseloa tässä pienessä valkoisessa kylässä. Tätä vuodesta 1989  järjestettyä juhlaa vietetään pääasiassa Virgen de la Peñan aukiolla, jonne kokoontuu ihmisiä yli 30 eri maasta. Mijasissa asuu vakituisesti paljon ulkomaalaisia, erityisesti pohjoiseurooppalaisia ja monet ovat valinneet Mijasin jokavuotiseksi matkakohteekseen. Ensimmäinen ulkomaalainen rekisteröitiin Mijasissa jo 450 vuotta sitten.

Kyläjuhlan ohjelmasta löytyy paljon erilaisia aktiviteetteja, joita järjestetään ympäri tätä pientä ja viehättävää kylää. Tarjolla on kansainvälisiä ruokia, flamencoesityksiä, eri maiden musiikkikonsertteja, musiikkiparaateja (Pascalleja), näyttelyitä, vanhojen autojen paraateja ja paljon muuta mukavaa.

Tämä juhla kestää koko viikonlopun yli ja paikalle saapuu paljon ihmisiä myös kylän lähialueilta. Espanjassa järjestetään paljon erilaisia kyläjuhlia siellä täällä, mutta Mijasin kyläjuhla on todella hauska ja erilainen. Tässä juhlassa näet miten englantilaiset, espanjalaiset ja suomalaiset juhlivat yhdessä ilman minkäänlaisia kulttuuriesteitä. Mijas on todellakin onnistunut integroimaan ulkomaalaiset asukkaansa kylän elämään ja espanjalaiset täällä arvostavat ulkomaalaisia ja sitä että heidän kylänsä kiinnostaa matkailijoita. He ovat ymmärtäneet, minkä taloudellisen arvon turismi on tuonut heidän kotikylälleen.

Tämä juhla on aina kaikin puolin onnistunut. Kahdella päälavalla järjestettävät tapahtumat aina keräävät suuren yleisömäärän ja alueelle nousseet ruokapisteet ovat aina täynnä, varmasti myös edullisien hintojensa vuoksi. Paikalla voi herkutella vaikka vietnamilaisilla nuudelelilla, uruguaylaisilla makkaroilla ja unkarilaisilla jälkiruuilla. Paikalla voi myös huitaista hattuun muutaman tequilashotin tai virkistävän mojiton, jotta jaksaa juhlia yli puoleen yöhön asti. Arriba!

Mijasin kaupunki

Mijas 

Mijas on todellakin aivan täydellinen paikka tämänkaltaisen juhlan järjestämiseen, koska kylästä löytyy paljon puistoalueita tapahtumien järjestämiselle. Kylä on itsessään hyvin siisti ja kauniisti rakennettu. Kannattaa myös tutustua kylän muihin pikkutapahtumiin, joita järjestetään ympäri vuoden.

Idyllinen Mijasin kylä on pesiytynyt Andalusian vuoriston rinteelle ja sen valkoiseksi kalkituissa rakennuksissa on pieni vivahde maurilaista tyyliä. Mijasin kylässä on paljon nähtävää: historiallisia rakennuksia, monumentteja ja kirkkoja. Mijas sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Malagasta ja sen kansainvälisestä lentokentästä. Mijasin kylä, Las Lagunas, La Cala de Mijas, Riviera del Sol, Miraflores ja Calahonda muodostavat Mijasin kunnan ja ovat kaikki viehättäviä lomakohteita.

Lue täältä lisää Mijasista. Sivuilla on paljon tietoa kylästä, sen lähialueista sekä video tästä hurmaavasta kylästä.