Mijas, valkoinen kylä Aurinkorannikon näköalapaikalla

Mijas on yksi Aurinkorannikon vierailluimmista ja tunnetuimmista valkoisista kylistä. Kun viettää hetken kävellen sen kapeita, valkosiksi kalkittujen talojen ja kukkien reunustamia katuja, ymmärtää hyvin kylän viehätysvoiman. 

 

Mijasin lämmin ilmapiiri houkuttelee vierailijoita tutkimaan sen nähtävyyksiä ja ihailemaan kylästä avautuvaa upeaa näköalaa Aurinkorannikolle. Ei ole ollenkaan yllättävää, että Mijas houkuttelee matkailijoita ympäri maailman nauttimaan sen lempeästä ilmapiiristä ja ystävällisten kyläläisten vieraanvaraisuudesta. 

 

Mijasin kylä eli Mijas Pueblo

 

Mijas julistettiin vuonna 1969 historiallis-taiteelliseksi kyläksi. Tämä viehättävä kylä sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Malagasta ja  kylän valkoiset talot voi erottaa jo kaukaa rannikolta käsin. Ajatessa kylään vastaan tulee kiemuraisia ja äkkijyrkkiä kohtia ja jylhää maisemaa värittävät siellä täällä kasvavat jasmiini- ja laventelipuut jotka täyttävät ilman huumaavalla tuoksullaan. 

 

Plaza de Toros Mijas eli Mijasin härkätaisteluareena

Mijasin pieni härkätaisteluareena rakennettiin paikallisten iloksi vuonna 1900. Härkätaisteluringin kalkittu julkisivu on säilynyt kauniin valkoisena ja sen erikoinen ovaalin muotoinen rinki on harvinaisuus Espanjassa. 

Härkätaisteluareenan avaamisen jälkeen ringissä on nähty lukuisia taisteluja, mutta nykyisin taisteluita ei enää järjestetä. Areena suljettiin vuonna 1968 ja avattiin uudistuneena vuonna 1977. 

Arabilainen muuri ja puutarhat

Voit viettää aikaa Mijasin kylässä nauttien värikkäiden kukkien loistosta sen puutarhoissa tai vierailla ikivanhalla arabialaisella muurilla, josta aukeaa upea näkymä aina rannikolle asti. Täysin kirkkaana päivänä voit havaita Marokon vuoret taivaanrannassa. 

Kiven neitsyen kappeli eli Santuario de la Virgen de la Peña

Mijasin pyhättö

Kiven neitsyen kappeli eli Santuario de la Virgen de la Peña on yksi Mijasin kylän viehättävimmistä nähtävyyksistä. Juhlamenojen aikaan koko kylä kokoontuu tälle mystiselle paikalle, joka rakennettiin kiven sisään Friar Diego de Jesus Marian ja San Pablon toimesta vuonna 1548.

Paikallisten kansantarinan mukaan kuitenkin kaksi pientä poikaa huomasivat kauniin kyyhkyn istuvan kallionjärkäleen päällä päivä toisensa jälkeen 1500-luvulla. Yksi pojista kertoi tämän muurari-isälleen joka päätti tutkia kalliota tarkemmin. Kun muurari huomasi kiven olevan ontto, hän alkoi kaivaa tietä syvemmälle kallioon. Tarinan mukaan hän löysi sen sisältä uskonnollisia esineitä sekä neitsyen kuvan. Neitsyt oli käskenyt muuraria rakentamaan paikalle kappelin. 

Tässä hämärässä kappelissa säilytetään vieläkin Mijasin neitsyen kuvaa, jota kannattaa käydä ihailemassa. 

Immaculada Concepciónin kirkko

Kirkko Mijasin kylässä

Kylän korkeammassa osiossa sijaitsee kylän toinen uskonnollinen rakennus: Iglesia de la Inmaculada Concepción. Tämä kirkko rakennettiin vuosina 1541-1565 ikivanhan moskeijan raunioihin. Kirkon kello sijaitsee vanhan moskeijan säilyneessä tornissa.

Maxin miniatyyrimuseo

Maxin miniatyyrimuseo Mijasissa

Maxin miniatyyrimuseossa on 360 teoksen kokoelma pienoismalleja. Vuonna 1972 avetusta museosta löytää mm. hammastikuista rakennetun balettitanssijan ja riisinjyvistä rakennetun Leonardo da Vincin viimeisen aterian.  

Mijasista löytyy myös härkätaistelumuseo, historiallinen kulttuurimuseo ja San Sebastiánin museo. 

Mijasin suklaatehdas

Mayan Monkey, Mijasin suklaatehdas

Mijasissa sijaitseva Mayan Monkeyn suklaatehdas käyttää vain paikallisia luonnontuotteita suklaidensa valmistukseen. Tehtaalla voi ostaa sulkaata mutta myös osallistua sulkaanvalmistuksen kursseille. Lisää tästä suklaasuiden lempipaikasta löytyy täältä.

Patikointi Mijasissa

Jos pidät luonnosta ja patkikoinnista, voit suunnata Mijasin kävelypoluille haukkaamaan raitista ilmaa. Polkujen alkamispiste sijaitsee Mijasin kylän näköalatasanteella (Mirador de Mijas Pueblo).

Mijasin gastronomia

Voit herkutella Mijasin kylässä jossain seuraavista ravintoloista: 

  • Pampa Tabla and Tapas (Mijas Pueblo)
  • The English Tea Room (Mijas Pueblo)
  • Wine Museum
  • El Mirlo Blanco Restaurant
  • Restaurant la Alcazaba de Mijas

Pysäköinti

Paras paikka auton pysäköintiin sijaitsee aivan kylän sisäänkäynnin lähellä. Kylään asti ei edes kannata ajaa, koska kadut ovat kapeita ja paikoittain jyrkkiä. Sisääntuloalueen pysäköintipaikka on suuri ja päivän pysäköinti maksaa vain euron verran. 

Miten saapua Mijasin kylään?

Saat tarkemmat ohjeet Mijasin kylään alla olevan ruutukoodin välityksellä. 

qr mijas