5 upeaa nähtävyyttä Menorcalla

Menorca on tunnetumman Mallorcan hurmaava naapurisaari, jonka rauhallisuus ja luonnonkauneus hurmaa jokaisen. Tämä pieni Baleaarien saari on todellinen Välimeren helmi, jonka myös moni kuuluisuus on löytänyt ja jota yli 60 vuotta kestänyt massaturismi ei ole pilannut. Saari on kuuluu ehdottomasti Espanjan saarien kärkikolmikkoon. 

Seuraavaksi esittelemme tämän viehtättävän saaren viisi upeaa nähtävyyttä. 

1. Santa Marian katedraali

Santa Marian katedraali, Ciutadella, Menorca

Ciutadella on Menorcan entinen pääkaupunki saaren länsiosassa. Kun Mahonista tuli aikoinaan saaren pääkaupunki, Menorcan piispa kieltäytyi muuttamasta Ciutadellasta ja sen vuoksi kaupunki toimii yhäkin saaren uskonnollisena keskuksena. 

Ciutadellan upeasta vanhasta kaupunginosasta löytyy yksi saaren arvokkaimmista nähtävyyksistä, Santa Marian katedraali. Aragonin kuningas Alfonso III päätti rakennuttaa tämän goottilaistyylisen katedraalin 1200-luvun lopulla entisen moskeijan paikalle.

2. El Toron kukkula ja pyhättö

El Toron pyhättö, Menorca

El Toro tai Monte Toro on Menorcan korkein kukkula 358 metrin korkeudessa. Kukkula sijaitsee aivan saaren sydämessä, Ciutadellan ja Mahonin välissä. Tie kukkulalle on hyvin viitoitettu läheisestä Es Mercalin kylästä ja perille pääsee myös autolla. 

Kukkulalta seisoo viehättävä El Toron pyhättö, jonka sisältä löytyy kaunis Virgen del Toron neitsyen puuhun kaiverrettu kuva. Kukkulalta avautuu myös upea näköala läheiselle maaseudulle ja El Toron korkean huipun voi havaita selvästi saaren monesta kohdasta. 

3. Cap de Cavallerian majakka

Cap de Cavallerian majakka, Menorca

Menorcan pohjoiskärki saavutetaan ajamalla noin 20 minuuttia Es Mercadelista pohjoiseen. Vastaan tulee upea, 15 metriä korkea Cap de Cavallerian majakka joka seisoo uljaasti dramaattisten ja yli 100 metriä korkeiden kallionjärkäleiden päällä. 

Majakan valo vilahtaa kahdesti joka kymmenes sekunti. Valitettavasti majakka on suljettu yleisöltä, mutta täällä voi seurata ihaillen kun aurinko tipahtaa mereen kuin suuri veriappelsiini. 

4. La Molan linnoitus

La Molan linnoitus, Mahon, Menorca 

La Molan upea linnoitus sijaitsee Molan niemekkeellä, Mahonin sataman sisäänkäynnin lähellä ja San Felipen linnan lähellä. La Molan linnoitusta kutsutaan myös kuningatar Isabel II:n linnoitukseksi, joka hallitsi Espanjaa 1800-luvulla ja joka myös rakennutti linnoituksen. Linnoitus oli aktiivisessa toiminnassa vielä 1980-luvun alussa eikä sitä vastaan ole koskaan hyökätty. 

La Mola on auki toukokuussa tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.00 ja kesäkuusta syyskuun loppuun klo 10-20.00. Talvella linnoitus on auki harvemmin. 

5. Playa de Binigausin ranta 

Menorca - Binigausin ranta

Turkoosin siniset, paratiisimaiset rannat ovat Menorcan upeimpia nähtävyyksiä. Playa de Binigausin henkeäsalpaava paratiisiranta sijaitsee sopivan kaukana suuremmista lomakohteista ja vierailu rannalla on mukavan rentouttava kokemus. Myös uimapuvun käyttö on tällä rauhallisella rannalla vapaaehtoista. 

Playa de Binigaus on vain yksi helmi Menorcan rantojen upeassa kokoelmassa. Menorcan rannat komeilevat usein Espanjan upeimpien rantojen listoilla, kuten esimerkiksi upea Cala Turquesa, johon pääsee helposti Ciutadellasta.