Maspalomas - paikallisten lomavinkkejä matkailijoille

Maspalomasin epätodelliselta vaikuttavat hiekkadyynit ovat kuin suoraan Saharan aavikosta. Tutkijoiden mukaan hiekkadyynit muodostuivat, kun tsunami matkasi tänne aina Lissabonista asti vuonna 1755. Tämä ei suinkaan koitunut saarelle tuhoksi, koska Maspalomasista muodostui oikea Gran Canarian helmi.

Vaikka valtavat hiekkadyynit ja kutsuva meri houkuttelevatkin viettämään koko loman paratiisirannoilla aurinkoa palvoen, on Maspalomasissa ja sen läheisyydessä valtava määrä muutakin viihdykettä. 

Tuuletu hiekkadyynien keskellä

Gran Canaria - Maspalomas

Maspalomasin valtavat hiekkadyynit antavat mainion mahdollisuuden amatööri-nudisteille aloittaa helpolta pöydältä. Tuijottavilta silmiltä on helppo suojautua, sen verran dyyneiltä löytyy suojaisia hiekkapoukamia. Kannattaa kuitenkin muistaa levittää säännöllisin väliajoin aurinkovoidetta ja varata mukaan hyvät kengät. Heijastava hiekka tekee auringosta vieläkin polttavamman ja aurinko hiekasta tulikuuman. 

Seikkaile puistojen helmassa

Palmitos Park-puisto Gran Kanarialla, Kanariansaarilla

Matkailijoiden kannattaa ostaa edullisempi kahden lipun setti, jolla pääsee sekä Palmitos Parkiin että Aqualandiin. Palmitos Parkissa pääsee ihastelemaan erilaisia lintuja, delfiinejä ja papukaijoja. Tämä 20 hehtaarin kokoinen lintupuisto houkutelee varsinkin perheitä, jotka eivät halua viettää koko lomaansa hotellin altaalla. 

Kun on viettänyt päivän lintujen keskellä luonnossa, on mukava taas pukea päälle jo kuivuneen uimapuvun. Villi vesipuisto Aqualand Maspalomas on Gran Canarian suurin vesipuisto, jossa on eri tasoisia vesiliukuja niin aikuisille kuin pienimmillekin. Pieni vihje: mikäli et ole pikaruuan ystävä tai et halua heittää vähäisiä matkarahojasi ylihinnoiteltuun ruokaan, ota omat eväät mukaan puistoon.

Molemmat puistot sijaitsevat noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Maspalomasista, ja molempiin pääsee helposti myös säännöllisesti kulkevilla linja-autoilla.

Bongaa lintuja laguunilla

La Charca-laguuni Gran Kanarialla, Kanariansaarilla

Lintubongaajat tulevat pitämään palmupuiden ympäröimästä laguunista, La Charcasta, jonka löytää hiekkadyynien läntiseltä puolelta läheltä rantaa. Täällä voi nähdä kauniita muuttolintuja, jotka pysähtyvät lepäämään matkallaan Euroopasta Afrikkaan. La Charcasta tuli luonnonsuojelualue vuonna 1897.

Heilauta mailaa

Maspalomas Golf Gran Kanarialla, Kanariansaarilla

Gran Canarialla sijaitsee Espanjan vanhin golfkenttä: Real Club de Golf de Las Palmas, joka avattiin vuonna 1891. Uudempi golfkenttä sijaitsee Maspalomasissa, joka on 18 reikäinen ja 73 parin paratiisimainen kenttä merinäköaloineen. Maspalomas Golf on monen mielestä yksi kauneimpia golfkenttiä maailmassa. 

Vieraile kasvitieteellisessä puistossa

Lähellä Maspalomasin golfkenttää sijaitsee hieman erilainen viheralue. Parque Botánico Maspalomas eli Maspalomasin kasvitieteellinen puisto on 12 000 neliökilometrin kokoinen ja siellä asuu 500 erilaista istutettua ja paikallista kasvia. Täältä löydät mm. Afrikkalaisen Makkarapuun ja kasvin, joka tuottaa pumpulia.