Maron ranta Nerjassa

Maron ranta eli Playa de Maro tunnetaan myös nimellä La Cala de Maro. Maro on häikäisevän kaunis ilmestys ja ranta komeilee korkealla Andalusian parhaimpien rantojen listallemme.

Ranta sijaitsee Maron kylän vieressä, joka on vain vain muutaman kilometrin päässä Aurinkorannikon suositusta Nerjan lomakohteesta. Siitä huolimatta niin Maroa kuin sen viereistä La Caleta de Maron rantaa pidetään Nerjan rantoina. 

Maron loma-asunnot ovat tilavia ja erityisesti perheiden suosiossa. Perheet useimmiten suuntaavat hiljaisemmalle ja rauhallisemmalle La Caleta de Marolle. Tiimimme kävi kuitenkin hiljattain tutustumassa vilkkaampaan Maron rantaan, josta nyt kerromme lisää. 

Video Maron rannasta

 

Tietoa Maron rannasta

Maron ranta on noin 500 metriä pitkä ja 20 metriä leveä. Upeasta, kallioiden suojelemasta poukamasta avautuu kaunis maisema ympäröivälle rannikolle sekä lähellä sijaitsevalle maurilaiselle vartiotornille. 

Maron ranta Nerjassa, Aurinkorannikolla

On vaikea löytää Maron rantaa idyllisempää paikkaa Aurinkorannikolla. Pienestä poukamasta alkaa myös upea Los Acantilados de Maron ja Cerro Gordon luonnonpuisto. Luonnonpuistossa ei voi nykyisin enää kalastaa, joka on tuonut elämän takaisin Maron luonnonpuiston kirkkaisiin vesiin.

Snorklausta Maron rannalla, Aurinkorannikolla

Maron vedenalainen elämä on jännittävää ja näkyvyys erinomainen. Juuri kirkkaan veden ansiosta Maro lukeutuukin koko Andalusian parhaimpiin sukellus- ja snorklauskohteisiin. 

Myös perheen pienimmät voivat snorklata Marolla, sillä upeimmat vedenalaiset maisemat sijaitsevat aivan lähellä rantaa. 

Melontaa Maron rannalla

Snorklausta Maron rannalla

Erityisesti viikonloppuisin rannalle saapuu perheitä, jotka lähtevät yhteistoimin kajakkiretkelle luonnonpuistoon. Matka Maron rannalta läheiselle Burrianan rannalle on hieno kokemus koko perheelle ja helppo retki myös vasta-alkajille. 

Matkalla näkee pieniä jokien muodostamia vesiputouksia, joista hienoimpia ja isoimpia ovat Cascada la Doncellan ja Cascada Grande de Maron vesiputoukset

Melontaa Maron rannalla

Nerjan tippukiviluolille tyypillinen kalkkikivi on muodostanut upeita maisemia rannikolle. Kallioiset rannat, niiden sisään kätkeytyvät luolat ja vesiputoukset tekevät melontaretkestä jännittävän ja ikimuistoisen kokemuksen. 

Marolla voi vuokrata kajakkeja Salamandra Multi-Adventurelta. Tunnin vuokraus maksaa noin 7,5 euroa ja he tarjoavat myös opastettuja kierroksia. Salamandalta voi vuokrata myös sup-lautoja ja muita vesiurheiluvälineitä.

Maron rannan palvelut ovat loistavat. Rannalla on kioski, ravintola, aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspiste, yleiset wc- ja suihkutilat ja kesäisin rannalla päivystää hengenpelastajia.  

Saapuminen Maron rannalle

Jos suunnistaa rannalle Nerjasta, kannattaa ajaa vanhaa rannikkotietä N340 ja kääntyä tieltä Maron tienviitan kohdalla. Rannalle pääsee ajamalla kylän läpi liikenneympyrälle asti, josta käännytään oikealle. Tämä on ainoa tie rannalle. 

Tieltä jatketaan vuoraan kiemurtelevaa tielle maatilojen ohi alaspäin rantaa kohti. Kun saapuu lähemmäksi rantaa, näkyy tien varrella pysäköityjä autoja. Auton voi jättää minne vain, ellei Maron matka ajoitu kesäaikaan tai viikonloppuna, jolloin jo aikaisin aamulla rannalle suunnistavat auringonpalvojat ruuhkauttavat pysäköintialueen. Paikalla päivystää pysäköintivalvojia, joille voi antaa euron tai pari vaivanpalkkaa. 

Vietä upea päivä yhdellä Costa del Solin parhaimmista rannoista ja tutustu alueen muihin helmiin Nerjan parhaimpien rantojen oppaamme avulla. 

Kartta Maron rannasta