Polttarit Marbellassa

Costa del Solin bilepääkaupungista Marbellasta on tullut yksi suosituimmista polttarireissukohteista Euroopassa. Luksusbileistään ja trendiklubeistaan tunnettu eliittikohde houkuttelee auringon ja paratiisirantojen perässä juoksevia bilehileitä ympäri maailman. 
 
Kellon ympäri jatkuvien juhlien lisäksi Marbellassa pääsee nauttimaan Andalusian parhaimmista rannoista, alueen loistavasta gastronomiasta ja lähialueen upeista nähtävyyksistä. Täällä luodaan unohtumattomia polttarimuistoja joita muistellaan lämmöllä läpi elämän. 

Marbellan parhaat polttarimestat

Suurin osa Marbellaan saapuvista polttariporukoista tulevat nauttimaan kaupungin energisestä yöelämästä ja Puerto Banúsin rantaklubeilla järjestettävistä päiväbileistä. Marbella on tosibilettäjän unelmakaupunki, jossa juhlat alkavat jo heti aamiaisajan jälkeen ja jatkuvat aina aamun pikkutunneille asti. 

Rantaklubit

Marbella on todellinen luksuselämän, jetset-juhlien ja loistokkaiden uima-allasbileiden mekka. Kaupungista löytyy lukuisia koko Euroopan parhaimpia rantaklubeja, jossa parveilee julkkiksia ja kuuluisimpia it-henkilöitä pilvin pimein. Rantaklubeilla palveluun kuuluu lähes aina oma henkilökohtainen tarjoilija, luksusaurinkotuoli sekä tasokasta purtavaa ja juotavaa. Suosituimmilla klubeilla, kuten Funky Buddhalla ja Ocean Beachilla on päivittäin vauhdikasta ohjelmaa tarjolla, kuten maineikkaiden DJ:den isännöimiä pool partyjä ja erilaisia villejä teemajuhlia. 

Ocean Beach

Jahti- ja uima-allasbileet

Marbellassa juhlitaan koko kesän läpi maailmankuuluja uima-allasbileitä, joissa shampanja virtaa ja jetset-elämä loistaa. Niistä suosituimpiin kuuluu esimerkiksi Plaza Beachin vaahtobileet, jossa kuuluisat DJ:t huolehtivat bilekansan viihdyttämisestä koko päivän. Suosittelemme varaamaan paikat juhliin hyvissä ajoin, sillä suosituimmat klubit kuten Ocean Beach ja La Sala by the sea myyvät usein liput loppuun jo viikkoja ennen bileitä. 
 
Marbellan jahtibileet ovat erityisen suosittuja juuri polttariporukoiden keskuudessa. Hulppeilla jahdeilla järjestettävillä "viinaristeilyillä" juotavat sisältyvät luonnollisesti hintaan ja musiikista huolehtii risteilyn oma DJ. Monet järjestäjät tarjoavat myös mahdollisuuden erilaisten vesiurheilulajien, kuten SUP-lautailun ja melonnan harrastamiselle. 
 

Polttarit Funky buddhassa

Marbellan baarit ja klubit

Puerto Banusin yökerhot kuten LinkersBijoux Banús ja O'Grady's ovat kaupungin bilettäjien suosiossa niiden loistavan sijainnin ja tunnelman ansiosta. Myös Claddagh Irish Bar Avenida Arias Maldonadolla houkuttelee rennompaa tunnelmaa kaipaavia juhlijoita. Edellä mainittujen lisäksi myös kultaisella maililla sijaitseva La Sala ja Calle Camilo José Celalla sijaitseva Beckett's kerää talon täyteen lähes joka päivä. 

Polttariporukat aloittavat usein illan kaupungin trendikkäissä cocktail-baareissa, joista suosituin on kekseliäistä drinkeistään kuuluisa Astral Cocktail Bar. Baari on rakennettu kokonaan puusta ja sen rento biitsitunnelma kruunaa kokonaisuuden. Myös Marbellan sataman vieressä sijaitseva gastrobaari The Beacon tarjoilee loistavia cocktail-elämyksiä sekä aasialaistyylisen menun pieneen nälkään.

Bijoux Banus

Lähellä Paseo Maritimoa sijaitseva, hauska Barrocco Cafe Cocktail Bar kuuluu monen Marbellassa lomailevan lempipaikkoihin sen ystävällisen palvelun ja loistavien cocktailien ansiosta. Barroccossa vietetään alkuillasta vilkasta "happy houria" ja tunnelma on rennon tyylikäs. 
 
Trendikkäimmät tanssimestat löytyvät tietenkin Puerto Banusin ja kultaisen mailin rantabulevardilta, jossa jetset-eliitti bailaa aamun pikkutunneille asti Pangean, Tibu Banúsin, Olivia ValerenAqwa Mistin ja La Suiten hohdokkaissa yökerhoissa.
 

Marbellan vanhastakaupungista taas löytyy tunnelmallisia tapas-baareja, joissa soitetaan rentoa live-musiikkia kesän vilkkaimpina iltoina. Erityisesti La Taberna del Pinxton herkulliset tapas-annokset kuuluvat vahvoihin suosikkeihimme. 

Pangea yökerho Marbella

Polttariaktiviteetit Marbellassa

Marbellasta vilkkaan yöelämän lisäksi myös paljon muuta tehtävää ja nähtävää. Polttariporukat usein yhdistävätkin lomaan juhlimisen ohella myös erilaisia hauskoja aktiviteetteja, joista kerromme seuraavaksi parhaat tärpit. 

Viini - ja tapaskierrokset

Marbellan upea vanhakaupunki tarjoaa loistavan mahdollisuuden sukeltaa alueen herkullisen gastronomian mielenkiintoiseen maailmaan. Täällä pääsee tutustumaan maan historiaan ja rentoon elämäntyyliin sekä ihailemaan vanhankaupungin kapeita mukulakivikatuja pienine baareineen ja kahviloineen. Wine Tasting Marbella (+34 639 917 246, www.winetastingmarbella.com) tarjoaa erilaisia gastrokierroksia, jotka on suunniteltu vastikään polttariryhmille. Pieni varoituksen sana: viattomalta tuntuva opastus alueen viinien ja perinneruokien maailmaan usein päättyy hilpeään yöhön vanhankaupungin hämyisän hauskoissa baareissa. 
 
Espanja on kuuluisa pitkät perinteet omaavasta tapaskulttuuristaan ja loistavasta gastronomiastaan. Marbellasta löytyy mitä parhaimpia ruokapaikkoja illanviettoon tai vaikkapa seuraavan aamun kankkusen hoitoon. Suosittelemme kokeilemaan erityisesti perinteisiä El Estrechon ja El Paliquen bodegoita, jotka tarjoilevat alueen suosituimpia perinneherkkuja ja talon omia erikoisuuksia.  

Flamenco-showt Marbellassa

Oman lisäyksensä Marbellan matkaan tuo ilta maan kuuluisimman taiteenlajin, flamencotanssin parissa. Tulinen, intohimoinen ja elegantti show toimii loistavasti vauhdikkaan illan aloitusohjelmanumerona. Marbellan vanhassakaupungissa sijaitseva Flamenco Ana Maria järjestää flamencoesityksiä myös yksityisesti ryhmille juomien ja tapas-annosten saattelemana. 

Flamencoesitys Marbellassa, Espanjassa

Delfiinien ja valaiden bongausta

Marbellan kirkkaat vedet tarjoavat paljon aktiviteetteja ja nähtävää sameampiin vesiin tottuneelle pohjoismaalaiselle. Bongausretkillä saattaa nähdä delfiinien lisäksi kaskelotteja sekä miekka- ja siilivalaita. Retkenjärjestäjät lupaavat 99 prosentin varmuudella, että jotain edellä mainituista nähdään matkalla ja epäonniset pääsevät seuraavalle retkelle ilmaiseksi. 

Suihkulaudalla korkeuksiin

Huikean hauska suihkulautailu on tämän hetken it-laji lämpimissä maissa ja polttariryhmät lähtevät mielellään kokeilemaan James Bond-tyylistä seikkailua veden päällä. Yleensä sessio kestää noin 30 minuuttia, jonka aikana pyritään pysymään veden päällä vähintään viiden minuutin jaksoissa. Täydellinen adrenaliinipiikki polttariystäville ennen illan jatkoja!

NomadJets Marbella

Olympiakisat rannalla

Polttarikankkusesta pääsee nopeasti eroon osallistumalla hullun hauskoihin rantaolympialaisiin. Olympialaisissa on erilaisia haasteita ja tehtäviä, johon kuuluu leikkimielistä kisailua esimerkiksi melonnan, lentopallon ja esteratojen merkeissä. Pientä ponnistelua ja hyvää huumoria vaativa leikkimielinen kisa on ollut yksi Marbellan polttariryhmien hauskimpia ohjelmanumeroita. 

Cocktail-työpaja

Jos baari tuntuu olevan liian kaukana, voit aina tuoda sen itse omaan Marbellan loma-asuntoosi! Hauskimpiin polttarileikkeihin kuuluvissa cocktail-työpajoissa osaavat baarimikot saapuvat opettamaan hienoja cocktailtemppujaan janoiselle juhlaväelle. Parhaimpien drinkkien valmistuksen lisäksi jokainen saa suunnitella oman nimikkococktailinsa, jonka tilaaminen myöhemmin Marbellan yökerhoissa saattaa aiheuttaa baarimikoille päänvaivaa.

Cocktaileja Marbellassa

Hemmottelua ja hoitoja

Edellisen illan kankkunen karisee nopeasti rennolla hemmottelusessiolla Marbellan kylpylöissä. Naisten Marbellan polttariohjelmaan kuuluu usein erilaisia hoitoja kaupungin tasokkaissa kauneushoitoloissa ja erityisen suosittuja ovat iltaa edeltävät glamour-meikkisessiot, saunaillat ja hieronnat. Jos kaipaa siis todellista tyyliä iltaan, kannattaa varata meikkisessio koko porukalle Marbellan taitavien meikkitaiteilijoiden salongeissa. 

Extreme-taiteilua kanjonissa

Eilisen juhlinnan rippeet karisevat myös loistavasti extreme-laji kanjonoinnin parissa. Kanjonoinnissa seikkaillaan kauniissa luontomaisemissa omin voimin edeten, hypellen kiveltä toiselle, kahlaten puroissa ja kiiveten seiniä pitkin syvissä rotkoissa. Matkalla usein pulahdetaan virkistäytymään luontoaltaissa ja vesiputouksilla sekä nautitaan voimaannuttava lounas raikkaassa ulkoilmassa. Konjonointi (escape2marbella, +34 722 182 721, www.escape2marbella.com) on yksi tämän hetken suosituimmista extreme-lajeista polttariryhmien keskuudessa.

Kanjonointia Marbellassa

Hovimestari hoitaa

Marbellasta löytyy kattava valikoima ammattimaisia hovimestareita joka lähtöön. Tyttöporukat usein palkkaavat komean ja timmin hovimestarin (+34 627 683 045, marbellascheekybutler.com) illaksi tai koko viikoksi loma-asuntoon huolehtimaan vieraista. Hovimestari viihdyttää neitoja taiteilemalla erilaisia herkkuja ja cocktaileja, eivätkä heidän tanssitaitonsa ole koskaan ruosteessa nekään. 

VIP-luksusjahdin kyydissä

Puerto Banúsissa majoittuvat kuuluisuudet tapaavat vuokrata satamasta luksusjahdin matkaseurueelleen päiväksi tai pariksi. Näin menettelevät myös monet polttariporukat, joilla budjetti riittää tähän eliitin suosimaan ylellisyyteen. Jahdissa vieraiden viihtyvyydestä huolehtii ammattitaitoinen henkilökunta ja aikaa vietetään kannella auringosta nauttien, shampanjaa siemaillen ja Välimeren kirkkaissa vesissä uiden. 

Jahtien vuokrausta Marbellassa

Kuplafutista

Leikkimielinen kuplajalkapallokisa on saavuttanut suuren suosion Marbellassa lomailevien polttaripoikaryhmien keskuudessa. Kuplajalkapallossa pelataan tavallista jalkapalloa ja pelaajat ovat pukeutuneet valtavaan ylävartalon peittävään muovikuplaan. Usein kentän laidalla päivystää palkattu "puputyttö", joka tarjoilee kylmiä juotavia pelipojille aina tarpeen tullen. 

Marbellan polttariporukan majoitusvaihtoehdot

Polttariryhmät löytävät majoitusvaihtoehtoja Marbellan budjetti-lomakohteista aina hulppeisiin luksushuviloihin, joissa on oma uima-allas ja ranta kivenheiton päässä.

Jos haluaa majoittua lähelle Marbellan luksusravintoloita, parhaimpia yökerhoja ja Costa del Solin upeita rantoja, kannattaa etsiä loma-asuntoa Puerto Banúsista. Täältä löytyy yksi maailman kuuluisimmista ostoskaduista merkkiliikkeineen ja parhaimmat rannat ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Puerto Banus, Espanja

Marbellassa on kaksi erilaista puolta. Kultaisen mailin ja Puerto Banúsin glamour-tunnelma eroaa valtavasti Marbellan vanhassakaupungissa leijailevasta, historiallisen rennosta tunnelmasta. Vanhankaupungin tunnelmalliset flamenco-musiikkia soittavat tapas-baarit, kapeat kujat ja värikkäin kukin koristellut parvekkeet luovat mukavaa vastapainoa rannan hohdokkaaseen jetset-elämään. Majoittuminen Marbellan vanhassakaupungissa on hyvä vaihtoehto, jos kaipaa omaa rauhaa loisteliaan bileillan jälkeen. 

Marbellasta löytyy myös yksi Espanjan parhaimmista nudistirannoista, Cabo Pino. Rannalle voi singahtaa lepäämään rauhallisempaan ympäristöön rankan illan jälkeen. Auringonpalvonnan lisäksi Cabo Pinolla voi viettää aikaa rannan viihtyisissä chiringuito-rantabaareissa siemaillen vaikka hileisiä sangria-drinkkejä.

Marbellassa pääsee nauttimaan koko Costa del Solin parhaimmista ja loistokkaimmista juhlista, silmien kantamattomiin jatkuvista hiekkarannoista ja loistavista aktiviteeteista. Säkeinöivästä jetset-skenestä tunnettu Puerto Banús, Marbellan tunnelmallinen vanhakaupunki ja lähialueen upeat nähtävyydet pitävät vaativammankin polttariporukan viihdytettynä ja kotiin suunnataan yhtä ikimuistoista kokemusta rikkaampana.