Gay-klubien opas Marbellaan

Espanjaa on monesti ylistetty koko maailman gay-ystävällisimmäksi maaksi ja siitä onkin kuoriutunut yksi HLBT-väen suosituimmista lomakohteista Euroopassa. Seksuaalivähemmistöille suunnattujen palvelujen kirjo on myös laajentunut huomattavasti tasa-arvon takaavien lakimuutosten tultua voimaan myös Espanjassa. Suomessa homomatkailu on vielä lapsenkengissä, mutta Espanja on jo valjastanut monen kaupungin gay-lomailun todelliseen nousukiitoon. 

Gay-matkailusta puhuttaessa tulee ehkä ensimmäisenä mieleen lomakohteet kuten Sitges ja Torremolinos, joista molemmista löytyy lukuisia gay-baareja ja klubeja. Näiden Costa del Solin suosikkikaupunkien lisäksi luksuskohteena tunnettu Marbella on ryhdistäytynyt gay-kohteena huomattavasti viime vuosikymmenellä. Trenditietoiset HLBT-matkailijat suuntaavat Marbellaan nauttimaan kaupungin luksusjuhlista, tasokkaista rantaklubeista ja maailmankuuluista ravintoloista.  

Marbellan suosituimmat gay-baarit ovat drag- ja live-esityksistään kuuluisa Mikonos Gay Bar sekä kaupungin keskustassa sijaitseva Fenix, joka on Marbellan ainoa gay-cocktailbaari. Molemmissa paikoissa on energinen ja hauska ilmapiiri sekä kattava drinkkilista moneen makuun. 

Marbellan Puerto Deportivon satamassa sijaitseva Recuerdos Kiss kuuluu Marbellan suosituimpiin gay-yökerhoihin. Täällä voi aloittaa illan ihailemalla upeaa auringonlaskua hileisen cocktailin äärellä. Meno jatkuu villinä aina aamun pikkutunneille saakka ja majoittuminen Puerto Banúsissa takaa lyhyimmän kotimatkan bileillan jälkeen. 

Supersuosittu Olivia Valéren yökerho järjestää tunnetusti Marbellan trendikkäimpiä bileitä ja kuuluu Marbellan julkkisten ja rahakkaiden lempipaikkoihin. 

Kultaisen mailin lähellä sijaitseva Mask Marbella kuuluu sekin kaupungin gay-ystävällisimpiin yökerhoihin. Luksusta henkivä avantgarde-sisustus ja suositut teemaillat ovat nostaneet Mask Marbellan kaupungin gay-matkailijoiden huulille. 

Marbellan yöelämä vilkastuu jo heti huhtikuun lopulla, kun suurin osa yökerhoista ja rantaklubeista avaavat ovensa kesäkaudeksi. Juhlakausi jatkuu kesän läpi aina syyskuuhun asti, jolloin järjestetään massiivisia kesäkauden päättäjäisjuhlia ympäri kaupunkia. 

Marbellan rantaklubit ovat kaikki tunnetusti homoystävällisiä ja ne järjestävät usein erilaisia gay-teemajuhlia joihin kaikki ovat tervetulleita. Gay-matkailijat viihtyvät klubeilla aamusta iltamyöhään ja tunnelma on salliva ja vapaa. 

Marbellan maailmankuulut uima-allasbileet houkuttelevat myös osaltaan gay-matkailijoita kaupunkiin. Huolellisesti järjestetyt teemajuhlat keräävät klubit täyteen jo aikaisin aamupäivällä ja päivä vierähtää nopeasti altaalla tanssien, cocktaileja siemaillen ja loistavasta ruuasta nauttien. 

Marbella on helppo ja mukava kohde kaikille queer-matkailijoille. Vaikka kaupungissa ei olekaan valtava määrä gay-klubeja, on tunnelma kaupungin yökerhoissa ja rantaklubeilla hyvin salliva ja rento. Aikaa voi viettää juhlien ohella kaupungin upeista rannoista ja maakunnan herkullisesta gastronomiasta nauttien. Erityisesti nudistien suosima Cabopino kuuluu myös gay-matkailijoiden suosikkirantoihin Marbellassa. 

Kun majoittuu loma-asuntoon Marbellassa, on kaupungin aktiviteettien lisäksi kaikki Costa del Solin upeimmat nähtävyydet mukavan ajomatkan päässä. Marbellasta on helppo lähteä vaikka Rondaan päiväretkelle ja illaksi suunnistaa takaisin kaupungin sykkivään yöelämään.