Tehtävää ja nähtävää Mallorcalla - top 5

Baleaarien saarten kestosuosikilla Mallorcalla aika rientää. Vaikka lomailijasta tuntuukin että rannalla loikoillessa asiat eivät voisi olla paremmin, kannattaa silti varata hieman aikaa tutustua saaren upeimpiin nähtävyyksiin. Esittelemme tässä Mallorcan viisi upeinta nähtävyyttä.  

1. Castell de Belver 

Bellverin linna Palma de Mallorcalla 

Goottilaisen tyylisuuntauksen mestariteos Bellverin linna (Castell de Bellver) on näkemisen arvoinen paikka. Linna rakennettiin 1300-luvulla Jaume II:lle kuninkaalliseksi asunnoksi. Linna sijaitsee kukkulalla 112 metrin korkeudessa, kolmen kilometrin päässä Mallorcan pääkaupungista Palma de Mallorcasta. Kukkulalta avautuu upea näkymä pääkaupungin satamaan ja merelle. 

Linnan aukioloajat ovat luonnollisesti talvisin lyhyemmät kuin kesäaikaan, mutta joka tapauksessa linna on auki jokaisena viikon päivänä. Historian ystävät tulevat viihtymään linnan museossa, kun taas seikkailumieliset voivat leikkiä kukkulan kunigasta linnan sisätiloissa. 

2. Parc Natural de Mondrago

Mondragòn luonnonpuisto, Mallorca 

Upea Mondragón luonnonpuisto sijaitsee saaren kaakkoisrannikolla, aivan lähellä Santanyíta. Mondragón luonnonpuisto sopii niin aktiivipatikoitsijoille kuin sitä vähemmän harrastaville, puisto on helppokulkuinen ja hyvien yhteyksien päässä. Kannattaa ehdottomasti ottaa uimapuku mukaan, siellä puisto on täynnä upeita poukamia jossa voi pulahtaa turkoosiin veteen. Mondragón luonnonpuisto on erinomainen kohde myös lintubongaajille, nimittäin puistossa lentelee yli 70 eri untuvikkoa. 

Puiston sisäänkäynnillä on ilmainen pysäköintialue sekä infopiste. Lue lisää Mallorcan rantapoukamista täältä. 

3. Alcúdia

Alcudia, Mallorca 

Port d'Alcúdia on pohjoisen Mallorcan suosituin matkailukohde. Rannikkokylän ranta Platja d'Alcúdia tarjoaa auringonpalvojien käyttöön huimat 14 kilometriä kultaista hiekkaviivaa. Vaikka tilaa tuntuu olevan paljon, et tule olemaan ainoa matkailija rannalla. Paikka on erityisen suosittu juuri sen paratiisimaisen rannan vuoksi. 

Alcúdian vanhakaupunki taas tarjoaa taas valtavan määrän historiaa ja kulttuuria sekä aivan erilaisen puolen matkailun valloittamasta Mallorcasta. Sunnuntaisin ja tiistaisin voit tehdä ainutlaatuisia ostoksia vanhankaupungin markkinoilla. 

4. Le Seu

Palma de Mallorcan katedraali 

Palma de Mallorcan Santa Marian katedraali on toiselta nimeltään "Le Seu". Katedraali on Palma de Mallorcan ja koko saaren ylpeys, eikä sitä ole helppo olla huomaamatta. Le Seu on ensimmäinen asia minkä näet kun tulet linja-autolla lentoasemalta kaupungin keskustaan. 

Le Seu rakennettiin aikoinaan arabialaisen moskeijan paikalle. Katedraali on 121 metriä korkea, 55 metriä leveä ja sen valtava laiva on 44 metriä pitkä. Aragonian Jaume I aloitti katedraalin rakentamisen vuonna 1229, mutta se saatiin valmiiksi vasta 400 vuotta jälkeenpäin vuonna 1601. Barcelonan kuuluisa arkkitehti Antoni Gaudi työskenteli hetken katedraalin entisöinnin parissa, mutta lopetti työn ajauduttuaan riitaan sen urakoitsijan kanssa. 

5. Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana, Mallorca 

Mallorcan jyrkkärinteinen vuoristo Serra de Tramutana on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi sen ainutlaatuisen kulttuurimaiseman vuoksi. Vuoriston huippu Puig Major yltää 1445 metrin korkeuteen ja se on samalla Baleaarien korkein kohta. Vuoristossa voi ajoittain jopa sataa lunta ja vuosittainen sademäärä on erittäin korkea. 

Ensimmäiset merkit ihmisasutuksesta Serra de Tramutanan vuoristossa viittaavat 2500 eaa. luvulle. Muslimivallan aikana Serra de Tramutanaa alettiin viljellä ja 1500-luvulla vuoristossa viljeltiin öljypuita. Oliiviöljy oli saaren pääelinkeino 1600-1800-luvulla, ennen kun matkailu valloitti Mallorcan. 

Inpiroidu matkustamaan tälle upealle saarelle ja katso kuvakokoelmamme Mallorcasta.