Missä yöpyä Mallorcalla

Baleaarien suurin saari Mallorca on monipuolinen sekoitus kulttuuria, upeita luontomaisemia, rauhallista rantaelämää ja vilkasta yöelämää. Vaikka Mallorcaa joskus luonnehditaankin bilesaareksi, on sillä kuitenkin paljon tarjottavaa upeita luontomaisemia kaipaaville urheilijoille ja luontomatkailijoille. Myös lapsiperheet arvostavat saaren rentoa ilmapiiriä sekä lapsiystävällisiä rantoja. 

Mallorcan loma jättää pysyvän vaikutelman ja kaipuu saarelle saa usein matkailijat palaamaan. Etsiipä sitten rentoa rantalomakohdetta, villiä yöelämää, upeita luontomaisemia, rikasta vedenalaista elämää tai perhelomakohdetta, Mallorcalta löytyy jokaiselle täydellinen alue ikimuistoiselle lomalle.
 Mallorca - Port de Pollensa 

Retkeily ja patikointi Mallorcalla

Kävelystä ja retkeilystä on tullut nopeasti yksi Mallorcan suosituimmista loma-aktiviteeteista. Häikäisevän kauniiden vuoristo- ja rantamaisemien saari on myös varustettu loistavilla patikointireiteillä, joille voi lähteä vaikka pienempien lasten kanssa. Patikkapolut kulkevat niin Serra de Tramuntanan vuoriston sekä Pla de Mallorcan maaseutumaisemissa kuin saaren tyrmäävän kauniiden merenrantapoukamien ohi, joihin voi pysähtyä virkistävälle pulahdukselle turkoosiin veteen. Ei tarvitse olla kokenut patikoitsija lähteäkseen tutkimaan Mallorcan upeaa luontoa; polut ovat hyvin viitoitetut ja tarjolla on myös lyhyempiä reittejä. Paras vuodenaika patikkaretkelle on helmikuusta toukokuuhun, mutta saarella tapaa retkeilijöitä vuoden ympäri.

Serra de Tramuntanan läheisyydessä on valtava skaala erilaisia reittejä ja majoittumalla loma-asuntoon Fornalutxin vuoriston alueelle pääsee parhaiten nauttimaan näistä poluista sekä Mallorcan kauneimmista maaseutumaisemista. Valldemossan kunnasta löytyy hieman helpompi kävelyreitti (14 km) joka tarjoaa häikäiseviä näköaloja Pla des Pouetiin ja kulkee myös Mirador de Can Costan maisemapaikan kautta. Noin neljän tunnin reitti Fornalutxista Puig de Sa Bassaan taas kulkee appelsiini-, oliivi- ja tammipuiden seassa noin 10 kilometrin matkan. Patikkapolkujen vaativuustaso nousee aina mitä korkeammalle vuoristoon kulkee ja retiti kuten Tossals-Verds Massif sekä ympyrän kiertävä Embassament de Cúber kuuluvat saaren haastavampiin polkuihin.

Playa de Formentorin ranta, Atalaya d'Albercuix

Patikoitsijat ja retkeilijät löytävät myös upeita luontopolkuja saaren pohjoisosasta. Alcudian niemeltä löytyy yksi pohjoisen helpommista poluista, joka tarjoaa kauniita maisemia Mallorcan rannikolle. Noin 12 kilometriä pitkän reitin kohokohtia ovat Talaia d'Alcúdian kukkula, Platja Coll Baixin ranta sekä vanha vartiotorni polun varrella. Formentorista taas löytyy 10 kilometriä pitkä reitti, joka kulkee upeiden näköalakohtien, rauhallisten merenrantapoukamien ja erikoisten kalliomuodostelmien ohi. Reitti nousee 824 metriin ja kulkee niin laaksoissa kuin vuoristossakin. 

Pyöräily Mallorcalla - parhaat alueet majoittumiseen

Mallorcan kauniit maisemat sekä lämmin ilmasto tekevät siitä loistavan kohteen myös pyöräilyn ystäville. Moni pyöräilyreitti kulkee luonnonsatamien, upeiden hiekkarantojen, kallioisten rannikkomaisemien sekä kauniiden maaseutumaisemien ohi. Saaren 1250 kilometriä pitkä, viitoitettu pyöräilyreitistö kulkee pääasiassa erillään saaren pääteiltä ja siihen kuuluu eri vaativuustason reittejä. Mallorca on kunnostautunut pyöräilymatkailuun viime vuosina ja saarelta löytyy lukuisia pyörävuokraamoita niin ammattilaisille kuin vapaa-ajan pyöräilijöillekin. Saarella pyöräillessä kannattaa pakata mukaan heijastimien ja kypärän lisäksi pyörävalot, jotka ovat pakollisia Mallorcalla.

Pyöräilyä Mallorcalla

Jos miettii mihin kannattaisi majoittua Mallorcan pyöräilylomalla, voi käyttää saaren pyöräilyteiden kulkureittejä viitoittajana. Rannikon upeissa merimaisemissa kiemurtelevat reitit ovat parhaita vasta-alkajille. Helpompia reittejä käyttävät voivat majoittua Alcudiaan, joka sijaitsee lähellä Albuferan luonnonpuistoa ja jonka läheltä alkaa 30 kilometriä pitkä pyöräilyreitti vasta-alkajille. Cala Millorin, Felantixin ja Porrerresin kautta Arenaliin kulkeva, 71 kilometriä pitkä reitti soveltuu taas hieman enemmän kokemusta omaaville pyöräilijöille. Haastavampi reitti kulkee muun muassa häikäisevän kauniin Coves del Drachin poukaman ohi, joka sijaitsee Porto Cristossa. Vieläkin haastavampi, 100 kilometrin pyöräilyreitti kulkee Serra de Tramuntanan vuoriston ympäri jyrkissä ylä- ja alamäissä. Näiden reittien läheisyyteen majoittuvat voivat etsiä loma-asuntoa Puerto Pollensan alueelta. 

Perheloma Mallorcalla

Mallorca on aina ollut suosittu perhelomakohde, johon lentää verrattain nopeasti Suomesta. Saaren tasokkaat palvelut, loistava aktiviteettien ja nähtävyyksien valikoima sekä häikäisevän upeat rannat houkuttelevat Mallorcalle lapsiperheitä vuosi toisensa jälkeen enemmän.

Saaren itäosasta löytyy kaksi saaren perheystävällisintä rantaa. Pehmeähiekkaista Cala Agullaa ympäröi kaunis, vehreä luonto ja se tarjoaa mukavasti aktiviteetteja vesiurheilun ystäville. Myös Cala Millorin valkoinen puuterihiekka, matala ranta ja hyvät palvelut houkuttelevat Mallorcalle suunnistavia lapsiperheitä. Vuokraamalla loma-asunnon Artásta päääsee nopeasti molemmille rannoille nauttimaan rennoista rantapäivistä.

Jos edessä on lomamatka Mallorcalle lasten kanssa, kannattaa välttää bilekohteita kuten S'Arenalia ja Magalufia. Sen sijaan suosittelemme etsimään vuokrattavaa loma-asuntoa saaren pääkaupunki La Palman alueelta, jolloin on lähellä saaren parhaimpia teemapuistoja ja nähtävyyksiä. Aqualandin ja Western Water Parkin kaltaisissa puistoissa lapset viettävät ikimuistoisia hetkiä vesileikkien ja -liukujen parissa. Palman merimaailmassa lapset taas pääsevät tutustumaan akvaarion upeaan vedenalaiseen maailmaan. Hurjapäät voivat suunnata Katmandun seikkailupuistoon tai vaikkapa Coves de Gènovan luoliin. Pääkaupungista löytyy myös paljon mukavia nähtävyyksiä koko perheelle. 

Parhaat rantalomakohteet Mallorcalla

Mallorcalta löytyy lukematon määrä tyrmääviä rantoja, kuten pieniä merenrantapoukamia, villejä luonnonrantoja sekä pitkiä hiekkarantoja. Jokaisella rannalla kimmeltää kristallinkirkas vesi ja niitä ympäröi toinen toistaan upeammat maisemat.

Jos haluaa löytää itsensä vaikkapa häikäisevän kauniin Font de Sa Calan läheisyydestä, kannattaa majoittua Cala Ratjadan alueelle. Saaren itäosassa sijaitsevan Cala Dorin lomalaiset pääsevät nauttimaan kuuluisan Cala Agullan upean rannan puuterimaisesta hiekasta. Näiden lisäksi suosittelemme tutustumaan myös upeisiin Caló d'es Poun sekä Cala Sa Naun poukamiin, joita ympäröivä luonto ja turkoosi vesi jättävät sanattomaksi.

Parque Natural de Mondragin luonnonpuisto, Mallorca

Mallorcan upeat Cala S'Amarador ja Cala Mondragón poukamat sijaitsevat vain kivenheiton päässä Mondragón luonnonpuistosta. Jos haluaa majoittua lähelle näitä kahta saaren upeinta lahtea, kannattaa etsiä loma-asuntoa Santanyjista. Jos kuitenkin mielummin viettää aikaa pidemmillä rannoilla, suosittelemme etsimään loma-asuntoa Camposista, joka on lähellä saaren upeimmaksi luokiteltua Es Trencin rantaa sekä kaunista Cala en Tugoresin poukamaa. Lisää tietoa näistä löytyy Mallorcan parhaimpien rantojen artikkelista.

Sukeltajan loma-alueet Mallorcalla

Mallorcalta löytyy antoisia sukelluskohteita ympäri saarta. Saarella on mielenkiintoisia, vedenalaisia luolia, värikkäitä kasveja ja eläimiä, uponneita hylkyjä sekä sukellusaluksia. Monet Mallorcan sukellusalueet ovat suojeltuja, joka selittää niiden rikkaan kasviston ja eläimistön. Paras aika sukeltaa saarella on aina huhtikuusta lokakuuhun ja saarelta löytyy lukuisia sukellusretkiä ja -kursseja tarjoavia keskuksia.

Mallorcalle sukeltamaan saapuvien kannattaa majoittua Port Andratxiin, joka sijaitsee lähellä saaren kahta upeinta sukelluskohdetta, Dragoneraa ja El Toroa. Näissä kohteissa pinnan alainen maailma on erityisen värikäs ja niillä tapaa useasti harvinaisempia lajeja kuten skorpionikaloja, meriahvenia, kotkarauskuja, mureenoja, barrakudoja ja joskus jopa merihevosia, delfiinejä ja kilpikonnia.

Seikkailunhaluisemmat sukeltajat, jotka haluavat tutustua saaren vedenalaisiin luoliin voivat lähteä tutkimaan saaren pohjois- ja länsiosaa. Esimerkiksi Cap Pinarin vedenalainen luolaverkosto kuuluu harjaantuneempien sukeltajien suosikkikohteisiin. Verkosto sijaitsee vastapäätä Formentorin niemenkärkeä. Myös Grotto Geronimo tarjoaa upeita vedenalaisia maisemia sekä jopa 30 metrin syvyyteen laskeutuvan seinämän. Myös etelässä Porto Criston ja Porto Colomin väliin jäävä rannikkoalue houkuttelee sukeltajia, kuten myös Cala Figueran upeat vedenalaiset luolat. 

Mallorcan yöelämä

Mallorcan yöelämä ei jätä ketään kylmäksi ja saarelta löytyy lukematon määrä klubeja ja baareja eri ikäryhmille. Joka vuosi saarelle saapuu tuhansia bilettäjiä nauttimaan juhlistaan kuuluisan Mallorcan kattavasta tarjonnasta.

Juhlia Mallorcalla

Mallorcan glamourikkain yöelämä löytyy Palman merenrantabulevardi Paseo Maritimon varrelta, joka on  täynnä toinen toistaan vilkkaampia baareja ja terasseja. Legendaarinen Tito's houkuttelee matkailijoiden ohella myös julkisuuksia ja kansainvälisiä tähtiä. Rennompi Garito on taas yhdistelmä mukavaa kahvilatunnelmaa, ravintolaa ja trendikästä klubivilskettä.

Mallorcalla juhlat jatkuvat aina aamuun saakka ja erityisesti Magalufissa tuntuu siltä että ne jatkuvat kellon ympäri. Saaren suurimmassa yökerhossa BCM Planet Dancessä voi bailata maailmankuulujen DJ:den tahdissa ja mukana on nähty suuren luokan taitureita kuten Calvin Harris ja Martin Garrix. Hip-hop musiikin ystävien kannattaa suunnata Tokyo Joe'siin ja 80- ja 90-luvun musiikista nauttivat voivat tanssia aamuun asti Carwash Nightclubissa.

Luontomatkailu Mallorcalla

Mallorcalla on monipuolinen ja kaunis luonto. Saaren upeat kalkkikivivuoret, hämyisät luolat, puuterihiekkaiset rannat, romanttiset poukamat sekä vehreät mäntymetsät houkuttelevat saarelle valtavan määrän myös luontomatkailijoita.

Islote Es Colomer, Serra de Tramuntanan vuoristo Mallorcalla

Serra de Tramuntanan vuoristo sopii loistavasti kiipeilyyn, patikointiin sekä pyöräilyyn. Saaren suojellut luontoalueet, kuten Sa Dragoneran saari sekä Cabrera kätkevät sisäänsä koskemattomampia maisemia sekä harvinaisempia kasvi- ja eläinlajeja. Saaren korkein huippu Pug Major (1445 m) on sekin harjaantuneempien patikoitsijoiden suosikkietappeja saarella. Jos todella haluaa luonnon helmaan, kannattaa majoittua loma-asuntoon Sóllerissa, joka sijaitsee keskellä kauneinta Mallorcan vuoristoa. 

Saaren itä- ja eteläosasta taas löytyy erikoisia kalliomuodostelmia sekä vedenalaisia luolia ja tunneleita, jotka päättyvät maanalaisiin järviin. Jos haluaa olla lähellä Mallorcan upeimpia luolaverkostoja, kuten Coves del Dracia ja Coves de Hamsia, kannattaa etsiä loma-asuntoa Manacorista

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Mallorca? Varaa lippusi kohteesta Mallorca upeisiin paikkoihin kuten Ibiza ja Menorca. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.