Mallorcan rantapoukamien TOP 10

Mallorca kuuluu epäilemättä Välimeren saarista suosituimpiin ja se on myös suomalaisten matkailijoiden pettämätön klassikko Espanjassa. Mallorca on niittänyt mainetta maailmalla ennen kaikkea sen upeiden, paratiisimaisten rantojen ja hämmentävän turkoosien merenrantapoukamien ansiosta. Mallorca on kuin pieni pala Karibiaa keskellä Eurooppaa. 

Mallorca

Mallorca saa elinkeinonsa pääasiassa matkailijoista, jotka palaavat saarelle vuosi toisensa jälkeen uudelleen. Mallorcan monimuotoiset maisemat, sen rento saaristolaiskulttuuri sekä loistava gastronomia tekevät Mallorcasta loistavan lomakohteen niin perheille kuin ruokahipstereillekin. 

Mallorcan viehätysvoima piilee kuitenkin sen upeissa rannoissa. Postikortteja koristavat, turkoosit poukamat ovat saaren pettämätön valttikortti. Seuraavaksi esittelemme niistä kymmenen parhainta poukamaa. 

1. Cala d'Or

Cala D'Or - Mallorca

Cala d'Or ja sen kolme viereistä naapuripoukamaa muodostavat palan kauneinta Mallorcaa. Cala d´Orin poukaman kristallinkirkas, turkoosi vesi ja henkeäsalpaavat maisemat tekevät kohteesta ainutlaatuisen. Myös lapsiperheet suosivat Cala d´Orin rauhaisaa rantaa ja sen kirkas vesi houkuttelee paikalle myös sukeltajia ja snorklaajia. 

Kuva: Matthew R. (Flickr)

2. Cala Formentor

Playa de Formentor, Mallorca

Postikorttimaisemia tarjoaa myös upea Formentorin poukama, jota ympäröivä luonto houkuttelee saaren patikoitsijoita. Vihreät mänty- ja kuusipuut reunustavat turkoosia rantaa, luoden upeita kontrasteja maisemaan. 

Ranta on noin kilometrin pituinen ja vain keskimäärin 8 metriä leveä. Rannan vieressä kasvavat puut tarjoavat varjoa sitä kaipaaville ja rantaa kehutaankin sen kauniin luonnon ja myös rauhallisen tunnelman ansiosta. 

Rannalle pääsee omalla autolla sekä paikallisella bussilla. Saapuminen omatoimisesti on helppoa, sillä tie on hyvin viitoitettu. 

3. Santanyi

Cala Santanyi -Mallorca

Santanyi oli aikoinaan merirosvojen suosikkipaikkoja Mallorcalla ja rannalla onkin sodittu ja taisteltu useaan otteeseen. Kuvankaunis ja suojaisa Santanyi on 80 metriä pitkä ja 130 metriä leveä ja se on erityisen upea näky auringonlaskun aikaan. 

Santanyille pääsee helposti omalla ajoneuvolla. Alueelta löytyy pysäköintialue, ravintoloita, sukelluskerho ja vuokrattavia aurinkotuoleja. Rantapäivään voi yhdistää vierailun pienessä Santanyin kylässä, jonka viehätysvoima on sen perusmallorcalaisen saaristolaiskylän aito tunnelma. 

4. Port Alcúdia

Port d'Alcudian ranta - Mallorca

Alcudian keskiaikainen kylä ja sen lähellä sijaitseva kaunis Port Alcudian ranta sijaitsevat Mallorcan koillisosassa. Alcudian sisämaassa sijaitsevalla kylällä on arvokas kulttuuriperintö ja sieltä löytyy myös ikivanhan roomalaisen Pollentia-kaupungin ja amfiteatterin rauniot. 

Alcudian alueelta löytyy paljon upeita rantoja. Kylän sataman vieressä sijaitseva Port Alcudian ranta on jälleen yksi perheiden suosikki laajan palveluvalikoimansa ansiosta. Alcudian laineet ovat lempeitä sen suojaisan sijainnin ansiosta ja kirkas vesi tarjoaa loistavat vedenalaiset maisemat snorklaajille.

5. Cala Sant Vicenc

San Vicencin rantapoukama Mallorcalla

Cala Sant Vicenc koostuu kolmesta pienemmästä rantapoukamasta. Cala Barques on poukamista suurin ja sen pienemmät naapurit Cala Clara ja Cala Molins ovat taas kapeampia. Saaren sukeltajat ja snorklaajat arvostavat poukamakolmikon kirkkaita vesia ja vedenalaista maailmaa. 

Sant Vicenc oli aikoinaan pieni kalastajakylä ja nykyisin se on Mallorcan pienempiin ja rauhallisimpiin kuuluva lomakohde. Sant Vicenc sijaitsee kallioiden ympäröimässä poukamassa ja jyrkkien portaiden ja mäkien vuoksi se soveltuu huonosti liikuntaesteisille.

6. Sa Calobra

Sa Calobran rantapoukama

Tramuntanan vuoriston läpi kukeva tie vie Mallorcan kauneimpiin kuuluvalle rantapoukamalle, Sa Calobralle. Vuosien mittaan poukamasta on tullut yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä ja kesäkuukausina rannan pysäköintialue täyttyy täpötäysistä turistibusseista. Siitä huolimatta päätähuimaava matka Tramuntanan vuoriston läpi tälle valokuvaukselle poukamalle on kaiken vaivan arvoinen. 

Sa Calobrassa on kaksi joenuoman jakamaa poukamaa kätkeytyneinä kallionjyrkänteiden juureen. Niistä toinen poukama muodostaa valtavan luonnon amfiteatterin mereen. 

Kuva: Esteve Roca (Flickr)

7. Cala Mesquida

Mallorca - Cala Mesquida

Baleaarien viranomaiset julistivat saaren koillisosassa sijaitsevan Cala Mesquidan poukaman suojelluksi perintöalueeksi vuonna 1991. Pieni luonnonpoukama on vain 350 metriä pitkä ja 130 metriä leveä, mutta kokoaan tyrmäävämpi ilmestys.

Rannan hämmentävän valkoinen hiekka, puiset kävelyrampit ja vehreät puut tekevät maisemasta värikkäiden kontrastien meren. Cala Mesquidasta ei löydy kuin muutama pieni kauppa ja ravintola ja se on rennon ilmapiirinsä vuoksi surffaajien suosikkikohteita saarella. 

8. Es Trenc

Es Trencin ranta - Mallorca

Es Trenc on Mallorcan tunnetuin ranta. Lähes kahden kilometrin pituinen, vitivalkoinen puuterihiekkakaistale ja kristallinkirkas vesi tekevät siitä yhden valokuvauksellisimmista luontonähtävyyksistä saarella.

Es Trencin suojaisa sijainti ja sitä ympäröivä upea luonto houkuttelevat hiljaisempaa rantakohdetta kaipaavia auringonpalvojia ja saarella lomailevia nudisteja. Syrjäisestä sijainnista huolimatta myös Es Trencillä voi vuokrata kesäaikaan aurinkotuoleja ja ruokailla rannan viihtyisässä chiringuito-rantaravintolassa.

9. Cala Figuera

Cala Figuera - Mallorca

Cala Figuera on purjehtijoiden suosima luonnonsatama saaren pohjoisosassa. Poukamassa näkee usein sinne ankkuroituja kalastajaveneitä ja veneretkeilijöitä, jotka viettävät rannalla aikaa uiden ja snorklaten. Itse ranta on pääasiassa kallioinen ja kivikkoinen, muutamaa hiekkakaistaletta lukuunottamatta. Täällä aurinkoa otetaan myös ilman rihman kiertämää, vaikkei Figuera virallisesti olekaan nakuranta. 

10. Cala S´Almonia

Cala S´Almonia

Listamme viimeisenä esittelemme pienen mutta upean Cala S´Almonian. S´Almonia on erinomainen päiväretkikohde lähellä Santanyita. S´Almonia on onnistunut säilyttämään erityisen kalastajakylän tunnelman ja charmin eikä massamatkailu ole vielä saavuttanut tätä pientä helmeä saaren eteläosassa.

Jos etsit lisää tietoa saaren rannoista, lue oppaamme Mallorcan parhaimmille rannoille

Mallorcan parhaiden rantapoukamien kartta

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Mallorca? Varaa lippusi kohteesta Mallorca upeisiin paikkoihin kuten Ibiza ja Menorca. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.