Mallorcan parhaat rannat

Mallorcalta löytyy upea valikoima Espanjan parhaimmiksi luokiteltuja rantoja. Yli 200 rannan joukossa on pieniä hiekkapoukamia ja silmäänkantamattomiin jatkuvia pikkukivien reunustamia paratiisirantoja. Kokosimme yhteen kymmenen suosikkiamme, joista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen Mallorcan lomalaisen makuun. 

Cala Agullan ranta

Mallorca - Cala Agullan ranta

Kaunis Cala Agulla sijaitsee Mallorcan koillisosassa, lyhyen matkan päässä keskiaikaisesta Capdeperan kylästä. Agullan kultainen hiekka ja hämmentävän turkoosi vesi houkuttelevat rannalle hyviä palveluita arvostavia perheitä ja rantalomalaisia. Hieman yli puoli kilometriä pitkältä rannalta löytyy lentopallokenttä, vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja sekä muutama rantabaari ja ravintola. Lempeiden aaltojen matalahko ranta sopii loistavasti perheen pienimmille vesipedoille. 

Saapuminen Cala Agullalle:

Rannalle pääsee Capdeperan kylän kautta, josta matkaa on noin 1,8 kilometriä. Kylästä suunnistetaan Cala Ratjadaan päin ja käännytään tieltä vasemmalle Cala Agullan tienviitan kohdalla. Rannan läheisyydestä löytyy suhteellisen hyvin pysäköintipaikkoja autoille. 

Cala Mondragón poukama

Mallorca - Cala Mondragó

Cala Mondragón pieni poukama sijaitsee suojaisassa lahdessa saaren eteläosassa. Mondragón puuterimainen hiekka, suojaa tarjoavat kalliot, kohtalaiset palvelut ja matala ranta tekevät myös tästä rannasta perheiden suosikin Mallorcalla. Myös Mondragón vesi on tavattoman kirkas ja kohde onkin saaren snorklaajien kestosuosikkeja. Useat veneretkien järjestäjät suuntaavat juuri Mondragólle, jossa matkustajille tarjotaan mahdollisuus hypätä turkoosiin veteen vilvoittelemaan. 

Saapuminen Cala Mondragólle: 

Vaikka Mondragó sijaitseekin saaren karummalla eteläpuolella, on rannalle silti helppo saapua autolla tai paikallisella bussilla. Ajomatka Cala d´Orilta kestää noin puoli tuntia ja kesäisin rannalle kulkee matkailijajuna Porto Pedrosta. Rannalla on myös ilmainen pysäköintialue. 

Es Trencin ranta

Mallorca - Es Trenc

Es Trenc on Mallorcan tunnetuin ranta. Lähes kahden kilometrin pituinen, vitivalkoinen puuterihiekkakaistale ja kristallinkirkas vesi tekevät siitä yhden valokuvauksellisimmista luontonähtävyyksistä saarella. Es Trencin suojaisa sijainti ja sitä ympäröivä upea luonto houkuttelevat hiljaisempaa rantakohdetta kaipaavia auringonpalvojia ja saarella lomailevia nudisteja. Syrjäisestä sijainnista huolimatta myös Es Trencillä voi vuokrata kesäaikaan aurinkotuoleja ja ruokailla rannan viihtyisässä chiringuito-rantaravintolassa.

Saapuminen Es Trencille:

Es Trenc sijaitsee saaren karummalla eteläpuolella, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Camposin kylästä. Rannalle pääsee joko paikallisella bussilla tai autolla. Camposista kulkee tie Colònia de Sant Jordiin (tie Ma 6040), jonka oikealla puolella tulee vastaan tienviitta Es Trencin rannalle. Rannalla on ilmainen pysäköintialue. 

Cala Formentor

Playa de Formentorin ranta, Mallorca

Cala Formentorin satumainen maisema koostuu turkoosista vedestä, ikivihreistä mäntypuista ja valkoisesta hiekasta. Ranta on noin kilometrin pituinen ja vain keskimäärin 8 metriä leveä. Rannan vieressä kasvavat puut tarjoavat varjoa sitä kaipaaville ja rantaa kehutaankin sen kauniin luonnon ja myös rauhallisen tunnelman ansiosta. Mallorcalla on valtavasti nähtävää ja tehtävää ja rannoilla voi harrastaa lukuisia vesiurheilulajeja - kuten myös Formentorilla. 

Saapuminen Formentorille:

Cala Formentorin läheisin naapuriranta on kuuden kilometrin päässä sijaitseva Pollença. Rannan vieressä on pysäköintialue ja rannalle vie helppokulkuinen kävelytie. Rannalle voi myös matkustaa paikallisella linja-autolla tai vaihtoehtoisesti osallistua sinne suuntaavalle hauskalle veneretkelle Pollençan satamasta. 

Playa de Muro

Playa de Muro, Mallorca

Playa de Muro on Mallorcan parhaimpien rantojen listalle kipuava pohjoissaaren ranta. Täyden palvelun matala Playa de Muron ranta on saaren perhematkailijoiden kestosuosikkeja ja sille on myönnetty arvostettu Sinilippu-sertifikaatti viranomaisten puolesta. Myös Playa de Murolla voi harrastaa lukuisia vesiurheilulajeja, kuten pienvenepurjehdusta, jet ski-ajelua, riippulentoa, snorklausta ja vesihiihtoa. 

Saapuminen Playa de Murolle:

Playa de Muro sijaitsee Alcudian ja Can Picafortin välissä, lähellä S’Albuferan luonnonpuistoa. Jos matkustaa rannalle autolla, kannattaa ottaa suunta rannalle jo varhain aamulla, sillä myöhemmin pysäköintipaikan löytäminen voi olla haasteellista. Playa de Murolle kulkee myös paikallinen bussi, jonka pysäkki on vain 100 metrin päässä rannasta. 

Canyamel

Mallorca - Canyamel

Canyamel on rauhallisempi rantakohde saaren koillisosassa. Vajaan 300 metrin pituinen ja 80 metrin levyinen ranta on suosikki lapsiperheiden keskuudessa suojaisan sijaintinsa ansiosta. Canyamelia ympäröi mäntypuiden sievä rivistö ja myös tälle rannalle on myönnetty Sinilippu (Blue Flag) sen puhtaan veden ja luonnon ansiosta. 

Canyamelilta löytyy yleiset suihku- ja wc-tilat ja kesäaikaan rannalla päivystää hengenpelastajia. Rannalta löytyy muutama viihtyisä rantabaari jossa voi nauttia pientä purtavaa ja juomia auringonpalvonnan lomassa. Aktiivisemmat voivat lähteä pollkuveneretkelle tai osallistua vaikkapa sukelluskurssille. Canyamel on loistava snorklauskohde kirkkaiden vesiensä ansiosta. 

Saapuminen Canyamelille:

Canyamel sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Capdeperasta. Saarella kulkee myös linja-auto, joka kulkee rannan kautta. 

Port de Pollença

Mallorca - Port de Pollença

Port de Pollençan paratiisiranta sijaitsee Mallorcan koillisosan pienessä, rauhallisessa lahdenpoukamassa. Puuterimainen hiekka, lempeät aallot ja suojaisa sijainti tuulilta ovat rannan valttikortteja. Rannan taustalla nousevat jylhät Tramuntanan vuoret ja rannan edessä kulkeva kaunis bulevardi luovat toisenlaisen ulottuvuuden rantojen kokoelmaamme. Port de Pollençalla onkin loistavat palvelut sekä lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia energisemmille auringonpalvojille. 

Saapuminen Port de Pollençan rannalle:

Port de Pollençan kaupungista on matkaa rannalle noin 6 kilometriä. Rannan tuntumassa on mukavasti ilmaista pysäköintitilaa ja paikallinen linja-auto kulkee rannan ohi. 

Cala Millor

Mallorca - Cala Millor

Cala Millorin poukama kapuaa parhaimpien rantojemme listalle sen loivasti madaltuvan rannan ja hämmentävän pehmeän hiekan ansiosta. Perheiden suosikkirannalla on pituutta 1,8 kilometriä ja se on keskimäärin 40 metriä leveä. Vilkkaasta rantaelämästä tunnettu Cala Millor on yksi saaren itärannikon suosituimmista lomakohteista ja rannan tuntumassa on useita kahviloita, ravintoloita ja rantabaareja. Cala Millorin suurempia turistimassoja voi välttää kun lomailee kohteessa ruuhkaisempien kesäkuukausien ullkopuolella. 

Saapuminen Cala Millorille:

Cala Millorille pääsee rannan molemmista päistä ja se sijaitsee kolmen kilometrrin päässä koillisrannikon Son Serveran kylästä. Rannalla on pysäköintialue ja sinne on mahdollista matkustaa myös paikallisella linja-autolla.

Playa de Alcudia

Mallorca - Alcudia

Playa de Alcudian ranta sijaitse myöskin saaren koillisosassa ja se on jälleen yksi perheiden suosikki laajan palveluvalikoimansa ansiosta. Alcudian laineet ovat lempeitä sen suojaisan sijainnin ansiosta ja kirkas vesi tarjoaa loistavat vedenalaiset maisemat snorklaajille.

Pienestä koostaan huolimatta Alcudiassa on mukavasti tekemistä ja nähtävää matkailijoille. Alcudian loma-asunnoissa majoittuvat pääsevät nauttimaan pienen rantalomakohteen rennosta ilmapiiristä saaren parhaimpiin kuuluvan rannan tuntumassa. 

Saapuminen Alcudian rannalle:

Playa de Alcudia sijaitsee muutaman kilometrin päässä Alcudian vanhastakaupungista. Auton saa useimmiten helposti pysäköityä rannan vieressä kulkeville kaduille. 

Cala Mesquida

Mallorca - Cala Mesquida

Cala Mesquidan poukama on pieni helmi saaren koillisosassa. Pieni luonnonpoukama on vain 350 metriä pitkä ja 130 metriä leveä, mutta kokoaan tyrmäävämpi ilmestys. Rannan hämmentävän valkoinen hiekka, puiset kävelyrampit ja vehreät puut tekevät maisemasta värikkäiden kontrastien meren. Cala Mesquidasta ei löydy kuin muutama pieni kauppa ja ravintola ja se on rennon ilmapiirinsä vuoksi surffaajien suosikkikohteita saarella. 

Saapuminen Cala Mesquidalle:

Cala Mesquida sijaitsee Capdeperan keskiaikaisen kylän lähellä, noin tunnin ajomatkan päässä saaren pääkaupungista. Rannalle pääsee paikallisella linja-autolla tai kulkemalla läheisestä Cala Ratjadasta pohjoiseen. Lähin pysäköintialue sijaitsee 100 metrin päässä rannasta ja ruuhkaisimpina kesäkuukausina se täyttyy jo varhain aamupäivästä. 

Kartta Mallorcan parhaimmista rannoista

Huvila Puerto Pollensassa

 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 2 kylpyhuonetta
 • 2 WC:tä
 • 300 m²:n pinta-ala
 • 200 m² terassialue
 • 500 neliömetrin puutarha
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
Nro: 73760 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 2 100 - 3 570/viikko € 300 - 510/yö Näytä tiedot

Huvila Felanitxissa

 • 4 makuuhuonetta
 • yöpyy 9
 • 3 kylpyhuonetta
 • 270 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Yksityinen uima-allas
 • Terassi
 • Puutarha
 • Ulkogrilli
Nro: 40150 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 743 - 2 429/viikko € 249 - 347/yö Näytä tiedot

Huvila Alcudiassa

 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 2 kylpyhuonetta
 • 126 m²:n pinta-ala
 • 80 m² terassialue
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Patio
 • Terassikalusteet
Nro: 55647 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 553 - 1 785/viikko € 79 - 255/yö Näytä tiedot
X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Tilaa uutiskirjeemme ja olet mukana 750 euron lahjakortin arvonnassa.


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.