Aurinkorannikon vesipuistot

Vuosien mittaan Malagan läheisyydessä sijaitsevista vesipuistoista on tullut suosittu osa jokaisen Aurinkorannikon matkailijan lomaa. Puistoissa viihtyvät niin paikalliset kuin lomalaisetkin ja suurin osa viettää siellä kokonaisen päivän - tai kaksikin.

Mikä sen mukavampaa kuin nauttia vilvoittavista altaista ja vesileikeistä kuuman Andalusian auringon alla?

Costa del Solin vesipuistot

Aurinkorannikon vesipuistot

Málagan provinssin sisältä löytyy kolme vesipuistoa: Aquavelis Torre del Mar-Velez Málagassa, Aqualand Torremolinosissa ja Aquamijas park Mijasissa. 

Huvipuistot ovat viihdyttäneet vesipetoja jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Silti puistot ovat hyvin moderneja ja niissä panostetaan erityisesti viihtyvyyteen ja turvallisuuteen. 

Vaikka puistot muistuttavat jonkun verran toisiaan, on niiden kohderyhmät erilaisia. Aquavelis Torre del Marissa on hyvin perhekeskeinen puisto, joka vetää puoleensa jonkun verran enemmän paikallisia kuin Aqualand ja Aquamijas, jotka ovat enemmän turistien mieleen. 

Kaikkiin kolmeen puistoon voi tuoda myös pienempiä lapsia. Kannattaa kuitenkin muistaa että moniin vesiliukuihin pääsee ainoastaan tietyn pituiset lapset, joka on todella turhauttavaa perheen pienimmille!

Aquavelis Torre del Marissa

Aquavelis Torre del Mar, Malaga

Aquavelis sijaitsee Torre del Marin ulkopuolella Velez Malagassa, El Ingenion ostoskeskuksen vieressä. Aquavelis on puistoista perinteisin ja ehkä siksikin monen paikallisen ehdoton kestosuosikki. 

Aquavelisissä on valtava valikoima erilaisia vesiliukuja, puistoja ja piknik-alueita. Puistossa on kahdeksan vesiliukua, joista kaksi ovat todella vauhdikkaita ja yksi tarkoitettu pienimmille lapsille. Puistosta löytyy kaksi isoa uima-allasta joista toisessa voi nauttia keinotekoisista aalloista. Pienemmille lapsille on oma allas josta löytyy myös hellempiä vesiliukuja. Vesiliukumäistä ehkä suosituin on Kamikaze, 80 metriä pitkä vauhtimäki. 

Aquavelisissä on kaksi pientä matkamuistomyymälää, kahvila, hampurilaispaikka ja kioski joka myy makeisia ja jäätelöä. 

Aquavelisin hinnat määräytyvät pituuden mukaan. Aikuisten (yli 140 cm) sisäänpääsy maksaa 22,50 euroa, junioreiden (110 - 140 cm) 16,50 euroa, lapsien (90 - 110 cm) 12 euroa ja seniorit (yli 65 vuotiaat) maksavat sisäänpääsystä 16,50 euroa. 

Aquavelis on auki 9. kesäkuuta aina syyskuun loppuun asti. Puisto on yleensä auki päivittäin klo 11 - 19.00. Neljän jälkeen iltapäivällä pääsee puistoon -40% sisäänpääsyhinnalla. Kannattaa myös pitää silmällä muita kampanjoita, joita mainostetaan kauppojen ja matkatoimistojen seinillä.  

Lisää tietoa puiston kotisivuilta.

Aqualand Torremolinosissa

Aqualand Torremolinos
Aqualand Torremolinos on Malagan puistoista suurin ja se kuuluu espanjalaisen huvipuisto-operaattori Aspro Ocion ketjuun, jolla on 13 puistoa eri puolilla Eurooppaa. Aqualand Torremolinos sijaitsee vain 5 minuutin päässä Torremolinosin keskustasta ja on tässä artikkelissa esitetyistä huvipuistoista suosituin. 

Puiston yli 70 000 neliömetrin alue on täynnä viheriäitä puistoja, nähtävyyksiä ja vauhtimäkiä. Puistossa on yhteensä 19 vesiliukumäkeä ja niistä 15 sopii myös pienemmille lapsille. Puiston suosituimmat vesiliu´ut ovat uusi "Boomerang" ja Euroopan korkein vesiliuku, 22 metriä korkea "Kamikaze". Lapsille löytyy omia, matalampia uima-altaita. 

Huvipuistosta löytyy kaikki mahdolliset palvelut. Alueella on kolme ruokakioskia, josta voi ostaa täytettyjä leipiä, pizzoja ja hampurilaisia. La Palapa-ravintolasta löytyy sekä ruokalista että monipuolinen buffet. Puistoon on myös mahdollista tuoda omia eväitä, mutta lasia ei saa puistoalueelle tuoda. 

Aikuisten sisäänpääsylippu Aqualandiin maksaa 26 euroa, lapsien (4-12 vuotta) 18,50 euroa, pienten lapsien (3-4 vuotta) 10 euroa ja vauvaikäiset pääsevät puistoon ilmaiseksi. Jos ostat liput internetin kautta, saat 10 prosenttia alennusta. Ruuhkaiseen kesäaikaan liput kannattaakin hankkia etukäteen, nimittäin jonot kasvavat usein pitkiksi. Muista pitää lippusi tallessa, pääset sillä uudelleen sisään puistoon alennettuun hintaan!

Aqualand on auki toukokuun 26. päivästä syyskuun 20. päivään asti. 

Lisää tietoa Aqualandista löydät heidän kotisivuiltaan.

Aquamijas Mijasissa

Aquamijas water park

Aquamijasin vesipuisto on edellä mainituista puistoista pienin. Aquamijas on erityisen loistava kohde perheille, joissa on pieniä lapsia. Aikuiset voivat istahtaa keskelle puistoa ja katsella kun lapset pitävät hauskaa vesivempaimissa ja altaissa. Aquamijas on myös puistoista rauhallisin eivätkä kesäaikaankaan jonot paisu mahdottomiksi. 

Aquamijasissa on viisi eri vesiliukumäkeä. Vanhemmat vesipedot viihtyvät parhaiten Kamikazessa, Labyrinth slidessä ja Body ski-mäessä. Lizard Island ja Kiddie Slide ovat suunnattu perheen pienimmille. Puistossa on myös mini-golf- ja kiipeilyrata sekä erilaisia jacuzzeja. Kuten muissakin puistossa, on myös Aquamijasissa viheralueita ja piknik-pöytiä omien eväiden nauttimiseen. 

Alueella on kahvila ja itsepalveluravintola (päivän lounas maksaa n. 9,50 euroa) ja kioski josta voi ostaa pizzoja ja jäätelöä. 

Aikuisten sisäänpääsy maksaa 25 euroa, junioreiden (8-12 vuotta) 19 euroa ja lapset (3-7 vuotta) maksavat 14 euroa. Klo 15 jälkeen iltapäivisin sisään pääsee 30 prosentin alennuksella ja puiston internet-sivuilta ostetuista lipuista saa 10 prosenttia alennusta. Perheet ja ryhmät pääsevät polskuttelemaan alennetuin hinnoin.

Muita vesipuistoja lähellä Costa del Solia

Lähellä Costa del Solida löytyy myös kaksi muuta vesipuistoa, jotka ovat matkailijoiden suosiossa. Bahia Park sijaitsee lähellä Algecirasia ja Aquatropic Almuñecarissa. 

Bahia Park Algecirasissa

Bahia Park Algeciras

Bahia Parkin vesipuisto sijaitsee Algecirasista länteen, noin 45 minuutin päässä Marbellasta. Bahia Park saa jatkuvasti loistavia arvosteluja ja on selvästikin yksi alueen parhaimmista puistoista. Lisäksi Bahia Parkissa on harvemmin ruuhkaa, koska se sijaitsee kauempana suuremmista lomakohteista. 

Bahia Parkissa on kahdeksan vesiliukua, joista suosituimpia ovat Gran Niagara ja Kamikaze. Moni liuku kulkee suljetuissa putkissa, joka antaa lisävauhtia leikkiin. Puiston jacuzzi on Andalusian suurin, siihen mahtuu jopa 50 ihmistä samaan aikaan. Bahia Parkissa on myös aallokkoallas sekä allas johon singotaan yli 1000 litraa vettä ihmisten päälle. Pienemmille lapsille löytyy hellävaraisempia vesiliukuja. 

Puistossa on itsepalveluravintola, pikaruokala sekä kioski josta saa mm. jäätelöä. Puistoon voi tuoda omaat eväät, joita voi nauttia piknik-alueilla. 

Bahia Parkin sisäänpääsy maksaa aikuisilta 20 euroa, lapsilta (yli 95 cm) 16 euroa ja pienemmät lapset pääsevät ilmaiseksi. Yli 65-vuotiaat seniorit pääsevät sisään alennettuun 16 euron hintaan. Iltapäivälippu maksaa aikuisilta 14,50 euroa ja lapsilta 12 euroa. Kannattaa myös pitää silmällä ryhmä- ja perhepaketteja, jotka ovat edullisempia. 

Puisto on auki kesäkuusta elokuun loppuun. Voit tarkistaa ajankohtaiset aukioloajat paikan internet-sivuilta

Aquatropic Almuñécarissa

Aquatropic Almunecar

Aquatropicin 35 000 neliömetrin huvipuisto sijaitsee Playa Velillassa, Almuñecarissa. Aquatropic on ainoa suolavesipuisto Espanjassa ja se sijaitsee aivan meren rannalla. Puistolla on ikää yli 20 vuotta ja se on erityisesti espanjalaisperheiden suosiossa. 

Aquatropic sai uusia vesiliukuja valikoimaansa vuonna 2014 ja nyt puistossa voi hurvitella kuudessa eri vesiliukumäessä. Puistossa on mm. vesitorni, kaksi järveä, aaltoallas ja uusi jacuzzi-alue. Aquatropicissa voit myös nauttia omia eväitä sen piknik-alueilla. 

Aquatropicissa on pukukoppeja, lokeroita, lasten leikkikenttä, jäätelöbaari ja Pipote-niminen ravintola jossa saa hyvää grillattua ruokaa. Puistossa on myös pienempi kioski joka myy makeisia ja pientä purtavaa. 

Sisäänpääsy puistoon maksaa aikuisilta 19 euroa, nuorilta (12-15 vuotta) 16 euroa, lapsilta (4-11 vuotta) 15 euroa ja seniorit pääsevät sisään alennettuun 15 euron hintaan. Iltapäivällä pääsee alennettuun hintaan sisälle ja puisto tarjoaa erilaisia perhe- ja ryhmäpaketteja. Lisää tietoa puiston kotisivuilta.  

Lukaise vielä artikkelimme, jossa esittelemme 26 aktiviteettiä lasten mieleen Costa del Solilla. Näin varmistat pienen matkailijan viihtyvyyden lämpimällä Aurinkorannikolla!