Parhaat perheaktiviteetit lähellä Málagaa

Andalusia on todellinen luontomatkailijan paratiiisi. Alueesta noin 30 prosenttia on puhdasta luonnonsuojelualuetta, joka kätkee rajojensa sisään mitä upeampia luontonähtävyyksiä koko perheelle. 

Jos suunnitelmissa on loma Málagassa, kannattaa lukaista läpi tämä kymmenen kohdan listamme aktiviteeteista koko perheelle. Kaikki listan kohteet sopivat myös pienemmille lapsille.

Vaikka osa listan aktiviteeteista ovat ilmaisia, mukana on myös mukavaa puuhaa vuokrattavilla välineillä. Näitä ovat muun muassa melonta, pyöräily sekä Nerjan luolien vierailu, joka on ainoa listamme aktiviteetti johon täytyy ostaa sisäänpääsylippu. 

Aktiviteetit sijaitsevat kaikki Málagan maakunnassa ja ovat korkeintaan kahden tunnin ajomatkan päässä Málagan kaupungista. Mukana on paljon erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja Andalusian kauniissa luonnossa. 

Melontaa Maron rannalla

Kajakkiretki Burrianalta Maron rannalle

Jos auringossa loikoilu alkaa kyllästyttämään, voi lähteä viettämään erilaista rantapäivää melonnan parissa Maron upealle rannalle. Suosittelemme vuokraamaan kajakin Burrianan rannalta ja suuntaamaan sieltä läheiselle Maron rannalle. Matka on hieno kokemus koko perheelle ja helppo retki myös vasta-alkajille. 

Matkalla näkee pieniä jokien muodostamia vesiputouksia ja Nerjan alueelle tyypillinen kalkkikivi on muodostanut upeita maisemia rannikolle. Kallioiset rannat, niiden sisään kätkeytyvät luolat ja vesiputoukset tekevät melontaretkestä jännittävän ja ikimuistoisen kokemuksen. 

Monachilin riippusillat

Monachilin riippusillat, Granada

Vaikka Monachil kuuluukin Granandan maakuntaan, on se silti loistava päiväretkikohde Málagan lomalaisille. Monachilissa on upeita riippusiltoja, joissa lapset tuntevat seikkailevansa Indiana Jonesin tapaan huimaavissa maisemissa. Matkalla näkee kauniita vesiputouksia, jokivarsien luonnonaltaita sekä jännittäviä luonnonluolia ja tunneleita. Monachilin riippusilloille voi lähteä pienempienkin lasten kanssa, kunhan noudattaa puistossa annettuja turvallisuusmääräyksiä. Kuumina päivinä Monachilin joen altaisiin on mukava pulahtaa virkistävälle uinnille, joten suosittelemme ottamaan uimapuvun mukaan. 

Pulahdus Embalse de los Bermejalesin tekojärveen

Embalse Bermejalesin tekojärvi, Granada

Miten olisi pieni pulahdus makeaan veteen? Embalse de Bermejalesin tekojärvi löytyy lähellä Alhama de Granadaa, jonne on Málagasta matkaa 1,5 tuntia. Tekojärvessä uiminen on hauska ja erilainen kokemus uimisesta nauttiville vesipedoille. Järven ponttoonilta on hauska hyppiä kristallin kirkkaaseen veteen. 

Tekojärvellä on myös ranta ja sen yhteydessä toimiva leiriytymisalue. Järvellä voi vuokrata kanootteja, potkuveneitä ja muita moottorittomia kulkuvälineitä. 

La Resineran luonnonaltaat

Pozas en La Resinera, Fornes, Granada

Jos mielessä on pysähtyä retkellä piknikille, tämä on siihen loistava paikka. Sierra Tejedan, Almijaran ja Alhaman luonnonpuistossa sijaitsevat luonnonaltaat ovat muodostuneet Andalusian puhtaimpana pidetyn Río Cebollónin joen varrelle. Alue sopii myös loistavasti patikoimiseen ja lyhyempään retkeilyyn luonnossa. 

Torcal de Antequeran luontoalue

El Torcal de Antequeran luonnonpuisto

El Torcal on yksi Andalusian ainutlaatuisimmista ja tärkeimmistä luonnonpuistoista. El Torcal sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Málagasta, Antequeran kunnassa. Kuumaisemaa muistuttavassa puistossa näkee valtavia, ihmeellisiä kivimuodostelmia, jotka kuuluvat Euroopan vanhimpiin. Alue oli vielä 100 miljoonaa vuotta sitten täysin veden peitossa ja tuolta ajalta löytyy jatkuvasti lisää fossiileja puiston uumenista. 

Puistossa on kolme eri tasoista reittiä, mutta suosittelemme osallistumaan El Torcal de Antequeran vierailukeskuksen järjestämille, opastetuille retkille. Retkelle kannattaa ottaa omat eväät ja vettä, sillä palveluita puistossa ei ole. 

Pyöräilyretki Via Verde de la Sierralle

Via Verde de la Sierran tie, Cádiz

La Vía Verde de la Sierran tie kulkee aina Olverasta Puerto Serranoon asti halkoen Cádizin maakunnan vuoristoa ja Sevillan maakunnan eteläosaa. Yhteensä noin 36 kilometriä pitkä tie kiemurtelee tunnelien, siltojen, laaksojen, jokien ja hienojen luontonähtävyyksien kautta. Alue on myös Euroopan suurimman hanhikorppikotkakolonian pesimäaluetta. 

Kannattaa ottaa selvää Vía Verde de la Sierran kunnosta ennen pidemmälle pyöräilyretkelle lähtöä. Rankkojen sateiden aikaan tie saattaa pysyä suljettuna. 

Alhama de Granadan patikkaretki

Alhama de Granada

Málagan loma-asunnolta on vain hieman yli tunnin matka Alhama de Granadan upealle luontoalueelle. Alueella on hyväkuntoisia retkipolkuja, piknik-paikkoja ja uimismahdollisuuksia. 

Alhaman nimi tulee arabian kielen sanasta Al-Hammam, joka tarkoittaa kylpylää. Alhaman alueella on lukuisia luonnonaltaita, joiden kirkas vesi matkaa alas vuorilta alas jokiin. Vesi on hämmentävän puhdasta ja virkistävää, varsinkin kuumina Andalusian kesäpäivinä. 

Guadalhorcen lintuobservatorio

Guadalhorcen lintuobservatorio

Guadalhorce sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä Málagan lentoasemalta. Alue on todellinen rauhan ja rentoutumisen tyyssija ja se toimii myös harvinaisten lintulajien pesimäalueena. Tämä loistava lintujen tarkkailupaikka on myös suosittua patikointi- ja retkeilyaluetta. Alueella on myös muutamia opastettuja polkuja ja pyöräteitä. 

Nerjan tippukiviluolat 

Nerjan tippukiviluolat

Nerjan tippukiviluolat kuuluvat Espanjan vaikuttavimpiin luontonähtävyyksiin. Pieni poikajoukko löysi luolat vahingossa vuonna 1959, jonka jälkeen niitä on tutkittu tiedemiesten sakeiden joukkojen voimin. 

Nerjan tippukiviluolasta löytyy maailman pisin tippukivipylväs sekä neandertalinihmisten taiteilemia luolamaalauksia 42 000 vuoden takaa. Tätä arkeologista ja maantieteellistä ihmettä ei kannata jättää väliin kun lomailee Málagan lähellä. Paikka sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Málagasta ja luoliin on pieni sisäänpääsymaksu.

Reipas retki Rio Chillarin joelle

Rio Chillarin joki, Nerja

Rio Chillar on yksi Costa del Solin suosituimmista patikointipaikoista lapsiperheille. Upean luonnon lisäksi matkalla näkee vesiputouksia ja luonnonaltaita, joissa on mukava virkistäytyä patikoinnin lomassa. Mitä pidemmälle jaksaa kävellä, sitä upeammaksi maisemat muuttuvat.

Viikonloppuisin joella on lukuisia patikoitsijoita ja kesäaikaan kuumuus on tuskallista. Suosittelemme ottamaan mukaan kunnon eväät ja juotavaa. Andalusian helle on armoton. 

 Kartta Málagan parhaista perheaktiviteeteistä