Parhaat nudistirannat Málagassa

Moni matkustaa nykyisin pelkän kymmenen kilon käsimatkatavaran kanssa ja laukun tehokkaasta pakkaamisesta on tullut todellinen taitolaji. Málagaan suuntaavilla lomalaisilla on mahdollisuus keventää matkalaukkua vieläkin enemmän jättämällä uimapuvun kotiin. Málagassa on nimittäin loistava valikoima kauniita nudistirantoja, joilla voi paistatella rennosti ilman rihman kiertämää. 

Kokosimme listan alueen parhaista nudistirannoista, joilla Málagan lomalaiset pääsevät nauttimaan aurinkoisista päivistä kokonaisvaltaisesti. 

Nudistiranta Espanjassa

Málagan nudistirannoista suurin osa sijaitsee syrjäisemmillä alueilla, kaukana suuremmista teistä ja asutuksesta. Nämä rannat ovat myös tavallisten auringonottajienkin suosiossa juuri niiden rauhallisen sijainnin ansiosta. 

Auringon rannikko

Aurinkorannikko eli Costa del Sol kuuluu koko Espanjan suosituimpiin loma-alueisiin. Joka vuosi rannikolle suuntaa valtava määrä matkailijoita Euroopasta ja muualtakin. Syy matkailuaaltoon lienee lämpimän ilmaston lisäksi Costa del Solin upeat rannat. 

Espanjassa rannat jaetaan karkeasti kolmeen kategoriaan: 

1. ainoastaan nudisteille tarkoitettuihin rantoihin,
2. nudistien ja uimapuvullisten rantoihin sekä
3. homoystävällisiin rantoihin, joilla käy myös nudisteja. 

Parador de Malagan näköalapaikka

Seuraavaksi esittelemme Málagan parhaimpien nudistirantojen listamme. 

1. Jos majoittuu Esteponan alueelle, kannattaa suunnata Costa Naturan rannikolle ja etsiä tienviittoja Playa Arroyo Vaqueralle

Costa Natura tarkoittaa luonnollista rannikkoa ja se on myös luontoa arvostavien auringonpalvojien lempialueita. Arroyo Vaqueralta voi vuokrata aurinkotuoleja ja tältä täyden palvelun rannalta löytyy myös yleiset suihku- ja wc-tilat. 

2. Moni nudisti vuokraa lomahuvilan Marbellasta, jolloin täysvaltaista rusketusta voi tavoitella rennosti omalla uima-altaalla. Cabopino, joka tunnetaan myös nimellä Artola tai Artolan dyynit, on yksi Marbellan alueen suosituimmista nakurannoista. Cabopinolla viihtyvät myös alueen HLBT-väki sekä liuta surfailijoita. 

3. Benalmádenan naturistit viihtyvät Benalnaturan rannalla, josta tuli epävirallisesti nakuranta jo vuonna 1976. Suojaisien hiekkadyynien ja mäntypuiden Benalnaturalla pääsee nauttimaan luonnonkauneudesta rauhallisessa miljöössä. Benalnatura on myös täyden palvelun ranta, jossa on muun muassa tasokkaat yleiset wc- ja suihkutilat. 

4. Guadalmarin (tunnetaan myös nimellä San Julián) kolme kilometrin pituisella rannalla pääsee nauttimaan lempeistä aalloista ja tummemmasta hiekasta. Ranta puhdistetaan säännöllisesti ja se sijaitsee lähellä Málagan lentoasemaa. 

Benalnaturan nudistiranta, Benalmadena

5. Almayaten ranta on suosittu nakuranta lähellä Torre del Marin aluetta. Ranta on hiljainen ja se sijaitsee hieman syrjemmällä asutuksesta. Almayate on tarkoitettu ainoastaan nudisteille ja siellä on myös viihtyisä rantabaari. Vilkkaimpina loma-aikoina kannattaa maksaa kolmen euron pysäköintimaksu läheisellä pysäköintialueella. Almayate on myös homoystävällinen ranta. 

6. Nerjassa lomailevat voivat yhdistää rantapäivään vaikka retken kaupungin mielenkiintoisille tippukiviluolille. Nerjan suosituin nakuranta on Alberquillas, joka on sukeltajien suosiossa suojaisan sijaintinsa ansiosta. Nerjan suositun Rio Chillar-joen varrella on myös luonnonaltaita, joissa voi kylpeä nakuna. 

7. Viimeisin esittelemämme ranta sijaitsee hieman kauempana Málagasta, mutta on ansainnut maininnan listallamme. Costa Tropicalin rannikon puolella sijaitseva La Herraduran hevosenkengän muotoinen poukama sopii vaikka päiväretkikohteeksi Málagasta. Täällä sijaitseva Cantarrijánin ranta on nudistien suosiossa ja sen viereisellä rannalla taas tapaa enemmän tavallista uimapukuväkeä. Rannalla on viihtyisä rantabaari jossa voi nauttia vaikka hileisen cocktailin rantapäivän päätteeksi. Myös Cantarriján on homoystävällinen ranta. 

Nudistiranta Espanjassa

Kuvankaunis Aurinkorannikko on täynnä toinen toistaan upeampia rantoja ja pikkupoukamia. Jos suunnitelma on viettää suurin osa lomasta Aatamin asussa, Costa del Solin rannoissa on siihen tarkoitukseen mukavasti valinnan varaa. Espanja on muutenkin todellinen naturistin paratiisimaa, sillä laki sallii nudismin periaatteessa ihan missä vain. Heitä siis uimapuku nurkkaan, anna lämpimän Andalusian kesätuulen hyväillä ihoasi ja nauti!

Pari käytännöllistä sanaa espanjaksi mukaan matkalle: 

Nudisti – Nudista
Naturismi – Naturismo