Parhaat alueet missä yöpyä Málagassa

Kaunis, moderni, aurinkoinen ja täynnä elämää. Näin voisi ehkä parhaiten kuvailla Costa del Solin valovoimaista Málagan kaupunkia, jonka suosio matkailukohteena on ollut reippaassa kasvussa viime vuosikymmenellä. 
 
Málagassa voi näppärästi yhdistää ranta-, kulttuuri- ja kaupunkiloman ja myös perheille löytyy alueelta valtavasti aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Ennen kaikkea Málaga tunnetaan tasokkaista taide- ja kulttuurinähtävyyksistään ja sitä pidetään Costa del Solin johtavana gourmet-kaupunkina. 

Video Málagan kaupungin alueistaSyitä valita Málaga matkakohteeksi on monia. Málagan museot houkuttelevat kaupunkiin historian ja taiteeen ystäviä ja sen pitkät rannat lämpimiä Andalusian aaltoja kaipaavia auringonpalvojia. Tekemisestä ei siis ole pulaa, mutta missä kannattaa yöpyä Málagan lomalla saadakseen parhaan mahdollisen matkakokemuksen? Tämä artikkeli antaa siihen vastauksia. 
 
Malagan katedraali, Malaga

Parhaat paikat yöpymiseen Málagan keskustassa kulttuurinähtävyyksien äärellä

Málaga toimii täydellisesti niille, jotka arvostavat taidetta, historiaa ja kulttuuria. Kaupungin urbaani taide, tasokkaat museot, vaikuttavat monumentit ja monipuolinen kulttuuritapahtumien tarjonta pitävät vaativammankin matkailijan viihdytettynä Málagassa. Kaupungin suurimmat tapahtumat Féria de Málaga ja Málagan Semana Santa eli pääsiäisviikko ovat molemmat virallisia kansainvälisiä matkailutapahtumia Espanjassa. 
 
Jos haluaa majoittua mahdollisimman parhaalle paikalle nauttiakseen Málagan upeasta kulttuuritarjonnasta, kannattaa keskittyä etsimään loma-asuntoa alla olevilta alueilta. 
 
Majoittuminen Malaguetan rannan läheisyydessä on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat yöpyä kaupungin historiallisesti arvokkaiden nähtävyyksien lähellä ja nauttia samalla Málagan parhaimmasta uimarannasta. Malaguetalta voi suunnata kätevästi kävellen Alcazaban linnakkeelle, roomalaiselle teatterille, Málagan katedraalille ja hieman vaativampaa ponnistelua vaativalle Castillo de Gibralfaron kukkulalle.  
 
Malaga - Alcazaba ja roomalainen teatteri
 
Malaguetan ranta sijaitsee lähellä kaupungin modernia satama-aluetta, joss on myös mielenkiintoinen vedenalaiselle maailmalle omistettu Museo Alborania. Satamassa sijaitsee myös kaupungin trendikäs Muelle Unon viihdelaituri ja taiteen monitoimitalo Pompidou, jossa on esillä yksi pysyvän taiteen näyttely sekä vaihtuvia modernin taiteen näyttelyitä. 
 
Samalla alueella sijaitsee myös kaupungin uusmaurilaistyylinen Plaza de Torosin aukio, jota käytetään härkätaistelujen ohella erilaisten tapahtumien ja konserttien järjestämiseen. 
 
Málagan taidekortteli Soho taas vaikuttaa valtavan kokoiselta ulkoilmamuseolta. Kävellessään Sohon katuja pääsee loistavasti sisälle kaupungin urbaanin taiteen säväyttämään rentoon tunnelmaan. Luovaa ilmapiiriä kaipaavien kannattaa siis etsiä majoitusta Sohon alueelta. Täällä pääsee ihailemaan kaupungin kuuluisien katutaiteilijoiden kuten Obey o D*Facen teoksia ja vierailemaan arvostettuun nykytaiteen keskukseen (CAC).
 
Urbaania taidetta Malagassa
 
Málagan länsiosassa sijaitsevasta Huelinista löytyy vanha tupakkatehdas La Tabacalera. Tässä rakennuksessa sijaitsee tänä päivänä kaksi kaupungin tärkeintä museota: vanhojen autojen museo sekä venäläinen Pietarin museo. 
 
Málagan vanhassakaupungin loma-asunnot toimivat täydellisesti niille, jotka haluavat yöpyä keskellä kaupungin tärkeimpiä kulttuurinähtävyyksiä. Málaga on Picasson kotikaupunki ja täältä löytyy niin taiteilijan töille omistettu Museo Picasso Málaga sekä taiteilijan synnyinkoti Fundación Picasso - Casa Natal.
 
Jos 1800-luvulla syntynyt andalusialainen taide on mieleen, kannattaa vierailla Museo Carmen Thyssen Málagassa. Tämän lisäksi taiteen ystävät viihtyvät Málagan interaktiivisen musiikin museossa (MIMMA), taiteiden ja tapojen museossa, viinimuseossa sekä pääsiäisen taiteelle omistetussa Museo del Arte Cofrade - Semana Santassa. 

Málagan parhaat yöpymispaikat rannan läheisyydessä

Kaikkia Málagan rantoja voidaan pitää urbaaneina, sillä kapunki on levittäytynyt pitkin sen kaunista rannikkoviivaa molempiin suuntiin. 
 
El Palo sijaitsee kaupungin itäosan rannikkoalueella ja on erityisesti paikallisten suosimaa aluetta. El Palossa on valtavasti ravintoloita, kahviloita, jäätelöbaareja, muotiliikkeitä ja suussa sulavia munkkileivonnaisia tarjoilevia churrerioita. Alueen merenrantabulevardi on eristetty muulta liikenteeltä ja sen varrella on lukuisia leikkikenttiä. El Palon parhaimmat rannat ovat Playa Virginia ja Playa de la Milagrosa
 
Playa del Candadon ranta tulee vastaan hieman ennen El Paloon saapumista ja se sijatsee aivan kaupungin venesataman vieressä. Candado on vain 200 metriä pitkä ja siellä sijaitsee suosittu rantaravintola Candado Beach, josta avautuu kaunis näköala merelle ja satamaan. Ranta on hyvin vilkas varsinkin kesäaikaan ja El Candadon loma-asunnot ovat myös suosittuja niiden loistavan sijainnin ansiosta. 
 
Playa de el Palon ranta, Malaga
 
Pedregalejon alue Málagan itäosassa on rauhallinen ja erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Alue on vilkas erityisesti kesäaikaan ja sieltä löytyy lukuisia tasokkaita kala- ja äyriäisravintoloita. Päivän Pedregalejossa voi aloittaa nauttimalla maittavan aamiaisen rannalla sijaitsevissa terassikahviloissa, jotka kuhisevat paikallisia erityisesti viikonloppuaamuisin. 
 
El Limonarin alueella sijaitsee yksi suosituimmista kaupunkirannoista, Playa de la Caleta. Caleta on yli kilometrin pituinen ja se sijaitsee aivan Baños del Carmenin kylpylän ja Malaguetan rannan välissä.  
 
La Malaguetan alue on vain kivenheiton päässä Málagan keskustasta, aivan kaupungin pääsataman vieressä. Malagueta on 1200 metriä pitkä, 45 metriä leveä ja se on kaupungin suosituin ranta. Kun majoittuu Malaguetan rannan viereen, on keskustan liikkeet ja ravintolatkin vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. 
 
Playa de la Malaguetan ranta, Malaga
 
Huelin Málagan länsiosassa on myöskin perheiden suosimaa aluetta ja se sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Málagan vanhastakaupungista. Huelinissa voi lomasta nauttia sen kauniilla ja rauhallisilla San Andrésin ja Playa de la Misericordian rannoilla. 

Missä yöpyä Málagassa lyhyellä kaupunkilomalla

Málaga on loistava kaupunkilomakohde, jossa taittuu mukavasti myös lyhyt viikonloppuloma. Jos aikaa on vain muutama päivä, kannattaa silloin majoittua kaupungin päänähtävyyksien lähelle säästääkseen aikaa. 
 
Málagan vanhakaupunki on loistava alue majoittumiseen aivan kaupungin sydämessä. Kivenheiton päässä löytyvät parhaimmat nähtävyydet, tasokkaat tapasbaarit ja suurimmat ostoskadut. Vanhassakaupungissa sijaitsevat loma-asunnot ovat yleensä hyvin tasokkaita ja tarjoavat upeita vaihtoehtoja vaikkapa pariskuntien romanttiseen viikonloppulomaan. 
 
Malaga - Rooftop bar
 
Jos kaipaa rauhallisempaa aluetta kauempana kaupungin vilskeestä, kannattaa etsiä majoitusta Pedregalejosta. Pedregalejon viehätys piilee sen kauniissa rantaviivassa jonka vierellä kulkee viihtyisä merenrantabulevardi. Pedregalejo on rauhallinen, sieltä löytyy loistavia ravintoloita ja mukavan rentoa paikallista tunnelmaa. 
 
Pedregalejon alue Málaga
 
Lyhyt loma El Palon alueella taittuu myös mukavasti ja keskustaankin voi reippailla kävellen. El Palosta löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja se sijaitsee kätevästi rannan vieressä. Pienen kylän tunnelma, ystävälliset paikalliset ja tunnelmalliset ravintolat kuuluvat El Palon valtteihin. 

Parhaat alueet shoppailulomalle Málagassa

Malagalaisten tavattoman tyylikäs pukeutuminen pistää katukuvassa usein silmään. Kaupungissa onkin loistava valikoima erilaisia merkkiliikkeitä, valtavia ostoskeskuksia ja maineikkaita vaateliikkeitä. 
 
Málagan ostosmahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Kaupunki on erityisen suosittu ostospaikka erityisesti meidän pohjoismaalaisten keskuudessa, johtuen sen alhaisemmasta hintatasosta. 
 Calle Lariosin ostoskatu, Málaga
 
Málagan vanhakaupunki on shoppailijan unelma-aluetta, josta löytyy lukuisia erikois- ja pienliikkeitä moneen makuun. Calle Larios on Málagan kuuluisin ostoskatu joka on niittänyt mainetta eurooppalaisten matkailijoiden keskuudessa. Yli 350 metriä pitkällä Larioksella löytyy pitkä rivi kuuluisimpia merkkiliikkeitä ja myös sen poikkikaduilta löytää paljon mukavaa ostettavaa. 
 
Malaguetan ranta on myös shoppailijoiden suosikkialueita johtuen siellä sijaitsevista Muelle Unon viihdealueesta, pikkuliikkeistä ja tasokkaista ravintoloista. La Malagueta sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja suosituimmista nähtävyyksistä. 

Málagan luksusloma-alueet

Málagassa luksusmatkailijakin pääsee todelliseen lomatunnelmaan. Kaupungissa on neljä aluetta, joista löytyy luksuspalveluita ja -majoitusta äveriäämmille lomalaisille. 
 
Malaguetan rannalta löytyy lukuisia loma-asuntoja, jotka tarjoavat luksustason majoitusta merinäköaloin. Oman lisänsä alueen viihtyvyyteen tuo trendikäs (ja arvokas) Muelle Unon viihdelaituri, jossa on lukuisia cocktail-terasseja ja tasokkaita ravintoloita. 
 
Ullakkohuoneisto jacuzzilla, Málaga
 
Luonnonläheisempää paikkaa lähellä Málagan keskustaa haikailevien kannattaa etsiä majoitusta Pinares de San Antónista. Pinares de San Anton on syrjäisempi, mäntymetsän reunustama alue Málagan länsiosassa. Alueella sijaitsevista loma-asunnoista löytyy usein oma uima-allas ja lähellä on myös ylellinen tenniskerho jossa voi harjoitella omaa lyöntitekniikkaa lämpimän Andalusian auringon alla. 
 
Myös Málagan vanhakaupunki tarjoaa tasokasta luksusmajoitusta loft-asunnoissa ja ullakkohuoneistoissa, joissa on usein oma kattoterassi ja muita ylellisyyksiä. Mikä sen mukavampaa kuin seurata auringonlaskua Málagan kattojen yllä omasta jacuzzista käsin?
 
El Limonar kuuluu sekin Málagan tasokkaampiin alueisiin. Paikka oli jo vuosisatoja sitten Málagan äveriäämmän luokan asuinaluetta, mutta tänä päivänä myös muut pääsevät nauttimaan majoituksesta El Limonarin kauniilla alueella. Täällä loma-asunnoista löytyy usein oma puutarha ja yksityinen uima-allas.

Missä majoittua edullisesti Málagassa

Málagassa on myös kohtuuhintaisia majoitusvaihtoehtoja tarkan markan matkaajille. Kaupungista löytyy muutama edullisemman majoituksen alue, joita esittelemme seuraavaksi. 
 
El Palon alueella majoittuvat pääsevät nauttimaan sen upeasta rannasta ja loistavista julkisista liikenneyhteyksistä kaupunkiin (linja-autot 11 ja 3). El Paloon pääsee majoittumaan alkaen 50 euroa yöltä ja aluella on valtavasti kohtuuhintaisia palveluita ja ravintoloita. 
 
Majoitusvaihtoehdot Playa de El Palolla, Málagassa
 
Myös Pedregalejo on edullisen majoittujan vaihtoehto. Alueen loma-asunnot maksavat alkaen noin 50 euroa yöltä ja ne sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä rannalta.  
 
Huelinissa pääsee majoittumaan edullisemmin ja tarjolla on myös lukuisia loma-asuntoja merinäköalalla. Perheet ja ryhmät voivat majoittua Huelinin rannan välittömään läheisyyteen alkaen 132 euroa per yö. 
 
Ciudad Jardin kuuluu myös kohtuuhintaisiin alueisiin Málagassa. Vain 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva Ciudad Jardin on myös lapsiperheiden suosikkialueita kaupungissa. 

Lapsiperheiden majoitusvaihtoehdot Málagassa

Lapsiperheiden kannattaa majoittua Málagasssa rauhallisemmille alueille, joissa sijaitsee lukuisia viheralueita, leikkikenttiä ja puistoja. Keskustan läheisyys on aina plussaa myös lapsiperheille, mutta Málagassa on toimiva julkinen liikenneverkosto, joka mahdollistaa kätevän liikkumisen kaupungissa. 
 
Huelin on lapsiperheiden suosimaa aluetta johtuen sen matalasta rannasta ja Parque Huelinin suositusta puistoalueesta. Parque Huelinissa on yli 32 000 neliömetriä viheraluetta, lukuisia leikkikenttiä ja kaunis tekojärvi.
 
Mikäli kuitenkin mielummin yöpyy keskustassa, kannattaa suosia vanhassakaupungissa sijaitsevia majoitusvaihtoehtoja. Tämän kaupunginosan kadut ovat kiellettyjä ajoneuvoilta ja kävelymatkan päässä on kaunis Parque Málagan puistoalue, jonne voi viedä lapset kirmaamaan vapaasti. Lähellä sijaitsevassa satamassa voi hypätä lasipohjaveneen kyytiin tai lähteä bongaamaan valaita lasten kanssa. Lähettyvillä on myös huima Málagan maailmanpyörä, joka tarjoaa näköalat kaupunkiin ja merelle 70 metrin korkeudesta. 
 
Aiemmin useaan otteeseen mainittu Pedregalejo on myös lapsiperheiden suosiossa. Rantabulevardilla on useita leikkikenttiä ja ranta soveltuu hyvin lapsiperheille. Myös ruokailumahdollisuudet ovat rajattomat, tosin usein perheet suunnistavat juuri rannan chiringuitos-paikkoihin syömään rantapäivän päätteeksi. Pedregalejon loma-asunnoista useat sijaitsevat rannan välittömässä läheisyydessä. 
 
 Playa de Pedregalejon ranta, Malaga
 
El Palon alue täytyy myös mainita miettiessä lapsiperheiden majoitusvaihtoehtoja. El Palossa on lukuisia leikkikenttiä rannan tuntumassa aina Playa Virginialta Puente de Arroyo Jabonerosille asti, jossa on myös hauska köysirata lasten mieleen. 

Málagan parhaat yöelämän alueet

Málagassa yöelämä onnistuu aina, johtuen kahdesta syystä. Ensinnäkin Málagan leudon ilmaston vuoksi ulkoilu on miellyttävää minä vuodenaikana tahansa ja toisaalta andalusialaisten pohjattoman hauska huumori ja taito juhlia on hyvin tarttuvaa. Olemme koonneet listan alueista, joihin kannattaa majoittua jos mielessä on ympäri kellon jatkuvat juhlat Andalusian auringon alla. 
 
Vanhakaupunki. Kyllä, jälleen. Täältä löytyvät parhaat pikkukapakat, viihtyisät tapas-baarit ja vilkkaita juhlia etsivät yöperhoset. 
 
Club del Chinitas Urban Hostelin terassi, Malaga
 
Vanhassakaupungissa on lukuisia terasseja, joille voi suunnistaa aperitiiville tai cocktailille ennen illallista. Suosituimpia ovat Terraza Oasis, Batik, La Terraza del Chinitas, AC Málaga Palacio ja Terraza San Juan, jotka kaikki tarjoavat viihtyisän ilmapiirin lisäksi hienot näkymät kaupunkiin. 
 
Jos kaipaa elävää musiikkia, legendaarinen ZZ Pub tarjoaa parhaat rock-vibat Málagassa. Joka päivä avoinna oleva ZZ Pub soittaa parhaimpia soul-, rock-, indie-, funk- ja blueshittejä rennossa ilmapiirissä.
 
Mojitos-drinkkejä Malagassa
 
Sohossa sijaitseva La Fábrica de Cerveza (oluttehdas) on loistopaikka mallasjuomien ystäville. Tarjolla on lukuisia artesaanioluita, elävää musiikkia ja näyttelyitä huimassa 1200 neliömetrin rakennuksessa. 
 
Myös Pedregalejo tarjoaa vauhdikasta yöelämää sitä kaipaaville. Alueen parhaimmat paikat löytyvät merenrantabulevardin ääreltä, kuten La Tortuga, Pedrega ja El Balneario. Täällä voi seurata meeren rannalla auringonlaskua kekseliään cocktailin äärellä tunnelmallisessa ilmapiirissä. 

Vältä näitä alueita Málagassa

Jos Málaga ei ole tuttu kaupunki, tulee kiinnittää huomiota muutamiin levottomampiin alueisiin. Kaupungin pohjoisosa sijaitsee kaukana matkailija-alueista ja trendikkäistä ostoskaduista eikä alueella muutenkaan ole juurikaan mitään nähtävää. Näistä erityisesti La Palmilla on levottomampaa aluetta josta ei löydy mitään mielenkiintoista matkailijoille. Harvemmin näilläkään alueilla mitään sattuu, mutta erityisesti yöaikaan kannattaa välttää näitä syrjäseudun alueita. 
 
Näillä Málgan matkavinkeillä löytyy varmasti koko matkaseuruetta miellyttävä alue majoittumiseen. Vanhakaupunki ja rantabulevardin lähellä sijaitsevat alueet ovat aina varma valinta. Jos majoittuu hieman kauemmaksi keskustasta, julkinen liikenne toimii loistavasti koko kaupunkialueella ja kävellenkin pystyy reippailemaan minne vain. 
 
Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Málaga? Varaa lippusi kohteesta Málaga upeisiin paikkoihin kuten Africa ja Melilla. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.