Opas Málagan parhaimmille rannoille

Málagan kaupungista on tulossa yksi koko Espanjan trendikkäimmistä kaupungeista. Yhä useampi suuntaa juuri Málagaan kaupunkilomalle ihailemaan sen upeita kultturi- ja historianähtävyyksiä. Málagasta löytyy Espanjan parhaimpia museoita, tasokkaita ravintoloita, fantastisia tapas-baareja sekä hauskoja aktiviteetteja ja nähtävyyksiä

Costa del Solista tulee ensimmäisenä mieleen pitkät hiekkarannat ja lämmin auringonpaiste. Ensisijaisesti kaupunkilomakohteena tunnettu Málaga loistaa rantalomakohteidenkin listojen kärjessä mennen tullen, sillä sen pitkältä rannikkoviivalta löytyy lukuisia, toinen toistaan upeampia rantoja. 

Málagassa ranta ei ole koskaan kaukana. Listamme rannoista suurin osa on lyhyen kävelymatkan päässä Málagan loma-asuntojen alueilta ja muutenkin suurin osa sijaitsee lähellä keskustaa. 

Listamme rannat eivät ole tyypillisiä turistirantoja, joilla näkyy aurinkotuolien räikeän värisiä rivejä silmänkantamattomiin. Esiteltyillä rannoilla kuulee tyypillisesti puhuttavan vain espanjaa, joka vain lisää niiden vetovoimaa. Lähettyviltä löytyy kohtuuhintaisia, perinteisiä espanjalaisherkkuja tarjoilevia ravintoloita. 

Málagan matkailusivuston mukaan kaupungin rajojen sisään jää 15 rantaa, joista usea on mainittu tässä oppaassa. Tervetuloa tutustumaan Málagan parhaimpiin rantoihin!

Malagan rannat

Playa del Campo de Golf - San Juliánin ranta

Aivan Parador Málaga Golf hotellille kuuluvan golf-kentän takaa löytyy listamme ensimmäinen ranta, Playa del Campo de Golf - San Julián. Ranta on erityisen suosittu surf-lautailijoiden keskuudessa.

Tämä kaunis, hienohiekkainen ranta on noin 2,3 kilometriä pitkä ja se jatkuu aina Los Alamosista Guadalhorcen joelle asti. Pysäköinti on harvoin ongelma. 

Playa de Guadalmar 

Guadalmarin ranta jatkuu San Julianin rannan vieressä, aivan saman nimisen taloyhtiön takana. Ranta on noin 450 metriä pitkä ja erityisesti joen puoleinen osa rannasta hiekkadyyneineen on naturistien suosiossa. Guadalmar on Málagan ainoa virallinen nakuranta.  

Kun vierailee alueella, kannattaa vierailla Guadalhorcen joen luontoalueella. Sekä San Juliánin ja Guadalmarin rannalla on yleiset suihku- ja wc-tilat sekä rantabaareja, joista Chiringuito Servando on luultavasti parhain. Kannattaa pitää mielessä että alue sijaitsee aivan Málagan lentoaseman vieressä, joten koneita saattaa lentää hyvinkin matalalla. 

Playa de la Misericordian ranta

Malagan rannat: Playa de la Misericordia, Malaga

Jos jatkaa itään Málagan keskustaan päin ja ohittaa Playa de Sacaban, saapuu kauniille Misericordian rannalle. Tummahiekkainen ranta on 2 kilometriä pitkä ja noin 30 metriä leveä. Misericordia on yksi Málagan suosituimmista rannoista ja se sijaitsee Guadalhorcen ja Huelinin alueiden välissä. 

Misericordia puhdistetaan säännöllisesti ja sieltä löytyy kattava palveluiden valikoima. Suosittelemme kokeilemaan rannan suosittua kalaravintolaa, Restaurante Vicen-Playaa

Misericordialla voi myös kokea Ola del Melilleron voiman, joka on Málagan kaupungin rannoille tyypillinen nousuaallokko. 

Joka ilta noin 19:30 aikaan rannalle kerääntyy nuoria surf-lautojensa kanssa odottaen aaltojen sarjaa, jotka näyttävät nousevan kuin tyhjästä. Nämä aallot usein yllättävät rannan rajassa loikoilevat turistit, vieden heidän pyyhkeellä lojuvat tavaransa mukanaan. Tapahtuman takana ei kuitenkaan ole suurempaa taikaa. Málagasta Melillaan matkalla oleva lautta aiheuttaa kyseisen aallokon, jota siis kutsutaan Melilleroksi. 

Playa de San Andrésin ranta

San Andrésin ranta jäi Málagan historiaan ikuisiksi ajoiksi sen jälkeen, kun kenraalit Torrijos, Boyd ja heidän kumppaninsa teloitettiin rannalla yleisön edessä vuonna 1831. Traaginen tapahtuma on merkitty myös Plaza de la Mercedillä seisovaan obeliskiin. 

San Andrés on tänä päivänä suosittu ranta, jossa on leikkikenttiä, viheralueita sekä kattavat palvelut lähellä. Tummahiekkainen ranta on 650 metriä pitkä ja noin 50 metriä leveä. Rannalla sijaitseva Restaurante Gutiérrez Playa on varmasti sen paras ravintola.  

Playa de la Malaguetan ranta

Malagan rannat: Playa de la Malagueta

Tämä suurikokoinen rakennettu ranta sijaitsee lähellä Málaguetan loma-asuntojen aluetta. Baarit, ravintolat, lasten leikkikentät, kaupat ja muut liikkeet ovat aivan kivenheiton päässä rannasta ja keskustaan on lyhyt matka kävellen. Tämä ranta on erityisen suosittu espanjalaisperheiden kokoontumispaikka ja varsinkin kesäisin se saattaa ruuhkautua loistavan sijaintinsa ansiosta. 

Alueella on lukuisia ravintoloita ja baareja, kuten esimerkiksi tasokas La Moragan ravintola. Jos haluaa edullisempaa ja perinteisempää ruokaa, kannattaa suunnata Chiringuito Tropicanaan läheiselle La Caletan rannalle. Malagueta on 1,2 kilometriä pitkä ja noin 45 metriä leveä. 

Playa de la Malagueta tarjoaa ensimmäisenä rantana maailmassa erikoista pelastusmenetelmää josta käytetään nimeä Punto Naranja (suom. oranssi piste). Testausjakson jälkeen menetelmiä on ollut käytössä kolme vuodesta 2014 lähtien. 

Oranssi piste on pienikokoinen pönttö jossa on sähköinen moottori ja 400 metriä köyttä. Pisteessä on kiinni valjaat jonka avulla hengenpelastajat voivat nopeasti kiskoa hädässä olevat uimarit rantaan. Pisteessä on myös sisäänrakennettu GPS-järjestelmä joka pystyy paikantamaan onnettomuustilanteita hengenpelastajien tiedoksi.  

Playa de la Caleta

Playa de la Caleta on yksi Málagan suosituimmista rannoista, joka sijaitsee aivan Playa de la Malaguetan ja Baños del Carmenin välissä, Pablo Picasson rantabulevardin vieressä. Caleta on noin 1 kilometriä pitkä ja 25 metriä leveä ja se on erityisesti Málagan paikallisen väestön suosiossa. Rannalla voi harrastaa lentopalloa, pyöräilyä, juoksemista sekä liikuntaa rannan ulkoilma-kuntosalilaitteilla. 

Ranta siivotaan päivittäin ja se on tunnetusti koko kaupungin puhtain ranta. Kaikki palvelut ovat lähellä ja ranta sopii myös liikuntaesteisille. 

Baños del Carmen

Malagan rannat: Banos de Carmen, Malaga

Baños del Carmenissa sijaitsi aikoinaan Málagan ensimmäinen kylpylä, Balneario Nuestra Señora del Carmen. Kylpylä aukaistiin yleisölle 16. heinäkuuta 1918 ja se oli ensimmäinen kylpylä koko maailmassa jossa sekä miehet ja naiset saivat kylpeä yhdessä. 

Málagan maamerkkinä toimivan kylpylän rauniot ovat malagalaisten tarkan suojelun kohteena. Kaikki paikalle suunnitellut rakennuspyynnöt ovat palanneet viranomaisilta hylättyinä. Nykyisin ranta on kaupunkilaisten ahkerassa käytössä ja sinne lähdetään myös illalliselle. 

Ranta itsessään on pienehkö ja erityisesti nuorten ja opiskelijoiden suosiossa. Aurinkoa otetaan usein yläosattomissa eikä ranta ole kovinkaan soveltuva pienemmille lapsille. Tänne voi myös suunnistaa illan suussa drinkille ja nauttimaan auringonlaskusta. Ranta on noin 550 metriä pitkä ja 15 metriä leveä. 

Playa de Pedregalejon ranta - Las Acacias

Malagan rannat: Playa de Pedregalejo, Malaga

Pedregalejo on yksi tämän hetken suosituimmista alueista Málagassa. Aluetta luonnehditaan puhtaaksi, ystävälliseksi ja perinteiseksi. Vaikka pääasiassa alueella asuu paikallisia, kuulee kaduilla puhuttavan myös paljon muita kieliä johtuen alueen kansainvälisistä kouluista. Pedregalejossa on paljon hyviä baareja ja ravintoloita. 

Pedregalejon ranta-alue on suosittu illanviettopaikka. Yllättäin maanantait ovat Pedregalejon kiireisimpiä iltoja johtuen sen alueen teemajuhlasta, Ladies' Nightistä. Ranta on noin 1,2 kilometriä pitkä ja noin 20 metriä leveä. 

Suosittelemme erityisesti Maricuchi ja El Calenon ravintoloita, jotka kuuluvat Málagan parhaimpiin. 

Playa de El Palon ranta

Malagan rannat: Playa de el Palo, Malaga

El Palo oli aikoinaan Pedregalejon keskiluokan asuinaluetta. El Palon ranta sijaitsee aivan Pedregalejon vieressä ja se on erityisesti paikallisten suosima ranta. 

El Palon merenrantabulevardilla on paljon baareja, ravintoloita ja chiringuitos-rantabaareja. Kaikki mahdolliset palvelut, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat löytyvät rannalta, kuten myös vuokrattavia aurinkotuoleja. El Palon ranta on 1,2 kilometriä pitkä ja 25 metriä leveä. 

Playa El Dedon ranta

Seuraavaksi siirrymme itään päin El Palosta. Seuraava ranta tunnetaan nimellä El Dedo (suom. sormi). El Dedo jatkuu aina El Candadon satamaan asti ja sen lähellä löytyy laaja valikoima erilaisia palveluita. El Dedo on noin 550 metriä pitkä ja 25 metriä leveä. 

Suosittelemme erityisesti vierailua El Tinterossa, josta on kuoriutunut yksi kaupungin legendaarisimmista ravintoloista. Tarjoilijat huutelevat valmiina olevat annokset tarjolle ja nopeimmat syövät hitaat. Syödyt ruuat maksetaan lautasten määrän mukaan. 

Playa El Candadon ranta

El Candado on pieni, yksityisempi ranta Malagassa joka sijaitsee aivan Club Náutico El Candadon vieressä. El Candado on vain 200 metriä pitkä ja 30 metriä leveä. 

Rannalla sijaitseva Candado Beachin ravintola terasseineen on suosittu lounaspaikka ja se tarjoilee niin gourmet-annoksia kuin perinteisiäkin espanjalaisruokia. Kaikki annokset ovat todella herkullisia, mutta hieman hinnakkaita. Kolmen annoksen menu tosin maksaa vain 18 euroa. 

Peñon del Cuervon ranta

Malagan rannat: Penon del Cuervo, Malaga

Peñon (suom. kivi) on yksi Málagan kuuluisimmista maamerkeistä. Sen vieressä sijaitseva Peñon del Cuervon ranta on erityisesti nuorten suosiossa. Rannalla järjestetään kesäisin hauskoja rantabileitä ja grillijuhlia. Rannalla on suuri piknik- ja grillausalue sekä pysäköintialue aivan vieressä. Läheisimmät baarit ja ravintolat löytyvät lyhyen kävelymatkan päässä olevasta La Arañasta

Peñon del Cuervo on 450 metriä pitkä ja noin 25 metriä leveä. Maisema rannalla on todella kaunis, sitä on pilaamassa ainoastaan sen takana seisova vanha sementtitehdas. 

Peñon del Cuervon rannalle on jokseenkin vaikea löytää. Autolla tultaessa täytyy kääntyä sementtitehtaan kohdalla tieltä ja jatkaa pientä tunnelia rannalle. Paikallisilta kannattaa aina kysyä neuvoa. 

Jos haluaa tutustua Málagan ulkopuolella oleviin rantoihin, suosittelemme suuntaamaan kauniile La Cala del Moralille. Rannalle pääsee seuraamalla N340-tietä itään ohi sementtitehtaan ja kohti La Arañaa. Tieltä poistutaan La Cala del Moralin tienviitan kohdalla. Ranta sai vuonna 2013 sinilippu-ympäristömerkin ja on yksi mukavimmista rannoista lähellä Málagaa. 

Kartta Málagan kaupungin rannoista

 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Málaga? Varaa lippusi kohteesta Málaga upeisiin paikkoihin kuten Africa ja Melilla. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.