Málagan parhaat paikalliset katukaupat

Katukaupoilla on Espanjassa pitkät perinteet ja erilaisia markkinoita järjestetään lähes jokaisessa kylässä ja kaupungissa säännöllisesti kerran viikossa tai kuukaudessa. Espanjassa katukaupoille lähdetään ostoksien ohella tapaamaan samalla tuttuja ja kohtaamaan muita paikallisia, eli perinteen sosiaalinen merkitys on myös suuri.

Myös Costa del Solin pääkaupungissa Málagassa markkinaperinteet ovat vahva osa koko kaupungin identiteettiä. Aurinkorannikon leuto ja aurinkoinen ilmasto tarjoavat loistavat puitteet ympärivuotiselle katukaupalle. 

Olemme laatineet listan Málagan parhaista katukapoista, joista saa mukaan loistavia tuotteita ja pääsee nauttimaan alueen parhaimmista mauista. Sukella Málagan markkinahumuun!

El Zoco de Muelle Unon markkinat

El Zoco Muelle Uno

Vain kivenheiton päässä Málagan upeasta satamasta sijaitsee kaupungin yksi parhaimmista markkinapaikoista: El Zoco de Muelle Uno. Markkinapaikalta avautuu kaunis näköala satamaan ja kaupungin suosituimmat nähtävyydetkin ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä. El Zoco de Muelle Unolta löytyy laaja skaala alueen asukkaiden tuottamia erikoisuuksia, kuten paikallisia gourmet-herkkuja, käsitöitä sekä sisustus- ja muotituotteita. Kuumimpina kesäkuukausina Zoco de Muelle Unon markkinakojut suojataan aurinkokatteella, jolloin vierailu helteisenäkään päivänä ei tuota suurta tuskaa tottumattomille matkailijoille. El Zocon vierailun voi hyvin yhdistää vaikka rentoon päivään Málagan suosituilla rannoilla. 

Milloin? Joka kuun 2. sunnuntai klo 11 - 18.00.

Missä? Muelle Uno, Málagan satama-alueella.

Tuotteet: gourmet-herkut, käsityöt, sisustus- ja muotituotteet ja erilaiset paikalliset lähituotteet. 

Guadalhorcen ekomarkkinat

Guadalhorcen markkinat Malagassa, Espanjassa

Guadalhorce Ecológico on vuonna 2008 perustettu jäjestö, jonka tavoite on puolustaa ja promotoida maan ekologista maatalouden harjoittamista ja viljelyä. Joka kuun toinen lauantai Guadalhorce Ecológico järjestää Málagan härkätaisteluareenan lähellä sijaitsevalla Paseo de Redingillä suositun maaseutumarkkinatapahtuman. Joka neljäs lauantai samaiset markkinat taas järjestetään kauniissa Huelinin puistossa.

Guadalhorcen markkinoilta löytyy valtava määrä paikallisia luomutuotteita, kuten kasviksia, hedelmiä, oliiviöljymerkkejä, oliiveja, hilloja, juustoja, aloe vera-tuotteita, leipää, hunajaa, pähkinöitä, mausteita ja muuta. Paikalliset myyjät kertovat mielellään tuotteiden alkuperästä ja vaikuttavat mukavan tottuneilta matkailijoihin. Järjestöllä on myös oma verkkokauppa, jossa voi tilata tuotteita myös suoraan omaan Málagan loma-asuntoon

Milloin? Joka kuun 2. ja 4. lauantai klo 10 - 14.00. 

Missä? Plaza de Toros de la Malaguetalla ja Parque de Huelinin puistossa.

Tarjolla olevat tuotteet: ekologisia kasviksia, hedelmiä, oliiveja, öljyjä, hilloja, juustoja, aloe vera-tuotteita, kotitekoista leipää, hunajaa, mausteita ja hunajaa. 

Malagueta4Market

Malagueta4Marketin markkinat Malagassa, Espanjassa

Paseo Marítimo Ciudad de Melillan katu sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Malaguetan rannalta, joka kuuluu kaupungin parhaimpiin rantoihin. Täältä löytyy myös yksi kaupungin valokuvauksellisimmista markkinapaikoista, Malagueta4Market. Malagueta4Marketilta löytyy erilaisia käsin tehtyjä asusteita ja sisustustuotteita sekä ainutlaatuisia vaatteita. Aurinkoisena sunnuntaiaamuna voi suunnistaa Malaguetan loma-asunnolta markkinoille kävellen tekemään ainutlaatuisia ostoksia matkalaukkuun. Mukaan kannattaa pakata myös uimapuku, sillä markkinoiden jälkeen on mukava virkistäytyä kaupungin parhaimmalla rannalla. 

Milloin? Joka kuun neljäs lauantai.

Missä? Paseo Marítimo Ciudad de Melillan kadulla, lähellä Malaguetan rantaa.

Tarjolla olevat tuotteet: muotivaatteita, käsitöitä, asusteita, antiikkiesineitä ja muita sisustustuotteita.

Sohon markkinat

Sohon markkinat Malagassa, Espanjassa

Sohon alue kantaa kaupungin modernin taidekorttelin titteliä ja siksikin se toimii loistavasti Málagan käsityö- ja taidemarkkinoiden täydellisenä pitopaikkana. Osaavat paikalliset taiteilijat saapuvat Sohoon kaupittelemaan upeita töitään, kuten keramiikkaa, taidemaalauksia ja uniikkeja koruja. Sohossa pääsee markkinatunnelman lisäksi ihailemaan alueen värikkäitä ja persoonallisia seinämaalauksia, joita näkee siellä täällä piristämässä rakennusten julkisivuja. Loma-asunnon Sohosta vuokranneet pääsevät taidekorttelista kätevästi keskustaan ja kaupungin upeimmille nähtävyyksille kävellen. 

Milloin? Joka kuun ensimmäinen lauantai klo 10 - 15.00.

Missä? Calle Tomás Heredian kadulla, Sohossa.

Myytävät tuotteet: käsityöt, kuten keramiikka, korut ja antiikkiesineet. Tarjolla on myös ruokaa, vaatteita ja muita lähellä tuotettuja tuotteita. 

Plaza Mercedin markkinat

Plaza de la Mercedin markkinat Malagassa, Espanjassa

Kauniilla ja vilkkaalla Plaza de la Mercedin aukiolla pääsee vierailemaan kerran kuussa markkinoilla, jolla myydään erilaisia käsitöitä sekä käytettyjä tavaroita, kuten koruja, kirjoja, laukkuja, levyjä, vaatteita ja paljon muuta mukavaa. Plaza de la Mercedillä sijaitsee myös Málagalle ja koko maailmalle rakkaan Pablo Picasson synnyinkoti ja lukuisia kaupungin parhaimpiin kuuluvia tapas-paikkoja, joille voi istahtaa markkinoiden jälkeen drinkille. Koko kaupunki käy parhaiten tutuksi Málagassa kävellen, sillä kaikki upeimmat nähtävyydet sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan. 

Milloin? Joka kuun viimeinen lauantai. 

Missä? Plaza de la Mercedin aukiolla.

Myynnissä olevat tuotteet: käsitöitä, uusia ja käytettyjä koruja, kirjoja, laukkuja, levyjä, vaatteita ja muuta. 

Huelinin markkinat

Huelinin markkinat Malagassa, Espanjassa

Málagan länsiosassa sijaitsee lapsiperheiden ja paikallisten suosima Huelinin alue. Joka kuun kolmas sunnuntai Huelinin rantabulevardilla järjestetään lapsiystävällinen markkinatapahtuma kadulla, joka on saanut nimensä kaupungin kuuluisimman näyttelijän Antonio Banderasin mukaan. Huelinin katukaupoista saa erilaisia käsin tehtyjä tuotteita, paikallisia herkkuja ja uniikkeja vaatteita. Huelinin markkinoilla järjestetään usein myös erilaisia työpajoja lapsille ja perheet suuntaavat tapahtumasta usein viereiselle Misericordian rannalle nauttimaan lämpöisästä auringosta. 

Milloin? Joka kuun kolmas sunnuntai. 

Missä? Paseo Marítimo Antonio Banderasin kadulla Huelinissä. 

Tuotteet: käsityöt, paikalliset herkut ja muuta. 

La Térmican kirpputori

La Térmican kirpputori Malagassa, Espanjassa

La Térmica on yksi Málagan suosituimmista kirpputoreista ja se saa paikan listaltamme monipuolisen tuotevalikoimansa ja loistavan ympäristönsä ansiosta. La Térmicasta löytyy erilaisia vintage-vaatteita, harvintaisia asusteita ja käytettyjä sekä käsin tehtyjä tuotteita. La Térmican tapahtumissa näkee usein erilaisia live-konsertteja ja muita esityksiä. 

Milloin? La Térmican kirpputoritapahtumia ei järjestetä säännöllisin ajoin, joten suosittelemme tarkistamaan seuraavan päivän heidän kotisivuiltaan.

Missä? Avenida de Los Guindos 48, 29004 Málaga.

Tuotteet: käsityöt, käytetyt tuotteet, vintage-vaatteet ja asusteet.

Cortijo de Torresin kirpputori

Kirpputori Malagassa, Espanjassa

Cortijo de Torresin kirpputori järjestetään Recinto Ferialissa, joka toimii myös massiivisen Málaga Ferian tapahtumapaikkana. Cortijo de Torresin kirpputori on koko maakunnan suosituin käytettyjen tavaroiden myyntitapahtuma ja kerää kansaa kauempaakin. Tuotteita on valtava määrä aina käytetyistä kirjoista ja vanhoista cd-levyistä vaatteisiin ja antiikkisiin sisustusesineisiin. Kirpputorille kannattaa saapua aamulla ajoissa, varsinkin jos havittelee pysäköintipaikkaa sen läheisyydestä. Málagan keskustasta (Alameda Principalilta) voi myös hypätä linja-autoon numero 4, joka kulkee Recinto Ferialin ohi. 

Milloin? Joka viikon sunnuntai.

Missä? Recinto Ferial.

Tuotteet: monipuolinen valikoima erilaisia käytettyjä tuotteita, kuten kirjoja, cd-levyjä, vaatteita, huonekaluja ja muuta. 

Jos majoittuu Málagan keskustaan tai vaikka Sohon alueelle, löytyy läheltä aina erilaisia markkinatapahtumia. Málagan katukaupoista löytyy harvinaisia ja ainutlaatuisia tulijaisia matkalaukkuun ja samalla pääsee ihailemaan espanjalaisten markkinatapahtumien hurmaavaa ilmapiiriä.