Málagan parhaat ostoskeskukset

Málagan kaupunki aurinkoisella Costa del Solilla on loistava kohde niin kaupunkilomalle kuin pidemmällekin rantalomalle. Matkailijoiden keskuudessa Málaga on tunnettu aurinkoisena rannikkokaupunkina, jonka upeat nähtävyydet, ystävälliset asukkaat, monipuoliset tapahtumat ja paikallinen gastronomia toimivat sen pettämättömänä vetovoimana. Niiden lisäksi kaupunki on myös loistava ostoslomakohde, josta löytyy  hienoja mahdollisuuksia jokaiselle Málagan kaupungissa majoittuvalle matkailijalle.

Calle Lariosin ostoskatu

Espanjalaiset ovat todellisia muotiaddikteja, jotka lähtevät aina uusimpiin ja erikoisimpiin trendeihin ja villityksiin rohkeasti mukaan. Alesesongin alkupäivämäärä on tarkasti merkitty kalenteriin ja muut suunnitelmat väistyvät kylmästi tieltä. Matkailijoita taas ilahduttaa että arvostettujen espanjalaismerkkien kuten Zaran, Massimo Duttin, Custon, Desigualin ja Uterquen tuotteet irtoavat täällä noin 10 prosenttia edullisemmin kuin muissa Euroopan maissa. 

Matkailijat, jotka haluavat löytää kaikki shoppailijan unelmaliikkeet samasta kaupungista, tulevat ihastumaan Málagaan. Málagan keskustan loma-asunnolta voi kävellä nopeasti lähialueen ostosparatiiseihin, jotka tyydyttävät vaativammankin himoshoppaajan tarpeet. Málagan ostoskeskuksien maailma on mahdollisuuksia täynnä!

El Corte Inglés

El Corte Ingles, Malaga

Suomalaisten Stockmannia vastaava, legendaariseksi ostoskeskukseksi luonnehdittu El Corte Inglés (suom. englantilaiskortteli) on kestänyt hyvin ajan hampaan Espanjassa. Kaikista Espanjan tärkeimmistä kaupungeista löytyy oma Corte Inglés ja Málagasta se löytyy osoitteesta Avenida de Andalucia, joka kuuluu kaupungin tärkeimpiin ostoskatuihin. 

El Corte Inlgés avasi ovensa Espanjassa ensimmäisen kerran vuonna 1945 ja se on alusta asti keskittynyt niin espanjalaisten kuin kansainvälistenkin merkkien vähittäiskauppaan. 

Tavaratalosta löytyy niin vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, asusteita, sisustustavaraa, kirjoja kuin elektroniikkaakin. Ne jotka haluavat tutustua espanjalaisten elintarvikkeiden maailmaan voivat suunnata tavaratalon omaan elintarvikekauppaan Hipercoriin, joka sijaitsee kellarikerroksessa. Hipercor on myös loistava paikka löytää gluteenittomia ja vegaaneja ruokia Málagassa. 

Liikkeet ja merkit El Corte Inglésissä:
GAP, Adidas, Asics, Barbour, Billabong, Brooks, Converse, Hurley, Lacoste, Nike, Oakley, Reebok, Vans, Adolfo Dominguez, Armani Jeans, Bulgari, Custo Barcelona, Desigual, Diva, Fred Perry, Esprit, Gucci, Bimba & Lola, Jimmy Choo, Ray-Ban, Roxy, Swarovski, Ted Baker, Tommy Hilfiger, Triumph, Vogue, Vero Moda, Wrangler, Jo Malone, jne. 

Osoite: 
Avenida de Andalucía, 4 ja 6.

Aukioloajat: 
10.00 - 22.00

Saapumisohjeet: 
Helpoiten tavaratalolle pääsee kävellen tai paikallisella linja-autolla, joista suurin osa pysähtyy aivan El Corte Inglésin edessä. Pysäkin nimi on Av. de Andalucía.

Málaga Plazan ostoskeskus

Malaga Plazan ostoskeskus, Malaga

Málaga Plaza on yksi Málagan parhaimmista ostoskeskuksista jossa näkee enimmäkseen paikallisia shoppailijoita. Täällä sijaitsee oma suosikkini Fnac, joka myy loistavia kirjoja, elokuvia, musiikkia ja erilaisia elektroniikkavempaimia. Liike järjestää usein mielenkiintoisia teematapahtumia ja artistitapaamisia suosittujen muusikkojen kanssa.

Málagaa Plazasta löytyy myös erilaisia sisustus-, kosmetiikka-, kampaamo- ja asusteliikkeitä. Täältä löytyy myös trendikäs hampurilaisravintola Goiko Grill sekä kahvihipsterien suosima Be Brunch & Coffee.

Liikkeet ja edustetut merkit Málaga Plazassa:
Goiko Grill, Tedi, My Phone, Happy papes, Marce, Primor, Fnac, Kirola, Quintaesencia, jne.

Osoite: 
C/Armengual de la Mota 12.

Aukioloajat: 
10.00 - 22.00

Saapumisohjeet: 
Kävellen Málaga Plazaan pääsee nopeasti mistä vain keskustan alueelta. Myös linja-autot 2, 17, 20 ja 30 pysähtyvät ostoskeskuksen edessä (pysäkin nimi: Armengual de la Mota).

Vialian ostoskeskus

Vialian ostoskeskus Malagassa


Vialian ostoskeskuksen
pettämätön valttikortti on sen loistava sijainti kaupungin juna-aseman vieressä. Asemalta voi lähteä tutustumaan suomalaisten suosimaan Fuengirolaan, päiväretkelle Sevillaan, viikonloppulomalle Córdobaan tai tutustumaan Rondan kaupunkiin. 

Vaikka Vialia ei ole niin suuri kuin muut ostoskeskukset, löytyy sieltä silti mukava valikoima erilaisia liikkeitä. Vialiasta löytyy vaate-, kenkä- sekä asusteliikkeitä ja tunnettuja espanjalaismerkkejä, hajuvesikauppoja ja alusvaatebutiikkeja. 

Vialian ostoskeskuksessa on myös elokuvateatteri, baareja, kahviloita ja ravintoloita. 

Liikkeet ja edustetut merkit Vialiassa:
Baileys, Bershka, Calzedonia, Claire's, Cortefiel, Decimas, H&M, Cortefiel, Hunkemoller, Imaginarium, Intimissimi, Kiko Milano, Lola Rey, Massimo Dutti, Mayoral, Media Markt, Oysho, Parfois, Pimkie, Primadonna, Primor, Relay, Rituals, Sfera, Springfield, Stradivarius, Women'secret, Zara, jne.

Osoite: 
Explanada de la Estación, s/n.

Aukioloajat: 
10.00 - 22.00

Saapumisohjeet:
Myös Vialiaan on helppo saapua kävellen ja ostoskeskuksessa on myös pysäköintihalli asiakkaille. Linja-autot 1, 3, 5, 7, 9, 10, 20, 27, C1 ja C2 ajavat Vialian ohi ja pysäkin nimi on Heroe de Sostoa. 

Larios Centren ostoskeskus

Lariosin ostoskeskus, Malaga

Málagan ostoskeskuksista paikallisille tulee yleensä heti ensimmäisenä mieleen. Larios. El Corte Inglésin ja Vialian välissä sijaitseva Larios on yksi kaupungin suurimmista ja suosituimmista ostoskeskuksista. 

Lariosista löytyy suurin osa Espanjan suosituimmista merkeistä, kuten Sfera, Natura, Pull & Bear ja Stradivarius. Myös supersuosittu halpaketju Primark on avannut valtavan liikkeen Lariosiin. 

Liikkeet ja edustetut merkit Lariosin ostoskeskuksessa:
A Loja by Gato Preto, Amichi, Bailly, Bershka, Block House, Gody, Calzedonia, Chika10, Disney Store, Dunnes Store, Encuentro, Foot Locker, Golden Mac, Intimissimi, Jack&Jones, Juegolandia, Losan, Marypaz, Massimo Dutti, Mayoral, Misako, Natura, Oysho, Pandora, Parfois, Pimkie, Primark, Primor, Pull&Bear, Punt Roma, Queens21, Shana, Solvision, Springfield, Stradivarius, Tezenis, Tienda Animal, Trucco, Zara, Yves Rocher, jne.

Osoite: 
Av. de la Aurora 25.

Aukioloajat: 
10.00 - 22.00

Saapumisohjeet: 
Helpoiten Lariosiin pääsee kävellen kaupungin keskustasta tai linja-autolla numero 14 (pysäkin nimi: Avda stop. de la Aurora).

Plaza Mayorin ostosmaailma

Malagan ostoskeskus Plaza Mayor

Plaza Mayor sijaitsee Málagan keskustan laitamalla. Kyseessä on valtava vähittäis- ja tukkukauppakeskus ja liikkeiden tarjonta Plaza Mayorissa on kaupungin kattavin. 

Plaza Mayor sijaitsee Málagan ja Torremolinosin lomakohteen välissä. Ostoskeskukseen pääsee vaivattomasti junalla, joka kulkee Fuengirolan ja Málagan välillä. Juna kulkee joka 20. minuutti ja sen hinta on 1,80€. 

Plaza Mayorissa on kaksi eri osiota, joista toinen on omistettu täysin ruoka- ja viihdeliikkeille. Ostoskeskuksen oma elokuvateatteri Yelmo cinema tarjoaa elokuvia myös englannin kielellä ja sen vierestä löytyy valtava valikoima kahviloita, ravintoloita, baareja ja kansainvälisiä ruokaketjuja. 

Plaza Mayorin toinen puoli on pyhitetty erilaisille kaupoille, kuten vaate-, asuste-, kosmetiikka- ja kenkäliikkeille. Ostoskeskuksesta löytyy myös valtava päivittäistavarakauppa Mercadona

Plaza Mayorissa on suuri pysäköintihalli ja erityisesti viikonloppuisin espanjalaisperheet saapuvat ostoskeskukseen lapsineen nauttimaan sen laajasta viihdetarjonnasta. 

Liikkeet ja edustetut merkit Plaza Mayorissa:
Pull&Bear, Zara, H&M, Mango, Stradivarius, Zara Home, Parfois, Nike Factory Store, Calzedonia, Primor, Yves Rocher, Friking, Woman'secret, jne.

Osoite: 
Alfonso Ponce De León 3.

Aukioloajat: 
10.00 - 22.00

Saapumisohjeet: 
Linja-autot 10, M-136 ja M-123 kulkevat Plaza Mayorin kautta, kuten myös paikalliset junat (asema: Plaza Mayor)

Rosaledan ostoskeskus

Malagan ostoskeskus Rosaleda

Seuraava ostoskeskuksemme nimi voi tuntua jalkapallofaneilta tutulta. La Rosaleda on Málagan jalkapallojoukkueen kotistadion. Málagan luoteisosassa sijaitseva stadion sai aikoinaan nimensä paikalla kasvaneiden ruusupensaiden mukaan. 

Muutaman sadan metrin päässä stadionilta sijaitsevassa Rosaledan ostoskeskuksessa on edustettuna yli 100 erilaista merkkiliikettä ja sieltä löytyy myös lukuisia ravintoloita, kahviloita ja valtava Carrefourin päivittäistavarakauppa. Kaikki suositut vaate-, asuste- ja kosmetiikkamerkit löytyvät Rosaledan katon alta. Larioksen tavoin myös Rosaleda tarjoaa henkilökohtaista palvelua asiakkailleen.

Liikkeet ja edustetut merkit Rosaledassa: 
Bershka, C&A, Celopman, Lauro Surf, Inside, Lefties, Pimkie, Shana, Springfield, Promod, MS Cuore, Fifty Factory, Charanga, Mayoral, Juguettos, Orchestra, Toy Planet, Jofler, JYN Calzado, Marypaz, Primor, Stylo, Women's secret, jne.

Osoite: 
Avenida Simón Bolivar s/n.

Aukioloajat: 
09.00 - 22.00

Saapumisohjeet: 
Linja-autot 15 ja 17 kulkevat Rosaledan ostoskeskuksen ohi (pysäkin nimi on Avenida Luis Buñuel). 

Muelle Uno

Malagan ostoskeskus Muelle Uno

Málagan trendikäs Muelle Unon satama-alue ja sen vieressä kulkeva kaunis palmupuiden koristama merenrantabulevardi jää harvoin matkailijoilta huomaamatta. Myös paikalliset tapaavat käydä kävelyllä Málagan sataman lähellä auringonlaskun aikaan ja alue on myös pyöräilijöiden suuressa suosiossa. 

Muelle Unolla ostosten suorittaminen on stressitöntä ja silmä lepää kauniissa merimaisemassa. Satama-alueella järjestetään usein myös erilaisia konsertteja ja ilmaistapahtumia, jotka houkuttelevat paikalle myös paljon perheitä. Viikonloppuisin Muelle Unon lähellä pidetään markkinat, johon paikalliset saapuvat myymään lähialueella valmistettuja herkkuja ja käsitöitä.

Pompidoun monitoimitalo ja modernin taiteen keskus, Málaga

Toinen asia joka houkuttelee Málagan vierailijoita Muelle Unon alueelle on kaupunkiin hiljattain avattu monitoimitalo Pompidou, jossa on niin vaihtuvia kuin pysyviäkin modernin taiteen näyttelyitä. Rentoa lomailua arvostavat vuokraavat loma-asunnon Malaguetan rannan läheltä, jolloin niin Muelle Uno kuin kaupungin muutkin nähtävyydet ovat vain kivenheiton ja lyhyen kävelymatkan päässä. 

Liikkeet ja edustetut brändit Muelle Unolla:
Belros, Handycraft, Origani, Soho Boho, Mandragora, Kiko, Etxart & Panno, Ale-Hop, Lacoste, Cooligan, Solvisión, Montinas, Bailly, Primor, Oteros, jne.

Osoite:
Málagan satama.

Aukioloajat: 
10.00 - 22.00

Saapumisohjeet: 
Kävellen on helppo saapua Muelle Unolle, varsinkin kun se sijaitsee aivan kaupungin keskustan edessä. Málagan maailmanpyörä on loistava suunnistuspiste, sillä se sijaitsee aivan sataman vieressä.

Málaga Nostrumin ostospuisto

Malagan ostoskeskus Malaga Nostrum

Vaikka Málaga Nostrumin ostospuisto sijaitsee kaupungin laitamalla, on se silti kaupungin himoshoppailijoiden suosikkipaikkoja. 

Tehtaiden outlet-myymälöissä saattaa saada merkkituotteita jopa 70 prosentin alennuksella. Täältä löytyy suosikkimerkkejä pilkkahintaan, kuten Levi's, Mango, Desigual, Spagnolo, Fifty Factory ja Mustang. Málaga Nostrumista löytyy myös oma viihdealue, jossa on keilahalli ja suuri ravintolamaailma.

Liikkeet ja edustetut merkit Málaga Nostrumissa:
Amichi, Baileys, 5 Chupetes, Celopman, Charanga, ArteAdiscar, Desigual, Famaliving, Fifty Factory, Kiabi, Levi's, Mango, Mustang, OhGar, Soloptical, Spagnolo, Tiendanimal, Stylo, United Colors of Benetton, Tramas, jne.

Osoite: 
Calle Jaén, 1. Polígono Guadalhorce.

Aukioloajat: 
10.00 - 22.00

Saapumisohjeet: 
Linja-autot jotka saapuvat ostoskeskukseen ovat 10, 27, M-110, M-113, M-132, M-133, M-230 ja M-334.

 

On tärkeää muistaa että pääsääntöisesti sunnuntaisin ja pyhäpäivinä ostoskeskukset Espanjassa ovat suljettuja. On silti olemassa muutamia poikkeuspäiviä, jolloin Málagassakin ostoskeskukset pitävät liikeet auki. Tässä lista poikkeuspäivistä kuluvalle vuodelle: 

  • 7. tammikuuta 2018
  • 1. heinäkuuta 2018
  • 15. elokuuta 2018
  • 2. syyskuuta 2018
  • 12. lokakuuta 2018
  • 1. ja 25. marraskuuta 2018
  • 8. sekä 23. ja 30. joulukuuta 2018

Málagan ostoskeskusten kartta