Malagan parhaat ilmaiset aktiviteetit

Malagan kaupunki oli vielä viime vuosikymmeninä yksi aliarvostetuimpia matkakohteita Costa del Solilla. Kaupunki toimi pääasiassa Malagan lentoasemalle saapuvien matkailijoiden kauttakulkupaikkana Aurinkorannikon muihin suosikkikohteisiin. 

Ajat ovat siitä kuitenkin muuttuneet ja Malaga nauttii nykyisin suuresta suosiosta matkailijoiden keskuudessa. Vaikka vierailijoiden määrä on ollut huimassa nousussa viime vuosina, on kaupunki silti onnistunut säilyttämään perusandalusialaisen tunnelman sekä kohtuullisen hintatason verrattuna muihin Espanjan suurimpiin kaupunkeihin.

Malagasta löytyy pitkä liuta täysin ilmaisia aktiviteetteja tarkan markan matkailijoille, joista nyt esittelemme 12 suosikkiamme. 

1. Atarazanasin kauppahalli

Atarazanasin kauppahalli, Malaga
 
Maurit rakensivat nykyisen Malagan kauppahallirakennuksen 1300-luvulla. Rakennus toimi alunperin laivatelakkana ja sen nimi Atarazanas tarkoittaa arabiaksi "paikkaa jossa laivoja korjataan". 
 
Rakennuksen kiehtova historia ja ainutlaatuinen ilmapiiri tekevät siitä yhden kaupungin loistavimmista nähtävyyksistä. Kauppahalli on myös yksi kaupungin parhaimmista ostospaikoista ja täältä löytyy tuoreimpia paikallisia herkkuja kuten oliiveja, öljyjä, kalaa, sesonkihedelmiä ja kasviksia. 
 
Atarazanas on auki maanantaista lauantaihin (kiinni sunnuntaisin) klo 8 - 14.00.  

2. Picasso-museo, Pompidou-keskus ja Carmen Thyssen-museo

Picasso Museo, Malaga
 
Malagan Picasso-museo, taiteen monitoimikeskus Pompidou sekä Carmen Thyssen-museo ovat kaupungin suurimmat ja parhaimmat museonähtävyydet. 
 
Museo Picasso Málaga on kaupungin arvostetuin museo, joka on omistettu Malagan rakkaimman ja kuuluisimman taiteilijan elämälle ja työlle. Museoon on tullut lisää aineistoa viime vuosina ja tällä hetkellä sen kokoelmaan kuuluu 233 eri taideteosta. Museoon pääsee ilmaiseksi sunnuntaisin kaksi tuntia ennen sulkemisaikaa. 
 
Taiteen monitoimikeskus Pompidou on museo sekä taidegalleria joka on jaettu kolmeen eri osioon: museoon, väliaikaisten näyttelyiden tilaan sekä lasten työpaja-alueeseen. Kokoelmissa nähdään valokuvia, erilaisia muotoilun taidenäytteitä, arkkitehtoonisia töitä sekä videotallenteita. Pompidoussa nähdään myös usein erilaisia luovan taiteen esityksiä, kuten tanssia, elokuvia sekä runonlausuntaa. Myös Pompidouun pääsee ilmaiseksi sunnuntaisin, klo 17-20.00 välillä. 
 
Carmen Thyssenin museossa on esillä 1800-luvun andalusialaistaiteilijoiden 230 teri eosta. Myös Thysseniin pääsee ilman sisäänpääsymaksua sunnuntaisin klo 17-20.00.   

3. Malagan modernin taiteen keskus

Malagan nykytaiteen keskus
 
Malagan modernin taiteen keskus (CAC) pitää seiniensä sisällä fantastisen kokoelman 1900- ja 2000-luvun taidetta. Modernin taiteen keskuksessa nähdään muun muassa Damian Hirstin, Louise Bourgeoisin, Olafur Eliassonin ja myös monen andalusialaisen taiteilijan töitä. Museoon on ilmainen sisäänpääsy. 

4. Alcazaba ja Castillo de Gibralfaron linna

Alcazaban linnake, Malaga
 
Alcazaban linnake ja Gibralfaron linna ovat Malagan häikäisevimpiä nähtävyyksiä joilla jokaisen kaupungissa vierailevan tulisi vierailla.
 
Ylhäältä avautuu upea näköala kaupunkiin ja merelle. Linnan puutarhassa voi käydä kävelyllä ihailemassa sen huolitellusti valittuja kukkaistutuksia ja tuoksuvia eukalyptus-puita.  
 
Sisäänpääsy sekä Alcazaballe ja Gibralfarolle on ilmainen sunnuntaisin klo 14 jälkeen.  

5. Malagan näköalapaikat

Gibralfaron näköalapaikka, Malaga
 
Gibralfarolla sijaitsee Malagan kaksi upeinta näköalapaikkaa, josta näkee koko kaupungin. Yksi näköalapaikoista sijaitsee Gibralfaron mäen puolella, puutarhan ja linnan välimaastossa. Toinen sijaitsee aivan kukkulan huipulla linnan vieressä ja sinne pääsee vaivattomasti myös autolla. 
 
Jos päättää nousta näköalatasanteille kävellen, kannattaa ottaa huomioon että kävely tapahtuu paikoittain hyvin jyrkkää rinnettä pitkin ja vie 20-45 minuuttia riippuen tahdista. On suositeltavaa ottaa mukaan juotavaa ja pientä purtavaa, sillä kävely ylös ja takaisin alas vie tovin. 

6. Montes de Malagan luonnonpuisto

Montes de Malagan luonnonpuisto, Malaga
 
Montes de Malagan luonnonpuisto on vilkkaan kaupungin vihreät keuhkot. Puisto sijaitsee hämmästyttävästi vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja tuntuu kuin kaukaiselta maailmalta verrattuna Malagan vilinään ja vilskeeseen. 
 
Montes de Malagan luonnopuistossa on lukuisia patikkareittejä, piknik-paikkoja ja perinteistä ruokaa tarjoilevia ravintoloita. Puistossa kannattaa maistaa sen nimikkoherkkua Plato de los Montesia (suom. vuorten annosta). 

7. Malagan puistot

Parque de Malagan puisto, Malaga
 
Malagasta löytyy lukuisia aukioita ja puistoja jotka tarjoavat rauhaisia paikkoja rentoutumiseen ja varjoa Costa del Solin paahtavalta auringolta. Puistoihin voi lähteä vaikka piknikille rantapäivän lomassa tai shoppailun jälkeen. 
 
Parque de Malaga ja Paseo de los Curas ovat kasvitieteellisiä puutarhoja  joiden lomassa kiemurtelee pitkä kävelytie. Puistossa näkee harvinaisempia trooppisia kasveja ja puita, huoliteltuja kukkaistutuksia sekä suihkulähteitä. Ilmassa tuoksuu appelsiinipuut ja tunnelma on rauhallinen ja rentouttava. 

8. Malagan rannat

Malaguetan ranta, Malaga
 
Malaga on upea kaupunkilomakohde, mutta sinne voi myös lähteä perinteiselle rantalomalle. Malagan suosituimpiin rantoihin kuuluu kaunis Playa las Acacias kaupungin itäpuolella, keskeinen Playa de la Malagueta aivan kaupungin keskustassa sekä Playa de la Misericordia läntisellä puolella. Nämä kolme rantaa ovat myös erityisesti lapsiperheiden suosiossa johtuen rannoilla sijaitsevista leikkikentistä ja alueen kattavista palveluista. 
 
Ne jotka haluavat lähteä tutkimaan kauempana sijaitsevia rantahelmiä voivat suunnistaa Pedregalejon alueelle kaupungin itäpuolella. Pedregalejo on Malagan vanhimpia kalastaja-alueita ja loistava alue majoittua Malagan lomalla. Alueella on lukuisia kauniita rantoja, pienempiä poukamia sekä viihdykettä koko perheelle. 

9. La Termica 

La Termica, Malaga
 
La Termica on luova kulttuurikeskus Malagan kaupungin länsiosassa. Keskuksessa järjestetään säännöllisesti erilaisia näyttelyitä, työpajoja, konferensseja, luentoja ja elävän musiikin konsertteja joissa nähdään niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin esiintyjiä. 
 
Jos haluaa päästä sisälle Malagan ajankohtaisiin kulttuuri- ja taidetapahtumiin, kannattaa tarkistaa keskuksen tapahtumat La Termican kotisivuilta jo lomaa suunniteltaessa. 

10. Rannan ulkokuntoilualueet

Ulkokuntosali, El Morlaco, Malaga
 
Pitkin Malagan kaunista merenrantabulevardia löytyy lukuisia "ulkokuntoilusaleja" aivan rannan tuntumassa. Jos kunnossa pysyminen Malagan lomalla on tärkeää, voi lähteä aamuisin lenkkeilemään ja kuntoilemaan kaupungin rantaan. Ulkokuntoilualueet ovat kovassa käytössä etenkin aikaisin aamulla ja myöhempään illalla auringonlaskun aikaan. 
 
Laitteiden käyttö on luonnollisesti aivan ilmaista. 

11. Malagan kasviteelliset puutarhat

Malagan kasvitieteellinen puutarha
 
Malagan 250 000 neliömetrin suuruinen kasvitieteellinen puutarha toimii jopa 2000 eri kasvi- ja puulajin kasvupaikkana ja se on yksi koko Euroopan monipuolisimpia ja eksoottisimpia kasviteteellisiä puutarhoja. Puutarhassa on erilaisia suihkulähteitä ja siellä liihottaa kauniita lintuja ja hyönteisiä vapaassa miljöössä. 
 
Sunnuntaisin klo 15.30 jälkeen sisäänpääsy Malagan kasvitieteelliseen puutarhaan on ilmainen. Puistossa on piknik-alue ja lukuisia penkkejä, joihin voi istahtaa nauttimaan vaikka mukana tuodun lounaan. 
 

12. Museo de Malaga 

Museo de Malaga, Malaga
 
Museo de Malaga on 18 000 neliömetrin kokoinen ja siinä toimii kahdeksan eri tilaa. Tiloista viisi on omistettu arkeologisille löydöksille, joita museossa löytyy yli 15 000 kappaletta. Kolme tilaa sisältää 2000 taideteoksen kokoelman. Museo avasi ovensa uudelleen vuonna 2016 ja sisäänpääsy on ilmainen. 
 
Jos matkustaa lomalle Costa del Solin muihin lomakohteisiin, Malaga on loistava päiväretkivaihtoehto mistä vain rannikon kaupungeista.  

Kartta

 
 
Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Málaga? Varaa lippusi kohteesta Málaga upeisiin paikkoihin kuten Africa ja Melilla. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.