Málagan parhaat churro-paikat

Monilla espanjalaisilla on tapana aloittaa päivä makeasti. Heti aamulla kahvikupin äärellä koreilee viereisestä leipomosta haettu, vastapaistettu herkkuleivos tai makea pulla. Hyvin suosittuja ovat myös perinteiset churrot, joita nautitaan paksun ja pehmeän kaakaon saattelemana. 

Churroja kaakaon kanssa

Churrot muistuttavat meidän suomalaisten sokerimunkkeja. Espanjalaiset nauttivat churro-kaakaoyhdistelmää niin viileinä talvipäivinä kuin taistelemaan päivittäistä väsymystä vastaan. Tottahan se on, churroista ja kaakaosta saa valtavan määrän energiaa ja nälkä pysyy loitolla pidemmän aikaa. 

Olemme listanneet seuraavaksi Málagan kaupungin viisi suosituinta churro-paikkaa. Näiden paikkojen churrot ovat vertaansa vailla!

Casa Aranda

Casa Aranda, Malaga - Costa del Sol

Casa Aranda on yksi Malagan suosituimmista ja kiireisimmistä churrerioista, joka voi johtua osittain myös sen loistavasta sijainnista. Casa Arandalla on myös takanaan vaikuttava, yli 75 vuotinen historia, joka on varmasti pääsyy sen suosioon. 

Monet matkailijat pyörivät paikan edessä keräten uskallusta astua sisään kiireiseen, espanjalaisia kuhisevaan kahvilaan. Jo paikka itsessään on näkemisen arvoinen ja tämä on yksi parhaimpia paikkoja näiden herkkujen maistamiseen. 

Churrojen kappalehinta: 0,45€
Kaakaon hinta: 1,50€
Avoinna päivittäin

Osoite:
Calle Herrería del Rey 1
29005 Málaga
Puh. +34 952 222 812

Café Madrid 

Cafe Madrid in Malaga - Costa del Sol

Cafe Madrid on seissyt paikallaan jo vuodesta 1892 lähtien lähes muuttumattomana. Paikka sijaitsee aivan Malagan keskustan sydämessä ja se kuuluu kaupungin suosituimpiin kahviloihin. Cafe Madridissa on mukava terassi, joka sijaitsee Calle Calderian kävelykadulla. 

Terassilla voi seurata kaupungin elämää kaakaokupposen äärellä. Jos sää ei ole armelias, voi myös siirtyä sisätiloihin nauttimaan herkuista. Kahvilan sisustus tarjoaa myös mukavaa silmänruokaa. 

Cafe Madridin churrot ovat madrileñoja, eli ne on valmistettu pääkaupungin tyyliin hieman ohuimmiksi. 
 
Churrojen kappalehinta: 0,30€
Kaakaon hinta: 1,50€
Avoinna päivittäin
 
Osoite:
Calle de la Calderería 1
29008 Málaga
Puh. +34 952 222 102

Churrerría El Sauce 

Cafeteria El Sauce, Malaga - Costa del Sol

Cafeteria El Sauce on aina täpösen täynnä. Kahvilan sisustus on kotoisa, kahvila tilava ja henkilökunta aina mukavalla tuulella. El Sauce sijaitsee Echevarrían alueella ja se perustettiin vuonna 1977.

Alfredo Iglesias Martin jatkoi vuonna 1983 kahvilan toimintaa yhdessä Granado Francisco Marquezin kanssa, joka on onnistunut pitämään churrojensa reseptin salaisuutena jo yli 30 vuotta. Tässä kahvilassa saa maistaa alueen parhaimpia munkkipötköjä. 

Churrojen kappalehinta: 0,30€
Kaakaon hinta: 1,50€
Avoinna päivittäin
 
Osoite:
Calle Escultor Marín Higuero 3
29017 Málaga
Puh. +34 952 200 804

Churrería Migui 

Churros Migui, Malaga - Costa del Sol

Churrería Migui sijaitsee Málagan itäosassa, El Palon alueella. Malagalaiset tapaavat haukata kahvilassa nopean aamiaisen ennen töihin menoa, mutta tämä paikka saattaa olla täpösen täynnä iltakymmeneltäkin. 

Tällä paikalla sijaitsi aikaisemmin pieni lähikauppa ja sen osti vuonna 1956 malagalainen Miguel Rodriguez. Rodriguezin poika jatkoi isänsä työtä jälkeenpäin ja hän paistelee churroja kahvilassa vieäkin vaimonsa Elenan ja Inma-tyttärensä kanssa. 

Rodriguezit käyttävät churrojen valmistuksessa hyvää, puhdasta öljyä ja valmistavat kaakaon malagalaisesta merkistä, Santa Mariasta. 

Churrojen kappalehinta: 0,30€
Kaakaon hinta: 1,50€
Avoinna päivittäin. 

Osoite:
Calle Almeria 3
29018 Málaga

Cafeteria Oña

Cafetria Oña, Malaga - Costa del Sol

Cafeteria Oña on tarjoillut runsaita ja maukkaita aamiaisia niille valtaville ihmismassoille, jotka valtaavat kahvilan viimeisenkin pöydän joka ikinen aamu. Paikallisen sairaalan läheisyydessä toimiva kahvila tarjoilee valtavan määrän erilaisia tuotteita, mutta heidän tähtituotteensa on vuodesta 1969 lähtien valmistettu churro. 

Kahvilan omistaja valaisee hieman churrojensa menestyksen saloja: öljyn täytyy aina olla puhdasta, jauhojen laadukasta ja churrot täytyy tehdä rakkaudella. Kahvilan omistaja myös sanoo, että jos kaikki churrot, mitä he ovat koko elämänsä aikana tehneet laitettaisiin yhteen, he voisivat peittää sillä Mount Everestin vuoren. 

Churrojen kappalehinta: 0,40€
Kaakaon hinta: 1,50€
Avoinna päivittäin

Osoite:
Plaza Hospital Civil 7
29009 Málaga
Puh. +34 952 305 596 

Malagan parhaiden churrerioiden kartta