Málagan kirpputorit ja vintage-kaupat

Costa del Solin pääkaupungilla Málagalla on monet kasvot. Picasson syntymäkaupunki on täynnä häikäisevän upeita historiallisia nähtävyyksiä, modernin taiteen helmiä, tasokkaita ravintoloita ja mikä parasta - mahtavia rantoja!

Costa del Solin uusin ostosmatkailukohde Málaga täyttää vaativammankin shoppailijan toiveet tarjoten erilaisia ostosmahdollisuuksia moneen makuun. Málagan ostoskeskusten skaala on monipuolinen ja niiden liikkeiden valikoimaan kuuluu suosittuja espanjalaismerkkejä kuten Zara, Pull&Bear, Mango ja Bershka. Kaupungin keskustan kapeilta takakujilta taas löytyy pieniä menneiden aikojen erikoisliikkeitä, joista löytyy harvinaisia tuliaisia matkalaukkuun. 

Kertakäyttökulttuuria karsastavien lifestyle-myymälöiden suosio on suuressa kasvussa myös Málagassa. Erilaisia vintagevaatteita, -sisustustavaroita, -huonekaluja ja -vaatteita myyviä kirpputoreja ja liikkeitä on noussut kaupunkiin kuin sieniä sateella. Esittelen niistä seuraavaksi omat suosikkini. 

Flamingos Vintage Kilo Málaga

Valikoitua Amerikan vintagea myyvä Flamingos Vintage Kilo on monen malagalaisen rockabillyn suosikkiliike. Täältä löytyy ajattomia nahka-, vintage- ja farkkutakkeja ja erilaisia aikamatkailijan asusteita moneen lähtöön. Liikkeeseen astuessaan tulee mieleen Friends-sarjan alkuvuosien tuulet ja silmään pistää tutut merkit kuten Levis ja Converse. Käytettyjen vaatteiden laatu on loistava ja asusteiden skaala valtava. 

Kaikista tuotteista ei löydy hintalappua ja jos etsii jotain erityistä, kannattaa pyytää apua liikkeen omistajilta Javilta tai Lucialta. Liikkeen ystävällinen hengetärpari auttaa mielellään asiakkaita ja tänne tullaan mielellään uudelleen tekemään kauppoja. 

Flamingo Vintage Kilo sijaitsee Olleriasissa, joten Málagan vanhassakaupungissa majoittuville liike on helposti saavutettavissa.  

Osoite: Ollerias 27, Málaga.

Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin klo 10.30 - 14.30 ja 17 - 21.00.

Península Vintage Clothing

Península on Flamingo Vintage Kilon omistajan Javierin toinen vintageliike Málagassa. Pitkäaikainen vintageharrastaja Javier toteutti unelmansa liikkeiden avaamisesta huomattuaan vintagebuumin rantautumisen Málagaan viime vuosikymmenellä. Peninsula Vintage Clothing sijaitsee ehkä koko kaupungin parhaalla paikalla, kapealla kujalla vain kivenheiton päässä Carmen Thyssenin museosta.  

Penínsulan ajattomat vaatteet ja asusteet ovat tarkkaan valikoitu vastaamaan Málagan vintagemuodin ystävien toiveita. Péninsula on paikallisten vintageharrastajien sanojen mukaan koko kaupungin paras muotikauppa. 

Osoite: Calle Mártires 7, Málaga.

Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 10.30 - 14.30 ja 17 - 21.00.

EPOCA Vintage&SecondHand

Epoca on epäilemättä yksi vanhimmista ja parhaimmista vintageliikkeistä Málagassa. Liike aukaisi ovensa vuonna 1994 jonka jälkeen se on vaihtanut sijaintiaan useaan otteeseen. Epocan loistava sijainti mahdollistaa sen löytämisen helposti kun kävelee Málagan keskustassa. 

Vaikka liike on pieni, löytyy Epocasta upeita muotilöytöjä miehille ja naisille. Liikkeen valikoimasta löytyy todellisia klassikkolöytöjä aarteenetsijöiden matkalaukkuun ja uniikkeja asusteita on ripoteltu kekseliäästi ympäri liikettä. Erityisesti silmään pistää liikkeen erikoiset hatut, laukut, vyöt ja muut asusteet, joita roikkuu peileissä, hyllyillä ja seinillä. 

Osoite: Calle Casapalma 9, Málaga.

Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 10.30 - 14.15 ja 17 - 20.30. 

Quasipercaso Vintage

Quasipercaso on pieni mutta persoonallinen. Liike sijaitsee Málagan kauniilla Calle Andres Pérezin kadulla, kaukana kaupungin ketju- ja merkkiliikkeistä. 

Quasipercaso on todellinen vintagepukeutumisen erikoisliike, josta löytyy menneiden vuosikymmenien aarteita vintagen asiantuntijoille. Liikkeessä on upea kokoelma erilaisia päähineitä, joita liikkeen omistaja Luana Fazio usein lainaa hääjuhliin ja kuvauksiin. Quasipercasossa on myynnissä myös erilaisia käsin tehtyjä koruja, joita voi sujauttaa matkalaukkuun tulijaisiksi.   

Eikä Málagan loma ole täydellinen ilman pientä jäätelöhetkeä Quasipercason viereisessä Casa Miran heladeriassa. 

Osoite: Calle Andrés Pérez 1, Málaga.

Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 10.30 - 20.30. 

Entrecosturas Vintage Clothing

Entrecosturas on pieni liike Málagan keskustassa sijaitsevalla kapealla Calle Nuevan kadulla. Usein matkailijat löytävät liikkeen sattumalta kävellessään pitkin Málagan vanhankaupungin tunnelmallisia pikkukatuja. Entrecosturasista löytyy erityisesti uniikkeja juhlapukuja ja erikoisia asusteita vaativammalle vintagen perituntijoille. 

Entrecosturas tarjoaa muihin kaupungin vintageliikkeisiin verrattuna henkilökohtaisempaa palvelua. Esimerkiksi puvut kavennetaan asiakkaille sopiviksi ilman erillistä maksua. Tarjolla on myös upeita vintagehääpukuja eri vuosikymmeniltä. 

Entrecosturasin vintageturkikset ja käsintehdyt korut ovat myös liikkeen asiakkaiden suosikkituotteita. 

Osoite: Calle Cinterías 6, Málaga.

Aukioloajat: maanantaista perjantaihin klo 10.30 - 13.30 ja 17.30 - 21.00. 

CUDECA:n hyväntekeväisyysliike

Mikäli haussa on halpojen vaatteiden myyntiliike, kannattaa suunnata CUDECA-yhdistyksen hyväntekeväisyyspisteisiin. Yhdistys tukee syöpäsairaita ja toimii samalla syöpätutkimuksen rahoittajana. Kaikki liikkeessä myytävä on tullut lahjoituksena kolmansilta osapuolilta. 

Cudecalla myytävien vaatteiden hinnat alkavat 0,50 eurosta ja valikoima on laaja. Tarjolla on myös asusteita, kirjoja ja sisustustavaroita. 

Ekologisen muodin ystävät löytävät tästä seconhand-liikkeestä mieleistä kotiin vietävää. Ja kuten jo mainittu, kaikki varat menevät hyvään tarkoitukseen. 

Osoite: Calle Puerta Nueva 3 tai Plaza de la Merced 6.

Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 10.30 - 14.30 ja 17.00 - 21.00.

Rastro Cultural - La Termica

La Termican kirpputori Malagassa

Kulttuurikeskus La Termica järjestää joka kuun ensimmäinen perjantai maineikkaat vintagemarkkinat Málagassa. Lukuisat kojut myyvät ainutlaatuisia vintagevaatteita, -asusteita ja muita menneiden aikojen aarteita. 

Täältä löytyy kuolemattomia vintageaarteita sekä menneisyyden trendien todellisia helmiä. Tapahtumassa soi usein elävä musiikki ja paikalla on hämmentävän paljon paikallisia, jotka ovat saapuneet ihailemaan tarjontaa kaupungin rajojen ulkopuolelta. 

Osoite: Avenida de Los Guindos 48, Málaga.

Aukioloajat: joka kuun ensimmäinen perjantai klo 19 - 00.00.