Parhaat tapas-baarit Málagassa

Upean gastronomian kehto Andalusia tarjoaa matkailijoille oivia mahdollisuuksia sukeltaa tapasten maailmaan. Tapakset ovat vahva osa espanjalaista kulttuuria ja erityisesti Andalusiassa pääsee kokeilemaan Espanjan suosituimpia tapass-annoksia. 

Olemme keränneet tähän artikkeliin Costa del Solin pääkaupungin kiehtovimmat tapaspaikat. Kaikki paikat sijaitsevat helpon kävelymatkan päässä toisistaan, aivan Málagan keskustassa. Oletko valmis viemään makunystyräsi gastronomiselle seikkailulle yhteen Espanjan upeimmista kaupungeista? Vamos! 

Cafe-Bar Mercado Atarazanas

Cafe-bar Mercado Atarazanas

Cafe-bar Mercado Atarazanas sijaitsee Málagan päämarkkinapaikan Atarazanasin sydämessä. Tämä tapaspaikka todellakin panostaa tuotteidensa tuoreuteen ja kaikki tapaksissa käytetyt einekset ostetaan suoraan Atarazanasin paikallisilta kauppiailta.

Tapakset vaihtuvat päivittäin sen mukaan, mitkä einekset ovat juuri sinä päivänä tuoreimmillaan. Melutaso saattaa nousta kestämättömän korkealle, joten valmistaudu harjoittamaan huutajan taitojasi Málagan lomalla

Suosittelemme uppopaistettuja kaloja (pescado frito), grillattua kalaa (pescado a la plancha), sardelleja (boquerones), kalmaria (calamares), grillattua turskaa (rosada a la plancha) ja katkarapukroketteja (brocheta de gambas). 

Aukioloajat ja osoite: klo 9.00 – 15.00 maanantaista lauantaihin, suljettu sunnuntaisin. Mercado de Atarazanas, Calle Atarazanas 10, 29005 Málaga.

El Refectorium Catedral

El Refectorium Catedral Malaga

Alkuperäinen Refectoriumin tapaspaikka sijaitsi La Malaguetalla, josta löytyy kaupungin suosituimpia loma-asuntoja. Ravintola avasi ovensa jo vuonna 1972 ja sitä on jo pitkään pidetty malagalaisen gastronomian edelläkävijänä

Keskeisempi ja uudempi sisar-ravintola sijaitsee aivan Málagan katedraalin vieressä. El Refectorium Catedral avasi ovensa vuoden 2014 huhtikuussa ja siitä on nopeasti tullut suosittu paikka niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. 

Paikan erinomainen taso on sen omistajan Sergio Ramírezin ansiota. Hän valitsee henkilökohtaisesti parhaat tarjolla olevat einekset ruuan valmistukseen. Kala saadaan Málagan lahden alueelta, katkaravut Almeríasta, lammas Burgosista ja tonnikala Barbaten alueelta. 

Suosittelemme turskaa ja kikherneitä (guiso de bacalao con garbanzos), seepiaa mustalla riisillä (arroz negro con sepia), kinkkukroketteja (croquetas caseras con jamón ibérico) ja manteli-valkosipulikeittoa (ajoblanco). Suosittelemme myös kokeilemaan ravintolassa myytäviä viinejä Rondan alueelta. 

Aukioloajat ja yhteystiedot: klo 13 - 17.00 ja klo 20 - 24.00, suljettu sunnuntai-iltaisin ja maanantaisin. Calle Postigo de los Abades 4, 29015 Málaga.

Taberna Uvedoble

Taberna Uvedoble Malaga

Taberna Uvedoble on pieni helmi Málagan keskustassa, hieman huomaamattomalla paikalla pienellä kadulla. Älä kävele onnesi ohi. Espanjalaiset ruokakriitikot ylistävät usein tätä paikkaa "uuden sukupolven gastrobaariksi". 

Suosittelemme paikan lippulaiva-annosta "tataki de atún con porra antequeranaa", eli tonnikalaa paksussa tomaatti-valkosipulikastikkeessa. Kannattaa maistaa myös venäläistä katkarapusalaattia (ensaladilla rusa con gambas), turskaa ja paprikaa valkosipulimajoneesissa (bacalao con patata y alioli de piquillos) ja Málagan kalmaria mustilla nuudeleilla (fideos negros con calamaritos de Málaga). 

Aukioloajat ja yhteystiedot: klo 12 - 16.00 ja 20 - 24.00 maanantaista lauantaihin. Calle Cister 15, 29012 Málaga.

KGB - Kisko Garcia Bar

Kgb Restaurante Málaga

Malagalainen Michelin-superkokki Dani Garcia perusti hiljattain Málagaan upean ravintolan joka kantaa nimeä KGB. Ravintolaa pyörittää cordobalainen Kisko Garcia, joka lupaa paikan toimivan "espanjalaisen gastronomian silmätikkuna". Kisko Garciasta tuli kuuluisa kun hän työskenteli kuuluisan malagalaisen Jose Carlos Garcian kanssa El Cafe de Parisissa ja kun hänen cordobalaiselle ravintolalleen El Chocolle myönnettiin Michelin-tähti. 

Suosittelemme antautumaan KGB:n kulinaariselle seikkailulle ja nauttimaan täysin rinnoin sen aasialais-andalusialaisista keksinnöistä. Kannattaa maistaa mm. espanjalaisia suosikkeja "flamenquines cordobeses" ja "tortillitas de camarones de Cádiz", jotka tarjoillaan kiinalaisten kevätrullien kera. Mitä ikinä menulta löytyykään, makunautinto on taattu!

Osoite (aukioloaikoja ei ole saatavilla): Calle Fresca 12, 29015 Málaga. 

Bodega-bar El Pimpi

Bodega-bar El Pimpi, Malaga

Bodega-bar El Pimpi on kuin Málagan ikoni. Kun ihmiset ajattelevat Málagaa, El Pimpi pompahtaa usein ensimmäisenä heille mieleen. El Pimpin promottorit usein matkaavatkin yhdessä Málagan virallisten matkailuedustajien kanssa yhdessä erilaisille matkailumessuille. 

Ruoka ei ehkä ole aivan yhtä loistavaa tasoa kuin aikaisemmin mainituissa tapaspaikoissa, mutta paikan sisustus, sijainti, historia ja ilmapiiri tekevät siitä todella erityisen verrattuna muihin. Paikan uusi ulkoilmaterassi avaa näköalan suoraan Alcazaban linnalle ja roomalaiselle teatterille. Loistavampaa näyttämöä täydelliselle illalliselle saa hakea. 

Suosittelemme malagalaisia makeita viinejä, salaatteja, juusto- ja kinkkulautasia. Erityismaininnan saavat kuitenkin mini-sandwichit, eli "tostat" ja "molletitosit" sekä turskaa tomaattikastikkeessa (bacalao y salmorejo). 

Aukioloajat ja yhteystiedot: klo 10 - 03.00 maanantaista sunnuntaihin. Calle Granada 62, 2015 Málaga.

Bodeguita el Gallo

Bodeguita el Gallo, Malaga 

Bodeguita el Gallo sijaitsee Calle San Agustinilla, vain kivenheiton päässä Picasson museosta. Tämä alue on yksi Málagan valokuvauksellisimmista kaupunginosista.

Kyseessä on perheravintola, jossa talon reseptit ovat kulkeneet vuosikymmeniä perheen sukupolvilta toisille. Ravintola tarjoaa yksinkertaisia, runsaita annoksia kohtuuhinnalla. 

Suosittelemme sianlihaa tomaattikastikkeessa (magro con tomate), kinkkumunakasta (huevos rotos con jamón), uppopaistettuja flamenquín-rullia sekä Málagan upeita viinejä. 

Aukioloajat ja osoite: klo 12 - 16.00 ja 20 - 24.00 maanantaista lauantaihin. Sunnuntaisin klo 12 - 16.00. Calle San Agustín 19, Málaga. 

Cerveceria Los Gatos

Cerveceria Los Gatos, Malaga

Valtava täytetty härkä, kauniisti maalatut seinät ja avokeittiö toivottavat ihmiset tervetulleiksi Cerveceria Los Gatosiin. Tämä tapaspaikka sijaitsee aivan Málagan historiallisessa keskustassa, Plaza Uncibaylla

Cerveceria Los Gatos on jatkuvasti äänestetty Málagan parhaimmaksi tapaspaikaksi. Erityisesti palvelu ja sen nopeus on saanut ylistystä kaupungissa. Täällä saa jokaisen juoman mukana ilmaisen tapaksen. 

Los Gatosin omistaja Miguel on pyörittänyt menestyksellistä tapasravintolaa Madridissa yli 30 vuotta. Hän halusi tuoda saman konseptin omaan kotikaupunkiinsa ja avasi Cerveceria Los Gatosin kaupunkiin pääsiäisenä 2012. "Los Gatos" (suom. kissat) on espanjalainen slangisana madridilaisista ihmisistä. 

Suosittelemme lohta vuohenjuustolla ja karamellisoidulla sipulilla (salmón con queso de cabra y cebolla caramelizada), valkosipulikatkarapuja (gambas con alioli) sekä montadilloja.

Aukioloajat ja osoite: klo 11 - 01.00 maanantaista sunnuntaihin. Plaza Uncibay 9, 29008 Málaga.

Cortijo de Pepe

El Cortijo de Pepe, Malaga

Aitoa andalusialaista ruokaa tarjoava Cortijo de Pepe sijaitsee aivan Plaza de la Mercedin aukiolla. Paikka on paikallisten ehdoton suosikki, jossa saa erinomaisia tapaksia kohtuuhintaan. 

Cortijo de Pepe aukaisi ovet ensimmäisen kerran vuonna 1971, joten sitä voidaan jo kutsua legendaksi Málagan ravintoloiden joukossa. 

Suosittelemme talon montaditos-leipäsiä, pimientos del piquillo-paprikoita, kinkku-papusalaattia ja baarin loistavaa juusto- ja kinkkutarjontaa. 

Aukioloajat ja yhteystiedot: klo 12.30 - 16.00 ja 20 - 01.00 keskiviikosta maanantaihin, suljettu tiistaisin. Plaza Merced 2, 29012 Málaga.

El Tapeo de Cervantes

El Tapeo de Cervantes, Malaga

El Tapeo de Cervantes sijaitsee aivan Teatro de Cervantesin vieressä. Yksi Málagan suosituimmista tapaspaikoista on myös niistä pienin; tilaa löytyy vain 28 hengelle. Varaa siis pöytä ajoissa tai varaudu odottamaan. Odottaminen kuitenkin kannattaa, nimittäin ruoka on todella erinomaista. 

Paikan omistaja avasi hiljattain toisen ravintolan aivan kulman taakse. Jos El Tapeo on kovin täynnä, voit singahtaa läheiseen El Meson de Cervantesiin. Ruoka- ja viinilistat ovat aika lailla samat molemmissa, kuten myös ruuan korkea taso. 

Suosittelemme iberialaista kinkkua ja manchego-juustoa (jamon ibérico  y queso manchego), kanakroketteja ananasmarmelaadilla (croquetas caseras de pollo con mermelada de piña), antequerana tomaattikeittoa, anjovis,- sardiini- ja lohileipäsiä sekä savulohi-pinaattimunakokkelia (revuelto de salmón y espinacas).

Yhteystiedot: Calle Cárcer 8, 29008 Málaga.