Missä yöpyä Madridissa - parhaat majoitusalueet

Suuntana Espanjan upea pääkaupunki Madrid? Tässä paras oppaasi majoitusalueen valintaan. Madridista löytyy valtava määrä toisistaan selvästi erottuvia alueita, joilla on kaikilla oma persoonallisuutensa ja tunnelmansa. Matkailijoiden kannattaa tutustua niihin perusteellisemmin ennen lomamatkan varaamista, jotta Madridin loma-asunto olisi juuri mieleinen. 

Kevät, syksy ja talvi ovat parhaimpia aikoja Madridin vierailuun. Kesällä lämpötila usein kohoaa tuskallisen korkeisiin lukemiin, eikä nähtävyyksillä vierailu ole kovinkaan mukavaa paahteisen auringon alla. Jopa paikalliset hylkäävät kaupungin hektisimpään kesäloma-aikaan ja suuntaavat viileämmille rannikkoalueille virkistymään. 

Listaltamme löytyy loistavia yöpymisalueita niin perheille, pariskunnille sekä juhlijoille. Jotain jokaiselle, sillä Madrid on todellinen vastakohtien unelmakaupunki!

Romanttinen Madrid - parhaat alueet pariskunnille

Madrid on loistava kaupunki- ja viikonloppulomakohde pariskunnille. Madridin romanttiset kadut, aukiot, hämyisät ravintolat ja puistot ovat kuin kauneimmasta rakkauselokuvasta. Iltaelämää löytyy niin rauhallisempaa tunnelmaa kaipaaville kuin aamuun asti jatkuville juhlille. 

La Latina on yksi parhaimmista Madridin alueista pariskunnille. Kiehtova La Latina on tunnelmaltaan rento, rauhallinen ja kodikas. Alueelta löytyy tunnelmallisia tapas-paikkoja, kapeita pikkukatuja erikoisliikkeineen sekä lukuisia historiallisia monumenttejä. La Latina on yksi Madridin vanhimpia alueita, joissa voi tuntea todellista historian havinaa ja ihastella paikallisten rentoa elämäntyyliä. Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä voi lähteä vierailemaan El Rastron ulkoilmamarkkinoille, jotka on järjestetty jo yli 400 vuoden ajan. Markkinoilla voi tehdä upeita vintage-vaatelöytöjä, ostaa ikivanhoja vinyylilevyjä ja satoja vuosia vanhoja kirjoja. Markkinoiden jälkeen kannattaa pysähtyä nauttimaan lasi vermuttia tapasten kera. La Latinassa se on tapana. 

Pariskuntien kannattaa suunnata ensitöikseen El Retiron puistoon kaupungin keskustassa. Madridin rakkaimmassa puistossa pääsee muun muassa soutelemaan pieneen tekojärveen ja ihastelemaan upeaa kukkaloistoa. Järven lisäksi puistossa sijaitseva kristallipalatsi on sen romanttisimpia selfie-kuvan ottopaikkoja. 

Pariskunnat voivat myös harkita loma-asunnon vuokraamista Barrio de las Letrasin alueelta, joka on tunnetusti kirjailijoiden ja taiteilijoiden suosikkialueita. Aluella on asunut lukuisia Espanjan kulta-ajan kirjailijoita ja se oli jopa Ernest Hemingwayn lempipaikka Madridissa. Kaduilta voi jopa löytää kultaisin kirjaimin kirjoitettuja otteita kuuluisista kirjoista. La Latina sijaitsee Madridin suosituimpien museoiden, Pradon, Reina Sofian ja Thyssen-Bornemiszan välissä ja alueella on lukuisia pienempiä taidegallerioita.

Madridin yöelämä - parhaat alueet majoittumiseen

Mistä aloittaa, kun haaveena on vauhdikas bileloma Madridissa? Hyvät uutiset ovat ne, että kaupungissa on elämää lähes joka puolella, mihin aikaan päivästä tahansa. Huonompi uutinen on taas se, että valinnanvaraa saattaa olla jopa liikaa. Madridissa yökerhot heräävät henkiin muuta Eurooppaa huomattavasti myöhemmin. Paikalliset ruokailevat tyypillisesti vasta kymmenen aikaan illalla, suuntaavat baariin puolen yön aikaan ja yökerhoon vasta aamukolmen hujakoilla. Paikalliset juhlivat aamunkoittoon Malasañassa ja tapas-paikat täyttyvät hurmaavasta tunnelmasta erityisesti La Latinassa. Trendikästä menoa tarjoavat myös Salamanca, Chamartín ja Chamberí.

Jos haluaa majoittua juhlien trendikkäimpään keskiöön, kannattaa etsiä loma-asuntoa Malasañan alueelta. Tribunal ja Chueca taas ovat hipsterien suosiossa ja molemmat kuuluvat paikallisten lempialueisiin. Suosittelemme rohkeasti tutustumaan näihin tunnelmallisiin kaupunginosiin, joista löytyy tarjontaa jokaiseen makuun. Chueca on kaupungin HLBT-vähemmistöjen suosikkialue ja täällä juhlitaan Espanjan parhaimpia pride-tapahtumia vuosittain. Tunnelma Chuecassa on salliva ja iloisen rento. 

Las Letrasissa on rento ja boheemi tunnelma erityisesti auringon laskettua. Alueelle saavutaan myös nauttimaan sen tasokkaisiin tapas-baareihin ja täällä moni kirjailija on ammentanut teoksiinsa inspiraatioita. Las Letrasin vieressä sijaitsee taas hurmaava La Latina, johon lähdetään perinteisesti nauttimaan kaupungin parhaita vermut-juomia. 

Lavapiés kuuluu hipsterien suosikkialueisiin ja täällä tapaa menestyneitä nuoria afterworkin parissa. Trendikäs ja monikulttuurinen ilmapiiri velloo alueen cocktail-baareissa ja avoterasseilla. Siellä täällä näkyy taiteilijoita hurmaamassa ohikulkijoita teoksillaan. Joka elokuun toisella viikolla Lavapiésissä juhlitaan suosittua Verbena de San Lorenzon juhlaa. Alueen kadut ja aukiot täyttyvät kukkaloistosta ja paikalliset saapuvat paikalle syömään ja juomaan aamun pikkutunneille asti. Toukokuussa taas San Lorenzon kirkon läheisyydessä vietetään Los Mayos-juhlaa, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä festivaaleista. 

Madridin rahakkaammat juhlivat perinteisesti Salamancassa, jossa tapaa harva se päivä kuuluisia näyttelijöitä ja jalkapallopelaajia. Madridin eliitti kerääntyy alueen trendikkäille terasseille ja cocktail-baareihin, joista moni sijaitsee Calle Serranon lähettyvillä. Matkailijoiden kannattaa pitää mielessä että myös hinnat ovat Salamancan maineen mukaiset. 
 
Salamancan vierestä löytyy Chamberín alue, jossa sijaitseva Calle Ponzano on viime vuosina muuttunut yhdeksi kaupungin vilkkaimmista tapas-, cocktail- ja baarikaduista. Myös tänne saavutaan nauttimaan afterwork-drinkkejä, erityisesti torstaisin ja perjantaisin. Täältä löytyy myös muutama kaupungin parhaimpiin kuuluva teatteri. Chamberí on siis mukava yhdistelmä perinteistä kaupunkitunnelmaa ja kulttuuria. 
 

Parhainta tunnelmaa kannattaa etsiä Madridin huikeilta kattoterasseilta. Yksi trendikkäimmistä kattobaareista on The Hat, trendikäs cocktail-kahvila 100 metrin päässä Plaza Mayorilta. Jos etsii täydellistä paikkaa auringonlaskun seuraamiseen, kannattaa suunnata Bar Mirador Centro Centroon. Madridin ikonisin rakennus oli aikoinaan postitoimisto ja nyt sen tiloissa järjestetään erilaisia taidenäyttelyitä. 

Suosittelemme katsastamaan ennen suunniteltua lomaa Madridin musiikkifestivaalien tarjonnan. Kaupungin tasokkaissa tapahtumissa nähdään maailmankuuluja nimiä ja niistä suosituimmat ovat Download ja Mad Cool Festival

Madridin perheystävälliset majoitusalueet

Madrid on perheystävällinen kaupunkilomakohde. Viihdykettä löytyy valtavasti aina teemapuistoista museoihin, monumentteihin ja loputtomiin ostosmahdollisuuksiin. 

Lapsista ei tietenkään ole mukavaa käyttää koko päivää museoissa vierailuun. Siksi kannattaakin luvata heille hauska päivä Madridin Parque de Atracciones-puistossa. Aivan kaupungin keskustassa sijaitsevassa huvipuistossa on vauhdikkaita liukuja ja vempaimia sekä hauskoja esityksiä koko perheelle. 

Jos majoittuu perheen kanssa Madridin keskustaan, kannattaa tehdä kävelyretki El Retiron puistoon. Mukaan voi ottaa piknik-eväät ja lähteä sen jälkeen vaikka soutelemaan puiston tekojärvelle. Puistossa on usein taidokkaita esiintyjiä tanssijoista taikureihin ja varjoa voi hakea säihkyvän kauniista kristallipalatsista. 

Jos perheessä on jalkapallon ystäviä, kannattaa vierailla Madridin kotikentällä Santiago Bernabeulla. Stadionilla järjestetään opastettuja kierroksia, jossa lapset pääsevät näkemään palkintopokaaleja, tutustumaan pelaajien pukuhuoneisiin ja harjoittelemaan palloilua ammattilaisten ohjaamina. 

Kun matkustaa lasten kanssa, turvallisuus tulee aina ennen kaikkea. Lapsiperheiden kannattaa harkita loma-asunnon vuokraamista Salamancasta, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Salamanca sijaitsee lähellä kaupungin päänähtävyyksiä ja sitä pidetään Madridin turvallisimpana alueena. Lapset kannattaa viedä ennen kaikkea vierailemaan Palacio Realissa, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Salamancasta.  

Parhaat alueet kulttuurin ja nähtävyyksien äärellä

Espanjan pääkaupunki tarjoaa valtavan skaalan nähtävyyksiä ja aktiviteettejä matkailijoille. Kaupungin moderni metroverkosto viskaa lomalaiset hetkessä mihin tahansa kaupunginosaan ja kaupunki käy tutuksi myös kävellen. Madridin kaupunginosilla on kaikilla oma tarjontansa ja niiden joukosta löytyy taiteelle, museoille, baareille ja shoppailulle omistautuneita alueita. 

Retiron kaupunginosa sijaitsee lähellä Madridin päänähtävyyksiä sekä Retiron suosittua puistoa. Retirosta pääsee nopeasti keskustaan kävellen ja helteisimpinä päivinä mukavalle kävelylle Retiron puiston varjoon. Puistossa sijaitsee yksi kaupungin päänähtävyyksistä, upea Palacio de Cristal.

Jos haluaa majoittua aivan kaupungin sydämeen, kannattaa etsiä loma-asuntoa Puerta del Solilta. Kohdassa sijaitsi 1400-luvulla Madridin yksi pääporteista ja tänä päivänä sitä pidetään Madridin keskipisteenä. Uudenvuoden aattona aukio täyttyy perinteisesti viinirypäleitä nielevistä paikallisista, musiikista ja ilotulituksista. Puerta del Sol sijaitsee kävelymatkan päässä Madridin toiselta pääaukiolta, Plaza Mayorilta. Plaza Mayorille kannattaa pysähtyä kahville ihailemaan aukion upeita kaariholveja, rakennusten pieniä yksityiskohtia ja kauniita parvekkeita. 

Barrios de Las Letras on Madridin kummajaisaluetta, jossa erityisesti boheemit taiteilijat viihtyvät. Majoittumalla Las Letrasiin löytää itsensä aivan Madridin "taidekolmion" keskiöstä, joka koostuu Pradon museosta, Reina Sofíasta sekä Thyssen-Bornemiszasta.

Jos haluaa päästä sisälle paikallisten vauhtiin Madridissa, kannattaa majoittua La Latinaan. Vanhaankaupunkiin kuuluvalla alueella on kapeita pikkukatuja, söpöjä aukioita, kauniita kirkkoja ja upeita rakennuksia. La Latinaan tullaan kauempaakin nautiskelemaan vermuttia ja loistavia tapaksia. 

Malasaña on paras paikka hipstereille, jotka arvostavat trendikkäitä baareja, klubeja ja vintage-liikkeitä. Katukuvassa näkyy niin paikallisia kuin nuoria matkailijoitakin, tunnelma on kansainvälinen. Lähellä Malasañaa löytyy upea Debodin ikivanha temppeli, jonka Egyptin valtio lahjoitti Espanjalle aikoinaan. Temppeli juontaa juurensa toiseen vuosisataan ennen ajanlaskun alkua ja se on erityisen upea näky auringonlaskun aikaan. 

Jos majoittuu Madridin vanhaankaupunkiin, kannattaa ensitöikseen lähteä vierailemaan Palacio Realissa. Palatsi on Espanjan kuninkaallisten virallinen asuinpaikka mutta nykyisin sitä käytetään ainoastaan valtiollisiin menoihin. Yleensä palatsiin on pitkät jonot, joka kannattaa pitää mielessä erityisesti lasten kanssa liikkuessa. Jonottaminen on kuitenkin vaivan arvoista, sillä palatsin sisustus ja pienet yksityiskohdat suunnastaan henkivät arvokasta historiaa. Palatsin jälkeen voi lähteä ihailemaan kaunista Fuente de Cibelesin suihkulähdettä, josta on tullut Havis Amandan patsaan tavoin Real Madridin voitonjuhlien kylpemispaikka. 

Ei tarvitse matkata aivan Espanjan eteläisimpään kolkkaan tutustuakseen flamenco-kulttuuriin. Madridin flamenco-esitykset ovat tasokkaita ja niitä löytyy ympäri kaupunkia!

Edulliset majoitusalueet Madridissa

Madridin loman voi toteuttaa myös edullisemmin, kunhan vain lähtee etsimään majoitusta ensisijaisesti kaupungin kohtuuhintaisilta alueilta. Tarkan markan matkaaja voi etsiä loma-asuntoa La Latinasta, joka on lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja edullisimpia tapas-paikkoja. La Latinassa tapaa afterworkillä aikaa viettäviä nuoria ja kaduilta löytää loistavia ruokapaikkoja edulliseen hintaan. 

Edullisempaa lomaa suunnittelevat voivat myös harkita loma-asunnon vuokraamista Lavapiésistä, joka on Madridin monikulttuurinen ja trendikäs naapurusto lähellä keskustaa. Lavapiésistä pääsee kävellen kymmenessä minuutissa Puerta del Solille ja Plaza Mayorille. Joka kulmassa on mukavia baareja ja värikästä katutaidetta, jotka ovat erityisesti nuorten matkailijoiden mieleen. Lavapiésin reunalla sijaitsevassa La Reina Sofian museossa voi käydä ihailemassa Dalín ja Picasson mestaritöitä. 

Madridissa on edullisten majoitusvaihtoehtojen lisäksi myös paljon ilmaisia nähtävyyksiä ja aktiviteettejä. El Retiron puisto on yksi kaupungin päänähtävyyksistä ja sinne pääsee täysin ilmaiseksi sisään, kuten myös sen suojissa sijaitsevaan, häikäisevän upeaan Palacio de Cristaliin. Täällä näkee lukuisia perheitä nauttimassa omia piknik-eväitään puiden varjossa. Myös moneen museoon Madridissa on ilmainen sisäänpääsy tai niillä on sovittu siihen tietyt ajat. 

Kaupungin loistava metro- ja linja-autoverkosto ovat myös sen valttikortteja. Päiväkortit ovat edullisia ja matkustaminen on helppoa. Vaihtoehtoisesti Madridin nähtävyyksiin, tunnelmaan ja upeaan arkkitehtuuriin voi tutustua myös kävellen. 

Luksusmajoitusta Madridissa

Madridissa on lukuisia alueita, joista löytyy luksusmajoituskohteita. Näitä löytyy erityisesti kaupungin eleganttien katujen, keskusta-alueen ja kauniiden puistojen läheisyydestä. Näiden läheltä löytyy usein myös laaja skaala trendikkäitä baareja ja tasokkaita ravintoloita. Madridin hulppeimpiin majoitusalueisiin kuuluvat Chamberí, Salamanca ja Retiro

Luksuslomailijat voivat etsiä loma-asuntoa Chamberín "aatelisalueelta", josta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, erikoisia baareja ja loistavia ravintoloita. Suosittelemme vierailemaan upealla Plaza Olaviden aukiolla, josta löytyy valikoima kaupungin parhaimpiin ja hulppeimpiin kuuluvia tapas-paikkoja ja kahviloita. 

Salamancasta löytyy lukuisia Madridin upeimpia rakennuksia, joista moni on asuinkäytössä. Jos haluaa olla lähellä luksusmerkkien ketjuliikkeitä ja tasokkaimpia ostoskatuja, kannattaa etsiä majoitusta Salamancasta. Calle Serranon luksuskatu on täynnä merkkiliikkeitä ja tyrmäävän upeita boutique-kauppoja, joissa voi shoppailla vaikka Espanjan luksusmerkkejä Loewea ja Manolo Blahnikia. 

Myös Retiro kuuluu Madridin hulppeimpiin postinumeroalueisiin. Myös täältä löytyy upeita asuintaloja, joista on vain muutaman minuutin matka kaupungin upeimpaan puistoon, El Retiroon. Retiro sijaitsee myös loistavalla paikalla aivan lähellä kaupungin päänähtävyyksiä. 

Shoppailuloma Madridissa

Monet saapuvat Madridiin etsimään loistavia ostosmahdollisuuksia. Calle Serrano on yksi Espanjan kalleimmista ostoskaduista, jossa suurin osa kaupungin merkkiliikkeistä pitää paikkaa. Vaikka oma budjetti ei sallisikaan astumista Calle Serranon liikkeisiin, kannattaa silti lähteä tutustumaan tähän ikoniseen katuun, jonka tunnelma on vertaansa vailla. 

Jos matka tullaan käyttämään pääasiassa shoppailuun, kannattaa etsiä majoitusta kaupungin toiselta pääostoskadulta, Gran Víalta. Kadulla on 1300 metriä liikkeitä, joista löytyy varmasti vaatteita joka säähän Madridissa. 

El Rastron huikeat markkinat valtaavat La Latinan kadut joka viikon sunnuntaisin sekä pyhäpäivinä. Tämä on se paikka, mistä löytyy harvinaisia pikkuaarteita sekä parhaimmat espanjalaiset matkamuistot. Markkinoilta löytyy kaikkea vaatteista vintageen - ainoa harmillinen asia ovat paikalla päivystävät taskuvarkaat. 

Malasañan alueella on upea valikoima vintage-myymälöitä. "Hipster-alueeksi" nimetty Malasaña on kuuluisa siellä järjestettävistä kirpputoreista ja erikoisliikkeistään. Denim-vintagea voi etsiä The The Storagesta ja Alphaville on paras retrokauppa. 

Madrid on todellinen ruokamatkailijan taivas. Markkinoilla pääsee maistelemaan paikallisia herkkuja suoraan kojuista ja ravintoloiden taso on päätähuimaava. Suosittelemme myös vierailemaan seuraavissa kauppahalleissa: Mercado de San Miguelissä (vanhassakaupungissa), Mercado de la Pazissa (Salamancassa) sekä Mercado de San Antónissa (Chuecassa). 

Turvallisimmat alueet Madridissa

Yleisesti ottaen Madrid on turvallinen lomakaupunki, mutta tietenkin tuntemattomassa paikassa tulee aina noudattaa varovaisuutta. Kannattaa pitää aina huoli arvotavaroista ja jos mukana on reppu, pitää sitä etupuolella varsinkin kaupunkialueella. Yöllä tulee välttää pimeitä katuja ja puistoja. 

Kaupungin turvallisimmat alueet sijaitsevat lähellä Madridin keskustaa. Näihin kuuluvat esimerkiksi Retiro ja Salamanca, jotka molemmat ovat hyvin valaistuja ja vilkkaita alueita. Poliiseja näkyy Madridin katukuvassa paljon ja he mielellään auttavat kaupungissa matkailevia vierailijoita. Jos eksyy, kannattaa ottaa taksi takaisin majoituspaikalle. Paikalliset ovat hyvin ystävällisiä ja jotkut jopa osaavat hyvin englantia. Ja vaikka eivät sitä taitaisikaan, elekielelläkin pääsee Espanjassa pitkälle!