Budjettimatkaajan viikonloppu Madridissa

Työn ja arjen kiireessä on joskus mukava viuhahtaa piristävälle viikonloppumatkalle Euroopan sykkiviin kaupunkeihin. Suomesta saa useinkin erittäin edullisia lentoja muun muassa Espanjan pääkaupunkiin Madridiin.

Kun on kyse vain muutaman päivän viikonloppumatkasta, moni haluaa pysytellä tietyn budjetin rajoissa. Tämä artikkeli näyttää sinulle miten voit nauttia monipuolisesti Espanjan pääkaupungista ja silti pitää lompakkosi nyörit kireällä. 

Madridin karhupatsas

Saapuminen Madridiin

Madridiin löytää usein edullisia lentoja ja kaupunkiin pääsee myös helposti muista Espanjan kaupungeista. Esimerkiksi Málagasta tai Barcelonasta pääsee Madridiin helposti junalla tai linja-autolla. Juna on yleensä nopein vaihtoehto mutta linja-automatkat ovat edullisin tapa matkustaa Espanjassa. 

Juna Madridiin

Mihin majoittua?

Madrid on jakautunut lukuisiin alueisiin eli "barrioihin". Jos haluat käyttää vähäisen aikasi mahdollisimman hyvin, suosittelen majoittumaan keskustan lähelle. Alueet kuten Sol ja La Latina ovat kävelyetäisyyden päässä Madridin keskustan aukioista, ostoskaduista, Oopperasta ja muista historiallisista nähtävyyksistä. 

Madridin katuja

Budjettimatkailijan tulee välttää Barrio Salamancan aluetta, joka on täynnä merkkiliikkeitä ja hienostoravintoloita. Ei polteta heti alkumetreillä reikää lompakkoon! Saatat kuitenkin joutua ottamaan metron Salamancasta päästäksesi Madridin nähtävyyksille. Peitä siis silmäsi Salamancan kaduilla!

Iltainen katu Madridin keskustassa

Tekemistä Madridissa

Moneen Madridin museoon pääsee ilmaiseksi viikonloppuisin, kun erilaiset konsertit ja festivaalit täyttävät kaupungin puistot ja aukiot.

Matkailuyritys Sandeman tarjoaa ilmaisia opastettuja kävelyretkiä joita johtavat kokeneet ja asiantuntevat oppaat. Sandemanin oppaat tuntevat hyvin kaupungin historian ja nähtävyydet ja osaavat kertoa niistä mielenkiintoisella ja viihdyttävällä tavalla. Voit myös kysyä oppailta suosituksia parhaista tapas-paikoista ja ravintoloista. 

Calle del Arenal-katu Madridissa

Muista ottaa selvää etukäteen Madridin viikonloppuisista tapahtumista. Madridissa on aina erilaisia mielenkiintoisia konsertteja, esityksiä ja tapahtumia joista suurinta osaa pääsee ihailemaan ilmaiseksi. Esimerkiksi toukokuussa juhlitaan San Isidron juhlaa, heinäkuussa Madrizian Bizarre Festiä ja tammikuisin järjestetään makunystyröitä hivelevä Gastrofestival Madrid.

San Isidron juhla Madridissa

Muista vierailla sunnuntaina El Rastrossa, jossa järjestetään Madridin suurin ja vilkkain kirpputori. Täältä yleensä löytyy aina jotain mukavaa mukaan ja voit tehdä paikalla myös uniikkeja matkatulijaislöytöjä aina antiikista marokkolaisiin nahkakäsitöihin. Kirpputorilla soitetaan myös upeaa elävää musiikkia, jota seuratessa saattaa mennä koko iltapäivä. 

El Rastron kirpputori Madridissa

Nähtävää

Etkö innostu opastetuista kierroksista? Madridissa voit tutustua kaupungin nähtävyyksiin myös omatoimisesti. Voit aloittaa kierroksesi El Templo de Debodilta, joka on egyptiläinen temppeli keskellä kaupunkia. Muista ottaa kamerasi mukaan, sillä paikalta avautuu upea näkymä yli kaupungin. Voit ostaa virvokkeita ja vaikka täytetyn patongin eli bocadillon mukaan ja istuskella hetken temppelin viereisellä puistolla nauttien kauniista maisemasta. 

Teplo de Debod Madridissa

Voit seuraavaksi suunnata Palacio Real de Madridille, jota et voi olla näkemättä jos suuntaat suoraan etelään päin Templo de Debodilta. Palacio Real de Madrid on kuninkaan virallinen virka-asunto. Kuninkaallista palatsia käytetään kuitenkin pääasiassa virallisten juhlien järjestämiseen, sillä kuningas perheineen asuu pienemmässä palatsissa Madridin ulkopuolella. Palatsiin pääsee tutustumaan 11 euron sisäänpääsymaksua vastaan, mutta voit ihailla sen paratiisimaisia puutarhoja ja julkisivua aivan ilmaiseksi. Palacio de Realilta voit jatkaa Aludenan katedraalille. 

Almudenan katedraali Madridissa

Madridista löydät Euroopan kuuluisimmat galleriat ja museot. Voit ihailla täällä muun muassa Picasson, Dalín ja Goyan taidetta! Iltaisin ja viikonloppuisin La Reina Sofian ja Del Pradon gallerioihin pääsee sisään ilmaiseksi. Thyssenin museoon pääsee ilmaiseksi maanantaisin, mutta jos olet eläkeläinen, opiskelija tai yli 65 vuotias, voit päästä sisään edullisemman lipun hinnalla. Myös monet muut Madridin museot ovat ilmaisia, mutta muista katsastaa niiden aukioloajat etukäteen. 

Malasañan alueella löytyy upea taidekatu, jolla kannattaa käydä kävelyllä. Jos abstrakti ja värikäs katutaide ovat sinun juttusi, muista vierailla tällä persoonallisella kadulla. 

Madridin katutaidetta

Missä ruokailla?

Tapakset ja omatekoiset piknikit ovat erinomainen vaihtoehto budjettimatkailijoille. Edullisimmat välipalat löydät paikallisista supermarketeista kuten Mercadonasta tai Carrefourista. Madrid on täynnä upeita puistoja, joissa voi viettää aikaa piknikillä ihaillen Madridin elämää. 

Madridin puistoja

Kannattaa myös seurata ravintoloiden ja baarien ilmoitustauluja, joista voi löytää erinomaisia tarjouksia. Usein paikalliset kuppilat tarjoavat juoman yhteydessä jonkin pienen tapaksen. Patongit ja sandwichit ovat myös edullisia välipalavaihtoehtoja ja niiden hinta ei yleensä nouse kahdesta eurosta kovinkaan paljon. 

Tapaksia ja sangriaa Madridissa

Madridin yöelämä

Olet myös varmasti kuullut Madridin kuuluisasta yöelämästä! Vaikka yöelämän viihteet ja budjettimatkailu eivätkään kulje käsi kädessä, Madridissa on muutama yökerho jotka eivät vaadi sisäänpääsymaksua, kuten Tupperware. Yökerhojen sisäänpääsymaksuun sisältyy kuitenkin usein yksi drinkki, joten päätä huimaavia sisäänpääsymaksut eivät ole. 

Monet matkailuyritykset järjestävät pub-kierroksia ympäri Madridia, jotka joskus ovat jopa ilmaisia. Voit kysyä kierroksista lisää oppailta tai hotellisi vastaanottovirkailijalta. 

Tilaa ravintoloissa ja baareissa coctailien sijaan vaikka herkullista tinto de veranoa, olutta tai viiniä, jotka ovat aina edullisempia. 

San Isidron ilotulitukset Madridissa

Madridilla on paljon tarjottavaa matkailijoille, myös pienemmällä budjetilla. Näillä vinkeillä voit säästää myös seuraavaa matkaasi varten ja nauttia upeasta Madridista täysin rinnoin!

Ilmainen sisäänkäynti Reina Sofiaan: 

Maanantaisin klo 19-21.00, keskiviikosta lauantaihin klo 19-21.00 ja lauantaisin klo 13.30-19.00.

Ilmainen sisäänkäynti Del Pradoon:

Maanantaista lauantaihin klo 18-20.00 ja sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 17-19.00. 

Ilmainen sisäänkäynti Thyssenin museoon: 

Maanantaisin klo 12-16.00.