Los Gigantes - Teneriffan suosikkilomakohde

Teneriffan länsirannikolla sijaitseva Los Gigantes on jo pitkään pitänyt paikkaansa yhtenä Kanariansaarten suosikkilomakohteista.  Tällä pienellä kaupungilla on paljon muutakin annettavaa matkailijoille, kuin henkeäsalpaavan upeat maisemat saaren jättiläismäisille kalliojyrkänteille.

Los Gigantesissa taittuu viikko jos toinenkin sen upeista maisemista, rannoista ja palveluista nauttien. Kaupungista on myös helppo lähteä päiväretkille saaren muiden nähtävyyksien pariin. 

Sympaattinen rannikkokaupunki

Los Gigantes lomakohde Teneriffalla, Kanariansaarilla

 

Los Gigantes (suom. jättiläiset) sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Teneriffan suosituista lomakohteista, Los Cristianoksesta ja Playa de las Americaksesta. Kohde on saanut nimensä kaupungin edessä nousevien jättiläismäisten kalliojyrkänteiden mukaan. Jättiläiskalliot ovat todellakin hätkähdyttävä näky kun ajaa verrattain tasaista eteläistä rannikkoaluetta pitkin Los Gigantesiin. 

Los Gigantes, Tenerife

 

Los Gigantesin kaupunki on kasvanut yhteen kahden viereisen lomakohteen Puerto de Santiagon ja Playa de la Arenan kanssa. Kun puhutaankin Los Gigantesista, voidaan tarkoittaa mitä vain näistä alueista. Alueella on mukava kävellä ihaillen avautuvia laavakivimaisemia ja turkoosia merta. 

Los Gigantesin laavahiekkarannat

Playa de la Arena, Los Gigantesin lomakohteessa Teneriffalla

 

Teneriffan luonnolliset rannat tunnistaa niiden tummasta hiekasta, joka saa värinsä saaren vulkaanisesta maaperästä. Eteläisten rantojen kultainen hiekka on tuotu Saharan autiomaasta, mutta suurin osa Los Gigantesin alueen rannoista ovat pieniä luonnonrantoja. 

Los Gigantesin sataman ja kallionjyrkänteiden välissä sijaitsee 180 metriä pitkä Los Guios-ranta, josta avautuvat lyömättömät näkymät jättiläisvuorille. Los Guios on hyvin siisti ranta, josta löytyy mm. jätepisteet, wc:t ja aurinkotuolien vuokrauspisteet. Rannalla on harvoin aallokkoa, koska satama suojelee rantaa pahimmilta tuulilta, mutta pysäköinti sataman läheisyyteen voi olla haastavaa.

Playa de la Arenan ranta

 

Los Gigantesista voi hyvin vaikka kävellä puolessa tunnissa viereisen lomakohteen Puerto de Santiagon rannalle. Tämän entisen kalastajakylän ranta on hiljaisempi ja pienempi kuin Los Guios, mutta silläkin on oma viehätyksensä. Rannan ympäriltä löytyy paljon erinomaisia ravintoloita, joissa myös paikalliset viihtyvät. 

Puerto de Santiagosta vain 10 minuutin kävelymatkan päässä löytyy hätkähdyttävän upea Playa de la Arenan ranta, joka on varmasti Los Gigantesin alueen suosituin ranta. Tämä ranta kantaa arvostettua sinilippu-ympäristömerkkiä ja rannan läheisyydestä löytyy kaikki mahdolliset palvelut sekä runsaasti pysäköintitilaa. Playa de la Arenalla aallokot saattavat joskus olla valtavia, joten punaisen lipun liehuessa rannalla kannattaa noudattaa varovaisuutta. 

Luonnon omat merivesialtaat

Merivesialtaita Teneriffalla

 

Los Gigantesissa löytyy upeita, kallioon muodostuneita luonnollisia merivesialtaita. Niistä upein on Los Gigantesin ja Puerto Santiagon välissä sijaitseva Isla Cangrejon merivesiallas, johon on rakennettu myös reunat suojelemaan allasta suuremmilta aalloilta. Merivesialtaissa uiminen on todella ainutlaatuinen kokemus; välillä läheisille kallioille rikkoutuvat aallot antavat antaan uimareille virkistävän merivesisuihkun. 

Isla Cangrejon altaalle ei ole helppo löytää ja joskus alas kulkevat portaat ovat usein kovin liukkaat ja vaaralliset. Altaille löytää suuntaamalla Calle Magnolialle, johon voi myös kävellä Los Gigantesin satamasta noin 20 minuutissa. 

Aktiiviloma Los Gigantesissa

Valaita Teneriffalla

 

Los Gigantesin satamasta löydät kaikki parhaat vesiurheilumahdollisuudet. Satamasta järjestetään opastettuja retkiä ja voit myös vuokrata oman veneen ja käydä ihailemassa kallionjyrkänteitä lähempää. Kallionjyrkänteiden juurella ei juurikaan ole hyviä rantoja, mutta satamasta järjestetään veneretkiä Mascan laakson rannalle, jolle ei pääse kuin patikoiden tai vesiteitse. 

Sanotaan että yli kolmasosa kaikista maailman valas- ja delfiinilajeista kulkee Kanariansaarten lämpimissä vesissä. Teneriffalta löytyy paljon erilaisia järjestettyjä retkiä valaiden elinalueille ja löydät laajan valikoiman niitä myös Los Gigantesista. Retkiin kuuluu usein pieni välipala ja jotkut järjestäjät vievät asiakkaansa uimaan johonkin rauhalliseen merenrantapoukamaan päivän päätteeksi. 

Shoppailua ja nähtävyyksiä

Los Gigantesin laavamaisemaa Teneriffalla

 

Los Gigantesin sataman lähellä löytyy myös pieni ostoskeskus, jossa on isompi päivittäistavarakauppa, liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Kaupungin kaduilta löytyy paljon erilaisia erikois- ja merkkiliikkeitä sekä pienempiä supermarketteja. Ravintoloita kaupungissa löytyy runsaasti. Kannattaa ehdottomasti kokeilla perinteisiä kanarialaisia ravintoloita, joissa tarjotaan Kanariansaarten erikoisuuksia

Paella

 

Los Gigantesista voit myös vuokrata auton ja tehdä päiväretken saaren kuuluisalle tulivuorelle Teidelle, johon matkaa Los Gigantesista on 98 kilometriä. Saaren upeat vesipuistot Aqualand ja Siam Park ovat vain puolen tunnin ajomatkan päässä ja voit samalla tutustua sympaattiseen Los Cristianoksen lomakohteeseen. Voit myös käydä tutustumassa eteläisen Teneriffan rannikkokyliin, jossa voit nauttia vaikka erinomaisen kala-aterian. Vaihtoehtoisesti voit tutustua paikalliseen viinituotantoon jollakin saaren viinitiloista.

Los Gigantesin alueen kartta