Los Cristianosin karnevaalit - pienen kaupungin iso juhla

Etelä-Teneriffan Los Cristianosissa järjestettävät karnevaalit tarjoavat loistavan mahdollisuuden tutustua näihin hauskoihin juhlamenoihin Santa Cruzin jättikarnevaaleja pienemmässä mittakaavassa. Los Cristianosin karnevaaleihin voi huoletta suunnata koko perheen voimin, sillä ohjelmaa löytyy valtavasti niin pienemmille kuin aikuisillekin.

Pikkukaupungin karnevaalit

Los Cristianosin karnevaalit


 
Los Cristianosin karnevaalit järjestetään yleensä joka vuoden maaliskuussa, melkein heti Santa Cruzin karnevaalien päättymisen jälkeen. Los Cristianosin karnevaalien tarkka aikataulu ja ohjelma julkaistaan kuitenkin yleensä todella myöhään, joskus vain viikkoja ennen karnevaalien alkua. Tänä vuonna Los Cristianosin karnevaaleja juhlitaan 1.-12.3.2018.
 
Suuri osa karnevaalien ohjelmasta järjestetään Los Cristianosin kulttuuritalon (Centro Cultural) ja sen edessä olevan Valdés Centerin läheisyydessä. Valdés Centerin viereen pystytetään iso tivoli, josta löytyy hauskoja huvilaitteita aina viikinkilaivasta kummitusjunaan. Alueella on paljon erilaisia ruoka- ja juomapisteitä, joista voi ostaa paikallisia herkkuja edulliseen hintaan.

Karnevaalien ohjelma

Teneriffan karnevaalit

 

Karnevaalit aloitetaan karnevaalien kuningatar-ehdokkaiden esittelyllä kulttuuritalon edessä perjantaina. Tapahtumassa esitellään niin aikuisia ehdokkaita kuin kruunua havittelevia, upeasti pukeutuneita lapsia. Lapsikuningatar valitaan yleensä seuraavana keskiviikkona ja aikuisten kilpailu saa päätöksen torstaina Valdés Centerin edessä sijaitsevalla päätapahtumalavalla.

Karnevaalien toisena perjantaina Valdés Centerin lavalla järjestetään hauska drag queen-kilpailu, jonka jälkeen juhlat jatkuvat myöhään erilaisten dj:en musiikin tahdissa.

 Los Cristianosin karnevaaliparaati

 

Karnevaalilauantai on yksi tapahtuman tärkeimmistä päivistä. Silloin kaupungissa järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia, hauska pukukilpailu sekä ranta-karnevaaliparaati. Avenida Suecialta alkava paraati alkaa yleensä ilta-kymmeneltä ja kestää muutaman tunnin. Paraadin jälkeen Valdés Centerin eteen pystytetyllä lavalla esiintyy jälleen erilaisia musiikkiryhmiä ja tunnelma nousee kattoon naamioituneiden ihmisten tanssiessa kaduilla zarzuelan, salsan ja samban tahtiin.

Karnevaalit Los Cristianosissa

 

Sunnuntaina järjestetään tapahtuman suurin karnevaaliparaati, Coso. Cosoon osallistuvat, naamioituneet tanssijat lähtevät Paloma Beachin edestä ja paraadin matka jatkuu aina Valdés Centerille asti. Paraati on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, sillä se yleensä alkaa viimeistään kello 17. Paraadin jälkeen juhlat jatkuvat jälleen Valdés Centerin edessä, jossa musiikkiryhmät viihdyttävät hilpeitä karnevaalijuhlijoita aamun pikkutunneille asti.

Sardiinin hautajaiset

Los Cristianosin karnevaalit - sardiinin hautajaiset

 

Karnevaalijuhla saa päätöksensä maanantaina, kun juhlijat ottavat osaa sardiinin hautajaisiin. Viimeisen päivän juhlassa kulttuuritalon eteen tuodaan valtava paperimassasta valmistettu sardiini, jonka karnevaaliväki saattaa kulkueessa rannalle poltettavaksi. Sardiinilla on symbolinen merkitys ja sen polttaminen tarkoittaa uuden ajan alkamista puhtaalta pöydältä. Sardiini poltetaan Los Cristianosin rannalla ja sitä seuraa upea ilotulitusnäytös. Sardiineja poltetaan myös muissakin karnevaaleissa, kuten Puerto de la Cruzissa ja La Orotavassa. 

Karnevaaleissa on lupa hassuteella oikein olan takaa. Varsinkin karnevaalien toisena viikonloppuna on lähes kiellettyä saapua alueelle normivaatteissa. Los Cristianosissa on paljon erilaisia karnevaalikauppoja, joista voi ostaa karnevaaliasuja ja muita hassuttelutarvikkeita. Anna mielikuvituksen laukata ja pidä hauskaa!

X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.