48 tuntia Gran Canarian Las Palmasissa

Suurin osa Gran Canarialle saapuvista matkailijoista suuntaavat suoraan saaren suosittuihin eteläisiin lomakohteisiin. Kun jatkaa samaa tietä pohjoiseen päin, saapuu saaren viehättävään pääkaupunkiin Las Palmasiin, joka ei jää eteläisten lomakohteiden varjoon erinomaisine nähtävyyksineen.

Kerromme seuraavaksi parhaimmat nähtävyydet, joiden parissa voit viettää kaksi upeaa päivää tässä kultturellissa ja kauniissa rannikkokaupungissa. 

Santa Anan katedraali

Las Palmas - Santa Anan katedraali

Las Palmasin vanhassa kaupunginosassa Veguetassa sijaitsee upea, kaksitorninen Catedral de Santa Ana, jota pidetään kanarialaisen arkkitehtuurin tärkeimpänä monumenttina. Korkeita paikkoja pelkäämättömät voivat kiivetä torniin ihailemaan sieltä avautuvaa näköalaa pääkaupunkiin ja merelle. Veguetan alueelta löytyy myös paljon muita nähtävyyksiä, joihin voi helposti tutustua kävellen. 

Santa Anan katedraali rakennettiin katolilaisten monarkkien Isabellan ja Ferdinandin pyynnöstä 1500-luvulla ja se valmistui vasta 400 vuotta myöhemmin. Katedraalin tyylissä yhdistyvät goottilainen ja renessanssin arkkitehtuuri sekä vivahduksia neoklassisesta tyylisuuntauksesta. 

Casa de Colon - Kolumbuksen talo

Casa de Colon - Gran Canaria

Casa de Colon eli Kolumbuksen talo sijaitsee myöskin Veguetan vanhassa kaupunginosassa ja sitä pidetään Las Palmasin symbolisimpana rakennuksena. Kolumbuksen talo ei oikeastaan koskaan ollut Kristoffer Kolumbuksen itsensä omistuksessa, vaikka hän poikkesikin saarella matkallaan Amerikkaan vuonna 1492. Casa de Colon kuului tuona aikana kaupungin pormestarille ja nykyisin sen seinien sisällä toimii museo. 

Museosta löytyy karttoja ja Kolumbuksen laivojen yksityiskohtaisia pienoismalleja. Museo on omistautunut Kanariansaarten ja Amerikan välisten suhteiden tutkimukseen ja opetukseen. Casa Colonissa järjestetään myös erilaisia kursseja, luentoja, näyttelyitä ja konsertteja. 

Teatro de Pérez Galdós

Benito Perez Galdosin teatteri Las Palmasissa

Benito Pérez Galdós (1843-1920) oli yksi Espanjan historian parhaimmista käsikirjoittajista, vaikka monet kriitikot sijoittavatkin hänet kirjallisten lahjakkuuksien paremmuusjärjestyksessä Cervantesin ja Don Quijoten jälkeen. Tämä upea rakennus Trianan kaupunginosan vieressä Las Palmasissa nimettiin hänen mukaansa ja siellä vielä tänäkin päivänä nähdään upeita teatterinäytöksiä. 

Pérez Galdósin teatteri kuuluu myös Gran Canarian oopperafestivaalien näyttämöihin. Siellä nähdään muun muassa upeita espanjankielisiä musikaaleja. Mikäli et voi laulaa mukana, voit ainakin heilua rytmikkään musiikin tahdissa. 

Pueblo Canario, kanarialainen kylä

Pueblo Canario, kanarialainen kylä -  Las Palmas, Gran Canaria

Pueblo Canario on Las Palmasin ainoa teemapuisto, joka vihittiin käyttöön vuonna 1956. Se muodostaa osan Parque Doramasia, joka on rakennettu muistuttamaan perinteistä kanarialaista kylää ja johon on myös rakennettu oma kirkko. Pueblo Canarioon pääsee sisälle ilmaiseksi ja se sijaitsee Ciudad Jardinissa, kaupungin ulkopuolella. 

Sunnuntaisin puistossa pääsee seuraamaan viihdyttäviä kanarialaisia tanssi- ja lauluesityksiä. Puiston ravintola tarjoilee perinteisiä kanarialaisia kolmen ruokalajin päivällisiä, joka tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Puistossa sijaitsee myös Nestorin taidemuseo, joka on omistettu puiston luojan, taiteilija Nestor Martín Fernández de la Torren töille. Taiteilija rakensi puiston arkkitehti-veljensä Miguel Martín Fernández de la Torren avustuksella. 

Auditorio Alfredo Kraus

Auditorio Alfredo Kraus - Las Palmas, Gran Canaria

Alfredo Kraus Trujillo (1927-1999) oli espanjalainen tenori, joka laittoi aina yleisön tarpeet omiensa edelle. Hän kieltäytyi tunnetusti kaikista niistä rooleista, joille hän ei mielestään pystynyt tekemään oikeutta. Las Canterasin rannalta löytyy hänen patsaansa ja ehkä Las Palmasin ikonisin rakennus, Auditorio Alfredo Kraus, nimettiin hänen mukaansa. 

Auditoriossa nähdään pääasiassa klassisen musiikin esityksiä, mutta tilaa käytetään myös erilaisten lasten tapahtumien ja kansainvälisten artistien esitysten näyttämönä. Auditoriolta alkaa upea kävelyreitti Paseo de las Canteras, joka päätyy lopulta syrjäiselle El Confitalin rannalle. 

Plaza Cairasco

Plaza Cairasco, Las Palmas de Gran Canaria

Plaza Cairasco olisi todellinen unelma-aukio, ellei ruuhkainen tie kulkisi sen läpi. Siitä huolimatta aukio on hyvin viehättävä ja sitä koristaa ylväs Kristoffer Kolumbuksen patsas, jonka suunnitteli arkkitehti Laureano Arroyo Velazco. Patsas sijoitettiin aukiolle kunnioittamaan Kolumbuksen tärkeimmän matkan 400-vuotispäivää. 

Plaza Cairascolta löytyy myös kuuluisa Hotel Madrid, jossa Franco asusti vuonna 1936 ennen kuin aloitti Espanjan sisällissodan. Nykyisin kaupunkilaiset kerääntyvät hotellin eteen nauttimaan virkistävän juoman tai tapaksen ja seuraamaan aukion vilkasta elämää. 

Las Canteras

Gran Canaria - Playa de Las Canterasin ranta

Sano "hola" yhdelle maailman upeimmista kaupunkirannoista. Las Canterasin ranta on 2,8 kilometriä pitkä ja se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. 

Päivisin ranta ja sen edessä kulkeva promenadi täyttyy matkailijoista ja paikallisista, jotka tulevat sinne nauttimaan rannan rennosta tunnelmasta ja erinomaisista palveluista. Illan tullen rantapromenadin kahvilat ja ravintolat täyttyvät ihmisistä, jotka tulevat rannalle iltakävelylle tai syömäään herkullisen illallisen. Lue lisää Gran Canarian parhaimmista rannoista.