5 epätavallista nähtävyyttä Lanzarotella

Jokaisella seitsemällä suurimmalla Kanariansaarella on oma, erityinen persoonallisuutensa ja ulkonäkönsä. Yhtä saarten ääripäätä edustaa arvoituksellinen El Hierron lähes autioitunut viheriäs saari. Toinen meille tutumpi, tuliperäinen ja karu Lanzarote taas edustaa aivan erilaista Kanariansaarta seitsemän tuntemamme saaren joukossa.

Lanzarotella on ollut aina tietynlaista myyttistä taikaa ja saari vaikuttaakin kuin toiselta planeetalta. Esittelemme seuraavaksi muutaman "omituisen" nähtävyyden tällä karulla mutta kauniilla saarella. 

Laavan päälle kasvaneet viinitilat

La Gerian viinitila Lanzarotella

Jos tieteilijät jonain päivänä löytävät elämää joltain ulkopuoliselta planeetalta, voi olla että heidän viinitilansa näyttävät aivan samanlaisilta kuin Lanzarotella. Viinin kasvattaminen karussa, tuliperäisessä maassa saattaa tuntua mahdottomalta ajatukselta, mutta lanzarotelaiset taitavat senkin, kaiken lisäksi tyylillä. Täällä tuotetaan jo useaan otteeseen palkittua Malvasía-viiniä ulkomaille. La Geria on parhain alue nähdä näitä erikoisia viinitiloja. 

Istahda keskelle tulivuoren kraateria

El Cuervon tulivuoren kraateri

Moni suuntaa Lanzarotella Timanfayalle seuraamaan poksahtelevia geysirejä, tuleen syttyviä pensaikkoja ja nauttimaan maahan kaivettujen kuoppien päällä grillattuja herkkuja. Jos kuitenkin haluat hieman rauhallisemman ympäristön tulivuoren kohtaamiselle, vieraile Tiasin kaupungin pohjoispuolella sijaitsevalla El Cuervon tulivuorella. El Cuervon kraaterilla ei ehkä ole samanlaista showta vastassa kuin Timanfayalla, mutta pääset istahtamaan kaikessa rauhassa kraaterin keskiöön ilman suurimpia turistimassoja ympärilläsi. 

Vieraile vihreällä järvellä

El Golfo, Lanzaroten vihreä järvi

El Golfo Lanzaroten länsirannikolla on todella ihmeellinen näky. Tämä pieni järvi saattaa joskus vaikuttaa neonvihreältä sinisen taivaan alla. El Golfo sijaitsee aivan mustahiekkaisen rannan vieressä ja sen vesi onkin peräisin merestä. Järven erikoisen vihreän värin muodostaa siinä elävä bakteerikanta. Järvi sijaitsee kukkuloiden ja mustan hiekan ympäröimällä alueella aivan lähellä tietä. Monet mainosten ja elokuvien ohjaajat ovat käyttäneet tätä upeaa maisemaa rekvisiittana kuvauksissa. 

Vieraile Las Salinas de Janubion suola-altailla

Salinas de Janubion suola-altaat Lanzarotella

Tämä epätavallinen nähtävyys on täysin ihmisen rakentama mutta silti todellinen ihme. Las Salinas de Janubio sijaitsee pienen Yaiza-kylän lähellä ja suolatehdas toimii yhätikin Euroopan Unionin ansiosta, joka julisti paikan suojelualueeksi. Salinas de Janubion suolaa kaupataan kaikille Kanariansaarille. Tehtaan kulta-aikana se tuotti lähes 10 000 tonnia merisuolaa vuodessa, mutta jääkaapin keksimisen jälkeen tuotanto on tipahtanut 2 000 tonnin vuosituotantoon. Salinas de Janubion vieressä sijaitsee upea ranta ja erityisesti keväällä ja syksyllä alueella näkee paljon lintubongaajia. 

Piiloudu maailmalta Cueva de los Verdesin tunneliin

Cueva de los Verdes, Lanzarote

Haríassa sijaitseva Cueva de los Verdes houkuttelee Lanzaroten matkailijoita tutkimaan sen upeasti valaistua tunnelia, jonka Coronan tulivuori on luonut saaren kallioperään. Tunneli on yksi pisimpiä tämänkaltaisia tunneleita maailmassa yli kuuden kilometrin pituudellaan. Tunnelissa on osa nimeltään 'Tunél de Atlántida', joka kulkee merenpinnan alapuolella.

Saarelaiset käyttivät aikoinaan tunnelia piiloutuakseen saaarelle pysähtyviltä merirosvoilta. Nykyisin tunnelia käytetään matkailunähtävyytenä ja myös erilaisten musiikkiesitysten näyttämönä. 

Pulahda salaiseen laguuniin

Salainen laguuni, Alegranza, Lanzarote

Yksi erilainen nähtävyys on myös asumattomalla Alegranzan saarella sijaitseva salainen laguuni. Uimalla kapean luolan läpi saavut pienelle laguunille jota koristavat korkeat kallionseinämät värikkäine kivimuodostelmineen. Toinen vaihtoehto on saapua laguunille kumiveneellä, jolloin saat myös valokuvia tästä kauneudesta. Joka tapauksessa tarvitset paikallisen oppaan löytääksesi laguunin sisäänkäynnin. 

Kuten ehkä jo huomasit, listasimmekin yhteensä kuusi nähtävyyttä. Salainen laguunihan teknisesti ei sijaitse Lanzarotella, vaan viereisellä Alegranzan saarella. Olkoon se siis tämän listan mainittavan arvoinen bonus.