Päivä Papagayon paratiisirannoilla Lanzarotella

Lanzarote on Kanariansaarista itäisin ja se sijaitsee vain 15 kilometrin päässä naapurisaaresta Fuerteventurasta. Laavamaisemistaan tunnettu Lanzarote on Fuerteventuran lailla myös erinomainen rantalomakohde. Lanzarotella on lähes 100 uimarantaa, joista löytyy niin kultahiekkaisia kuin tuliperäisiä, mustahiekkaisiakin rantoja. 

Papagayon rannat, Lanzarote

 

Lanzaroten eteläkärjessä sijaitsevat Papagayon rannat pitävät kuitenkin ykkössijaa rantojen suosikkilistalla. Papagayon rannat sijaitsevat rauhallisen Los Ajachesin luonnonpuiston suojassa ja kokoelmaan kuuluu monta rantapoukamaa. Papagayon rantojen vesi tuo mieleen Karibian turkoosin meren ja rannoilta avautuva näkymä Fuerteventuralle on häikäisevän kaunis. 

Jokaisen matkailijan tulisi varata lomallaan ainakin yksi päivä tämän upean rantakokoelman tutustumiseen. Kerromme seruaavaksi parhaat vinkit onnistuneen rantapäivän viettoon upeilla Papagayon rannoilla ja esittelemme lähemmin kokoelman kauneimmat rannat. Tervetuloa Lanzaroten rantaparatiisiin!

Playa de las Mujeres

Playa de las Mujeres, Lanzarote

 

Playa de las Mujeres on Papagayon rannoista suurin ja se tulee rannoille vievällä tiellä ensimmäisenä vastaan oikealla. Lähes 400 metriä pitkä Playa de las Mujeres (suom. naisten ranta) viehättää myös kaksilahkeisia auringonpalvojia. Historian ystävät voivat kavuta ikivanhan kalkkikivilouhoksen raunioille ja tutkia toisessa maailmansodassa käytettyjä bunkkereita, jotka löytyvät rannan vasemmalta puolelta. 

Playa de las Mujeres tarjoaa loistavasti tilaa auringonpalvojille. Rantaa suojaa molemmilla puolilla nousevat kallionjyrkänteet ja ranta on suhteellisen matala. Varjoisaa kohtaa tältä rannalta ei ole helppo löytää, joten oman aurinkovarjon tuominen rannalle on suositeltavaa. 

Playa de la Cera

Playa de la Cera, Lanzarote

 

Kun jatkaa tietä vielä Playa de las Mujeresin tienhaarasta eteenpäin, saapuu lopulta suurelle pysäköintialueelle, jolle voi pysäköidä ilmaiseksi. Kun suuntaa pysäköintialueelta rannalle päin, tulee oikealla vastaan upea Playa de la Cera.

Playa de la Ceralta voi laskuveden aikaan kävellä seuraaville rannoille. Playa de la Ceran jälkeen vastaan tulee pienempiä merenrantapoukamia ja suuremmat rannat Playa de las Ahogaderas (suom. hukkujien ranta) ja Playa de las Coloradas (suom. värillisten ranta). Nämä pienemmät rantapoukamat tarjoavat suojaa myös niille auringonpalvojille, jotka tavoittelevat kokonaisvaltaista rusketusta. Uimapuvun käyttö on siis vapaaehtoista!

Papagayon ranta

Playa de Papagayo, Lanzarote

 

Vaikka alueella olevia rantoja kutsutaankin Papagayon rannoiksi, kantaa niistä vain yksi nimeä Papagayo. Papagayon ranta on rannoille vievän tien viimeisin rantapoukama aivan niemekkeen kärjessä. Monen mielestä Papagayon ranta on niemekkeen rannoista kaunein ja se usein ruuhkautuukin jo aamun ensitunneilla. 

Papagayo on hyvin suojaisa ranta ja se tarjoaa värikkään merenalaisen maailman snorklaajille. Papagayon molemmilla puolella nousevat kalliojyrkänteet antavat päivänajasta riippuen varjoa polttavalta auringolta. Kannattaa varata aikaa nousta rannan vasemman puoleiselle jyrkänteelle, josta avautuu upea näköala kaikille niemekkeen Papagayon rannoille. 

Papagayon rannan sisäänkäynnin vierestä löytyy rantojen ainoa chiringuito, jossa voi käydä nauttimassa jääkylmän juoman tai herkullisen lounaan. Paikan hinnat ovat saaren normaalia hintatasoa korkeammat, mutta paikasta avautuva näköala rannalle myös sen arvoinen. Olut-tuoppi chiringuitossa maksaa noin 3 euroa ja annokset 10-25 euroa. 

Papagayon rannan chiringuito

 

Kun nousee Papagayon vasemmalla puolella sijaitsevalle jyrkänteelle, voi nähdä niemen vasemmalla puolella sijaitsevan karavaanarialueen ja sen edessä kaksi rauhallista rantaa: Playa Puerto Muelas ja Caleta del Congrio. Paikalliset Lanzarotelaiset tulevat tänne usein kesäisin viettämään rentoa asuntovaunuelämää. 

Saapuminen rannoille

Pieniä rantapoukamia Papagayon niemekkeellä

 

Papagayon rannat sijaitsevat Lanzaroten eteläkärjessä, Playa Blancan lomakohteen lähellä. Papagayon rannoille on selkeä viitoitus Playa Blancasta ja ajomatka sieltä rannoille kestää noin 15 minuuttia. Tie on kivikkoinen, mutta tavallisella henkilöautolla pääsee perille ongelmitta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että auton vakuutus ei välttämättä kata tiellä sattuneita vahinkoja. Papagayon rannoille on 3 euron sisäänpääsymaksu, mutta se käytetään luonnonpuiston ja rantojen huolehtimiseen. 

Seikkailumieliset voivat suunnistaa rannalle kävellen tai pyörällä. Käveleminen Playa Blancasta Papagayon rannoille kestää 20-40 minuuttia, riippuen mille rannalle päättää jäädä viettämään päivää. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että nousuveden aikaan rantaviivaa pitkin käveleminen hankaloittuu. Playa Blancassa on useita pyörävuokraamoja, joiden päivähinnat pyörivät noin 12 euron tienoilla. 

Papagayo beach, Lanzarote

 

Playa Blancasta löytyy myös muutamia matkailuyrityksiä, jotka järjestävät opastettuja veneretkiä Papagayon rannoille. Noin neljän tunnin retki lounaineen maksaa noin 45 euroa. 

Mikäli pidit Papagayon rannoista, tulet varmasti myös ihastumaan La Graciosan saaren turkooseihin rantoihin. La Graciosan saaresta löydät lisää tämän linkin takaa.