Missä yöpyä Lanzarotella

Vain 125 kilometrin päässä Afrikan rannikosta sijaitseva Lanzarote on todellinen aurinkoparatiisi, jonka tuliperäiset maisemat ja häikäisevät rannat hurmaavat jokaisen. 

Playa Famara, Lanzarote, Kanariansaaret

Lanzarotelta löytyy monipuolinen valikoima aktiviteetteja ja viihdykkeitä eri puolella saarta, jonka vuoksi täydellisen loma-alueen löytäminen voi olla haasteellista. Listasimme erilaisia kohteita Lanzarotella niin perheille, luontomatkailijoille, luksuslomalaisille kuin budjettimatkaajillekin. Vinkkien avulla loma talvikohteiden klassikkosaarella onnistuu varmasti. 

Parhaat perhelomakohteet

Playa Blanca sijaitsee aivan saaren eteläpäässä ja se kuuluu saaren vilkkaimpiin lomakohteisiin. Erityisesti perheet päätyvät usein varaamaan Lanzaroten loma-asunnon Playa Blancasta, sillä se tarjoaa paljon aktiviteetteja kaiken ikäisille. Playa Blancan tasokkaat rannat, viihtyisä merenrantabulevardi paikallisia herkkuja tarjoilevine ravintoloineen sekä suosittu Aqualavan vesipuisto ovat lapsiperheiden mieleen. Playa Blancalta on myös helppo lähteä saaren suosituimmille päiväretkille, kuten Timanfayan luonnonpuistoon, Hervidoresin kallionjyrkänteille sekä Montaña Rojan vuorelle.

Pienempien lasten kanssa lomailevat saattavat pitää eniten Costa Teguisen alueesta, jonka edessä oleva pitkä luonnonranta kattavine palveluineen tekee lomailusta pikkuisten kanssa helpompaa. Costa Teguisen loma-asunnot sijaitsevat lyhyen matkan päässä rannasta ja esimerkiksi lasten suosimasta vesipuistosta. Rentoa rantalomaa kaipaavat lapsiperheet voivat viettää huolettoman loman Costa Teguisen loistavien palvelujen ja aktiviteettien parissa. 

Paarhaat rantalomakohteet

Lanzarotelta löytyy ainutlaatuisen kauniita rantoja ympäri saarta. Mukana on pienempiä kalliopoukamia sekä pitkiä luonnonhiekkarantoja. Lanzaroten kauniilla rannoilla pääsee tavoittelemaan täydellistä rusketusta lämpimän Kanarian auringon alla ympäri vuoden.  

Playa de Papagayo, Lanzarote, Kanariansaaret


Jos kaipaa enemmän yksityisyyttä auringonottoon, kannattaa suunnistaa Papagayon rannoille saaren eteläkärkeen. Luonnonpuiston suojassa sijaitseva Papagayo on kokoelma kauniita rantoja ja se sijaitsee vain kivenheiton päässä Playa Blancan loma-asuntojen alueelta. Playa Blancan keskustan läheltä löytyy myös perheille oiva sinilippu-ympäristömerkin Blue Flag Playa Blanca, valkohiekkainen Playa Dorada sekä loistavien palvelujen ympäröimä Playa Flamingo. 

Saaren pääkaupunki Arrecife hurmaa matkailijan eloisan kaupungin vilkkaalla tunnelmallaan ja upeilla rannoillaan. Rannat kuten Playa del Reducto ja Playa del Cable ovat Arrecifeen majoittuvien lempirantoja, jotka kuuluvat samalla saaren parhaimpiin rantoihin. Erityisesti Playa de El Reducto on saaren lomalaisten lempirantoja sen tasokkaiden palvelujen, yleisten wc- ja suihkutilojen, pukuhuoneiden sekä puuterimaisen pehmeän hiekan ansiosta. 
 
Playa El Jabillo, Lanzarote, Kanariansaaret
Aiemmin mainittu Costa Teguise on sekin upea rantalomakohde luonnonrantoineen ja tasokkaine palveluineen. Playa Las Cucharas, Playa Los Charcos ja Playa del Jabillo houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman nauttimaan lämpimistä päivistä Lanzaroten upeilla rannoilla. 
 
Jos loman tarkoitus on loikoilla rennosti rannalla läpi päivät, majoittuminen Puerto del Carmeniin on hyvä vaihtoehto. Playa Granden ja Playa de los Pocillosin rantojen energinen ilmapiiri, yleiset wc- ja suihkutilat, pukukopit, riippumatot sekä kattava vesiurheilulajien tarjonta houkuttelevat vilkkaampaa rantaelämää kaipaavia lomailijoita. Näiden lisäksi Puerto del Carmenista löytyy myös yksityisempiä pikkupoukamia ja lahtia, kuten Playa de Fariones ja Playa de Pila de la Barrilla. 

Parhaat kohteet urheiluun ja luontoaktiviteetteihin

Lanzarote soveltuu rentoutumisen ohella myös urheiluun ja luontomatkailuun. Paikalliset ja aktiivilomailijat viettävät Lanzarotella aikaa surffaten, purje- ja leijalautaillen, pyöräillen sekä patikoiden saaren tuliperäisissä maisemissa. Saari on myös triathlonia harrastavien suosikkikohteita ja he saapuvat saarelle aina hyvissä ajoin ennen vuosittaisen Lanzarote Ironman-kisan alkua. 

Lanzarotea kutsutaan usein Euroopan omaksi Hawaiksi. Tämä ei johdu ainoastaan sen tuliperäisistä maisemista, vaan myös Lanzaroten hienoista aalloista. Lautailijat pitävät Lanzarotea yhtenä koko Euroopan parhaimmista surffauskohteista. 

Epäilemättä Caleta de Famarassa sijaitseva Playa Famara kuuluu Lanzaroten kauneimpiin rantoihin. Famarasta asunnon varanneet pääsevät nauttimaan rannan aktiviteeteistä aamusta iltaan sekä todistamaan rannan kuuluisaa auringonlaskunäytöstä. Pitkä hiekkaranta sekä sen takana nousevat, jylhät vuoret tekevät siitä myös loistavan päiväretkikohteen saaren muista lomakohteista. Rannalla toimivat urheilukeskukset, kuten paikallinen Red Star Surf järjestävät lyhyempiä sekä useampia päiviä kestäviä lautailukursseja aloittelijoille. 

Kokeneempien surffaajien kannattaa ottaa suunta kohti El Quemaota (La Santassa) tai lähteä jahtaamaan täydellisiä aaltoja Orzolaan, Punta de las Mujeresiin, San Juaniin, Arrietaan tai El Centroon. Myös purjelautailijat viihtyvät Lanzaroten Playa de las Cucharasin, Playa Matagordan sekä Playa Famaran rannoilla. 

Pyöräilystä on tullut yksi saaren suosituimmista aktiviteeteista. Lanzaroten tuliperäiset maisemat sekä tasokkaat maantiet houkuttelevat saarelle pyöräilijöitä ympäri vuoden. Pyöräilijät majoittuvat ympäri saarta, mutta on muutamia alueita jotka tarjoavat helpon pääsyn saaren parhaimmille reiteille. 
 
Pyöräilijöiden kannattaa harkita majoittumista Haríaan, joka on yksi koko saaren valokuvauksellisimmista kylistä. Kylää ympäröivää seutua kutsutaan "tuhannen palmun laaksoksi" sen muuta saarta vehreämpien maisemien vuoksi ja sieltä löytyy loistava verkosto tasokkaita teitä. Haría sijaitsee saaren pohjoisosassa, josta löytyy myös kauniille La Graciosan saarelle maiseman tarjoava Mirador del Ríon näköalatasanne sekä Punta de las Mujeresin suositut merivesialtaat. 
 
Sekä maantie- että vuoristopyöräilijät pääsevät Haríasta helposti tutkimaan saarta. Pyörä tosin täytyy tuoda kylään itse tai vuokrata saaren vilkkaammista lomakohteista, sillä kylästä ei löyty ainuttakaan pyörävuokraamoa. 
 
Pyöräilijät voivat myös etsiä loma-asuntoa Yaizasta, joka sijaitsee keskeisellä paikalla, lähellä saaren upeimpia luontonähtävyyksiä. Yaizan kunta sijaitsee lähellä Timanfayan tuliperäistä kansallispuistoa, jossa kulkee lukuisia, hyväkuntoisia teitä puiston hämmästyttävissä kuumaisemissa. 
 
Saaren joka kolkassa kulkee loistavia reittejä pyöräilijöille. Klassisemmat lomakohteet kuten Playa Blanca, Costa Teguise sekä Puerto del Carmen tarjoavat tasokkaita pyörävuokraamoita niin ammattilaisille kuin vapaa-ajan pyöräilijöillekin.

Parhaat luksusloma-alueet

Ylellisempää lomaa voi viettää Lanzarotella vuokraamalla huvilan Puerto Calerosta. Vain muutaman kilometrin päässä vilkkaasta Puerto del Carmenista sijaitseva Puerto Calero hurmaa vaativammankin maun omaavan matkailijan pienellä satamallaan sekä rantabulevardilla sijaitsevilla, tasokkailla ravintoloillaan ja merkkiliikkeillään. Satamaan lipuu päivittäin upeita luksusjahteja ja siellä täällä tuoksahtaa raha. 

Toinen syy Puerto Caleron luksuslomakohteen maineeseen on sen vieressä sijaitseva La Gerian viinintuottaja-alue sekä sen lukuisat bodegat, eli viinikellarit. La Geriassa pääsee maistelemaan saarelle kuuluisaa makeaa viiniä, Moscatelia. La Gerian maiseman tunnistaa myös ufomaisista kivirinkuloistaan, jotka on rakennettu suojelemaan alueen viiniköynnöksiä Lanzarotella puhaltavilta tuulilta. 
 
Costa Teguiseä ja Puerto del Carmenia loistokkaammasta maineesta nauttii myös saaren klassikkolomakohde Playa Blanca. Kohteen satama Marina Rubicón tarjoaa ylellisemmän tunnelman sekä mukavasti mahdollisuuksia räätälöityihin retkiin ja vesiurheilulajien harrastusmahdollisuuksiin. 

Parhaat budjettiloma-alueet

Pienen budjetin Lanzaroten loma-asuntoa kannattaa etsiä esimerkiksi Puerto del Carmenista, jossa voi lomailla hieman edullisemmin muihin alueisiin verrattuna. 

Ravintoloissa kannattaa tilata esimerkiksi Kanariansaarten omaa paikallisherkkua papas arrugadasia eli kanarialaisia ryppyperunoita, jotka usein tarjotaan herkullisten mojo-kastikkeiden saattelemana. Puerto del Carmenista löytyy myös mukava valikoima edullisia aasialaisia, brittiläisiä ja espanjalaisia ravintoloita.

Pienen budjetin majoituskohteita kannattaa myös etsiä vilkkaampien loma-alueiden ulkopuolelta. Tällöin voi säästetyn rahan käyttää auton vuokraukseen, joka taas mahdollistaa saaren tutkimisen maksullisiä päiväretkiä edullisemmalla tavalla. Kanariansaarilla autonvuokraus on yleensä manner-Espanjaa tuntuvasti edullisempaa ja mitä enemmän vuokrapäiviä kertyy, sitä edullisempaa vuokraus on. 

Parhaat alueet arjesta irtaantumiseen

Lanzarote soveltuu loistavasti irtiottoon arjesta ja akkujen latautumiseen. Saaren rauhallisemmat alueet kuten Punta Mujeres tarjoaa rennon ilmapiirin lisäksi upeita luontomaisemia ja merivesialtaita, joilla voi rentoutua lämpimän Kanarian auringon helliessä ihoa. Rennompaa ilmapiiriä kaipaavat voivat myös majoittua Arrietaan, joka on perinteinen pikkukylä saaren itäosassa, aivan kauniin Playa de la Garitan edessä. 

Täydellistä irtaantumista tavoittelevien kannattaa etsiä loma-asuntoa La Graciosan saarelta. Saari sijaitsee vain 2 kilometrin päässä Lanzarotesta ja se muodostaa osan Chinijon saariston luontoaluetta. Vain 800 asukkaan saari on kuin oma maailmansa, kaukana saaren vilkkaista lomakeskuksista. Suosittelemme vierailemaan häikäisevän kauniilla Playa de Las Conchasin rannalla saaren luoteisosassa, jonne kannattaa suunnistaa vuokrapyörällä tai kävellen. 

Jos loman tarkoitus on rentoutua rauhallisessa miljöössä, mutta kuitenkin lähellä suositumpia lomakohteita, kannattaa etsiä loma-asuntoa Tiasista. Tias on rento ja rauhallinen pikkukylä vain 6 kilometrin päässä Puerto del Carmenista. Tiasista pääsee vaikka kävellen Puerto del Carmenin suosittuihin ravintoloihin, kauniille rannoille ja vilkkaaseen yöelämään. 
 
Myös leppoisa Yaizan kylä, joka on useaan otteeseen äänestetty yhdeksi Espanjan kauneimmista kaupungeista sekä Teguisen, Harían ja Caleta de Famaran kylät soveltuvat rennompaan lomailuun kaukana vilkkaista lomakohteista.

Parhaat kulttuurilomakohteet Lanzarotella

Kun puhutaan Lanzaroten kulttuurista, ensimmäisenä monelle tulee mieleen César Manrique. Manrique oli maankuulu taiteilija, veistäjä ja arkkitehti, joka syntyi saaren pääkaupungissa Arrecifessä vuonna 1919. Manrique taisteli näyttävästi saaren luonnon ja kulttuurin puolesta massaturismin aaltojen saavuttaessa Lanzaroten. Manriquen töitä löytyy ympäri saarta ja erityisesti sen museoissa, puutarhoissa sekä myös liikenneympyröiden keskiöistä.  

Jameos de Agua, Mirador del Ríon näköalatasanne sekä kaktuspuisto ovat varmasti Manriquen tärkeimpiä teoksia ja niihin pääsee tutustumaan helposti Lanzaroten pohjoisosasta käsin. Orzola on loistava majoituskohde lähellä Manriquen tärkeimpiä monumentteja. Manriquen elämälle omistettu museo taas sijaitsee Harían kylässä saaren pohjoisosassa. Muita pohjoisosan majoituskohteita ovat Arrieta, Punta de Mujeres ja hieman etelämpänä sijaitseva Caleta de Famara. 

Jameos del Agua, Lanzarote, Kanariansaaret


Myös saaren pääkaupunki Arrecife tarjoaa valtavasti nähtävää kulttuurin ystäville. Kaupungista löytyy muun muassa arvostettu nykytaiteen kansainvälinen museo, joka toimii San Josén linnassa. Arrecife sijaitsee myös vain kivenheiton päässä Tahíchesta, jossa sijaitsee edellä mainitun César Manriquen yhdistys.

Teguisen markkinat Lanzarotella

Mikäli majoittuu loma-asuntoon Teguiseen, kannattaa tutustua siellä sunnuntaisin järjestettävään katumarkkinatapahtumaan. Markkinat ovat auki klo 9 - 14.00 ja ne ovat koko Lanzaroten suurimmat katumarkkinat. Mukana on vaate-, matkamuisto-, asuste- sekä käsityöläismyyjiä ja täältä saakin parhaat matkatulijaiset kohtuuhinnalla. 
 
Lanzarote on verrattain pieni saari, jossa ajaa nopeasti paikasta toiseen. Suosittelemmekin majoittumaan hieman syrjäisemmille alueille, jolloin pääsee paremmin tutustumaan saaren kulttuuriin ja pääsee mukavasti vuokra-autolla tutkimaan saaren parhaimpia nähtävyyksiä. 

Lanzaroten yöelämän parhaat alueet

Bilehileet voivat suunnistaa Lanzaroten kuuluisimpaan yöelämän kehtoon Puerto del Carmeniin. Vilkkaassa lomakohteessa on lukuisia yökerhoja sekä elävää musiikkia tarjoavia baareja moneen makuun. Puerto del Carmenin paras yöelämä löytyy Avenida de las Playasin kadulla sijaitsevasta Centro Atlanticosta sekä vanhankaupungin kulmilta lähellä satamaa. Myös Playa Blancasta sekä Costa Teguisesta löytyy jonkun verran yöelämää, joka on tosin keskittynyt enemmän viikonloppuihin. 

Yöelämää Lanzarotella

Jos haluaa tutustua paikalliseen yöelämään, kannattaa ottaa suunta kohti Arrecifeä ja siellä sijaitsevia Calle José Antonion tai Avenida de Fred Olsenin katuja, jotka sijaitsevat molemmat lähellä Playa del Reducton rantaa.

Lanzarote on kaunis saari, joka tarjoaa paljon nähtävää ja aktiviteetteja kaiken ikäisille. Saaren mielenkiintoinen kulttuuri, henkeäsalpaavan kaunis luonto ja upeat rannat tekevät siitä oivan matkakohteen niin lapsiperheille kuin aktiivilomailijoillekin. 

 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Lanzarote? Varaa lippusi kohteesta Lanzarote upeisiin paikkoihin kuten Gran Canaria ja Tenerife. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.