Lanzaroten parhaat rannat

Aivan Afrikan kyljessä sijaitsevilla Kanariansaarilla ei ole pulaa upeista rannoista. Lämpötilakin näillä ikuisen kesän saarilla on melkein aina yli +20 astetta, joten arvatakin saattaa että suurin osa lomapäivistä vietetään rannoilla auringosta nauttien. Vain 140 kilometrin päässä Afrikan rannikolta sijaitsevalla Lanzarotella löytyy mitä upeampia rantoja. Olemme kolunneet ne läpi kaikki löytääkseemme parhaat kymmenen rantaa, jotka haluamme nyt esitellä. 

Jos mielessä on loma lämpöisillä Kanariansaarilla, katsasta Lanzaroten loma-asuntojen valikoimamme ja lähde nauttimaan suomalaisten suosikkisaaren upeista nähtävyyksistä ja tyrmäävistä rannoista. 

1. Playa Francesa

Lanzaroten rannat: Playa Francesca

Mikäli kaipaat omaa rauhaisaa paikkaasi paratiisirannalla, hyppää Òrzolasta lautan kyytiin kohti La Graciosan saarta, joka on Kanariansaarten epävirallinen kahdeksas ranta. Väitetään että saari toimi Robert Louis Stevensonin ohjaaman Treasure Islandin kuvauspaikkana. Tänä päivänä saarelta löytyy pikemminkin luksusjahteja kuin merirosvoaluksia. 

La Graciosan eteläisin helmi on sen viehättävä Playa Francesan ranta, jolle pääsee kävelemällä saaren pääsatamasta Caleta de Sebosta 45 minuuttia etelään päin. Vastaus juuri heränneeseen kysymykseesi on ei. Tällä asfaltoimattomalla saarella ei voi vuokrata autoa. Pyörän kylläkin, tai ehkä aasin. 

Kunta: Teguise

Rannan pituus: 435 metriä

Sopii parhaiten: perheille, kaveriporukoille ja snorklaajille. 

2. Playa de Papagayo

Lanzaroten rannat: Playa de Papagayo

Playa de Papagayon nimi (suom. papukaijaranta) on viimeisin ranta kun suuntaat kohti Punta del Papagayon niemekettä. Punta del Papagayolta löytyy monta rantaa ja tätä kokoelmaa kutsutaan Playas de Papagayon rannoiksi. Kaikki Playas de Papagayon rannat sijaitsevat Los Ajachesin luonnonpuistossa, josta löytyvät saaren upeimmat luonnonrannat. Näille syrjäisimmille rannoille kannattaa lähteä kävellen, nelivetoisella autolla tai vesibussilla. Tavallisellakin henkilöautolla rannalle pääsee, mutta usein auton vakuutus ei kata näillä hiekkateillä sattuneita tapaturmia. Puistoon on muutaman euron sisäänpääsymaksu. 

On parasta ottaa mukaan omat eväät ja juotavaa kun suuntaat Playa de Papagayon rannalle. Rannan lähellä on kuitenkin pieni chiringuito eli rantabaari. Valitettavasti rantabaarin hintataso on melko korkea, joten ei kannata laskea koko rantapäivän ruokailua sen varaan. Chiringuito on kuitenkin erinomainen paikka seurata rannan häikäisevää auringonlaskua.  

Kunta: Tías

Rannan pituus: 120 metriä

Sopii parhaiten: lapsiperheille ja snorklaajille.

3. Playa Chica

Lanzaroten rannat: Playa Chica

Vuokraamalla huvilan Puerto del Carmenista pääsee nauttimaan samalla yhdestä saaren kauneimmista rannoista. Puerto del Carmenin kaunein ranta on myös yksi sen lyhyimmistä. Vain 90 metriä pitkä Playa Chica on suojaisa ranta jonka vesi on lähes tyyntä. Sen vuoksi se on muun muassa sukeltajien suosikkikohteita, jotka tulevat rannalle toivoen näkevänsä pienen vilauksen Felixistä. Felix on rannalla useinkin nähty, 50-kiloinen kalajättiläinen. 

Kunta: Tías

Rannan pituus: 90 metriä

Sopii parhaiten: sukeltajille, pariskunnille, perheille.

4. Playa de Famara

Lanzaroten rannat: Playa de Famara

Playa Famaran ranta tuntuu jatkuvan kilometrien päähän, ja niinhän se tekeekin. Kannattaa ottaa rannan navakat tuulet huomioon, jos vaikka suunnittelet piknik-päivää rannalla. Onneksi rannalta löytyy muutama mukava chiringuito, jossa voit nauttia hiekattoman hiukopalan. Viereisessä kylässä on myös loistavia kalaravintoloita aivan meren ääressä. 

Kuusi kilometriä pitkä Playa Famara on yksi niistä Lanzaroten rannoista, joilla tapaa paljon surffaajia. Mikäli mieli tekee nousta laudalle taiteilemaan, kannattaa osallistua rannalla toimivan Magic Seaweedin pikakursseille. Rentoa rantaelämää ja omaa rauhaa kaipaaville Playa Famara on erinomainen vaihtoehto.

Kunta: Teguise

Rannan pituus: 6 kilometriä

Sopii parhaiten: vesilautailijoille ja nudisteille.  

5. Playa Flamingo

Lanzaroten rannat: Playa Flamingo 

Palmupuut ja aurinkovarjot antavat suojaa auringon paahtamalla Playa Flamingon rannalla. Myös rannan edessä kulkevan rantapromenadin lukuisat rantabaarit tarjoavat suojaa auringolta sekä lämmintä oloa helpottavia virkistäviä janojuomia. Tämä suosittu Playa Blancalla sijaitseva ranta on vain 200 metriä pitkä, joten rannalle haalivat saattavat joutua taistelemaan tilasta muiden auringonpalvojien kanssa. 

Kunta: Yaiza

Rannan pituus: 200 metriä

Sopii parhaiten: perheille ja kaveriporukoille. 

6. Playa de las Conchas

Lanzaroten rannat: Playa de Las Conchas

Palaamme jälleen pienelle La Graciosan saarelle. Playa de las Conchasilla (suom. näkinkentien ranta) on varmasti enemmän näkinkenkiä kuin ihmisiä. Tämä ranta saattaa myös olla parempi vaihtoehto auringonottoa kuin uimista varten. Riittää kun katsot yllä olevia aaltoja! Voit myös nauttia lämpimästä Espanjan auringosta tällä rannalla ilman rihman kiertämää.

Jos kuitenkin uskaltaudut veteen, kannattaa varoa rannalla pyöriviä virtauksia. Rauhallinen rantalepoilu on ehkä kuitenkin paras vaihtoehto.

Kunta: Teguise

Rannan pituus: 610 metriä

Sopii parhaiten: nudisteille, luonnonystäville ja pariskunnille. 

7. Playa Blanca

Lanzaroten rannat: Playa Blanca

Tästä pienestä ja syrjäisestä lanzarotelaisesta kalastajakylästä on tullut vuosien mittaan yksi suosituimmista perhelomakohteista Kanariansaarilla. Playa Blanca on rauhallinen pikkukylä, jossa pienet ravintolat, jäätelöbaarit ja kahvilat reunustavat sen viihtyisää rantaviivaa. Majoittuminen Playa Blancassa takaa hyvät palvelut ja se sijaitsee lähellä saaren parhaimpia rantoja. 

Kunta: Yaiza

Rannan pituus: 40 metriä

Sopii parhaiten: lapsiperheille ja kaveriporukoille. 

8. Playa Caletón Blanco

Lanzaroten rannat: Playa Caletón Blanco

Aivan kuten Teneriffalla ja Gran Canarialla, myös Lanzarotella matkailijat suuntaavat usein suoraan saaren eteläisiin lomakohteisiin unohtaen saaren pohjoiset nähtävyydet. Playa Caletón Blanco on pohjoispuolen upeimpia rantoja, jolle kannattaa suunnata päiväretkelle saaren eteläpuoleltakin. 

Caleton Blancon alue on Lanzaroten villiä pohjolaa parhaimmillaan. Rannalla ei ole pysäköintipaikkoja, suurin osa jättää autonsa huolettomasti hiekkaiselle rannalle. Aaltojen muodostamat pienet merivesialtaat ovat mainioita perheen pienempia ajatellen ja autoilevat Lanzaroten perhelomalaiset suosivatkin paljon juuri Caletón Blancoa sen rauhallisen sijainninkin vuoksi. 

Kunta: Haría

Rannan pituus: 500 metriä

Sopii parhaiten: luontoa arvostaville ja lapsiperheille. 

9. Playa de Mujeres

Lanzaroten rannat: Playa de Mujeres

Playa de Mujeresille (suom. naisten ranta) pääsevät kyllä myös kiltisti käyttäytyvät kaksilahkeiset. Tämä Papagayon rantoihin kuuluva helmi on myös alueen ruuhkaisin, johtuen varmasti myös siitä että se on alueen rannoista ensimmäinen. Playa de Mujeres on upea kohde auringonpalvojille, mutta rannalla on myös upea mahdollisuus tutustua saaren historiaan. Rannalta löytyy toisiessa maailmansodassa käytettyjä bunkkereita ja lähellä on myös ikivanha kalkkikivilouhos. Myös tämä ranta kuuluu saaren nudisten suosikkikohteisiin.

Kunta: Yaiza

Rannan pituus: 395 metriä

Sopii parhaiten: nudisteille ja kaveriporukoille. 

10. Playa de la Cera

Lanzaroten rannat: Playa de la Cera

Viimeinen listamme ranta kuuluu myös Papagayon rantojen kokoelmaan. Playa de la Ceran vetovoimaa vahvistaa sen vaikea tavoitettavuus, jolloin suurin osa rannoille saapuvista vierailijoista tyytyy jäämään ensimmäiselle Playa de la Mujeresin rannalle. Jos alla on nelivetoinen auto, suosittelemme lämpimästi vierailemaan tällä koko saaren ehkä kauneimmalla rannalla ja samalla tutustumaan myös viereiseen Playa de Papagayon rantaan. 

Kunta: Yaiza

Rannan pituus: 105 metriä

Sopii parhaiten: pariskunnille ja luonnonystäville. 

 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Lanzarote? Varaa lippusi kohteesta Lanzarote upeisiin paikkoihin kuten Gran Canaria ja Tenerife. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.

Muita artikkeleita Lanzarotesta: