Lanzaroten parhaat rannat

Aivan Afrikan kyljessä sijaitsevilla Kanariansaarilla ei ole pulaa upeista rannoista. Lämpötilakin näillä ikuisen kesän saarilla on melkein aina yli +20 astetta, joten arvatakin saattaa että suurin osa lomapäivistä vietetään rannoilla auringosta nauttien. Vain 140 kilometrin päässä Afrikan rannikolta sijaitsevalla Lanzarotella löytyy mitä upeampia rantoja. Olemme kolunneet ne läpi kaikki löytääkseemme parhaat kymmenen rantaa, jotka haluamme nyt esitellä. 

Jos mielessä on loma lämpöisillä Kanariansaarilla, katsasta Lanzaroten loma-asuntojen valikoimamme ja lähde nauttimaan suomalaisten suosikkisaaren upeista nähtävyyksistä ja tyrmäävistä rannoista. 

1. Playa Francesa

Lanzaroten rannat: Playa Francesca

Mikäli kaipaat omaa rauhaisaa paikkaasi paratiisirannalla, hyppää Òrzolasta lautan kyytiin kohti La Graciosan saarta, joka on Kanariansaarten epävirallinen kahdeksas ranta. Väitetään että saari toimi Robert Louis Stevensonin ohjaaman Treasure Islandin kuvauspaikkana. Tänä päivänä saarelta löytyy pikemminkin luksusjahteja kuin merirosvoaluksia. 

La Graciosan eteläisin helmi on sen viehättävä 435 metrin pituinen Playa Francesan ranta, jolle pääsee kävelemällä saaren pääsatamasta Caleta de Sebosta 45 minuuttia etelään päin. Vastaus juuri heränneeseen kysymykseesi on ei. Tällä asfaltoimattomalla saarella ei voi vuokrata autoa. Pyörän kylläkin, tai ehkä aasin. 

2. Playa de Papagayo

Lanzaroten rannat: Playa de Papagayo

Playa de Papagayon nimi (suom. papukaijaranta) on viimeisin ranta kun suuntaat kohti Punta del Papagayon niemekettä. Punta del Papagayolta löytyy monta rantaa ja tätä kokoelmaa kutsutaan Playas de Papagayon rannoiksi. Kaikki Playas de Papagayon rannat sijaitsevat Los Ajachesin luonnonpuistossa, josta löytyvät saaren upeimmat luonnonrannat. Näille syrjäisimmille rannoille kannattaa lähteä kävellen, nelivetoisella autolla tai vesibussilla. Tavallisellakin henkilöautolla rannalle pääsee, mutta usein auton vakuutus ei kata näillä hiekkateillä sattuneita tapaturmia. Puiston sisäänpääsymaksu on 3 euroa. 

On parasta ottaa mukaan omat eväät ja juotavaa kun suuntaat Playa de Papagayon rannalle. Rannan lähellä on kuitenkin pieni chiringuito eli rantabaari. Valitettavasti rantabaarin hintataso on melko korkea, joten ei kannata laskea koko rantapäivän ruokailua sen varaan. Chiringuito on kuitenkin erinomainen paikka seurata rannan häikäisevää auringonlaskua.  

3. Playa Chica

Lanzaroten rannat: Playa Chica

Vuokraamalla huvilan Puerto del Carmenista pääsee nauttimaan samalla yhdestä saaren kauneimmista rannoista. Puerto del Carmenin kaunein ranta on myös yksi sen lyhyimmistä. Vain 90 metriä pitkä Playa Chica on suojaisa ranta jonka vesi on lähes tyyntä. Sen vuoksi se on muun muassa sukeltajien suosikkikohteita, jotka tulevat rannalle toivoen näkevänsä pienen vilauksen Felixistä. Felix on rannalla useinkin nähty, 50-kiloinen kalajättiläinen. 

4. Playa de Famara

Lanzaroten rannat: Playa de Famara

Playa Famaran ranta tuntuu jatkuvan kilometrien päähän, ja niinhän se tekeekin. Kannattaa ottaa rannan navakat tuulet huomioon, jos vaikka suunnittelet piknik-päivää rannalla. Onneksi rannalta löytyy muutama mukava chiringuito, jossa voit nauttia hiekattoman hiukopalan. Viereisessä kylässä on myös loistavia kalaravintoloita aivan meren ääressä. 

Kuusi kilometriä pitkä Playa Famara on yksi niistä Lanzaroten rannoista, joilla tapaa paljon surffaajia. Mikäli mieli tekee nousta laudalle taiteilemaan, kannattaa osallistua rannalla toimivan Magic Seaweedin pikakursseille. Rentoa rantaelämää ja omaa rauhaa kaipaaville Playa Famara on erinomainen vaihtoehto. 

5. Playa Flamingo

Lanzaroten rannat: Playa Flamingo 

Palmupuut ja aurinkovarjot antavat suojaa auringon paahtamalla Playa Flamingon rannalla. Myös rannan edessä kulkevan rantapromenadin lukuisat rantabaarit tarjoavat suojaa auringolta sekä lämmintä oloa helpottavia virkistäviä janojuomia. Tämä suosittu Playa Blancalla sijaitseva ranta on vain 200 metriä pitkä, joten saatat joutua taistelemaan tilasta muiden auringonpalvojien kanssa. 

6. Playa de las Conchas

Lanzaroten rannat: Playa de Las Conchas

Palaamme jälleen pienelle La Graciosan saarelle. Playa de las Conchasilla (suom. näkinkentien ranta) on varmasti enemmän näkinkenkiä kuin ihmisiä. Tämä ranta saattaa myös olla parempi vaihtoehto auringonottoa kuin uimista varten. Riittää kun katsot yllä olevia aaltoja! Voit myös nauttia lämpimästä Espanjan auringosta tällä rannalla ilman rihman kiertämää.

Jos kuitenkin uskaltaudut veteen, kannattaa varoa rannalla pyöriviä virtauksia. Rauhallinen rantalepoilu on ehkä kuitenkin paras vaihtoehto.

7. Playa Blanca

Lanzaroten rannat: Playa Blanca

Tästä pienestä ja syrjäisestä lanzarotelaisesta kalastajakylästä on tullut vuosien mittaan yksi suosituimmista perhelomakohteista Kanariansaarilla. Playa Blanca on rauhallinen lomakohde, jossa pienet ravintolat, jäätelöbaarit ja kahvilat reunustavat tätä pientä rantaviivaa. Majoittuminen Playa Blancassa takaa hyvät palvelut ja se sijaitsee lähellä saaren parhaimpia rantoja. 

8. Playa Caletón Blanco

Lanzaroten rannat: Playa Caletón Blanco

Aivan kuten Teneriffalla ja Gran Canarialla, myös Lanzarotella matkailijat suuntaavat usein suoraan saaren eteläisiin lomakohteisiin unohtaen saaren pohjoiset nähtävyydet. Olisi sääli jos sinulta jäisi upea Òrzolassa sijaitseva Caletón Blanco näkemättä!

Tämä on Lanzaroten villiä pohjolaa parhaimmillaan. Rannalla ei ole pysäköintipaikkoja, suurin osa jättää autonsa huolettomasti hiekkaiselle rannalle. Aaltojen muodostamat pienet merivesialtaat ovat mainioita perheen pienempia ajatellen ja autoilevat Lanzaroten perhelomalaiset suosivatkin paljon juuri Caletón Blancoa sen rauhallisen sijainninkin vuoksi. 

9. Playa de Mujeres

Lanzaroten rannat: Playa de Mujeres

Playa de Mujeresille (suom. naisten ranta) pääsevät kyllä myös kiltisti käyttäytyvät kaksilahkeiset. Tämä Papagayon rantoihin kuuluva helmi on myös alueen ruuhkaisin, johtuen varmasti myös siitä että se on alueen rannoista ensimmäinen. Playa de Mujeres on upea kohde auringonpalvojille, mutta rannalla on myös upea mahdollisuus tutustua saaren historiaan. Rannalta löytyy toisiessa maailmansodassa käytettyjä bunkkereita ja lähellä on myös ikivanha kalkkikivilouhos. 

10. Playa de la Cera

Lanzaroten rannat: Playa de la Cera

Viimeinen listamme ranta kuuluu myös Papagayon rantojen kokoelmaan ja on niistä myös syrjäisin. Playa de la Ceran vetovoimaa vahvistaa sen vaikea tavoitettavuus, jolloin suurin osa rannoille saapuvista vierailijoista tyytyy jäämään ensimmäiselle Playa de la Mujeresin rannalle. Jos allasi on nelivetoinen auto tai olet hyvin seikkailumielisellä päällä, tulisi Playa de la Ceran olla jo suunnitelmissasi. 

Asunto Guatizassa

 • 1 makuuhuone
 • yöpyy 2
 • 1 kylpyhuone
 • 1 WC
 • 75 m²:n pinta-ala
 • 75 m² terassialue
 • Ulkotila-jacuzzi
 • Wi-fi
 • Terassikalusteet

Asunto Punta Mujeresissa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 5 m² terassialue
 • 5 neliömetrin puutarha
 • Wi-fi
 • Terassikalusteet
 • Aurinkotuolit
 • Tv

Vierastalo Playa Blancassa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 2 kylpyhuonetta
 • 65 m²:n pinta-ala
 • 50 m² terassialue
 • 300 neliömetrin puutarha
 • Yksityinen uima-allas
 • Lämmitetty uima-allas
 • Wi-fi
Nro: 76088 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 826 - 1 528/viikko € 118 - 218/yö Näytä tiedot
X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Tilaa uutiskirjeemme ja olet mukana 750 euron lahjakortin arvonnassa.


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.