La Palma - Kanariansaarten helmi

La Palman Kanariansaarta kutsutaan La Isla Bonitaksi, eli kauniiksi saareksi. Sen hämmästyttävistä luontomaisemista ja rikkaasta historiasta huolimatta La Palma ei houkuttele Teneriffan, Gran Canarian, Fuerteventuran ja Lanzaroten kaltaisia matkailijamääriä saarelle ja La Palma onkin vasta heräilemässä matkailun kasvavaan kysyntään. 

Kun huomaa miten paljon La Palmalla on tarjottavaa matkailijoille, sen asema muiden Kanariansaarten varjossa jää täydeksi mysteeriksi. La Palma on monien mielestä se täydellisin ja ainutlaatuisin kaikista Kanariansaaresta. 

La Palman maisemat

Tie La Caldera de Taburienteen La Palmalla

La Palmaa ei turhaan kutsuta La Isla Bonitaksi. Se nimittäin jakaa alati vaihtuvien maisemien erityispiirteen sen naapurisaaren Teneriffan kanssa. Haluaisitko vaeltamaan suurten mäntyjen keskelle? Onnistuu. Entä kapuamaan pitkin volkaanisia jyrkänteitä? Olet oikeassa paikassa. Mutta entä jos mieli tekeekin seikkailemaan subtrooppisiin laurisilvametsiin? Sekin onnistuu Los Tilosissa, joka on Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

La Palmalla löytyy myös jokia, puroja ja vesiputouksia, joista yksi on monivärinen. La Palmalla on tarjottavanaan patikoitsijoille kaksi mahtavaa reittiä: La Caldera de Taburiente ja Marcos y Cordero.

La Palman kaupungit

Los Balcones, Santa Cruz de La Palma, Kanariansaaret

La Palman pääkaupunki Santa Cruz de La Palma on juuri sopivan kokoinen. Siihen on helppo tutustua kävellen ja sillä on juuri sopivan paljon ainutlaatuisia nähtävyyksiä matkailijoille. Kannattaa suunnata vaikka Calle O´Dalylle, jossa on paljon historiallisia rakennuksia, monumentteja ja taloja sekä persoonallisia pienliikkeitä, ravintoloita, kahviloita ja laivan muotoinen museo.

La Palman länsiosassa sijaitseva Los Llanos de Aridane on noin 21 000 asukkaan kaupunki, jonka päänähtävyyksiin kuuluvat sen kauniit historialliset korttelit ja joka kulmaa koristava, näyttävä katutaide. 

Majoittuminen La Palmalla

Rantalomakohde La Palmalla, Kanariansaarilla

Lomakeskuksia La Palmalla ei ole läheskään niin runsaasti kuin muilla Kanariansaarilla. Los Cancajos, joka sijaitsee lähellä lentoasemaa ja Santa Cruz de La Palmaa on yksi suosituimmista matkailijakeskittymistä saarella. Sympaattinen Puerto Najos on taas vastakkaisen rannikon parhaimmistoa. Kaikista viehättävin on kuitenkin saaren pohjoisosassa sijaitseva Tazacorte, joka on tunnettu ällistyttävän upeista auringonlaskuistaan. Hotellien ja turistikeskusten vähäinen määrä kuitenkin vain vahvistaa La Palman peruskanarialaista olemusta. Täällä voi todellakin aistia aidon kanarialaisen saaristokulttuurin. 

Varmasti suurin syy La Palman epäsuosioon Kanariansaarten matkailijoiden keskuudessa johtuu siitä, että saarella ei ole muiden saarten lailla hienoja rantoja. La Palman rannat ovat pääasiassa mustahiekkaisia ja sen viehättävimmät rannat ovat kivijyrkänteisiin muodostuneita altaita, kuten Charco Azul lähellä San Andrésia. Kultaisia hiekkarantoja täältä ei siis kannata etsiä, mutta niiden puuttumista kompensoi saaren rikas kulttuuri ja häikäisevät luonnon maisemat. 

Paikalliset tuotteet

Sikaritehdas, La Palmalla, Kanariansaarilla

Etelä-Amerikan vaikutteet La Palmaan ovat aina olleet suuret. Saarella tuotetaan rommia ja sen pieni sikaritehdas on kuin suoraan Havannasta. 

Sininen taivas

Roque de los Muchachosin observatorio La Palmalla, Kanariansaarilla

La Palmalla on monien tutkijoiden mukaan maailman kirkkain taivas. La Palma houkutteleekin paikalle astrofyysikkoja ympäri maailmaa, jotka tulevat tutkimaan avaruutta saaren kansainvälisille observatorioille. 

Tuo kirkas taivas symboloi koko saaren olemusta, joka viestii puhtautta ja luonnonläheisyyttä. Vaikka La Palma ei ole niin moderni kuin muut Kanariansaaret, se tuntuu silti hienostuneemmalta ja sivistyneemmältä. 

Jos haluat tietää lisää Kanariansaarten eroavaisuuksista, lue mini-oppaamme Kanariansaarista.