Loma lasten ehdoilla L'Estartitissa

Yleensä aurinko, uimarannat ja monipuoliset aktiviteetit takaavat ikimuistoisen loman onnistumisen. Perheen kanssa matkustaessa vanhempien täytyy aina pitää silmällä erityisesti lapsille sopivia aktiviteetteja, jotta pieni matkalainenkin pysyisi viihdytettynä. 

Koillis-Espanjassa sijaitseva L'Estartit on mainio lomakohde perheille loistavien rantojensa ja aktiviteettitarjontansa puolesta. L'Estartitille myönnettiin hiljattain Espanjan perhelomakohde-titteli Katalonian matkailutoimiston ja maakunnan hallituksen toimesta, joten se on kaikin puolin loistava kohde koko perheen lomalle. 

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Kyseinen titteli on takuu siitä, että kohteen palveluissa ja niiden turvallisuudessa on otettu kaikki mahdollinen huomioon, jotta perheet voisivat viettää huolettoman loman nauttien kaupungin tarjonnasta. L'Estartit panostaa myös lapsille suunnattuihin tapahtumiin ja lapsiystävällisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten helppokulkuisiin patikkapolkuihin alueen luonnonpuistoissa. 

L'Estartit, Costa Brava, Espanja

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia L'Estartitin aktiviteetteja, joiden parissa koko perhe viihtyy. L'Estartitia ympäröivä upea luonto, turkoosi meri, kultahiekkaiset rannat, rikas kulttuuriperintö sekä alueen taivaallinen gastronomia tekevät lomasta ikimuistoisen kokemuksen niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Rantoja ja hulvatonta menoa Mini Beach Clubilla

Espanja on hauskojen perhetapahtumien luvattu maa, mutta mikään ei ehkä rentouta samalla tavalla kuin leppoisa päivä aurinkoisella rannalla. L'Estartitin edessä on yli 15 kilometriä paratiisimaista rantaviivaa, josta löytyy kaikkea pienistä merenrantapoukamista pitkiin hiekkarantoihin. Rantojen edessä kulkevalta rantabulevardilla on paljon lapsiperheille elintärkeitä palveluita, kuten päivittäistavarakauppoja ja ravintoloita. Rannalta taas löytyy laaja valikoima pienemmille matkailijoille soveltuvia vesiurheiluaktiviteetteja. 

L'estartit, Costa Brava, Espanja

L'Estartitin edessä lepäävä Platja Granin ranta kuuluu kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin ja se tarjoaa myös kaikki oleelliset palvelut ja aktiviteetit lapsiperheen tarpeisiin. Ranta sopii liikuntaesteisille ja sieltä löytyy yleisten suihku- ja wc-tilojen lisäksi lastenkerho, jossa perheen pienimmät rakastavat telmiä yhdessä muiden lasten kanssa. 

Lastenkerho on nimeltään Mini Beach Club ja se on avoinna kesäisin heinä- ja elokuussa. Kerho tarjoaa erilaista puuhaa kaikenikäisille lapsille, kuten pelejä, esittävän taiteen leikkejä, vesiurheiluaktiviteetteja ja erilaisia työpajoja. Kerho sijaitsee lähellä Avinguida de Greciaa. 

Veneretki Medesin saarille

L'Estartitin edessä sijaitsevat Medesin saaret ovat paratiisimainen piilopaikka aivan lähellä mannerta. Saari toimii harvinaisten lintu- ja muiden eläinlajien turvapaikkana ja se on kuuluu suojeltuun luonnonpuistoalueeseen. Näin ollen ihmisiltä on saarille pääsy kielletty, mutta heillä on mahdollisuus nähdä ne läheltä osallistumalla järjestetyille veneretkille. Myös alueen sukellusyritykset järjestävät retkiä niille, jotka haluavat tutustua saarien uskomattomaan vedenalaiseen maailmaan. 

Medesin saaret, L'estartit, Costa Brava

Päästäkseen tutustumaan saariin, täytyy suunnata L'Estartitin kaupungin satamaan jossa retkienjärjestäjät myyvät lippuja. Myös lapsille saariin tutustuminen on hauskaa, sillä matka taittuu merirosvolaivan näköisessä veneessä ja matkalla näkyy vesieläinten lisäksi paljon erilaisia lintuja. 

Medesin saaret, L'estartit, Costa Brava

Nautilus-matkanjärjestäjän upea laiva El Corsari Negre vie halukkaita hauskalle meriretkelle, jonka aikana pääsee myös näkemään Medesin saaret lähempää.

Gironan lentoasemalta ajaa Costa Bravan rannikolle alle tunnissa ja varaamalla loma-asunnon L'Estartitista pääsee nauttimaan näistä alueen upeista nähtävyyksistä. 

Vierailu Montgrín linnaan

Espanjassa huimapäät suuntaavat Malagassa sijaitsevalle Caminito del Reyn kaltaisille extreme-retkille, jonne perheen pienempiä ei kuitenkaan kannata viedä. L'Estartitissa löytyy paljon lapsiperheille suunnattuja aktiviteetteja, joissa ei tarvitse kärsiä korkean paikan kammosta. Yksi perheiden suosikkinähtävyys kaupungissa on Castell Montgrín linna, joka sijaitsee L'Estartitin lähellä Tarroella de Montgrissa. 

Linnaan kannattaa lähteä retkelle heti aamulla, kun sää on kirkkain eikä ilma ole niin tukalan kuuma. Mukaan suosittelemme ottamaan hyvät kengät, eväät ja vettä, sillä kävely kukkulalle kestää noin puolitoista tuntia. Kävellessä kannattaa pitää pieniä taukoja ja ihailla kukkulalta avautuvaa maisemaa. Täältä saa myös loistavia matkakuvia!

Keskiaikaisen Montgrin linnan muurit ovat jopa 13 metriä korkeat ja siinä on neljä tornia. Se rakennettiin vuosien 1294 ja 1301 välillä, kun Empuriesin ja Barcelonan kreivit kiistelivät alueen herruudesta. Linnan strateginen merkitys hälveni ajan mittaan, mutta tänä päivänä sillä on suuri symbolinen merkitys alueelle. 

L’Estartitin luonto tutuksi pyöräillen 

L'Estartitia ympäröivä alue on niin kaunista, että kannattaa viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona lämpimästä säästä ja luonnosta nauttien. Lähiympäristöön voi lähteä tutustumaan vuokra-autolla, mutta myös pyöräily on loistava vaihtoehto.

Erityisesti L'Estartitin lähellä sijaitsevan Ter-joen ympäristö on häikäisevän kaunis. Kannattaa suunnata joen alajuoksulle, joka sijaitsee lähellä kaupunkia. Joen lähellä kulkee hyviä pyöräilyreittejä ja koko perhe voi pysähtyä kauniille niityille nauttimaan piknik-eväistä. 

Vierailu Calella de Palafrugellin kasvitieteelliseen puutarhaan

L'Estartitista ajaa alle puolessa tunnissa läheiseen Calella de Palafrugellin lomakohteeseen, jossa sijaitsee yksi koko Välimeren tärkeimmistä kasvitieteellisistä puutarhoista. Cap Roigin puutarha on jaettu eri osiin teemojen mukaan ja kaikista avautuu upea näköala merelle. 

Calella de Palafrugell, Costa Brava

Kävely kasvitieteellisessä puutarhassa on upea elämys koko perheelle. Puistossa on erilaisia kasvi-, puu- ja kukkalajikkeita ympäri maailman. Kesällä Cap Roigin kasvitieteellinen puutarha järjestää suositun Festival del Jardín Cap Roigin juhlanTapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 17. kertaa ja sen aikana pääsee nauttimaan jopa 28 eri konsertista ja esityksestä, joissa nähdään kansainvälisesti tunnettuja artisteja kuten Norah Jones, Anrea Bocelli ja Jason Derulo. 

L'Estartitissa koko perhe voi viettää rennon loman alueen upeista rannoista ja hauskoista nähtävyyksistä nauttien. Tämä osa Costa Bravaa kuuluu Espanjan kauneimpiin alueisiin ja L'Estartitin lisäksi voi vuokrata loma-asunnon Palafrugellista, joka on myös yksi alueen viehättävimmistä rantalomakohteista.

Täällä voi ladata akkuja arkea varten upeissa maisemissa, lämpimän Espanjan auringon alla!