Loma Costa Bravan L'Estartitissa: 8 ideaa ajanviettoon

L'Estartitin sympaattisen rannikkokaupungin suositut tapahtumat vetävät vertoja tämän vuoden parhaimmille tapahtumille Espanjassa. Pienen mutta pippurisen L'Estartitin upea rantabulevardi houkuttelee ihmisiä läheltä ja kaukaa nauttimaan kaupungin suosituista ravintoloista, baareista ja ostosmahdollisuuksista, mutta myös tämän pienen kalastajakylän tunnelma, historiallinen perintö ja lukuisat tapahtumat ovat erityisesti matkailijoiden mieleen. 

Kerromme parhaat vinkit leppoisaan ajanviettoon kauniissa L'Estartitin rannikkokaupungissa. 

Medesin saarien tutustumiskierros

Medesin saaret, L'estartit, Costa Brava

Kun saapuu L'Estartitiin, kiinnittyy huomio heti kaupunkia ympäröivään, upeaan luontoon. Maisemassa vuorottelevat viheriäät kukkulat sekä pitkät paratiisirannat ja kaukaisuudessa häämöttävät salaperäiset Medesin saaret. Suuri osa tätä L'Estartitia ympäröivää luontoa kuuluu suojeltuun luonnonpuistoon, kuten myös kyseiset saaret. 

Medesin saaret ovat suosittu nähtävyys Costa Bravalla. Saarille matkustavan kannattaa kuitenkin varautua ainoastaan kauniisiin luontomaisemiin ja leppoisaan rentoutumiseen, sillä pääsy saarille on matkailijoilta kielletty. Opastetuille saarikierroksille pääsee parhaiten paikallisten matkanjärjestäjien mukana, joita löytyy L'Estartitista useita. Matkailijoilla on myös mahdollisuus lähteä kiertämään saaria meloen. 

Veneretken aikana on mahdollisuus päästä tutustumaan saarien lisäksi alueen vedenalaiseen maailmaan. Alueella tavataan yli 1300 eri kalalajiketta ja lähes kaikki opastetut kierrokset toteutetaan lasipohjaveneillä. Lajia harrastavat voivat lähetä sukeltamaan tai vaihtoehtoisesti kierroksille joihin kuuluu snorklausta.  

L'Estartit on loistava, upeiden nähtävyyksien matkakohde Costa Bravalla. L'Estartitin loma-asunnot täyttyvät varsinkin kesäaikaan lukuisista matkailijoista, jotka saapuvat viettämään kesälomaa tälle upealle rannikolle. 

L’Estartitin rannat

Platja Gran L'Estartitissa

L'Estartitin pääranta on nimeltään Platja Gran ja se sijaitsee aivan kaupungin keskustan edessä. Ranta on jaettu kolmeen eri osaan, päärantaan (pituus n. 1 kilometri), Els Griellsin rantaan (pituus 500 metriä) ja La Pleteran rantaan (pituus 1,8 kilometriä). 

Pääranta on erityisesti perheiden ja nuorten suosiossa, jotka kaipaavat kävelyetäisyydellä sijaitsevaa, keskeistä rantaa palveluineen. Pääranta on kuitenkin myös alueen ruuhkaisin ranta, varsinkin kesäaikaan. 

Hiljaisempi Els Griellsin ranta tarjoaa rentouttavan ja rauhallisemman ympäristön kuin keskustan edessä sijaitseva Platja Gran. Els Giellsin ranta sijaitsee lähellä Ter Vellin luonnonpuistoa ja sitä ympäröivä luonto on ainutlaatuisen kaunista ja vehreää.

Kolmas L'Estartitin ranta jää usein matkailijoilta huomaamatta, koska ranta ei ole kovinkaan tunnettu. La Pleteran ranta sijaitsee Els Griellsin tavoin kauniissa Ter Vellin luonnonpuistossa. Tie rannalle on kuitenkin vaikeakulkuisempi, jonka vuoksi La Pletera on L'Estartitin rauhallisempi ranta jossa erityisesti paikalliset viihtyvät.

Vesiurheilua L'Estartitin rannoilla

L'Estartitin satama

L'Estartitin viehättävä satama sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Sataman alueelta löytää valtavan valikoiman erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja tarjoavia yrityksiä, kuten leijalautailu-, vesihiihto-, snorklaus ja sukellusretkien järjestäjiä. 

Club Nàutic Estartit sekä Lassdive ovat vahvimmat järjestäjät erilaisten lautavesiurheilulajien harrastamiselle. Aquática ja Calypso taas järjestävät parhaimmat snorklaus- ja sukellusretket. Eolis Kite on alueen leijalautailijoiden suosikkiyrityksiä. 

Vierailu keskiaikaisissa kylissä

Torroella de Montgri, L'estartit, Costa Brava

L'Estartitin lähellä sijaitsevat ikivanhat kylät ja linnat henkivät keskiaikaista tunnelmaa ja lukuisat prinsessoista ja ritareista kertovat tarinat saavat lasten silmät syttymään innostuksesta. 

Palsin keskiaikainen kylä on näitä kenties vahvasti tunnelmallisin. Pals sijaitsee noin 15 kilometrin päässä L'Estartitin keskustasta ja tähän viehättävään kylämiljööseen kannattaa lähteä tutustumaan hieman kauempaakin. Kylää reunustaa pitkä keskiaikainen muuri vartiotorneineen ja sen kiviset talot kapeine kujineen ovat todella satumainen näky. Muurien yläpuolella sijaitseva Mirador Josep Plan näköalatasanne tarjoaa upean näköalan Baix Empordan laaksoon. 

L'Estartitista voi lähteä tutustumaan alueen läheisiin kyliin autolla, pyöräillen tai vaikka patikoiden. Palsin lisäksi suosittuihin kyliin alueella kuuluu Peratallada, jonka kaunis aukio ja Sant Esteven kirkko hurmaavat keskiajan tunnelmallaan. Lähellä sijaitseva "iberialainen kylä" Ullastret on myös vaikuttava näky, kuten myös Cruillesin, Canapostin, Monellsin, Palau-satorin ja Madremanan kylät.

Matkamuistoja ja paikallisia herkkuja

Vihanneksia ja hedelmiä markkinoilla

Torstaisin L'Estartitissa järjestetään paikalliset markkinat, joista löytää monenmoista herkkua matkalaukkuun ja omaan suuhun. Markkinoilla myydään paikallisia käsitöitä, leluja, käsintehtyjä vaatteita ja lähituotteita, kuten vihanneksia ja hedelmiä. Usein tuotteita myyvät niiden tuottajat, jotka takaavat tuotteiden laadun ja tuoreuden sekä antavat alennusta suuremmista ostoksista. 

L'Estartitin markkinat kuuluvat koko Costa Bravan suosituimpiin niiden koon ja myytävien tuotteiden laajan skaalan ansiosta. Toinen alueen suosituista markkinapaikoista on Torroella de Montgrí, jonka markkinat keräävät myös yhteen lukuisia paikallisia tuottajia. 

Suppailu-megatrendin mukana L'Estartitin kauniilla rannoilla

SUP-lautailua Costa Bravalla

L'Estartitin päärannalla on viime aikoina nähty valtavasti uuden trendilajin, SUP-melonnan harrastajia. Kaikki välineet lajin harrastamiseen löytyy Club Náutico de Estartitin vesiurheilukerholta.

SUP-melontaa on helppo harrastaa L'Estartitin rauhallisissa vesiolosuhteissa ja lajin oppii nopeasti. SUP-lautailu on monipuolinen ja hauska harrastus, joka sopii koko perheelle. Uintitaito on suositeltavaa, kuten myös liivien käyttö, varsinkin lapsilla. 

SUP-melonta antaa loistavan mahdollisuuden harrastaa rentouttavaa vesiurheilulajia ympäröivästä luonnosta ja merestä nauttien. Tasapainotaito saa harjoitusta ja kunto kasvaa kummasti!

Tutustu L’Estartitin luontoon satulasta käsin

Pyöräilyä L'Estartitissa

L'Estartitia ympäröivät upeat luontomaisemat luonnonpuistoineen, pitkine rantoineen ja vihreine kukkuloineen houkuttelee matkailijoita harrastamaan erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten pyöräilyä tai ratsastusta

L'Estartitin ratsastuskerho Hipica Mas Panguina järjestää opastettuja ratsastusretkiä L'Estartitin kauniissa luontomaisemissa. Mukaan retkelle pääsevät niin vasta-alkajat kuin harjaantuneemmatkin ratsastajat, mutta ratsastajan maksimipaino on 90 kiloa. Ratsastus maksaa noin 27 euroa per henkilö, riippuen retken kestosta. 

Hevosen lisäksi satulaan voi hypätä vuokraamalla pyörän L'Estartitista. Suosituimmat polkupyörävuokraamot ovat CH-16, Medaqua ja Electric Bike Moto. Kaupungin rannoilta löytyy infotauluja, joihin on piirretty nähtävyyksien ohi poikkeavia polkypyöräreittejä läheisille alueille. 

L'Estartitin paikalliset tapahtumat

L’Estartit on hyvin ylpeä kulttuuriperinnöstään ja sukupolvilta toisille jatkuneista perinteistään. Kaupungin paikallisissa juhlissa nähtävillä tanssi-, paraati- ja musiikkiesityksillä on pitkät juuret, kuten myös ruuan ja viinin ympärille rakennetuilla tapahtumilla. L’Estartitin tapahtumat sopivat myös hyvin lapsiperheille, sillä ohjelma on hyvin monipuolista ja suuri osa niistä järjestetään päiväsaikaan. 

L’Estartitin suosituimmat tapahtumat ovat:

  • Itämaan tietäjien juhla, Reyes Magos (5.-6. tammikuuta)
  • Karnevaalit (helmikuussa)
  • Dia de la Rosa y Libro, ruusun ja kirjan päivä Sant Jordi (23. huhtikuuta) 
  • Montgrín, Medesin saarten ja Baix Terin luonnonpuiston juhla (toukokuussa)
  • San Juan (23. kesäkuuta)
  • Sant Carmenin juhla (16. heinäkuuta)
  • Fiesta Mayor de Santa Annan juhla (26. heinäkuuta) 
  • L’Estartitin Jazz Festival (heinä-elokuussa)
  • Katalonian kansallispäivä (11. syyskuuta) 
  • Pyhän Lucian päivä (13. joulukuuta) 

L'Estartit ja sitä ympäröivä alue tarjoaa kaiken tarvittavan viihdyttävän ja rentouttavan loman viettoon. Kesä lähestyy ja Costa Bravan loma-asunnot viedään nopeasti käsistä. Aloita siis oman unelmaloman suunnittelu ennen kuin on myöhäistä!