Espanjan itäisin nurkka ja hurmaava L'Estartit

Espanjasta löytyy paljon hauskoja ja hullunkurisia tapahtumia, mutta maan tärkein matkailuvaltti on aina ollut sen upea, paratiisimainen rantakokoelma. 

L'Estartitin lomakohde sijaitsee Espanjan itäisimmässä nurkassa Montgrí Massifin vuorten ja Välimeren välissä. Tästä pohjoisemmasta osasta maata löytyy hämmentävän paljon upeita, häikäisevän luonnon ja turkoosin meren ympäröimiä pikkukaupunkeja. L'Estartit on yksi niistä. 

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Noin 50 kilometriä pitkä L'Estartitin rannikkoalue on täynnä upeita luontomaisemia ja toinen toistaan häikäisevämpiä rantoja. Rannikkoalueelta löytyy kivikkoisia merenrantapoukamia, valtavia mäntymetsiä sekä pitkiä hiekkarantoja. 

L'Estartit henkii juuri sitä pohjois-espanjalaista huumaa, jonka vuoksi moni matkustaa Katalonian alueelle vuosi toisensa jälkeen. Gironan lentoasemalta ajaa kaupunkiin alle tunnissa ja vuokraamalla L'Estartitista loma-asunnon voi säästää pitkän pennin. 

L'Estartitin rannat: pääranta Platja Gran L’Estartit

L'Estartitin keskustan lähettyvillä on kolme rantaa jotka ovat kasvaneet toinen toiseensa kiinni. 

Platja Gran L’Estartitin ranta, Costa Brava

Kun saapuu l'Estartitiin, pääsee heti ihailemaan kaupungin edessä olevaa, pitkää päärantaa. Platja Gran on juuri se ranta, jolle matkailijat ovat keskittyneet l'Estartitissa. Ranta sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä ja se tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut lähietäisyydellä. Ranta sopii liikuntaesteisille ja kesäaikaan siellä toimii suosittu lastenkerho, jossa tarjotaan paljon hauskaa tekemistä pienemmille rantaihmisille. 

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Lastenkerhon nimi on Mini Beach Club ja se tarjoaa pääasiassa aktiviteetteja 4 - 10-vuotiaille lapsille. Kerho järjestää erilaisia tiimileikkejä, esittävän taiteen esityksiä ja urheiluaktiviteetteja. Klubi sijaitsee rannan vehreämmällä alueella, lähellä Avinguda de Greciaa.

L'Estartitin rannat: Platja Els Griellsin ranta

Hiljaisempi Els Griellsin ranta tarjoaa rentouttavan ja rauhallisemman ympäristön kuin keskustan edessä sijaitseva Platja Gran. Els Giellsin ranta sijaitsee lähellä Ter Vellin luonnonpuistoa ja sitä ympäröivä luonto on ainutlaatuisen kaunista.

Platja Els Griellsin ranta, Costa Brava

Els Griellsin rannalla voi harrastaa erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja samalla kun nauttii upeasta ympäröivästä luonnosta. Els Griells on myös täydellinen paikka rentoa rantapäivää varten. Rannalle voi myös lähteä auringonlaskun aikaan nauttimaan virkistävän cocktailin rannan chiringuito-rantabaareissa. 

Platja Els Griellsin ranta, Costa Brava

Mukaan kannattaa ottaa kamera, sillä Els Griells tarjoaa loistavan näköalan läheisillä Medesin saarille sekä läheisille vuorille. Täältä saa loman parhaat maisemavalokuvat!

L'Estartitin rannat: Platja La Pleteran ranta

Kolmas L'Estartitin ranta jää usein matkailijoilta huomaamatta, koska ranta ei ole kovinkaan tunnettu. La Pleteran ranta sijaitsee Els Griellsin tavoin kauniissa Ter Vellin luonnonpuistossa. Tie rannalle on kuitenkin vaikeakulkuisempi, jonka vuoksi La Pletera on L'Estartitin rauhallisempi ranta jossa erityisesti paikalliset viihtyvät.

Platja La Pleteran ranta, Costa Brava

La Pleteran kauneus on vertaansa vailla. Palveluita rannalla ei juurikaan ole, jonka vuoksi on suositeltavaa ottaa mukaan vettä ja eväät. La Pletera muodostaa osan alueella toteutettavaa luonnonsuojeluohjelmaa, jonka tarkoituksena on elvyttää tätä hiekkadyynien, järvien ja suoalueiden vallitsemaa luontomaisemaa.  

Platja La Pleteran ranta, Costa Brava

La Pletera takaa rauhallisen ja luonnonläheisen rantapäivän niille, jotka haluavat etääntyä hieman L'Estartitin keskustan vilinästä ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta kauniiden maisemien ympäröimänä.

Cala Montgó - paratiisimainen luonnonihme

Suojaisa Cala Montgón merenrantapoukama on suosittu, pienempi ranta lähellä L'Estartitin naapurikaupunkia L´Escalaa. Puolikuun muotoinen, hienohiekkainen ranta houkuttelee rentoa rantapäivää kaipaavia läheltä ja kaukaa. Läheisyydeltä löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja ranta sopii myös liikuntaesteisille. Cala Montgó on yli puoli kilometriä pitkä ja 200 metriä leveä. 

Cala Montgón poukama sijaitsee noin 20 kilometrin päässä L'Estartitista. Rannalla voi kesäaikaan vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, potkuveneitä ja kajakkeja. Rannalla on muutama hyvä espanjalainen ravintola joissa voi nauttia viileän juoman tai loistavan lounaan rantapäivän lomassa. 

L’Estartitin pienemmät rannat

L'Estartitista löytyy edellä mainittujen rantojen lisäksi joukko pikkuisia poukamia ja rantoja, jotka ansaitsevat maininnan artikkelissamme. 

Cala Calellan merenrantapoukama sijaitsee puolen tunnin kävelymatkan päässä L'Estartitista. Rannalla on pieni Els Arquetsin näköalapaikka, josta saa upeita rantakuvia sekä maisemakuvia läheisille Medesin saarille. Ranta on kivikkoisempi eikä siten ole parhain mahdollinen kohta levittää rantapyyhettä, mutta retki rannalle on hauska kokemus. 

Cala Pedrosan pieni ranta löytyy 30 minuutin kävelymatkan päässä L'Estartitista. Kaunista poukamaa koristaa mäntypuiden rivistö ja suuret kalliot suojelevat rantaa kovemmilta tuulilta. Cala Pedrosalta voi reippailla kävellen läheiselle Pedrosan pienelle saarelle ottamaan kuvia. 

Cala Ferriol on massoja pakenevan rantailijan lempipaikkoja Costa de Montgríllä. Ranta on hyvin hiljainen ja kesäsesongin aikaan jopa autio - täydellinen hiljaista piilopaikkaa kaipaaville. Cala Ferriol sijaitsee 45 minuutin kävelymatkan päässä L'Estartitista. 

Platja Els Griellsin ranta, Costa Brava

L'Estartitista voisi kirjoittaa romaanin verran ylistystä, mutta tosiasiassa tämä viehättävä lomakohde on vain yksi muiden, hurmaavien rantakaupunkien joukossa Itä-Espanjassa. Lähellä L'Estartitia sijaitsee valtava määrä upeita paikkoja, kuten kaunis Rosesin lomakohde

Jos inspiraatio iski ja päätät suunnata Kataloniaan lomalle tänä vuonna, kannattaa katsastaa samalla Costa Bravan loma-asunnot, jotka sijaitsevat lähellä rantaa. Arjen huolet ja kiireet unohtuvat nopeasti, kun kädessä on virkistävä cocktail ja edessä turkoosi meri!