L’Escalan hauskat perheaktiviteetit

L'Escalan lomakohde Costa Bravalla sijaitsee vain 90 kilometrin päässä Barcelonasta ja vajaan tunnin ajomatkan päässä Gironasta. L´Escala on upea perhelomakohde, jossa voi nauttia kulttuuri- ja urheiluaktiviteettien lisäksi Costa Bravan upeimmista rannoista ja kauniista luonnosta. Tämä pieni katalonialainen rannikkokaupunki on todellinen helmi Gironan provinssissa. 

Costa Brava rantoja Kataloniassa, Espanjassa

L'Escalasta löytyy rentouttavaa puuhaa mutta myös vauhdikkaampia aktiviteetteja koko perheelle. L´Escalassa voi nauttia katalonian keittiön parhaimmista antimista, lähteä adrenaliinin täyteläiselle vesiurheiluretkelle tai vaikka osallistua hauskoihin paikallisiin tapahtumiin. Moni vuokraa L´Escalasta loma-asunnon pidemmäksi aikaa, koska yksi viikko harvoin riittää!

Seuraavaksi esittelemme L´Escalan hauskimmat aktiviteetit koko perheelle. 

1. Vauhdin huumaa karting-radalla

Kartingia Katalonian L'Escalassa, Costa Bravalla

Jos kaipaa kunnon adrenaliinipiikkiä loman aikana, kannattaa lähteä koko perheen voimin viettämään vauhdikas päivä L´Escalassa sijaitsevalle Go Kartsin radalle

Go Karts on järjestänyt kilpailuja kurvikkaalla radallaan jo yli 30 vuoden ajan ja radalle saapuu pelottomia kuskeja kauempaakin. Radalla koko perhe voi ottaa hauskalla tavalla toisistaan mittaa. Kuka on perheen formulakuningas tai -kuningatar?

Go Karts tarjoaa erilaisia leikkimielisiä kilpailuja riippuen osallistujien iästä ja määrästä. Ensin ajajille tarjotaan mahdollisuus tehdä muutama harjoituskierros ennen h-hetkeä. Kun Katalonian lippu sinkoaa tangon päähän, on kisa käynnissä! Maalin ensimmäisenä tavoittanut pääsee kiipeämään voittajapallille pokaali kädessään ja hänet palkitaan shampanjalla!

Tässä loistava mahdollisuus viedä lapset nauttimaan vauhdin hurmasta!

2. Retki Montgrín luonnonpuistoon

L'Escalan ympäristöstä löytyy upeita luontomaisemia, kuten jylhiä vuoristoja, valokuvauksellisia rantapoukamia, tiheitä metsiä ja loputtomia hiekkadyynejä. L´Escalan lähellä löytyy myös arvostettu Montgrín, Medesin saarten ja Baix Terin luonnonpuisto, joka julistettiin vuonna 2010 suojelluksi alueeksi Espanjassa. Luonnonpuisto käsittää 8000 hehtaaria koskematonta luontoa. 

Puisto sijaitsee hyvin lähellä L´Escalaa ja se on avoin kaikille. Montgrí tarjoaa koko perheelle loistavan mahdollisuuden viettää päivä luonnon helmassa raikkaasta ilmasta ja uskomattoman kauniista maisemista nauttien. Puistoon voi lähteä kävellen tai pyörällä ja mukaan kannattaa ottaa kiikarit. Alueella pesii valtava määrä harvinaisia lintulajeja, kuten haukkoja, pöllöjä ja erilaisia merilintuja. 

Basses d'en Coll, Pals

Muista ottaa mukaan uimapukusi kun vierailet Montgrín luonnonpuistossa. Puistossa sijaitseva Palsin ranta on yksi alueen upeimmista ja sen rannalla pääsee ihailemaan kaunista maisemaan Medesin saarille. Kauniiden maisemien lisäksi rannalla näkee valtavia hiekkadyynejä, villejä vesialueilta sekä pitkiä riisipeltoja. 

3. Aquabravan vesipuisto - vesipedon lempipaikka

Aquabravan vesipuisto Costa Bravalla

Kuumana kesäpäivänä mikään ei virkistä niin hyvin kuin vauhdikas päivä vesipuistossa. Espanjassa vesipuistot on suunniteltu niin, että niissä viihtyvät niin lapset kuin lapsenmielisetkin. L´Escalan lähellä sijaitsevasta Rosesin lomakohteesta löytyy vesipedon unelmamesta: Aquabravan vesipuisto. 

Aquabravassa on huimaavat 19 vempainta ja vekotinta, joissa voi nauttia veden ja vauhdin huumasta koko päivän. Puistosta löytyy vauhdikkaita liukuja ja rentouttavia uima-altaita moneen makuun. Tämän kesän hitti tulee varmasti olemaan Cobra, suljettu tuubiliukumäki jossa vauhti kasvaa päätähuimaaviin lukemiin!

Rosesin Aquabrava-vesipuisto Espanjassa

Aquabravasta löytyy myös leikkipuisto perheen taaperoille ja pienemmille vesipedoille. Leikkipuistossa on hellempiä vesiliukuja ja muita lempeämpiä vempaimia. Pienempien vesileikkejä vartioivat hengenpelastajat.

Jos haluaa vuokrata lomahuvilan Rosesista ollakseen vesipuistoa lähempänä, kannattaa olla aikaisin liikenteessä. Sekä Roses että L´Escala ovat molemmat suosittuja lomakohteita Kataloniassa!

4. Päivä Cala Montgón häikäisevällä rannalla

L´Escalan eteläpuolella sijaitseva Cala Montgón häikäisevä merenrantapoukama on suosikkinähtävyys alueella ja se kuuluu eittämättä L´Escalan parhaimpiin rantoihin. Kun puhutaan Cala Montgósta, puhutaan rannan lisäksi sitä ympäröivästä, arvokkaasta luonnosta. Ranta sijaitsee lähellä edellä mainittua Montgrín luonnonpuistoa ja sitä ympäröivä luonto on ainutlaatuisen kaunis

Cala Montgón ranta tarjoaa vierailijoilleen loistavat palvelut. Huoletonta rantapäivää voi viettää vuokratusta aurinkotuolista käsin tai vaihtoehtoisesti alueen viihtyisissä rantabaareissa. Kesäisin rannan elämää vartioivat hengenpelastajat, joka helpottaa vanhempien rantapäivää. Rannalla voi myös vuokrata potkuveneitä, kajakkeja ja surf-lautoja jos aika käy pitkäksi.

Iltaisin poukamaan ilmestyy paljon purjeveneitä, jotka ankkuroivat Cala Montgón rauhallisiin vesiin yöksi. Moni matkustaja palaa halusta viettää mahdollisimman pitkän tovin tällä upealla rannalla. 

5. Seikkailuelämyksiä yläilmoissa - Parc Aventura Costa Brava

Costa Bravan kiipeilypuisto

Jos haluaa kokeilla jotain todella ainutlaatuista, voi lähteä perheen kanssa Parc Aventura Costa Bravan kiipeilypuistoon. Luvassa on raikas päivä luonnon helmassa, lähes lintuperspektiivistä!

Parc Aventurassa pääsee nauttimaan ikimuistoisista seikkailuelämyksistä yläilmoissa. Mäntymetsään rakennetussa radassa on yli 80 erilaista haastetta, kuten vaijeriliukuja, verkkoja, siltoja, tunneleita, tarzan-hyppyjä ja eri tasoisia köysiratoja. 

Costa Bravan kiipeilypuisto, Pals

Parc Aventuran kiipeilypuisto sijaitsee Platja d'Arolla, lähellä L´Escalaa. Puisto tarjoaa huikeita seikkailuelämyksiä upean luonnon ympäröimänä eikä vaadi aiempaa kiipeilykokemusta. Perheen pienimmätkin nauttivat päivästä temmeltäen Parc Aventuran leikkipuistossa. 

Täältä lähtee kotiin yhtä ikimuistoista elämystä rikkaampana!

6. Meriretki Costa Bravan rannikolla

Veneretket Costa Bravalla, Espanjassa

L´Escalassa on mahdollisuus osallistua viihdyttävälle veneretkelle, jolloin pääsee näkemään Costa Bravan hätkähdyttävän kauniita merimaisemia ja tutustumaan alueen upeimpiin pieniin merenrantapoukamiin. 

Erityisen suosittuja retkiä järjestää Mare Nostrum, jonka lasipohjaveneistä pääsee ihailemaan myös kaunista vedenalaista maailmaa. Mare Nostrum tarjoaa retkiä läheisille Medesin saarille, Cap de Creusille sekä Cadaquésiin. Erityisen suosittuja ovat myös ne retket, joiden aikana pääsee tutustumaan alueen vedenalaisiin luoliin, jotka ovat saavutettavissa ainoastaan meriteitse. 

7. Vesiurheilu virkistää

Melontaa Costa Bravalla, Espanjassa

Monelle vesiurheilu on tärkeä osa lomaa ja L´Escalassa vesiaktiviteettien tarjonta ei jätä ketään kylmäksi. Erityisen suosittuja vesiurheiluaktiviteetteja ovat muun muassa purje- ja vesilautailu, vesihiihto ja melonta. 

Vesiurheilukeskus Funtastic Emporda vuokraa vesiurheiluvälineitä ja järjestää eritasoisia kursseja halukkaille. Keskus on toiminut L´Escalassa jo vuodesta 1978 asti ja sen avulla voi päästä ottamaan myös osaa suositun ja maineikkaan purjehdusseura RS Academyn aktiviteetteihin. 

8. Pyöräillen kaupunki tutuksi

Pyöräily Costa Bravalla, Espanjassa

Ympäristö käy parhaiten tutuksi kävellen. Jos kuitenkin haluaa vauhdikkaamman tutustumiskierroksen, voi sen tehdä pyöräillen. Näin pääsee näkemään enemmän lyhyemmässä ajassa ja saa hieman liikuntaa kaiken nautiskelun lomassa!

L´Escalasta löytyy lukuisia pyörän vuokrauspisteitä, mutta oma suosikkimme ovat Nou Empordà Bikes ja Scale Bikes. Molemmilla on valtava määrä erilaisia pyöriä, kuten maasto- ja kaupunkipyöriä sekä lapsille soveltuvia pyöräkokoja. Hinnatkaan eivät täällä päätä huimaa, neljän tunnin vuokraus irtoaa huokeaan 8 euron hintaan ja päivävuokrakin liikkuu noin 13 euron tienoilla. 

Praia Montgón ranta

L´Escalasta voi myös lähteä päiväretkelle Barcelonaan, jossa lukuisat paikalliset kesätapahtumat ja festivaalit keräävät paikalle paikallisia ja matkailijoita läheltä ja kaukaa. Iso osa Espanjan parhaimmista tapahtumista järjestetään juuri Kataloniassa. 

Kaikessa lyhykäisyydessään voinemme todeta, että L´Escala taipuu moneen makuun ja on helppo ymmärtää miksi niin moni valitsee sen lomakohteekseen. L´Escalan upeat rannat ovat jo itsessään loistosyy matkustaa kaupunkiin, mutta myös sen ainutlaatuiset nähtävyydet, valtava aktiviteettien valikoima ja vilkas iltaelämä ovat lomalaisten mieleen.