Missä yöpyä Kataloniassa

Pohjois-Espanjassa sijaitseva ikivihreä Katalonian itsehallintoalue jakaa rajan Etelä-Ranskan ja Andorran kanssa. Alue kuuluu Espanjan kiehtovimpiin ja se on myös lomalaisten ehdoton klassikko turkooseine rantoineen ja jylhine vuoristoineen. Alueen rikas kulttuuri ja vahva katalonialainen identiteetti heijastuvat niin alueen perinnejuhlissa, gastronomiassa kuin myös Katalonian upeissa nähtävyyksissä ja tavoissa. 

 

Olipa mielessä sitten rauhallinen perheloma rakkaiden kanssa tai sitten vauhdikas bileloma ystävien kesken, löytyy täältä jotain jokaiselle. Katalonian loma-asuntoa kannattaa etsiä seuraavista esittelemistämme kohteista.  

Parhaat rantalomakohteet

Katalonian yli 580 kilometriä pitkä rantaviiva tarjoaa valtavasti vaihtoehtoja auringonpalvojille. Katalonian rannikko on jaettu kolmeen eri alueeseen, eli Costa Bravaan maakunnan pohjoisosassa, Barcelonan ranta-alueeseen sekä kultahietikkoiseen Costa Doradaan maakunnan eteläosassa. Kataloniasta löytyy niin pitkiä hiekkarantoja kuin pieniä, turkooseja rantapoukamiakin.  
 
Pohjoisessa sijaitsevan Costa Bravan parhaat rannat löytyvät karun Cap de Creusin luonnonpuiston uumenista. Erityisen kauniita ovat puiston poukamat Cala Jugadora, Cala Culleró, Cala S'Alqueria Gran, Cala Portaló, Cala Fredosa ja Cala Culip. Kaikki poukamat sijaitsevat karujen kallioiden syleilyssä ja niiden suojaisilla rannoilla saa nauttia rauhallisen turkooseista laineista. Loma-asunnon Cadaquésistä varanneet pääsevät nauttimaan lähellä sijaitsevista Cap de Creusin rannoista parhaiten. Cadaqués on upea valkoinen kylä, joka oli myös Espanjan lempitaiteilijan Salvador Dalín kotipaikka. 
 
Läheltä löytyy myös vierailemisen arvoinen keskiaikainen Begurin kylä, jossa aika näyttää täysin pysähtyneen. Myös Cala Sa Tunan pieni ranta sekä sitä ympäröivä mäntymetsä kuuluvat alueen matkailijoiden ajanviettopaikkoihin. Begurissa lomailevien kannattaa myös vierailla Platja de Aiguablavan, Platja Fondan, Cala de Illa Rojan, Cala S'Eixugadorin ja Cala Fornellsin upeilla rannoilla. 
 
Aurinkoisilla rannoilla viihtyvien kannattaa vierailla Tossa de Marissa, jonka keskiaikainen linnake kuuluu alueen upeimpiin nähtävyyksiin. Linnakkeen vierailun jälkeen voi suunnata häikäisevän kauniille Platja Granin rannalle, joka tarjoaa näköalat Tossa de Marin torneille sekä Vila Vellan vanhaankaupunkiin. Yksityisempää rantaa kaipaavat voivat suunnata Cala Sa Futaderalle, Cala Giverololalle, Cala Bonalle tai Platja d'es Colodarille. 
 
Kun jatkaa etelään Tossa de Marista, saapuu Lloret de Marin suosittuun rannikkolomakohteeseen. Lloret de Marin merenrantapoukamat kuuluvat rannikon kauneimpiin ja erityisesti Cala Sao Boadella ja Lloretin linnakkeelle Castell d'en Plajalle näköalan tarjoava Cala Sa Caleta ovat todellisia must-see nähtävyyksiä. Kauniita rantoja löytyy myös Blanesista, Platja D'Arosta, Calella de Palafrugellista, L'Estartitista, L'Escalasta, Calongesta ja Palamosista, jotka kaikki kuuluvat Costa Bravan upeimpiin kaupunkeihin. Alue on täynnä hienoja rantoja, joista pääsee nauttimaan parhaiten varaamalla loma-asunnon Costa Bravan rannikon lähettyviltä. 
 
Katalonian pääkaupungin Barcelonan rannat lukeutuvat nekin rannikon suosikkeihin. Aivan keskustan edessä avautuva rantojen kokoelma onkin tehnyt Barcelonasta yhden Espanjan suosituimmista rantalomakohteista. Kaupunki on tyrmäävä yhdistelmä kulttuuria, gastronomiaa, maailmanluokan nähtävyyksiä ja pitkiä hiekkarantoja. Sen kuuluisimmalla rannalla Barcelonetalla pääsee nauttimaan urbaanin rannan tunnelmasta sekä rannan chiringuitos-rantabaarien herkuista. Olympiasataman vieressä sijaitsee taas kaupungin lapsiperheiden suosima Platja de la Nova Icària. Mutkatonta rantameininkiä löytyy myös Platja del Bogatelliltä, joka houkuttelee iäkkäämpiä auringonpalvojia ja jolta löytyy kaupungin parhaimpiin lukeutuvia rantabaareja. Näiden lisäksi suosittelemme vierailemaan myös Platja de la Nova Mar Bellan, Platja del Somorrostron, Platja de Sant Sebastiàn (nuorten suosima ranta), Playa d'Ocatan (rauhallisempi ranta) sekä Platja de la Mar Bellan rannoilla (vesiurheilijoiden suosiossa).
 
Tässä pieni pintaraapaisu Costa Bravan rannikon parhaimpiin lomakohteisiin. Seuraavaksi vuorossa Katalonian toinen rannikko Costa Dorada (suom. kultainen rannikko). Siinä missä Costa Brava on kuuluisa pienemmistä merenrantapoukamistaan, Costa Dorada taas loistaa silmänkantamattomiin jatkuvien kultarantojen kokoelmallaan.
 
Platja Capellans, Salou
 
Salou on yksi parhaimmista rantalomakohteista Kataloniassa ja sen lapsiperheillekin soveltuvat rannat sijaitsevat vieri vieressä kaupungin 14 kilometriä pitkällä rannikkoviivalla. Salou sopii niin nuorille matkailijoille kuin perheillekin ja kohteesta löytyy urbaanien rantojen lisäksi myös pieniä, rauhallisempia poukamia. Jos haluaa majoittua kohteen vilkkaimmalle alueelle, kannattaa etsiä loma-asuntoa Saloun päärantojen Platja Levantin ja Platja Ponentin läheisyydestä. Molemmat sijaitsevat kaupungin rantabulevardin Jaume I:n varrella, joka on täynnä erilaisia liikkeitä, baareja ja ravintoloita. Pienemmälle rannalle halajavat voivat suunnata kauniille Cala Llenguadetsille, jonka 125 metriä pitkä hiekkakaistale tarjoaa parhaimmat auringonlaskut Costa Doradalla. Saloun pohjoispuolelta löytyy lisää upeita rantoja, kuten Cala Font, Cala Penya Tallada, Calla Crans ja 600 metriä pitkä semiurbaani Platja Larga.
 
Cambrilsin ranta, Costa Dorada
 
Saloun eteläpuolella sijaitseva Cambrilsin merenrantakaupunki on sekin yksi parhaimmista lomakohteista Costa Doradalla. Cambrilsista löytyy mukavasti palveluita lapsiperheille sekä pienemmille vesipedoille soveltuvia rantoja. Cambrilsin pääranta Platja del Regueral kuuluu kaupungin vilkkaimpiin ja sen läheisyydestä löytyy paras valikoima palveluita. Platja del Esquirol on saman kaltainen kuin Regueral, kun taas rauhallisempi Platja del Cavet on kaupungin vesiurheilijoiden suosiossa. 

Parhaat kaupunkilomakohteet

Katalonian pääkaupunki Barcelona kuuluu Euroopan valovoimaisimpiin metropoleihin. Kaupungissa pääsee nauttimaan loputtomista kulttuurinähtävyyksistä, loistavista ostosmahdollisuuksista, maakunnan kuuluisan gastronomian herkuista sekä maankuuluista hiekkarannoista. Kaupungista löytyy mukava valikoima loma-asuntoja Barcelonan parhaimpien nähtävyyksien läheisyydestä sekä rannan vieressä kulkevan merenrantabulevardin varrelta. Lyhyelläkin lomalla kannattaa tutustua ainakin Sagrada Familian kirkkoon, Casa Battlóon, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau:hun, Palau de la Música Catalanaan, Mercat de la Boquerian kauppahalliin ja Park Güellin puistoon. Kaupunki on kiehtova yhdistelmä tunnelmaa ja vertaansa vailla olevia nähtävyyksiä. 
 
Barcelona on Katalonian kaupunkilomaklassikko, mutta ei missään nimessä ainoa laatuaan. Maakunnasta löytyy lukuisia kaupunkeja, jotka kilpailevat maakunnan viehättävimmän kaupunkilomakohteen tittelistä. 
 
Esimerkiksi tunnin junamatkan päässä Barcelonasta sijaitseva Girona on loistava vaihtoehto kaupunkilomakohteeksi. Kaupunki jäi pitkään matkailijoilta huomaamatta, mutta nykyisin monien kulttuurien jättämästä kulttuuriperinnöstä nauttiva kaupunki kuuluu Katalonian upeimpiin päiväretkikohteisiin. Gironan tunnelmallinen juutalaiskortteli, kapeat kadut, jylhä katedraali ja loistava gastronomia jättävät pysyvän vaikutuksen matkailijoihin. 
 
Gironan vierailulla kannattaa myös käydä tutustumassa kaupungin vaikuttavaan katedraaliin. Catedral de Santa Maria de Girona on upea esimerkki katalonialaisesta goottiarkkitehtuurista ja sen edestä avautuu kaunis näköala kaupunkiin. Katedraali näkyy myös kaupunkia halkovan Onyarin joen ylittäviltä silloilta, josta saa myös ihailla kaupungin värikkäitä joenvarsitaloja. Jos Gironaan matkustaa toukokuussa, voi päästä tutustumaan samalla kaupungin perinnejuhlaan Temps de Florsiin, joka muuttaa Gironan valtavaksi kukkamereksi. 
 
Tarragonan roomalainen anfiteatteri
 
Katalonian toinen helmi Tarragona viskaa vierailijat aikamatkalle menneisyyteen. Roomalaisvallan aikana ''Tárraco'' oli tärkeä kauppakaupunki ja ajalta löytyy paljon arkkitehtoonisia aarteita. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on sen hätkähdyttävän hyvin säilynyt roomalainen amfiteatteri, jolle mahtuu huimaavat 14 000 katsojaa. Kulttuurinähtävyyksien lisäksi Tarragonasta löytyy lukuisia Costa Doradan parhaimpiin kuuluvia rantoja. Lapsiperheet päätyvät usein varaamaan loma-asunnon Tarragonasta, joka on myös listattu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. 

Parhaat perhelomakohteet

Kataloniasta löytyy tehtävää ja nähtävää koko perheelle. Lapsiperhematkailijat virtaavat erityisesti niihin lomakohteisiin, joille on myönnetty virallinen perhelomakohteen titteli Katalonian matkailuviranomaisten toimesta. Kyseisissä kohteissa voi luottaa siihen, että lapsiperheille on tarjolla paljon erilaisia aktiviteettejä, palveluita ja nähtävyyksiä. 
 
PortAventuran huvipuisto Saloussa
 
Viehättävät naapurikaupungit Cambrils ja Salou kuuluvat Katalonian suosituimpiin perhelomakohteisiin. Molempien rannat ovat pääasiassa matalia ja niiden läheisyydestä löytyy mukavasti palveluita ja pienemmille suunnattuja vesiurheilumahdollisuuksia. Adrenaliinipiikkiä voi hakea Euroopan suurimpiin huvipuistoihin kuuluvasta PortAventura Worldista. Vesipedot viihtyvät Aquópolis Costa Doradan vauhdikkaassa vesipuistossa ja huimapäät nauttivat seikkailusta yläilmoissa BoscAventuran vaijeriliukujen, köysiratojen ja siltojen parissa. Lapsiperheet voivat myös hypätä Saloun turistijunan kyytiin, lähteä vauhdittelemaan Salou Kartingin radoille, seikkailemaan Cambrilsin Samú Parkin trooppiseen puistoon tai Jumpland Aventura Ecológican kiipeilypuistoon. Cambrilsin loma-asunnoista löytyy paljon vaihtoehtoja myös suuremmille perheille. 
 
Toinen perhelomakohteiden listalla loistava kaupunki on Lloret de Mar. Viehättävässä Lloretissa voi rentoutua kaupungin perheystävällisillä rannoilla ja lähteä vaikka vauhdittelemaan Euroopan suurimpiin lukeutuviin Water Worldin vesipuistoon. Lapsiperheet suosivat myös Lloretin hauskaa Gnomo Parkia, jossa lapset pääsevät testaamaan minigolf-taitojaan leikkimielisissä kisoissa, pelaamaan hauskoja pelejä, uimaan pallomeressä ja hurjastelemaan kart-radalla. 
 
Hurmaava Rosesin rannikkokaupunki löytyy myös Katalonian perhelomakohteiden listan kärkisijoilta. Rosesissa voi hypätä hauskan turistijunan kyytiin ja tutustua kaupungin nähtävyyksiin rennommalla tavalla. Rosesista löytyy myös hauska Aquabravan vesipuisto, josta löytyy jopa 19 liukua ja huvilaitetta. Kaupungista löytyy myös oma karting-, ja minigolf-rata ja mukava valikoima erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Rosesin loma-asuntoa kannattaa etsiä läheltä kaupungin hätkähdyttävän upeita rantoja, jotka nekin soveltuvat loistavasti lapsiperheille. 

Parhaat kulttuurilomakohteet

Katalonia on todellinen kulttuurikehto Espanjassa, jonka tarjonta ei jätä ketään kylmäksi. Barcelona on tietenkin maakunnan paras kulttuuripääkaupunki, jonka tasokkaat museot, katutaide ja hämmentävän upea arkkitehtuuri hurmaavat jokaisen. Goottilaiskortteli (El Barrio Gótico) on yksi kaupungin vanhimmista kaupunginosista, jonka vuosisatoja seisseet rakennukset, roomalaiset monumentit, häikäisevä Barcelonan katedraali ja Barcelonan historiamuseo (MUHBA) kiehtovat kulttuuria arvostavia vierailijoita. Museon ystävien suosikkikohteita Barcelonassa ovat myös Picasson museo, nykytaiteen museo MACBA sekä Fundació Joan Mirón taidemuseo.
 

Barcelonan arkkitehtoonisesta taiteesta puhuttaessa usein ensimmäisenä nousee esiin katalonialaisen modernismin tärkein edustaja, arkkitehti Antoní Gaudí. Gaudín käden jälki näkyy vielä vahvasti Barcelonan katukuvassa ja hänen suurimpiin mestariteoksiin lukeutuvat muun muassa Sagrada Familia, Casa Battló, Casa Millà-La Pedrera sekä kaupungin taustalla nouseva Park Guëllin taidepuisto. Gaudín taiteen lisäksi Barcelona on kuuluisa värikkäästä katutaiteestaan, jota voi ihailla esimerkiksi Tres Ximeneiesin puistossa (Poble Sec), goottilaiskorttelissa, Poblenoussa ja El Ravalin kaupunginosassa.
 
Toinen kuuluisa taiteen edustaja joka liitetään Barcelonaan on Figueresissä syntynyt monilahjakkuus Salvador Dalí. Figueresiin majoittuvat voivat vierailla Dalín teatteri-museossa, joka yrittää parhaansa mukaan raottaa vierailijoilleen taidemaalarin värikästä sielunmaisemaa. Dalí itse suunnitteli maan suosituimpiin taidemuseoihin kuuluvan rakennuksen ja sitä pidetään yhtenä taiteilijan upeimmista luomistöistä. Museo pitää sisällään arvokkaan kokoelman taiteilijan töitä ja se kuuluu Costa Bravan parhaimpiin kulttuurinähtävyyksiin. Figueresin vierailuun voi myös yhdistää tutustumiskierroksen kaupungin hauskassa lelumuseossa ja sen mielenkiintoisessa Sant Ferraun linnassa. Läheisestä Cadaquésin rannikkokaupungista löytyy toinen taiteilijalle omistettu museo Casa Salvador Dalí. 
 
Keskiaikaisesta arkkitehtuurista ja tunnelmasta nauttivat voivat suunnata Tossa de Mariin, Palsiin, Beguriin, Besalúun tai vaikka Peratalladaan. 

Parhaat kohteet juhlijoille

Katalonian paras yöelämä löytyy sekin Barcelonasta. Kaupungin olympiasataman vieressä sijaitsee kaupungin yöelämän keskittymä, josta löytyy maankuuluja yökerhoja, kuten Shoko, Opium ja Catwalk. Myös Barcelonan taidekortteli El Barrio Góticosta löytyy lukuisia baareja ja yökerhoja, kuten Boulevard Barcelona ja Jamboree. Illan voi aloittaa nauttimalla kaupungin parhaimpia herkkuja El Bornissa sijaitsevissa El Xampanyetin, Set de Bornin ja Bar del Plan tapaspaikoissa ja matka voi jatkua vaikkapa Magic Clubille tai Cactus Born Bariin. Jazz-musiikin ystävät löytävät lukuisia live-musiikkia tarjoavia baareja El Ravalista (kuten Marseille ja Big Band Bar) ja Bar Manchester taas tykittää vaihtoehtorockin parhaimpia settejä. Kun puhutaan Barcelonan yökerhoista, mainitsematta ei voi myöskään jättää Sala Razzmatazzia, Pacha Barcelonaa ja Moogia.
 
Toinen yöelämästään tuttu lomakohde Kataloniassa on Lloret de Mar. Rannikkokaupunki isännöi tasaiseen tahtiin maailmankuuluja DJ:tä, joita kuulee useimmiten Disco Colossosin ja Disco Tropicsin kaltaisissa yökerhoissa. Lloretin parhaimpiin bile-leikkikenttiin lukeutuvat myös Disco Londoner, Disco St. Trop, Disco Moef Gaga, Disco Prive Lloret, Revolution Disco ja Rockefellers Disco Bar.
 
Puolen tunnin junamatkan päässä Barcelonasta löytyy erityisesti HLBT-juhlijoiden lempikohde Sitges. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja baareja löytyy erityisesti Plaza Industrialta, Calle Joan Tiradalta ja Calle Bonairelta. Näihin kuuluu muun muassa Parrots, Privilege ja Beso Bar. Alkuillan drinkkejen jälkeen voi navigoida suuremmille menomestoille, kuten Pachaan, New Ricky'siin, Organiciin tai Traileriin. Kaupungin vilkkaaseen juhlahumuun voi sukeltaa päiviksi vuokraamalla loma-asunnon Sitgesistä - joka on samalla myös loistava ranta- ja perhelomakohde. 

Parhaat ulkoilma- ja luontokohteet

Katalonia on niin paljon muutakin kuin rantoja, yöelämää ja Barcelonaa. Katalonian valokuvauksellisen kauniit rannat, lumiset vuorenhuiput, mäntymetsien ympäröimät järvet ja vehreät laaksot tarjoavat loputtomasti tutkittavaa luontomatkailijalle. 
 
Erityisesti Costa Brava ja Girona kuuluvat maakunnan parhaimpiin pyöräilykohteisiin. Alueiden maisema ja olosuhteet sopivat täydellisesti niin ammatti- kuin vapaa-ajan pyöräilijöillekin. Leuto ilmasto, vuorilla ja rannikolla kiemurtelevat, hyväkuntoiset ja rauhalliset tiet ovat viskanneet Katalonian nopeasti pyöräilijöiden lempikohteisiin Euroopassa. Vaativammat reitit, kuten Rocacorba, Els Angels ja Sant Hilari puikkelehtivat pyreneiden vuoristossa ja sopivat erityisesti ammattipyöräilijöiden harjoitteluun. Talvella rannikon tiet tarjoavat leudomman ilmaston ja teillä pääsee kulkemaan verrattain rauhallisesti matkailijasesongin ollessa tauolla. Myös Gironan läheisyydestä löytyy upeita vuoristoteitä ja pysähdyksiä voi tehdä alueen hurmaavissa pikkukylissä. Gironasta loma-asunnon varanneet pääsevät samalla nauttimaan kaupungin upeista kulttuurinähtävyyksistä ja gastronomisista elämyksistä. 

Katalonian ainoa virallinen luonnonpuisto Aigüestortes i Estany de Sant Maurici lukeutuu epäilemättä Espanjan kauneimpiin luontomaisemiin. Puistossa on noin 200 järveä ja jylhiä vuoria joista korkeimmat yltävät jopa 3000 metriin. Aigüestortes i Estany de Sant Maurici on Katalonian patikoitsijoiden, kiipeilijöiden, hiihtäjien ja muiden ulkoilmaharrastajien suosikkikohteita. Puistossa tapaa eri korkeuseroissa viihtyviä ekosystemejä ja maisemat vaihtelevat rehevistä mäntymetsistä kaukana siintäviin tuntureihin. 
 
Katalonian suurin luonnonpuisto Alt Pirineu kuuluu sekin luontomatkailijoiden suosikkikohteisiin maakunnassa. Puistossa sijaitsee Katalonian pyreneiden korkein vuori Pica d'Estats (3 143 m) ja maaston korkeuserot vaihtelevat valtavasti. Patikoitsijat, hiihtäjät, maastopyöräilijät ja kiipeilijät usein majoittuvat Lleidan viehättävään kaupunkiin, joka sijaitsee mukavan ajomatkan päässä pyreneiden vuoristosta. 
 
Montsenyn luonnonpuisto on ainoa kohde, joka on yltänyt Unescon biosfäärialueiden joukkoon. Erityisesti Blanesista loma-asunnon vuokranneet varaavat yleensä yhden lomapäivän Montsenyn luonnonpuiston retkelle. Puistosta löytyy satumaisen kauniita metsiä, järviä ja vuorenhuippuja, joiden lomassa on mukava seikkailla koko perheen kesken. 
 
Jos vuoristojen sijaan mielummin hengittää raikasta meri-ilmaa, kannattaa suunnata vaikkapa Camí de Rondan rannikkopolulle reippailemaan. Costa Bravan rannikolla kiemurteleva reitti kulkee kauniiden merenrantapoukamien ja viehättävien pikkukylien kautta, tarjoten upeita maisemia merelle ja maalle. Helppokulkuinen tie rakennettiin aikoinaan auttamaan Espanjan viranomaisia tarkkailemaan rannikkoa salakuljettajien varalta. Matka taittuu muun muassa hurmaavan Calella de Palafrugellin kylän, upean Cap de Creusin luonnonpuiston ja Ebron suistoalueen kautta. Ebro Deltan suistolla tapaa lukuisia harvinaisempia lintulajeja, kuten flamingoja. 

Parhaat luksuslomakohteet

Jos kaipaa luksuslomakohdetta jossa voisi samalla nauttia Katalonian upeista rannoista, kannattaa etsiä loma-asuntoa Empuriabravasta. Espanjan Venetsiaksikin luonnehdittu rannikkokaupunki pitää sisällään jopa yli 20 kilometriä pitkän kanavaverkoston ja se on koko Euroopan suurin asutettu satama-alue. Kaupunki rakennettiin 1960-luvun lopulla valtavan suomaan päälle paikallisten asukkaiden luoman vision mukaisesti. Empuriabravassa on valtavasti asuntoja, joilla on oma kanavaan rakennettu laituri. Empuriabravan rannat kuuluvat alueen kauneimpiin ja kaupunki tarjoaa mukavasti aktiviteettejä myös lapsiperheille. 
 
Viinimatkailusta innostuneet voivat lähteä cava-kierrokselle Penedésin kuuluisalle viininviljelyalueelle. Penedésiä pidetään cavan synnyinpaikkana ja siellä sijaitsee maan vanhimpiin kuuluvia viinintuottajia, joiden tiloilta suurin osa Katalonian myytävistä viineistä on peräisin. Alueella on kaksi suojattua alkuperäisnimitystä Denominación de Origeniä: Cava ja Penedés.

Penedés on maailmankuulujen suosikkibrändien kuten Freixenetin, Gramonan ja Bodegues Sumarrocan kotiseutua. Suuremmilla viinitiloilla maistiaisvierailuihin on usein yhdistetty myös ruokailuja ja erilaisia työpajoja. Jos haluaa omistaa loman Katalonian maaseudun upeita viinitiloja kierrellen, kannattaa etsiä lomahuvilaa Garrafista tai Alt Penedésistä. 

Parhaat budjettilomakohteet

Viehättävä L'Estartit tarjoaa loma-asuntoja moneen budjettiin. L'Estartitin rannikkokylästä löytyy urbaaneja rantoja, kauniita pikkupoukamia ja sen vanhaakaupunkia luonnehditaan usein rannikon hurmaavimmaksi. Myös Lloret de Marista löytyy mukavasti vuokrattavia kohteita pienempään lomabudjettiin. 
 
Katalonian edullisia loma-asuntoja kannattaa myös etsiä L'Ampollasta, Salousta ja Cambrilsista, jotka kaikki sijaitsevat Costa Doradalla. L'Ampolla on rauhallinen kalastajakylä lähellä Delta del Ebron luontoaluetta. Kylässä loma taittuu luonnosta, rauhallisista rannoista ja taivaallisista kala- ja äyriäisruuista nauttien. 

Cambrilsin merenrantabulevardi
 
Perhelomakohteinakin tunnetut Salou ja Cambrils tarjoavat budjettikohteiden lisäksi mahdollisuuden nauttia rannikon parhaimpiin kuuluvista rannoista. Moni matkailija tekee päiväretken Salousta Cambrilsiin (tai toisinpäin) kävellen, sillä kaupungit ovat kasvaneet lähes kiinni toisiinsa ja rantabulevardi kulkee kauniiden rantojen ja nähtävyyksien ohi. Paluumatkalla voi piipahtaa kalakaupan kautta ja nauttia auringonlaskusta oman loma-asunnon terassilla itse loihditun illallisen äärellä. Avot!