Kanariansaarten nudistirannat

Kanariansaaret ovat epäilemättä Euroopan aurinkovarmimpia talvilomakohteita. Noin kuuden tunnin lentomatka viskaa kylmissään värjöttelevät suomalaiset trooppisen ilmaston Kanariansaarille nauttimaan aurinkoisista päivistä, joita on vuodessa keskimäärin 320 kappaletta. Tämä lienee myös syy sille, että saarilta löytyy lukematon määrä nudisteille tarkoitettuja rantoja. 

Aurinko, ympäri vuoden jatkuva lomatunnelma, Saharan autiomaan läheisyys ja lämpö sekä upeat maisemat ovat varmoja syitä Kanariansaarten suosittuuteen. Pääsyy saarten matkailubuumiin ovat kuitenkin sen upeat rannat, joiden perässä myös naturistit matkaavat saarille. 

Laadimme listan parhaista nakurannoista, joilla kokovartalorusketus onnistuu Kanariansaarten lomalla helpoiten. 

Nakurannat Espanjassa

Nakurantojen suosio Espanjassa on ollut nousussa jo pidemmän aikaa. On myös mielenkiintoista että Espanjan lakien mukaan mikä vain ranta voi olla nudistiranta. Eli nudismi on täysin laillista Espanjassa eikä mikään kiellä heittäytymään nakuksi vaikka keskellä vilkkainta Barcelonetan rantaa. 

Tästä huolimatta nudismi on yleisesti hyväksyttyä vain tietyillä rannoilla. Ja juuri Kanariansaarilla nudismi on tavallisempaa kuin manner-Espanjassa. Lanzarotella on jopa oma nakukylä Charco del Palo, joka perustettiin kolmisenkymmentä vuotta sitten. 

Fuerteventuran nudistirannat

Fuerteventuraa luonnehditaan usein Teneriffan tavoin "ikuisen kevään saareksi". Fuerteventura on toiseksi suurin Kanariansaari ja se sijaitsee vain 60 kilometrin päässä Afrikan mantereelta. Saarella on valtava määrä nudisteille omistettuja rantoja. 

Fuerteventuralla majoittuvat pääsevät nauttimaan todellisesta luontoparatiisista ja Kanariansaarten parhaimmista nakurannoista. Karun ja melko tasaisen Fuerteventuran vahva matkailuvaltti ovat juuri sen upeat rannat.

Nudistirannat Espanjassa

Saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Corralejo lienee saaren suosituin lomakohde. Aivan kaupungin vieressä sijaitsevilla Corralejon hiekkadyyneillä voi kelliskellä auringossa vapaasti ilman rihman kiertämää.

Vaikka Corralejossa ei olekaan virallisia nudistirantoja, ovat sen pitkät dyynit ja lähellä sijaitseva pieni La Cala de Cotillon merenrantapoukama Fuerteventuran nudistien vahvassa suosiossa. La Cala de Cotillo (toiselta nimeltään La Concha) sijaitsee pienessä El Cotillon kylässä, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Corralejosta. Kylässä voi nauttia maittavan lounaan tai illallisen sen tasokkaissa kalaravintoloissa rantapäivän päätteeksi. 

Corralejon dyynien lisäksi Fuerteventuran upeimpiin kuuluvat Jandian niemenkärjen rannat. Upea rannikkokaistale jatkuu silmänkantamattomiin ja kaunista hiekkaviivaa on kilometreittäin. Jandían alueen upeimmat nakurannat ovat Playa Barca, Playa de Sotavento ja Playa de Butihondo

Lanzaroten nudistirannat

Vain 11 kilometrin päässä Fuerteventurasta sijaitsee kaunis Lanzaroten saari. Itäisin Kanariansaari on saarista tuliperäisin ja sille tyypilliset kuumaisemat ja upeat rannat houkuttelevat saarelle valtavasti matkailijoita vuosittain.

Nudistirannat Espanjassa, Lanzarotella

Naturistikuviot Lanzarotella ovat aika selkeät ja vuosittain saarelle suuntaa nudisteja ympäri Eurooppaa nauttimaan saaren kuvankauniista rannoista. 

Saaren pohjoisosan suosituin ranta-alue on Playa Famara, jossa on useita erillisiä rantoja toistensa jatkeena. Playa Famaran rannat sijaitsevat saaren nudistikylän Charco del Palon vieressä. 

Aivan Arrecifen lentoaseman vieressä sijaitseva Playa Guasimeta kuuluu sekin saaren suosittuihin nudistirantoihin. 

Playa de Papagayo aivan saaren eteläisimmässä kärjessä komeilee usein Lanzaroten valokuvissa. Playa de Papagayolla kuitenkin harvemmin näkee nudisteja, mutta läheiset Playa del Congrion, Playa de las Mujeresin ja Playa del Pozon rannat ovat alastomien auringonottajien suosiossa. Lanzaroten rantahuviloista voi tällä puolella saarta ihailla kaunista auringonlaskua sekä maisemaa läheiselle Fuerteventuran saarelle. 

Gran Canarian nudistirannat

Gran Canaria on väestöltään toisiksi suurin Kanariansaari Fuerteventuran ja Teneriffan välissä. Myös Gran Canarialla on valtava määrä nudisteille sopivia uimarantoja.

Maspalomasissa majoittuvat saavat nauttia kohteen edessä avautuvista, valtavista hiekkadyyneistä ja upeasta Playa de Maspalomasin uimarannasta. Kilometrikaupalla jatkuva hiekkakaistale on tehnyt Maspalomasista Gran Canarian lippulaivarannan. 

Maspalomasiin viskoutuu jatkuvasti lisää hienoa hiekkaa läheiseltä Saharan autiomaalta ja dyyneille on muodostunut suojaa antavia pieniä hiekkapoukamia yksityisyyttä arvostavien naku-uimareiden iloksi.

Nudistirannat Espanjassa: Maspalomasin dyynit, Gran Canaria

Sisäänkäynti rannalle onnistuu niin Maspalomasin lomakohteen kuin Playa del Inglésin kautta. Maspalomasin hiekkadyynit ovat luokiteltu luonnonsuojelualueeksi ja sieltä löytyy myös harvinaisten lintujen asuttama pieni järvi. 

Yleensä naturistit suosivat rannan keskikohtaa välttäen alku- ja loppupäässä sijaitsevia, ruuhkaisempia lomakohteita. Hiekkakaistale on jopa 12 kilometriä pitkä, joten tilaa on riittävästi. 

Näiden lisäksi Gran Canarialta löytyy paljon pienempiä, naturistien suosimia merenrantapoukamia. Myös Mogánin lähellä sijaitseva pikkukiviranta Playa Veneguera on nakuilijoiden suosiossa. 

Nudistirannat Teneriffalla

Kestosuosikki Teneriffa on Kanarian suurin ja väestöltään tihein saari. Teneriffalta löytyy myös Espanjan suurin huippu, tulivuori Teide. 

Aivan Teneriffan eteläisen lentoaseman vieressä sijaitseva Playa de la Tejita on Teneriffan suosituin nakuranta. La Tejitaa kutsutaan myös Playa de la Montaña Rojaksi johtuen sen vieressä nousevasta Montaña Rojan (suom. punainen vuori) vuoresta. 

Playa de la Tejitan nudistit viihtyvät erityisesti vuoren juurella sekä sen takana sijaitsevilla pikkupoukamilla.

Nudistirannat Espanjassa: Montaña Roja, Playa de la Tejita, Teneriffa

Playa de las Gaviotas saaren pääkaupungin luoteisosassa on myös suosittu naturistien ranta Teneriffalla. Jylhien kallioiden suojelema, mustahiekkainen Gaviotas on myös pääkaupungissa lomailevien matkailijoiden lempirantoja alueella. 

Teneriffan rantaloma-asunnosta voi hurauttaa myös kauniille Playa de Diego Hernandezille (La Caletassa), Playa de los Patosille (Puerto de la Cruzin lähellä) tai Playa de La Peladalle (el Medanon lähellä).

La Gomeran nudistirannat

Lyhyen, 40 minuutin laivamatkan päässä Teneriffalta sijaitsevalla La Gomeran saarella on silläkin oma tarjontansa naturisteille. Pilaamattomien maisemien ja upeiden luontonähtävyyksien La Gomera houkuttelee niitä matkailijoita, jotka kaipaavat ruuhkaisten rantojen ja täpötäysien ravintoloiden sijaan rauhaa ja luonnon läheisyyttä.

Nudistirannat Espanjassa: Playa del Ingles, La Gomera

La Gomeran kaksi päänudistirantaa sijaitsevat lähellä Valle Gran Reyn laaksoa. Mustahiekkainen Playa del Inglés on näistä suosituin. Toinen ranta Playa Calera on vaikeasti saavutettavissa ja siksi rauhallisempi paikka yksityisyyttä arvostaville. Calera sijaitsee Vueltasin sataman vieressä. 

Valle Gran Reyn laaksoa asutti vielä hieman aikaa sitten hippikommuuni, jonka läsnäolon voi tuntea vielä tänäkin päivänä. 

Kuvat: @Flickr patipoludniak / Phil Tremblay / msanfel / klaus_z74 / diwiesign