Kanariansaarten suurimmat erot

Kanariansaaret ovat niin suomalaisten kuin muidenkin eurooppalaisten suosituimpia matkakohteita erityisesti talvella. Saarten suuri suosio johtuu niiden ympärivuotisesta, lämpimästä säästä, takuuvarmasta auringonpaisteesta ja uskomattomista rannoista. Jokaisella Kanariansaarella on kuitenkin oma erityispiirteensä ja paljon erilaista tarjottavaa matkailijoille. 

Omaa suosikkisaartaan etsivän kannattaa tutustua saarten välisiin eroihin. Jokainen saari on omalla tavallaan erityinen ja niistä jokaisella on oma vakiomatkailijakuntansa. Mikä niistä on sinun suosikkisi?

Teneriffa

Teiden tulivuori Teiden kansallispuistossa, Teneriffalla, Kanariansaarilla

Teneriffalla on kaksi hyvin erilaista kasvoa. Teneriffan eteläinen puoli, erityisesti Playa de las Americas ja Costa Adeje alue ovat hyvin turistikeskeisiä alueita. Eteläisen turistialueen ulkopuolella on taas aivan toisenlainen Teneriffa: taianomainen saari jota kanarialaiset ovat asuttaneet jo yli 500 vuotta.

Teneriffa tarjoaa matkailijoille monipuolisia maisemia ja nähtävyyksiä. Saarelta löytyy niin suuria, pitkän historian ja perinnön omaavia kaupunkeja kuin pienempiä, idyllisiä kanarialaiskyliä. Saarelta löytyy myös mahtava Teiden kansallispuisto, jossa voit patikoida päiviä näkemättä sieluakaan. Kansallispuistossa sijaitsee Espanjan suurin tulivuori, Teide. Matkailijat näkevät usein Teiden jo saapuessaan saarelle lentäen: tämä mahtava tulivuori pääsee todella oikeuksiinsa katsottaessa kaukaa ja korkealta.

Teneriffan ravintolatarjonta on päätähuimaavaa ja matkailijat yleensä hurmaantuvatkin saaren herkullisista antimista. Ravintoloita löytyy aina Michelin-tähtiravintoloista perinteisiin kanarialaisiin. Kanarialainen keittiö on sekoitus espanjalaista, etelä-amerikkalaista ja afrikkalaista ruokaa. 

Mikäli matkustat Teneriffalle tiukalla budjetilla, täältä löydät 10 ilmaista ajanvietettä Teneriffalla.

Gran Canaria

Tejeda, Gran Canaria, Kanariansaaret

Voidaan sanoa, että Gran Canaria kärsii samanlaisesta imago-ongelmasta kuin Teneriffa. Gran Canariaakin monesti luonnehditaan meluisaksi ja ruuhkaiseksi turistikohteeksi. Todellisuudessa Gran Canaria, aivan kuten naapurisaarensakin Teneriffa, tarjoaa matkailijoille paljon nähtävää turistialueiden ulkopuolella.

Teneriffa ja Gran Canaria ovat ironisesti hyvin samanlaisia ja ne ovat jo vuosikymmenien ajan kilpailleet keskenään matkailijoiden suosiosta. Monien mielestä Gran Canarialla on paremmat rannat kuin Teneriffalla ja Las Palmas voittaa Santa Cruz de Tenerifen mennen tullen sen historiallisen keskustan ja upean Las Canterasin rannan ansiosta.

Gran Canarian vuoristoiset kylät ovat myös matkailijoiden mieleen ja joskus maisema on kuin Villistä Lännestä. Gran Canaria nauttii myös aivan lyömättömistä maisemista naapurisaarelle Teneriffalle, jonka Teide-tulivuori näkyy Gran Canarialle kirkkaana päivänä upeasti.  

Lanzarote

Costa Teguise, Lanzarote, Kanariansaaret

Monet sanovat, että Lanzarotea ei ole vielä turismi pilannut. Tämä on totta muutamasta syystä. Yksi niistä on se, että saaren paikallinen visionääri ja luonnonystävä César Manrique pystyi vaikuttamaan saaren päättäjiin niin, että korkeita hotellirakennuksia ei koskaan noussut saaren rantaviivoille. Toinen syy on se, että saaren maa ei ollut koskaan niin hedelmällistä kuin muiden saarten, joten asutusta ei Lanzarotelle kasvanut muiden saarten tahdissa.

Toisin sanoen Lanzarotella kanarialainen kulttuuri ei ole ehkä niin vahvasti havaittavissa kuin muilla saarilla. Lanzarote sijaitsee saarten itäpuoliskolla ja sen maaperä on kovin volkaanista ja autiota. Viime vuosina saari on ryhtynyt houkuttelemaan etenkin urheilijoita, kuten pyöräilijöitä ja juoksijoita. Fuerteventuran tavoin Lanzarotella on paljon paratiisimaisia hiekkarantoja, joista läntisten saarien asukkaat voivat vain unelmoida. 

Fuerteventura

Leilalautailijoita Fuerteventuralla, Kanariansaarilla

Fuerteventura on Kanariansaarista vanhin ja tuulisin. Tämän tasaisemman saaren jatkuvat tuulet ovat surffailijoiden ja leijalautailijoiden mieleen, mutta auringonpalvojat usein kärsivät niistä. Siitä huolimatta Fuerteventura on Kanariansaarten ehdoton rantaparatiisi ja Corralejon upeat hiekkadyynit tarjoavat suojaa myös pahimmilta tuulilta. Fuerteventuran viehätys on sen juuri rannoissa, turkoosissa meressä ja sen perinteisissä kylissä, joissa vallitsee rento saaristolaisilmapiiri.

Fuerteventuran tuulet ovat muovanneet saaren maisemia vuosisatojen ajan ja saaren korkeimmatkin kukkulat ovat verrattain matalia. Fuerteventuran upeimpiin nähtävyyksiin kuuluu upea Cofeten ranta, joka on vertaansa vailla. 

La Palma

Caldera de Taburiente La Palmalla, Kanariansaarilla

La Palmaa kutsutaan La Isla Bonitaksi, eli kauniiksi saareksi. Lempinimi ei ole annettu syyttä, koska La Palma varmastikin on Kanariansaarten kaunein saari.

La Palmalla on takanaan hyvin arvokas historia. Se toimi aikoinaan tärkeänä laivanrakentajasatamana, kun eurooppalaiset laivat lähtivät La Palman kautta Amerikkaan ja merirosvot pitivät saarta tukikohtanaan. La Palmalla on paikkoja, joita ei löydä muilta saarilta, kuten Caldera de Taburiente ja Marcos ja Corderon vesitunnelit. Saarella on vain 50 vuotta vanhaa maata, johtuen Tenguian tulivuoren purkauksesta vuonna 1971.

La Palman suuremmat kaupungit ovat täynnä elämää joka henkii perittyä latinalaisamerikkalaista tunnelmaa. Saari on persoonallisempi kuin suuremmat Kanariansaaret ja sieltä löytyy kuitenkin aivan yhtä paljon nähtävää. La Palma on monella tapaa vielä hyvin perinteinen Kanariansaari mutta taistelee samaan tapaan matkailijoiden suosiosta naapurisaarten kanssa. 

La Gomera

Hermigua, La Gomeralla, Kanariansaarilla

Kaikista yllättävin Kanariansaari on varmasti pieni ja tuntemattomampi La Gomera. La Gomeralla samaan maisemaan mahtuu palmupuita, sademetsää, kukkuloita ja pieniä rantapoukamia. Autolla ajaminen saarella on todellista taidetta ja joskus on parempi vain liikkua jalan. Kunnollisia teitä on vähän mutta polkuja löytyy ympäri saarta, joka myös selittää patikoitsijoiden valtavan määrän saarella.

La Gomeralla on myös monta matkailijoiden suosimaa lomakohdetta, kuten Playa Santiago ja Valle Gran Rey. Nämä lomakohteet eivät kuitenkaan ole niin ruuhkaisia ja suosittuja kuin muiden saarten suosikkikohteet. La Gomeran pääkaupungilla San Sebastianilla on hyvin värikäs historia takanaan. Kolumbus pysähtyi saarella ennen kuuluisaa Amerikan-matkaansa ja tarinan mukaan hänen mielitiettynsä asui saarella. La Gomeralla löytyy paljon rantoja, mutta saari on enemmänkin luonnonlasten pakopaikka muiden saarten hälinästä ja vilskeestä. 

Lisää tietoa saaresta löytyy La Gomeran mini-oppaastamme.

El Hierro

Kävelemässä La Gomeralla, Kanariansaarilla

Kanariansaarista maagisin ja mysteerisin on El Hierro. El Hierro oli aikoinaan kuin saari koko maailman laidalla. Ilmassa on tiettyä taikaa ja usein unohtuu että ollaan Kanariansaarilla. Saaren aavemainen tunnelma, upeat luontomaisemat ja hiljaiset kukkulat jättävät matkailijat usein sanattomaksi.

El Hierroa matkailu ei ole pilannut ja vaikka saarella asuu yli 10 000 asukasta, vaikuttaa että he pysyisivät koko ajan piilossa katseilta. Saarelle ei pääse lentäen ja lautallakin matka kestää yli kolme tuntia. El Hierro todellakin on onnistunut pysyttelemään turismin saavutettamattomissa, ainakin toistaiseksi.

Rivitalo Playa del Inglésissa

(2)
 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 5
 • 2 kylpyhuonetta
 • 80 m²:n pinta-ala
 • 20 m² terassialue
 • Yleinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Patio
Nro: 39089 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 420 - 1 750/viikko € 60 - 250/yö Näytä tiedot

Asunto Playa de las Américaksessa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 5
 • 2 kylpyhuonetta
 • 2 WC:tä
 • 100 m²:n pinta-ala
 • 20 m² terassialue
 • Yleinen uima-allas
 • Lämmitetty uima-allas
 • Wi-fi

Mökki Tiasissa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 1 WC
 • 90 m²:n pinta-ala
 • 45 m² terassialue
 • 400 neliömetrin puutarha
 • Wi-fi
 • Patio
X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Tilaa uutiskirjeemme ja olet mukana 750 euron lahjakortin arvonnassa.


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.