Lajittele: Kanarian saaret

Kanariansaarten suurimmat erot

Kanariansaaret ovat niin suomalaisten kuin muidenkin eurooppalaisten suosituimpia matkakohteita. Saarten suuri suosio johtuu niiden ympärivuotisesta, lämpimästä säästä, takuuvarmasta auringonpaisteesta ja uskomattomista rannoista. Jokaisella Kanariansaarella on kuitenkin oma erityispiirteensä ja paljon erilaista tarjottavaa matkailijoille. 

Jotta osaat valita Kanariansaarten lomallesi parhaimman kohteen, kannattaa tutustua saarten välisiin eroihin. Löydät varmasti juuri sinua miellyttävän saaren. 

Teneriffa

Teneriffalla on kaksi hyvin erilaista kasvoa. Teneriffan eteläinen puoli, erityisesti Playa de las Americas ja Costa Adeje alue ovat hyvin turistikeskeisiä alueita. Eteläisen turistialueen ulkopuolella on taas aivan toisenlainen Teneriffa: taianomainen saari jota kanarialaiset ovat asuttaneet jo yli 500 vuotta. Teneriffa todellakin tarjoaa matkailijoille monipuolisia maisemia ja nähtävyyksiä. Saarelta löytyy niin suuria, pitkän historian ja perinnön omaavia kaupunkeja kuin pienempiä, idyllisiä kanarialaiskyliä. Saarelta löytyy myös mahtava Teiden kansallispuisto, jossa voit patikoida päiviä näkemättä sieluakaan. Kansallispuistossa sijaitsee Espanjan suurin tulivuori, Teide. Matkailijat näkevät usein Teiden jo saapuessaan saarelle lentäen: tämä mahtava tulivuori pääsee todella oikeuksiinsa katsottaessa kaukaa ja korkealta. Teneriffan ravintolatarjonta on päätähuimaavaa ja matkailijat yleensä hurmaantuvatkin saaren herkullisista antimista. Ravintoloita löytyy aina Michelin-tähtiravintoloista perinteisiin kanarialaisiin. Kanarialainen keittiö on sekoitus espanjalaista, etelä-amerikkalaista ja afrikkalaista ruokaa. 

Mikäli matkustat Teneriffalle tiukalla budjetilla, täältä löydät 10 ilmaista ajanvietettä Teneriffalla.

Gran Canaria

Voidaan sanoa, että Gran Canaria kärsii samanlaisesta imago-ongelmasta kuin Teneriffa. Gran Canariakin monesti luonnehditaan meluisaksi ja ruuhkaiseksi turistikohteeksi. Todellisuudessa Gran Canaria, aivan kuten naapurisaarensakin Teneriffa, tarjoaa matkailijoille paljon nähtävää turistialueiden ulkopuolella. Teneriffa ja Gran Canaria ovat ironisesti hyvin samanlaisia ja ne ovat jo vuosikymmenien ajan kilpailleet keskenään matkailijoiden suosiosta. Monien mielestä Gran Canarialla on paremmat rannat kuin Teneriffalla ja Las Palmas voittaa Santa Cruz de Tenerifen mennen tullen sen historiallisen keskustan ja upean Las Canterasin rannan ansiosta. Gran Canarian vuoristoiset kylät ovat myös matkailijoiden mieleen ja joskus maisema on kuin Villistä Lännestä. Gran Canaria nauttii myös aivan lyömättömistä maisemista naapurisaarelle Teneriffalle, jonka Teide-tulivuori näkyy Gran Canarialle esteettömästi.  

Lanzarote

Monet sanovat, että Lanzarotea ei ole vielä turismi pilannut. Tämä on totta muutamasta syystä. Yksi niistä on se, että saaren paikallinen visionääri César Manrique oli hyvin ympäristöystävällinen mies joka pystyi vaikuttamaan saaren päättäjiin niin, että korkeita hotellirakennuksia ei noussut saaren rantaviivoille. Toinen syy on se, että saaren maa ei ollut koskaan niin hedelmällistä kuin muiden saarten, joten asutusta ei Lanzarotelle kasvanut muiden saarten tahdin saattelemana. Toisin sanoen, Lanzarotella kanarialainen kulttuuri ei ole niin vahvasti havaittavissa kuin muilla saarilla. Lanzarote sijaitsee saarten itäpuoliskolla ja sen maaperä on kovin volkaanista ja autiota. Viime vuosina saari on ryhtynyt houkuttelemaan urheilijoita, kuten pyöräilijöitä ja juoksijoita. Fuerteventuran tavoin Lanzarotella on paljon paratiisimaisia hiekkarantoja, joista läntisten saarien asukkaat voivat vain unelmoida. 

Fuerteventura

Fuerteventura on Kanariansaarista vanhin ja tuulisin. Tämän litteämmän saaren jatkuvat tuulet ovat surffailijoiden ja leijalautailijoiden mieleen, mutta auringonpalvojat usein kärsivät niistä. Fuerteventura on Kanariansaarten rantaparatiisi ja Corralejon dyynit muistuttavat enemmänkin Saharan autiomaata kuin uimarantaa. Fuerteventuran viehätys on sen rannoissa, turkoosissa meressä ja sen perinteisissä kylissä, joissa vallitsee rento saaristolaisilmapiiri.

Fuerteventuran tuulet ovat muovanneet saaren maisemia vuosisatojen ajan ja saari on melko matala. Voit ajoittain nähdä suuria laumoja vuohia laiduntamassa saaren laaksoilla ja kukkuloilla. 

Jos haluat lisää ideoita mitä voisit tehdä saarella, tutustu artikkeliimme 5 parasta asiaa mitä tehdä Fuerteventuralla. .

La Palma

La Palmaa kutsutaan La Isla Bonitaksi, eli kauniiksi saareksi. Lempinimi ei ole annettu syyttä, koska La Palma todellakin on Kanariansaarten kaunein saari. La Palmalla on takanaan hyvin arvokas historia. Se toimi aikoinaan tärkeänä laivanrakentajasatamana, kun eurooppalaiset laivat lähtivät La Palman kautta Amerikkaan ja merirosvot pitivät saarta tukikohtanaan. La Palmalla on paikkoja, joita et löydä muilta saarilta, kuten Caldera de Taburiente ja Marcos ja Corderon vesitunnelit. Saarella on myös maata joka on vain 50 vuotta vanhaa, johtuen Tenguian tulivuoren purkauksesta vuonna 1971. La Palman suuremmat kaupungit ovat täynnä elämää joka henkii perittyä latinalaisamerikkalaista tunnelmaa. Saarella on paljon enemmän persoonallisuutta kuin suuremmilla Kanariansaarilla ja ihan yhtä paljon nähtävää. La Palma on monella tapaa vielä hyvin perinteinen Kanariansaari mutta taistelee samaan tyyliin matkailijoiden suosiosta naapurisaarten kanssa. 

La Gomera

Kaikista yllättävin Kanariansaari on varmasti pieni ja tuntemattomampi La Gomera. La Gomeralla samaan maisemaan mahtuu palmupuita, sademetsää, kukkuloita ja pieniä rantapoukamia. Autolla ajaminen saarella on todellista taidetta ja joskus on parempi vain liikkua jalan. Kunnollisia teitä on vähän mutta polkuja ympäriinsä, joka myös selittää patikoitsijoiden valtavan määrän saarella. La Gomeralla on myös monta matkailijoiden suosimaa lomakohdetta, kuten Playa Santiago ja Valle Gran Rey. Nämä lomakohteet eivät kuitenkaan ole niin ruuhkaisia ja suosittuja kuin muiden saarten suosikkikohteet. La Gomeran pääkaupungilla San Sebastianilla on hyvin värikäs historia takanaan. Kolumbus pysähtyi saarella ennen kuuluisaa Amerikan-matkaansa ja tarinan mukaan hänen mielitiettynsä asui saarella. La Gomeralla löytyy paljon rantoja, mutta saari on enemmänkin luonnonlasten pakopaikka muiden saarten hälinästä ja vilskeestä. 

Lue lisää La Gomerasta La Gomeran mini-oppaastamme.

El Hierro

Kanariansaarista maagisin ja mysteerisin on El Hierro. El Hierro oli aikoinaan kuin saari koko maailman laidalla. Ilmassa on vieläkin tiettyä taikaa, El Hierro ei ole kuin muut Kanariansaaret. Saaren aavemainen tunnelma, hiljaisuus ja kukkulat jättävät sinut sanattomaksi. Tätä saarta matkailu ei todellakaan ole pilannut ja vaikka saarella asuu yli 10 000 asukasta, vaikuttaa että he pysyisivät koko ajan piilossa katseilta. Saarelle ei pääse lentäen ja lautallakin matka kestää yli kolme tuntia. El Hierro todellakin on onnistunut pysyttelemään turismin saavutettamattomissa. 

 

Jaa artikkeli

Kommentit

X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Tilaa uutiskirjeemme ja voit voittaa 750 euroa seuraavaa Espanjan lomaasi varten. Valitse 7500 loma-asunnon joukosta.

 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!