Missä yöpyä Ibizalla - parhaat kohteet majoittumiseen

Väsymättömien hardcore-bilettäjien suosikkisaari Ibiza on yksi Espanjan suosituimmista lomakohteista. Saaren kellon ympäri jatkuvat juhlat, trendibaarit ja tasokkaat klubit houkuttelevat juhlijoita ympäri maailman. Ibiza on kuitenkin paljon muutakin kuin bilesaari - sen kristallinkirkkaat vedet, puuterihiekkaiset rannat ja häikäisevän kaunis luonto tarjoavat paljon myös rauhallisempaa lomaa kaipaaville matkailijoille. Ibizan jo 60-luvulta jatkunut rento ja hippimäisen boheemi tunnelma vetoaa myös lapsiperheisiin ja luontomatkailijoihin. 

Ibizan rannat

Monipuolinen Ibiza toimii loistavasti myös romantiikkaa janoaville pareille sekä rentoa rantalomaa kaipaaville lapsiperheille. Olemme listanneet parhaat alueet majoittumiseen Ibizalla niin perheille, pariskunnille kuin väsymättömille bilehileillekin. 

Lomaideoita pariskunnille - romanttinen loma Ibizalla

Romanttinen loma Ibizalla

Todellista romantiikkaa kaipaavien pariskuntien kannattaa varata yksityinen huvila Ibizalta. Myös Ibizan vanhankaupungin viehättävän romanttinen tunnelma vetoaa pariskuntiin ja erityisessti Citadel Dalt Vilan linnakkeen läheiset alueet ovat parien suosikkeja. Rakastavaiset lähtevät usein auringonlaskun aikaan illalliselle vanhankaupungin tunnelmallisiin ravintoloihin ja viettävät tunteja tutkien vanhankaupungin kapeita katuja ja kujia. La Marinan satama-alueella pidetään yöaikaan tunnelmalliset "hippi-markkinat", joista aina tarttuu mukavia tulijaisia matkalaukkuun. 

Cafe del Mar, Ibiza, Baleaarien saaret

Suosittelemme suuntaamaan Plaza del Parquelle auringonlaskun jälkeen, jolloin tunnelma tällä viehättävällä aukiolla on parhaimmillaan. Aukiolla voi nauttia hileisen cocktailin ennen illallista tai ruokailla sen tasokkaissa ravintoloissa. 

Yksi saaren romanttisimmista paikoista on sen kuuluisa Cafe del Marin chiringuito Sant Antonissa, johon kannattaa suunnata auringonlaskun aikaan drinkille tai illalliselle. Suosittelemme vierailemaan myös Ibizan kuuluisimmassa näköalabaarissa Tira Pallássa, joka on myös saaren paikallisten lempipaikkoja. Matkailijoille tuntemattomampi baari löytyy Dalt Vilan läheltä ja se tarjoaa upean näköalan vanhaankaupunkiin.

Las Dalias, Ibiza, Baleaarien saaret

Pariskuntien kannattaa myös tehdä päiväretki romanttiseen San Carlosin kylään. San Carlosista tuli jo 60-luvulla saaren oma hippikylä, jonka yhätikin havaittavissa oleva boheemi ja rento tunnelma on vertaansa vailla. Päiväretkeen voi myös yhdistää vierailun Cala San Vicenten pienellä merenrantapoukamalla, jonka kauneus lumoaa jokaisen. Tulijaisia kannattaa metsästää myös lauantaisin järjestettäviltä Daliasin hippimarkkinoilta, jotka järjestettiin Ibizalla ensimmäisen kerran vuonna 1954. Markkinoilla pariskunnat pääsevät nauttimaan myös hyvästä musiikista, taiteesta sekä saaren herkullisista keittiön antimista. 

Perheiden lomakohteet Ibizalla

Perheloma, Ibiza, Baleaarien saaret

Monet välttävät Ibizaa lomakohteena juuri sen bilesaaren maineen vuoksi. Tästä huolimatta Ibiza on kuitenkin myös loistava perhelomakohde, jossa voi viettää rennon loman nauttien saaren kulttuurista ja upeista luontomaisemista. Hurmaava Santa Eulalia on saaren lapsiperheiden suosiossa sen rauhallisen tunnelman ja matalan rannan ansiosta. Juuri Santa Eulaliasta löytyy Ibizan perheloma-asuntojen paras valikoima. Rannalla voi harrastaa lukuisia vesiurheilulajeja ja sen edessä kulkevalta promenadilta löytyy lukuisia kahviloita, ravintoloita ja kauppoja.

Pieni Figueretas sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Ibizan kaupungista ja se on toinen lapsiperheiden suosikkialueista saarella. Figueretasin ranta on matala, puhdas ja kaikki lapsiperheen palvelut löytyvät läheltä. 

Lapsia Ibizalla

Saaren pohjoisosassa sijaitseva Portinax ja sen kolme upeaa rantaa tarjoavat mukavasti viihdykettä lapsiperheille. Rannan vesi on hämmentävän kirkas ja sen lempeät aallot soveltuvat myös pienemmille vesipedoille. Portinaxista löytyy mukava tarjonta perheystävällisiä ravintoloita moneen makuun. Suosittelemme myös suuntaamaan päiväretkelle San Antonion läheiselle Cala Bassalle, jonka upeat luonnonaltaat sopivat myös pienille lapsille. Cala Bassalta voi myös vuokrata potkuveneitä ja hypätä vaikka banaaniveneen kyytiin.

Ibizan yöelämä - parhaat alueet majoittumiseen

Juhlakansaa Ibizalla

Ibizan maailmankuulu yöelämä pitäisi kokea ainakin kerran elämässä. 60-luvun boheemi hippikulttuuri on vaihtunut hardcore-juhliin ja altailla järjestettäviin vaahto- ja shampanjabileisiin. Vauhti vain kiihtyy koko ajan. 

Juhlijoiden kannattaa majoittua San Antonioon, jonka trendikkäät baarit, klubit ja kahvilat houkuttelevat nuoria bilehileitä. Kauniissa lahdenpoukamassa sijaitseva San Antonio on yhdistelmä vilkasta yöelämää ja rentoa rantatunnelmaa. Saaren kuuluisat Edenin, Es Paradisin ja Ibiza Rocksin yökerhot sijaitsevat juuri San Antoniossa ja ne järjestävät supersuosittuja teemajuhlia kesäaikaan. Liput juhliin usein loppuvat nopeasti, joten kannattaa jo ajoissa suunnitella missä niistä haluaa näyttäytyä. 

Ibiza Rocks, Ibiza, Baleaarien saaret

Ibizan itärannikolla sijaitseva Playa D’en Bossa on saaren pisin ranta ja samalla saaren kuuluisin bileranta. Playa D’en Bossan rantaviivaa reunustaa tasokkaiden baarien, klubien ja kahviloiden rivistö ja täältä löytyy myös maailmankuulu ulkoilmaklubi Ushuaïa. Vaikka Ibizalla harvoin pystyy juhlimaan edullisesti, löytyy Playa D’en Bossalta myös kohtuuhintaisia paikkoja. Ibizan klubit järjestävät maailmankuuluja teemajuhlia, joista mainittakoon karnevaalityylinen Elrow at Amnesia sekä Ibiza Rocksin supersuositut uima-allasbileet. 

Ibizan rannoilla aika kuluu hyvästä musiikista, hileisistä cocktaileista ja hyvästä ruuasta nauttien. Huomio saattaa silloin tällöin kiinnittyä paikalla parveileviin kuuluisuuksiin ja rannalle saapuviin luksusjahteihin. Blue Marlinin kaltaiset klubit tarjoavat eksklusiivisen venekuljetuksen lahteen ankkuroituneelle jahtiväelle. Playa D'en Bossalla sijaitseva Nassau järjestää kesäaikaan boheemityylisiä täydenkuun juhlia ja Kumharas Cala de Boulla tarjoaa todellista hippitunnelmaa Ibizan tyyliin.

Ushuaia, Ibiza, Baleaarien saaret

Suosittelemme ottamaan myös osaa Ibizan kuuluisiin venebileisiin. Merellä nautitaan hyvästä ruuasta, viimeisimmistä hittibiiseistä ja tietenkin herkullisista cocktaileista. Saarella on lukuisia venebileitä tarjoavia järjestäjiä ja monella hintaan sisältyy kaikki juotavat. Erityisen suosittuja ovat auringonlaskun aikaan järjestettävät iltaretket, joiden jälkeen matka jatkuu mukavasti kohti vauhdikkaita klubeja.

Parhaat rantalomakohteet

Ranta,

Ibizaa kutsutaan lempinimellä "valkoinen saari". Nimi lienee tullut sen puuterihiekkaisten rantojen ansiosta, joita löytyy saarelta jop 80 kappaletta. Erityisen kauniita ovat Ibizan turkoosit merenrantapoukamat, joiden kristallinkirkkaat vedet houkuttelevat matkailijoita tutustumaan saaren vedenalaiseen maailmaan. 

Myös kaunis Las Salinas kuuluu saaren vauhdikkaimpiin bilerantoihin. Las Salinasin luksuksen tuoksuinen mutta samalla boheemi tunnelma houkuttelee pääasiassa nuoria juhlijoita sekä rentoa ilmapiiriä kaipaavia kuuluisuuksia.

Cala Salada, Ibiza, Baleaarien saaret

Jos kaipaa rentoa irtiottoa arjesta, kannattaa majoittua yksityiseen rantahuvilaan Ibizalla jolloin pääsee parhaiten nauttimaan merestä ja rauhasta. Erityisesti Benirrásin ranta tarjoaa seesteisen ympäristön akkujen lataamiselle ja rentoutumiselle. Sunnuntai-iltaisin Benirrásilla soitetaan rumpuja auringonlaskun aikaan - perinne joka on jo jatkunut vuosikausia. 

Ibizan rantaviivaa kävellessä vastaan tulee upeita pikkupoukamia ja kukkuloiden väliin piiloutuneita rantoja. Erityisesti Cala Llentrisca, Cala Salada ja Es Vedran saaren edessä sijaitseva Cala D'Hort ovat näkemisen arvoisia luonnonihmeitä. 

Benirrásin ranta, Ibiza

Todellista Baleaarien karismaa omaavat Cala Pada ja Playa Niu Blau ovat nekin häikäiseviä. Molempia rantoja ympäröi vehreä mäntymetsä ja vesi välkehtii kirkkaan turkoosina. Nämä postikorttimaisen kauniit maisemat saavat arjen huolet unohtumaan. 

Es Cavallet on Ibizan virallinen nudistiranta ja tunnetusti myös gay-ystävällinen ympäristö. Luonnonkaunis ranta sijaitsee lähellä Ibizan kaupunkia ja se saattaa ruuhkautua jo aikaisin aamusta kesäaikaan. Naturistit viihtyvät myös kauniiden Cala Blancan ja Aguas Blancasin rannoilla. Aguas Blancas on näistä suositumpi ja sieltä löytyy myös viihtyisä rantabaari. Cala Blancan poukama taas tarjoaa yksityisemmän ympäristön ja sinne saapuminen on hieman työläämpää. Palveluita Cala Blancalta ei löydy, joten myös vesi täytyy tuoda mukana. 

Luontomatkailijan kohteet Ibizalla

Patikointia

Saarelle suuntautuva luontomatkailu on lisääntynyt valtavaa vauhtia ja moni päätyykin vuokraamaan maaseututalon Ibizan luonnon rauhasta. Saaren monipuolisissa ja vehreissä maisemissa kulkee lukuisia, suosittuja patikkapolkuja. Polut kulkevat usein Ibizan upeiden merenrantapoukamien ohi ja tarjoavat häikäisevän upeita maisemia merelle. 

Ibizan kauneimmat rannikkomaisemat löytyvät Es Amuntsin luonnonpuiston alueelta. Suosittelemme pakkaamaan mukaan eväät ja varaamaan hyvin aikaa, sillä reitin varrella on paljon hienoja näköalapaikkoja joilta ei hevillä lähtisi pois. 

Joogaa Ibizalla

Ibizalla päivä aloitetaan usein rentouttavalla joogatunnilla. Playa D'en Bossalla järjestetään ilmaisia joogatunteja joka arkipäivä klo 9 aamulla. Joogatunnin jälkeen voi nauttia herkullisen brunssin rannan ravintolassa ja rentoutua loppupäivän rannan aurinkotuoleissa. 

Ses Belandres on yksi Ibizan suosituimmista nähtävyyksistä. Retki tälle pienelle kalastajapoukamalle ei ole helpoimmasta päästä, sillä sinne täytyy laskeutua paikoiten jyrkkiä puuportaita pitkin. Poukama itsessään on kuitenkin tyrmäävä ja yksi Ibizan arvokkaimmistä luontonähtävyyksistä. 

Ibizan luolat

Ibizan Can Marçan luolat toimivat aikoinaan salakuljettajien piilopaikkana. Luolan upeat kalliomuodostelmat ja kristallin kirkkaana välkehtivä vesi ovat upea nähtävyys ja kertovat tarinaa saaren historiasta. Suosittelemme ottamaan osaa Ibizalla järjestettäviin, opastettuihin kajakkiretkiin, jotka usein vievät tutustumaan saaren upeisiin luoliin ja rannikkomaisemiin. 

Snorklausretki Ibizan luoliin on sekin ikimuistoinen kokemus. Esimerkiksi S’Estanyolin rannalta pääsee uimalla läheisiin luoliin tutkimaan ja rannan läheiset kivikkoisemmat alueet tarjoavat mukavasti vedenalaista nähtävää. On suositeltavaa ottaa osaa saaren opastettuihin snorklausretkiin, jolloin pääsee veneen kyydissä suoraan parhaimmille paikoille. 

Kalliohyppelyä Ibizalla

Ibizalla on erikoinen villitys, joka saattaa tuntua vaaralliselta. Saaarelta löytyy lukuisia hyppykallioita, joilta voi hypätä suoraan veteen. Vaarattomin tapa kokea tämä huima aktiviteetti on osallistua vaikka Ibiza Cliff Divingin retkille, jolloin mukaan tulee joukko ensiaputaitoisia ja tietäviä oppaita. 

Parhaat paikat ruokailuun Ibizalla

Ibizalle ei enää tulla ainoastaan bilettämään, vaan saarelle saavutaan myös rentoutumaan ja harrastamaan erilaisia urheilulajeja. Myös saaren upea gastronomia houkuttelee ruokamatkailijoita ja Ibiza tarjoaa myös loistavasti vaihtoehtoja vegaaneille ja kasvissyöjille.

 Passion Cafe, Ibiza, Baleaarien saaret

Passion Cafe on äänestetty lukuisaaan otteeseen Ibizan parhaimmaksi kahvilaksi ja se on ollut myös saaren terveellisin ruokailupaikka vuodesta 2013 lähtien. Saarella on jopa seitsemän eri Passion Cafe-myymälää, josta saa herkullisten smoothieiden ja tuoremehusekoitusten lisäksi taivaallisia mysli-hedelmäkulhoja. 

Amante Beach Club on yksi Ibizan romanttisimmista treffipaikoista. Klubilla voi illallistaa romanttisissa maisemissa vaikka klassista paellaa maistellen. Näköala Sol D’en Serran lahdelle on kuutamossa vertaansa vailla ja joskus paikka järjestää myös mukavia ulkoilma-elokuvailtoja.

Giri Cafe, Ibiza, Baleaarien saaret

Giri Cafes ethos tarjoilee paikallisista luomuaineksista valmistettuja kausiherkkuja Ibizalla. Kahvilan tyylissä yhdistyy niin rustiikki kuin glamourkin ja sen ruokalista koostuu pääasiassa paikallisista yrteistä, hedelmistä ja kasviksista valmistetuista herkuista. Sant Joanissa sijaitseva Giri Cafe on saaren terveysintoilijoiden suosikkipaikka, josta saa myös klassisia espanjalaisherkkuja modenilla vivahduksella höystettynä. 

Trendikäs KM5 tarjoaa mukavan aloituspaikan vauhdikkaalle illalle. Vanhaan maataloon perustettu klubi houkuttelee gourmet-ruokailijoita, jotka tulevat nauttimaan loistavan ruuan lisäksi paikan tasokkaiden DJ:den esityksistä. Suosittelemme vierailemaan KM5:n taidemyymälässä, jonka valikoimaan kuuluu teoksia taiteilijoilta ympäri maailman. 

S’Escalinata, Ibiza, Baleaarien saaret

S’Escalinata on yksi Ibizan trendikkäimmistä ja valokuvauksellisimmista ruokapaikoista. Boheemityylinen tapas-ravintola sijaitsee D’Alt Villan kapealla kujalla ja sen värikkäät säkkituolit on ripoteltu pitkin sen vieressä kulkevia portaita. Tänne kannattaa suunnistaa auringonlaskun aikaan nauttimaan. 

La Bodega tarjoaa sekin herkullisia tapaksia Ibizan vanhassakaupungissa. Paikalliseen tyyliin sisustettu paikka on aina täynnä paikallisia ja matkailijoita, jotka ovat jääneet koukkuun paikan hurmaavaan tunnelmaan ja herkullisiin annoksiin. 

Kuten huomattu, Ibiza tarjoaa mukavasti vaihtoehtoja monen matkailijan makuun. Täällä onnistuu laiska rantaloma, rento maaseutumatka sekä ikimuistoinen bilereissu ystävien kesken. Tai vaihtoehtoisesti kaikki edellä mainittu samaan aikaan. Ibizalla loma onnistuu aina. 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Ibiza? Varaa lippusi kohteesta Ibiza upeisiin paikkoihin kuten Menorca ja Mallorca. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.