Aitoa Ibizaa etsimässä

Usko tai älä, mutta Ibizalla on elämää myös San Antonion viihdealueen ulkopuolella. Tällä kuuluisalla bilesaarella on tarjottavanaan valtava määrä upeita nähtävyyksiä villien ja vauhdikkaiden yökerhojen lisäksi. Ibizan viehättävät kylät, jumalaisen kaunis luonto ja hurmaavat, pienet merenpoukamat kutsuvat matkailijoita löytämään tämän upean espanjalaissaaren todellisen taikavoiman. 

Irtaudu siis hetkeksi juhlahuumasta ja lähde tutustumaan aitoon Ibizaan

Cala Xarraca, valokuvauksellinen poukama

Ibiza - Cala Xarraca

Cala Xarracan ranta on koettava. Tämä kalentereiden sivuilla komeileva merenrantapoukama on kuin todellinen unelma. Ranta on vain 90 metriä pitkä ja 15 metriä leveä, joten varaudu taistelemaan paikastasi auringossa ainakin ruuhkaisimpina kesäkuukausina. 

Cala Xarraca sijaitsee vain lyhyen viiden minuutin ajomatkan päässä perhelomakohteesta Portinatxista. Kyllä, kuulit oikein. Saarella lomailee bilettävien yöperhosten lisäksi myös perheitä. 

Täällä voit myös hemmotella hipiääsi ilmaisella kauneushoidolla. Rannan läheisyydestä löytyy loistavia luonnon muta-altaita, joissa voit kieriskellä kuin villi virtahepo. 

Dalt Vila, Ibizan vanhakaupunki

Ibiza - Eivissa - Dalt Vila

Ibizan vanhakaupunki Dalt Vila kuuluu saaren viehättävimpiin alueisiin. Dalt Vila todellisuudessa tarkoittaa korkeata kylää, jollainen se onkin. 

Lähde siis tutkimaan vanhankaupungin kapeita, mukulakivisiä kujia ja istahda välillä johonkin pieneen kuppilaan ihailemaan vilkasta elämää. Voit myös tehdä täällä loistavia matkaostoksia tai vierailla vaikkapa taidegalleriassa tai kylän upeassa katedraalissa, Catedral de la Virgen de las Nievesissä. 

Iltaisin tämäkin alue herää eloon aivan eri tavalla, kun alueen juhlakansa taas ryömii ulos koloistaan ja suuntaa kohti uusia yöllisiä seikkailuja. 

Sant Joan, kylä jossa ei tapahdu mitään

Sant Joan de Labritjan valkoinen kirkko

Sant Joan tai San Juan on ibizalaisten mukaan saaren viimeisin oikea kylä, joka on parhaiten säästynyt matkailualan valloitukselta. Kylään rantautunut muuttoaalto koostuu lähinnä vapaamielisistä hipeistä, jotka ovat muuttaneet alueelle terveellisemmän ja rauhallisemman elämän perässä. Täällä suurin osa kylän asukkaista saa toimentulonsa maanviljelyllä.

Kylän ylpeys on sen upea, 1700-luvulla rakennettu valkoinen kirkko, Iglesia de Sant Joan de Labritja. Kylän pääkadulla voi tuntea tuoreen kahvin, leivonnaisten ja mantelikukan tuoksun ja nähdä muutamia ihmisiä rupattelemassa kylän kahvilassa. Kylässä ei tapahdu juurikaan mitään, joka tekee siitä todella ainutlaatuisen helmen muuten niin vilkkaalla Ibizan saarella. 

Sant Joanin edessä sijaitsee kylän upea ranta, Cala San Vicente, jossa on mukava pulahtaa kristallin kirkkaaseen veteen ja kuivatella lämpimällä kalliolla ihaillen ohi lipuvia veneitä. 

Sant Josep de sa Talaian kylä

Ibiza - Sant Josep de Sa Talaian kylä

Sant Josep de sa Talaia on pieni, muutaman tuhannen asukkaan kylä saaren lounaisosassa, noin 17 kilometrin päässä pääkaupungista. Kylä on saanut nimensä Sant Josepin vuoren mukaan, joka on saaren korkein alue 475 metrin korkeudessa.

Saaren tämä puoli on todella kaunista aluetta ja rannikolta löytyy saaren upeimmat rannat. Korkeuksista avautuu myös todella hieno näköala läheiselle Es Vedran saarelle. Muita lähialueen nähtävyyksiä ovat muun muassa Unescon maailmanperintökohde Sa Caletan foinikialainen kylä ja Ses Païses de Cala d’Hortin roomalaiset rauniot

Santa Agnes

Ibiza - Santa Agnes

San Antonion pohjoispuolella sijaitsee pieni Santa Inésin kylä, johon voi matkustaa pienellä Ibitrenin junalla. Tämä puoli saarta on hyvin vihreää ja matkalla voi ihastella tuoksuvia sitruuna-, manteli- ja appelsiinipuita ja kaunista maisemaa. Tämä pikkuruinen kylä tarjoaa Sant Joanin lailla näkemyksen siitä, millaista elämä on ollut saarella ennen matkailubuumia.

Nyt voit palata takaisin juhlahumuun, mikäli se vielä sinua kiinnostaa. Olet varmasti huomannut, että Ibiza on muutakin kuin kellon ympäri jatkuvia juhlia. Ibiza on sadunomaisen kaunis saari, jota muutama onnellinen voi kutsua kodiksi.