Parhaat kohteet majoittumiseen Gran Canarialla

Klassikkolomakohde Gran Canaria houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden nauttimaan Kanarian lämpimästä säästä, hauskoista aktiviteeteista sekä upeista rannoista. Saari viehättää myös luontomatkailijoita, kulttuurin ystäviä sekä bilelomailijoita. 

Kanaria on oiva matkakohde myös talvella, sillä lämpötila pysyttelee +20 asteen yläpuolella ympäri vuoden. Tämä artikkeli auttaa sinua löytämään täydellinen vuokra-asuntosi Gran Canarian parhaimmilta alueilta. Mukana kohteita niin perheille, pariskunnille kuin luontomatkailijoillekin.

 

Perheloma Gran Canarialla

Ei tule yllätyksenä että Gran Canaria on lapsiperheiden yksi suosituimmista lomakohteista. Saaren upeat nähtävyydet, monipuoliset aktiviteetit ja lämmin sää pitävät koko perheen tyytyväisenä. Erityisesti saaren eteläosa upeine rantoineen sopivat loistavasti lapsiperheiden lomaan Gran Canarialla

Yksi suosituimmista lapsiperheen lomakohteista Gran Canarialla on Maspalomas. Jotkut Gran Canarian huviloista sijaitsevat aivan rannan tuntumassa ja kivenheiton päässä Maspalomasin kuuluisilta hiekkadyyneiltä. Rannan vieressä lainehtivien dyynikukkuloiden hiekka on lentänyt saarelle läheiselta Saharan autiomaalta ja niiden vieressä kulkee kilometrejä pitkä, upea ranta. 

Pitkien ja turvallisten hiekkarantojen ohella Gran Cannaria on muutenkin todellinen perhelomailun unelmalomakohde. Saaren lomakohteista löytyy mukavasti ravintoloita moneen makuun ja lapsiperheiden palvelut ovat mukavasti saatavilla joka puolella. Saaren eteläpuolella on lukuisia teemapuistoja, joista suosituin lienee Aqualand Maspalomasin vesipuisto sekä Holiday Worldin huvipuisto. 

Perheloma Gran Canarialla

Gran Canarian suosittu Puerto Rico sijaitsee saaren lounaisosassa ja se kuuluu koko saaren lapsiystävällisimpiin lomakohteisiin. Puerto Ricon kuuluisa Playa de Amadores on yksi saaren suosituimmista rannoista, vaikka se onkin täysin ihmisen rakentama ja hiekkakin on tuotu Saharasta. Kultainen, pehmeä hiekka ja rannan lempeät aallot tekevät siitä täydellisen rannan myös pienemmille lapsille. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät aivan rannan vierestä ja ravintoloiden valikoima on myös erinomainen. Rannalla voi harrastaa lukuisia vesiurheilulajeja tai lähteä vaikka bongaamaan valaita retkenjärjestäjien kyydissä. 

Rantaloma Gran Canarialla

Gran Canarialla on yhteensä jopa 60 kilometriä rantoja ja niistä suosituimpiin kuuluvat Playa del Inglesin, Maspalomasin sekä San Augustinin rannat. Maspalomasin ranta on osa suojeltua luontoaluetta ja sen varrelta löytyy myös nudisteille ja vesiurheilijoille omistettuja osuuksia. Vuokraamalla huvilan tai asunnon Gran Canarian rantojen läheisyydestä pääsee paremmin nauttimaan merestä, luonnosta ja Kanarian lämpöisästä auringosta. 

Gran

Saaren pääkaupunki Las Palmasin ranta Playa de las Canteras on nimetty koko maailman parhaaksi urbaaniksi rannaksi. Las Palmasissa nautitaan eniten aurinkoisista päivistä koko maailmassa ja ranta on tunnetusti yksi saasteettomimmista urbaaneista rannoista. Vaikka Canteras sijaitseekin aivan Las Palmasin keskustassa, on sen varrella silti rauhallisempia osuuksia ja rannan eteläpää on surf-ja purjelautailijoiden suosikkialueita saarella.

Gran Canarialta löytyy ainutlaatuisia rantoja, joiden hiekkaa on tuotettu niin Saharasta kuin Karibialtakin. Puerto Ricon alueella lomailevat matkailijat usein suosivat Puerto Moganin ja Amadoresin rantojaPatalavacassa majoittuvat pääsevät nauttimaan tämän rauhallisen lomakohteen karibiamaisen kauniista rannoista, jonka puuterimainen hiekka on tuoteettu Bahamasin saarilta.

Ne jotka viihtyvät paremmin koskemattomammilla Gran Canarian rannoilla voivat suunnistaa upealle Güigüín rannalle. Rannalle pääsee ainoastaan kävelemällä viiden kilometrin matkan tai vaihtoehtoisesti meriteitse. Güigüílta ei löydy mitään palveluita, joten kaikki eväät on tuotava mukana. Güigüín hiekka on mustaa, eli kyseessä on aito luonnonranta.

Romantiikkaa Gran Canarialla

Gran Canaria on idyllinen lomakohde pariskunnille. Saarella voi viettää aikaa kävellen pitkillä rannoilla, illallistaen romanttisissa merinäköalaravintoloissa ja rennosti nauttien lämmöstä palmupuiden katveessa. Jos etsii intiimimpää ja rauhallisempaa lomakohdetta, kannattaa katsastaa esimerkiksi Agaeten loma-asunnot saaren pohjoisosassa. Gran Canarialla on sääntö, jonka mukaan maaseudulla valkoisiksi kalkittujen talojen ovien täytyy olla vihreitä tai ruskeita ja rannikolla sijaitsevien talojen ovet sinisiä. Postikorttimaisia maisemia löytyy ihan kaikkialta.

Gran Canaria on yksi niistä harvoista paikoista Euroopassa jonka leuto sää mahdollistaa kahvipapujen onnistuneen viljelyn. Jos majoittuu Agaeteen, kannattaa osallistua romanttisille retkille saaren kahvin viljelystiloille. Esimerkiksi Finca Los Castaños järjestää opastettuja kierroksia, jonka aikana pääsee tutustumaan saaren kahvinviljelyn historiaan ja tutustumaan viljelyn eri vaiheisiin. 

Bodega Los Berrazales on sekin yksi pariskuntien lempinähtävyyksiä Gran Canarian lomalla. Los Berrazales on viinintuottaja, joka myös viljelee kahvipapuja ja erilaisia trooppisia hedelmiä. Bodegalla pääsee maistelemaan monen moisia herkkuja, tutustumaan sen historiaan sekä vaeltamaan viiniköynnösten ja kahvipuiden lomaan. 

Agaeten kaupungin kapeat kujat ja sen upea kanarialainen arkkitehtuuri virittää pariskunnat romanttiseen lomatunnelmaan. Suosittelemme myös vierailemaan El Huerto de las Floresin kasvitieteellisessä puutarhassa, jonka upeat maisemat sopivat täydellisesti vaikka romanttiselle piknikille. Agaeten laakso on saaren vehreintä aluetta ja sitä kutsutaankin "hedelmälliseksi laaksoksi". Kaunis laakso tarjoaa upeita maisemia matkailijamassoja vältteleville pariskunnille, jotka voivat viettää tunteja patikoiden ja ihaillen saaren kaunista luontoa. Gran Canarialla vieraillessa kannattaa käydä nauttimassa lasillinen sen luonnonlähteiden raikasta vettä, jonka sanotaan tuovan pitkää ikää ja vankkumatonta terveyttä.

Puerto Mogan, Gran Canaria

Pariskunnat voivat myös lähteä kävelylle Gran Canarian omaan "pikku-Venetsiaan" eli Puerto Moganiin. Entinen kalastajakylä hurmaa värikkäällä kukkaloistollaan, valkoisilla taloillaan, niiden välissä kulkevilla vesikanavillaan ja romanttisilla silloillaan. Puerto Moganin ravintoloista avautuu näköala satamaan tai merelle ja ruokailun jälkeen voi vaikka vierailla perjantaisin järjestettävillä markkinoilla.

Kulttuuri ja perinteet Gran Canarialla

Jos haluaa tutustua Gran Canarian paikalliseen elämäntyyliin ja kulttuuriin, paras paikka majoittumiseen on Las Palmas. Gran Canarian sympaattisessa pääkaupungissa nautitaan tunnetusti maailman parhaimpiin lukeutuvasta säästä ja se tarjoaa mukavasti nähtävyyksiä kulttuuria ja historiaa arvostaville matkailijoille.

Värikkäitä taloja Veguetassa, Las Palmasissa

Erityisesti Las Palmasin vanhin kaupunginosa La Vegueta hurmaa matkailijat kapeilla kujillaan ja upealla arkkitehtuurillaan. Suosittelemme vierailemaan vaikuttavassa Pyhän Annan katedraalissa sekä Kolumbuksen talossa, jossa hän itse majaili saarella käydessään. Kanarian museo taas tarjoaa mahdollisuuden tutustua syvemmin Kanarian saarten kulttuuriin ja historiaan. 

Las Palmasissa lomaillessa kannattaa myös tutustua kaupungin toiseen vanhimpaan kaupunginosaan, Trianaan. Trianassa on viehättäviä ja tasokkaita pubeja sekä herkullisia tapaksia tarjoilevia ravintoloita. Erityisen maukkaita ovat Trianassa tarjoiltavat papas arrugadasit, eli mojo-kastikkeilla tarjoiltavat, kanarialaiset ryppyperunat. 

Jos haluaa todella upottautua kanarialaiseen elämäntyyliin ja kulttuuriin, kannattaa etsiä majoitusta Aguimesin alueelta saaren itäosassa. Aguimesissa voi vieläkin tuntea, millaista elämä saarella oli ennen massaturismin rantautumista. Valokuvauksellisen kauniit talot, pienet kahvilat ja tunnelmallinen aukio hurmaavat aidolla olemuksellaan ja iltaisin aukiolla voi nauttia lasillisen hyvää paikallista viiniä ja seurata pienen kylän hiljaista elämää.

Luontomatkailu ja patikointi Gran Canarialla

Gran Canarian luonto hurmaa vaativammankin luontomatkailijan. Monipuoliset maisemat vehreine mäntymetsineen, jylhine vuorineen ja taustalla kimmeltävä suuri Atlantti tarjoavat paljon nähtävää luonnon helmassa samoilusta nauttivalle matkailijalle. Gran Canarialla patikoimisesta on tullut tärkeä osa saaren matkailua ja täältä löytyykin mukavan paljon eritasoisia kävelypolkuja. Yksi saaren tunnetuimmista ja historiallisesti arvokkaimmista patikkapoluista on Caminos de Santiago (suom. kuninkaan valtatiet), joka kulkee koko saaren poikki. Patikkaretken jälkeen on mukava pysähtyä illalliselle tai kahvilla Puerto Moganin kauniiseen satamaan, jonka läheltä moni näistä Gran Canarian patikkapoluista alkaa.

Jos loman tarkoitus on rentoutua ja ladata akkuja, voi silloin etsiä majoitusta Kanarian perinteisistä kylistä, joista löytyy ikivanhoja tavernoita sekä unisia pikkukuppiloita. Rauhaa kaipaavat voivat varata vuokra-asunnon San Bartolomé de Tirajanasta, joka on myös paras majoituskohde Gran Canarian pyöräilijöille. Saaren tasokkaat tiet, leuto ilmasto ja upeat maisemat tarjoavat upean miljöön pyörän selässä viihtyvälle matkailijalle.

Gran Canaria kuuluu maailman parhaisiin purjelautailukohteisiin. Vesiurheilusta nauttivien kannattaa suunnata Las Palmas de Gran Canarian rannoille, joista erityisesti Las Canterasin ranta tarjoilee vauhdin huumaa vetten päällä vuoden ympäri. Jos haluaa ihailla todellisten ammattilaisten taiteilua, kannattaa suunnistaa Pozo Izquierdoon, jonka tuulet yltyvät ajoittain jopa 27 metriin sekunnissa. 

Gran Canariaa joskus kutsutaan Euroopan Hawaiksi siistä syystä, että se tarjoaa upeita aaltoja suffaajille ympäri vuoden. Las Palmasista Gáldariin kulkevalla rannikkoviivalla on mitattu jopa 5-metrisiä aaltoja.

Gran Canarian yöelämä - parhaat paikat majoittumiseen

Gran Canarialle yöelämän perässä matkaavien kannattaa majoittua saaren suurimpaan kaupunkiin Las Palmasiin, josta löytyy paras valikoima baareja, ravintoloita ja klubeja. Pääkaupungista löytyy lukuisia tanssipaikkoja, jotka vilisevät paikallisia, opiskelijoita ja lomalaisia viikon ympäri. Perinteisempien baarien lisäksi Las Palmasista löytyy trendikkäitä terasseja sekä elävää musiikkia tarjoavia irkkubaareja. Suosittelemme vierailemaan myös kaupungin kattoterasseilla, joissa voi nauttia hileisen juoman ihaillen upeaa näköalaa yli kaupungin kattojen.

Gran Canarian eteläosan paras yöelämä löytyy Playa del Inglésistä, Maspalomasista ja Puerto Ricosta, jotka kaikki sijaitsevat lähellä toisiaan. On mielenkiintoista, että suuri osa Gran Canarian suosituimmista yökerhoista ja baareista sijaitsevat ostoskeskuksissa. Yumbo, Plaza ja Kasbah ovat kuuluisimmat näistä yöelämän keskuksista ja ne sijaitsevat lähellä Playa del Inglésin lomalaisia

Playa del Inlgésistä löytyy myös yksi koko maailman kuuluisimmista klubeista. Maineikas Pacha Gran Canaria järjestää erilaisia teemabileitä vuoden ympäri ja sisään pääsee usein ainoastaan etukäteen ostetulla lipulla.

Gran Canaria on tunnetusti HLBT-ystävällinen lomakohde ja saaren kuuluisat Pride-tapahtumat järjestetään Maspalomasissa ja Playa del Inglésissä. Saari tarjoaa mukavasti vaihtoehtoja Gran Canarian venebileitä rakastaville ja lähes kaikkiin paketteihin kuuluu rajaton alkoholitarjoilu. MTV Pacha Party Boats järjestää kuuluisimpia venebileitä ympäri vuoden maanantaisin, tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Jos venebileiden sijaan haluaisi tutustua perinteisiin espanjalaisjuhliin, kannattaa suunnistaa Gran Canarialle karnevaaliaikaan. Kolmeviikkoisten juhlien aikana järjestetään lukuisia eri tapahtumia ympäri saarta ja vauhti on lähes yhtä villiä kuin Riossa. Karnevaalien päätapahtumat järjestetään Las Palmasissa, Maspalomasissa, Moganissa ja Galdarissa. Muissakin kylissä juhlitaan karnevaaleja omien perinteiden mukaan, joten kannattaa ottaa etukäteen selvää mihin tapahtumiin haluaa osallistua. 

On myös hyvä muistaa että Espanjassa yöelämä lähtee käyntiin Suomeen verrattuna hyvin myöhään. Baarit alkavat täyttyä vasta klo 23 jälkeen ja jotkut klubit avaavat ovensa vasta klo 01-02 aikaan. Tämä myös tarkoittaa sitä että juhlat todella jatkuvat aamunkoittoon asti ja klubilta voi suunnistaa suoraan aurinkotuoliin keräämään voimia seuraavaa yötä varten.

 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Gran Canaria? Varaa lippusi kohteesta Gran Canaria upeisiin paikkoihin kuten Lanzarote ja Tenerife. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.