Kanariansaarten parhaimmat rannat

Kanariansaarten lämpimät rannat houkuttelevat matkailijoita nauttimaan auringosta ja rennosta rantaelämästä ympäri vuoden. Laadimme listan Kanariansaarten parhaimmista rannoista matkailijoiden iloksi. Mikä niistä on sinun oma suosikkisi?

1. Corralejo

Fuerteventura - Corralejon ranta

Fuerteventuran saarella sijaitsevalla Corralejon rannalla ei tarvitse riidellä muiden turistien kanssa auringonottopaikoista. Yli 10 kilometriä pitkä Corralejo kuuluu Fuerteventuran parhaimpiin rantoihin ja erityisesti lapset rakastavat leikkiä rannan valtavien hiekkadyynivuorten huipuilla. 

Läheinen Corralejon rantakaupunki on taas yksi saaren suosituimmista lomakohteista. Corralejon rannalta pääsee kaupunkiin kätevästi paikallisella linja-autolla ja kohteesta löytyy palveluita niin lapsiperheille kuin juhlijoillekin. 

2. El Bollullo

Teneriffa, El Bolullon ranta

Teneriffalta löytyy niin vaaleahiekkaisia kuin tummiakin rantoja. Saarelle tuotiin aikoinaan valtavia lasteja vaaleaa hiekkaa Saharan autiomaasta ja luonnonrannan tunnistaa sen hiekan tummasta väristä. El Bollullo on yksi Teneriffan kauneimmista luonnonrannoista ja se sijaitsee vain neljä kilometriä saaren suositusta Puerto de la Cruzin kaupungista itäänpäin. 

El Bolullolta löytyy pieni chiringuito-rantabaari josta saa erinomaista kalaruokaa ja sieltä voi seurata huikeaa auringonlaskunäytöstä iltaisin. Rannalta voi tehdä myös kävelyretken viereisille Los Patosin ja El Pozon rannoille, jotka ovat nudistien suosiossa. 

Katsasta Teneriffan loma-asuntojen huikea valikoima ja suunnittele oma unelmalomasi Kanarian lämpimän auringon alla. 

3. Playa del Inglés

Playa del Ingles - Gran Canaria

Moni nyrpistää nenäänsä kuullessaan sanan Playa del Inglés. Mieleen tulee ehkä ensimmäisenä täpötäydet englantilaisbaarit ja ruuhkaiset rannat. Tämä supersuosittu eurooppalaisten matkasuosikki on kuitenkin valtavasta matkailijamäärästä huolimatta pysytellyt Kanariansaarten parhaimpien lomakohteiden kärkikymmenikössä. Syy siihen lienee sen tyrmäävä ranta Playa del Inglés. 

Playa del Inglés on lähes kolme kilometriä pitkä ja se tarjoaa lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Rantalomakohde on jo vuosikymmenien ajan ollut suomalaisten suosiossa ja alueelta voikin löytää suomalaisten omistamia yrityksiä, kuten vuonna 2002 perustetun ravintola Mummolan. Lähde nauttimaan Gran Canarian suosikkirannasta ja löydä oma loma-asuntosi Playa del Inglésistä

4. Famara

Lanzarote - Famaran ranta

Kaunis ja hieman syrjäisempi Famaran ranta sijaitsee Lanzaroten saaren luoteisosassa. Sitä ympäröi 600 metriä korkea vuoriseinämä ja se on erityisesti surffaajien ja varjoliitäjien suosiossa.

Lanzaroten parhaimpiin rantoihin kuuluva Famara sijaitsee Caleta de Famaran kylässä, josta löytää paljon ravintoloita, kauppoja ja aktiviteettimahdollisuuksia. Vaikka kylästä löytyykin kaikenlaisia palveluita, on se kuitenkin syrjäisemmän sijaintinsa vuoksi välttynyt suuremmalta turistiaallolta ja siellä vallitsee vieläkin mukavan rento kalastajakylän tunnelma. 

5. Hermigua

La Gomera - Playa de Hermiguan ranta

La Gomeran saari on kuuluisa sen hienosta Garajonayn kansallispuistosta, jossa kasvaa mahtavia 30-metrisiä laakeripuita. Saaren koillisosassa sijaitsee Hermiguan luonnonkaunis ranta, jota kannattaa lähteä ihailemaan vieraillessaan saarella. 

Mikäli päivä on tuulinen ja meri kovin äkäinen, voi päivästä nauttia rannan luonnon merivesialtaassa tai siirtyä läheiselle Playa de la Caletan rannalle, joka sopii paremmin uimareille sen suojaisamman sijainnin vuoksi. 

6. Las Canteras

Las Canterasin ranta, Gran Canaria

Las Palmasissa, Gran Canarialla sijaitseva Las Canterasin ranta on kuin pienikokoinen Havanna: pienet kadut ovat täynnä baareja, kahviloita ja ravintoloita ja niiden edessä avautuu kaunis 3 kilometriä pitkä puuterihiekkaranta. Tunnelma on sekoitus paikallista rentoa elämää ja matkailijoiden iloista lomahuumaa. Tämä urbaani paratiisiranta on monen Kanarian matkailijan kestosuosikki.

7. Las Conchas

Lanzaroten pohjoisosassa sijaitsevan Graciosan saaren Las Conchas-ranta on loistava paikka paeta turistikeskusten hälinää. Graciosan saaren teitä ei ole ollenkaan asfaltoitu ja asukasluku on vain vajaat 700. La Graciosan saari toimi Robert Louis Stevensonin inspiraationa kun hän kirjoitti kuuluisaa Aarresaari-romaaniaan. Kun pääsee ihailemaan saaren turkoosina kimmeltävää merta ja kultaisia hiekkarantoja ymmärtää hyvin miksi.

Lanzaroten lomalaisten kannattaa varata yksi päivä La Graciosan vierailuun, sillä se on ehdottomasti Kanariansaarten helmistä. 

8. Las Teresitas

Tenerife - Las Teresitas

Las Teresitas kuuluu Teneriffan pohjoisosan suosituimpiin rantoihin. Istutetut palmupuut ja Saharasta kiikutettu hieno hiekka ovat omiaan luomaan todellista postikorttimaisemaa rannalla. Teresitas sijaitsee San Andresin kalastajakylässä, jossa voi nauttia herkullisia merenantimia saaren parhaimmissa kalaravintoloissa. 

9. Maspalomas

Gran Canaria - Maspalomas

Hieman yli 2,7 kilometriä pitkä Maspalomas on Gran Canarian toiseksi pisin ranta. Sen valtavat hiekkadyynit koristavat lähes jokaista saaren postikorttia ja se on myös yksi Gran Canarian parhaimmista nudistirannoista. Maspalomasin läheltä löytyy kaunis rantabulevardi baareineen ja ravintoloineen, mutta meno on astetta rauhallisempaa verrattuna viereiseen Playa del Inlgésiin. 

10. Papagayo

Lanzarote - Papagayon ranta

Playa Blancan lomakohteen lähellä sijaitsee yksi Lanzaroten kauneimmista rannoista. Upealle Papagayon rannalle pääsee autolla 15 minuutissa Playa Blancalta tai vaihtoehtoisesti vesitaksilla. Ranta on osa Los Ajachesin luonnonpuistoa ja sen kirkkaat ja rauhalliset vedet ovat snorklaajien ja lapsiperheiden suosiossa. Rannalla on rento rantabaari jossa voi seurata kaunista auringonlaskunäytöstä iltaisin rantapäivän päätteeksi. 

Kanariansaarten lomalla pääsee nauttimaan rennosta rantaelämästä hienon hiekan, turkoosin veden ja huojuvien palmupuiden koristamissa maisemissa. Rannat ovat kaikki omalla tavallaan upeita ja tarjoavat muutakin kuin perinteisiä rantaunelmia. 

Muita artikkeleita Kanariansaarista

Kartta Kanariansaarten parhaimmista rannoista