Gran Canarian kätketyt rantaparatiisit

Jos sinun täytyisi listata kolme rantaa Gran Canarialla, mieleen tulisi varmasti ensimmäisenä Playa del Inglés, Maspalomas tai ehkäpä Las Palmasin kuuluisa Las Canteras.

Gran Canarialta löytyy kuitenkin yli 80 rantaa, joista voit valita juuri omalle rantapyyhkeellesi sopivan vaihtoehdon. Mutta miten löytää nämä kätketymmät rannat, jos ei tunne saarta hyvin ja espanjankin kieli on vielä hakusessa?

Ei hätää, sillä olemme koonneet tähän paikallisten neuvojen perusteella listan Gran Canarian salatuista rantaparatiiseista. 

1. Playa del Confitalin ranta

El Confitalin ranta

El Confital on hyvin keskeinen, hiljaisempi ranta Las Palmasissa, aivan Las Canterasin rannan jatkeena. Kun näkee tämän luonnonkauniin rannan, on vaikea uskoa että sen vieressä sijaitsee yksi Gran Canarian vilkkaimmista rannoista. Tämä paikka kuuluu Las Palmasin upeimpiin nähtävyyksiin. 

El Confitalin ranta kuuluu paikallisten ja erityisesti surffaajien lempipaikkoihin Gran Canarian pääkaupungissa. Uimapuvun käyttö on rannalla vapaaehtoista ja täällä voi nauttia saaren mahtavimmista auringonlaskuista. 

Kunta: Las Palmas de Gran Canaria
Rannan pituus: 180 m
Etäisyys lentokentältä: 30 km
Etäisyys Las Palmasin keskustasta: 5.3 km

2. Playa del Juncalin ranta

El Juncalin ranta

Agaeten kunnassa sijaitseva suojaisien kallionjyrkänteiden reunustama El Juncalin ranta tunnetaan myös nimellä Playa del Puertito. Tällä kuvankauniilla, kivikkoisella rannalla voi vaivatta pulahtaa uimaan, sillä El Juncalilla ei juurikaan ole allokkoa.

Myös tällä rannalla saa paistatella päivää ilman rihman kiertämää. Rannalle on vaikea saapua ja ehkä senkin vuoksi se on pysynyt neitseellisempänä jo pitkän aikaa. Ranta sijaitsee GC2-moottoritien lähellä, mutta rannalle täytyy kävellä kivikkoista ja paikoiten jyrkkää kallionjyrkännettä pitkin. 

Kunta: Gáldar
Rannan pituus: 120 m
Etäisyys lentokentältä: 53.9 km
Etäisyys Las Palmasin keskustasta: 30.6 km

3. Playa de Guayedra

Guayedran ranta

Majesteetilliselta Guayedran rannalta voi ihailla Gran Canarian upeimpia luonnonmaisemia ja henkeäsalpaavia auringonlaskuja. Guayedran rannan löytää matkaamalla Agaeten laaksosta lähtevää tietä pitkin kohti rannikkoa. Rannan laavamaisema, jyrkät kallioseinämät ja naapurisaarella näkyvä upea Teiden tulivuori tekevät maisemasta todella ainutlaatuisen.

Suurin osa rannalle saapuvista vierailijoista jättää auton kauemas ja jatkaa matkaa kävellen. Rannalle on mahdollista saapua vain nelivetoisella autolla huonokuntoisten teiden vuoksi. Varsinkin matalaveden aikaan rannalta voi löytää upeita hiekkakaistaleita, mutta joskus aallot saattavat kasvaa hyvinkin korkeiksi. Joka tapauksessa ranta on kokemisen arvoinen ja sieltä saa upeita luontokuvia matkamuistoihin. 

Kunta: Agaete
Rannan pituus: 200 m
Etäisyys lentokentältä: 62.2 km
Etäisyys Las Palmasin keskustasta: 38.9 km

4. Playa de San Felipe

Playa de San Felipen ranta

Jokaisella vierailukerrallamme San Felipen rannalla on liehunut uimareita varoittava punainen lippu. Tässä ehkä yksi syy siihen, miksi tämä upea ranta ei ole saavuttanut kovinkaan suuria kävijämääriä. Moni saapuukin tänne ihailemaan saaren upeaa pohjoispuolta, joka on vihreämpi ja villimpi verrattuna eteläisiin lomakohteisiin. 

Jos et uskaltautu huimapäisten aaltojen vietäväksi, voit pulahtaa uimaan alueella sijaitseviin merivesialtaisiin, kuten Charco de San Lorenzoon. Merivesialtaat voi löytää kääntymällä GC2-moottoritieltä kohti rannikkoa lähellä El Roqueta. 

Kunta: Santa María de Guía
Rannan pituus: 450 m
Etäisyys lentoasemalta: 42.5 km
Etäisyys Las Palmasin keskustasta: 19.3 km

5. Playa del Puerto

Playa del Puerton ranta

Pieni Playa del Puerton eristäytynyt ranta sijaitsee lähellä Aldean satamaa. Monta kertaa rannan löytää täysin tyhjillään, sillä edes kaikki paikalliset eivät tunne tätä pikkuruista poukamaa. Olimme hämmästyneitä kun kuulimme, että tällä pienellä rannalla on jopa nimi. 

Playa del Puerton rannalle vie helpohko patikkapolku, joka poikkeaa myös Caseronesin arkeologisten kaivuumaiden läheltä. Pienten patikoijien pettymykseksi siellä löytyvät luurangot eivät ole aitoja, vaan ne demonstroivat kaivauksien mielenkiintoisia löytöjä.

Kunta: La Aldea de San Nicolás
Rannan pituus: 30 m
Etäisyys lentoasemalta: 87.3 km
Etäisyys Las Palmasista: 64.2 km

6. Playa de Veneguera

Venegueran ranta

Venegueran ranta sijaitsee Mogánin kunnan ehkä vaikeimmin saavutettavissa kohdassa. Venegueran kylästä täytyy vielä ajaa vajaan puolen tunnin verran kivikkoista tietä pitkin kohti rannikkoa. Suosittelemme siis lämpimästi tutustumaan tähään upeaan luonnonrikkauteen, jos allasi on nelivetoinen menopeli. Tavallisella autollakin pääsee perille - jos vain auton renkaat tekevät yhteistyötä. 

Venegueran ranta on puoliksi kiveä, puoliksi hiekkaa. Rannalle kannattaa ottaa eväät ja vettä mukaan, tämä on todellista Gran Canarian villiä länttä. Sivilisaation läheisyydestä kertoo vain silloin tällöin rannan ohi lipuva vene.

Kunta: Mogán
Rannan pituus: 370 m
Etäisyys lentokentältä: 75.4 km
Etäisyys Las Palmasista: 100 km

7. Playa de Sardina del Norte

Sardina del Norten ranta

Viimeiseksi esittelemme tämän listan ehkä suosituimman rannan, joka on kuitenkin melko tuntematon matkailijoiden keskuudessa. Sardina del Norten rannalla tapaa pääasiassa monihenkisiä paikallisperheitä, jotka saapuvat rannalle viettämään päivää piknik-korien, aurinkotuolien, -varjojen ja matkapöytien kera. He tuskin ovat päättäneet muuttaa rannalle, vaikka siltä saattaa näyttääkin. 

Vaikka Sardina del Norte onkin hyvin pieni ranta, löytyy siellä matalaveden aikaan kohtuullisesti tilaa auringonpalvojille. Alue kuuluu saaren suosituimpiin sukelluskohteisiin ja täältä saat myös todella herkullista kalaruokaa. Alueen nimikkolautanen sisältää tietenkin tuoreita, antoisassa voissa paistettuja sardiineja. 

Kunta: Gáldar
Rannan pituus: 80 m
Etäisyys lentokentältä: 54.1 km
Etäisyys Las Palmasista: 30.8 km