Gran Canarian 10 parhainta rantaa

Suomalaisten suosikkikohde Gran Canaria on aina ollut hyvin tunnettu sen paratiisimaisista rannoistaan. Olemme listanneet tähän artikkeliin saaren kymmenen suosikkirantaamme. Tästä voi alkaa seuraavan Gran Canarian matkasi suunnittelu. 

Anfi del Mar

Anfi del Mar

Teneriffan kaunein täysin ihmisen rakentama ranta Santa Cruz de Tenerifen lähellä on nimeltään Playa de las Teresitas. Myös Gran Canaria on rakennuttanut oman paratiisirannan saaren lounaisosaan: Anfi del Marin. Anfi del Maria ympäröi kaunis palmupuiden ja kukkien reunustama bulevardi ja vesi on hämmästyttävän kirkas ja turkoosi. 

Güigüi

Güigüi

Güigüilla uimapuvun käyttö on vapaaehtoista. Voi olla että koko ranta tulee olemaan yksinomaan sinun käytettävissäsi, ottaen huomioon sen vaikean saavutettavuuden. Rantoja on itse asiassa kaksi, ja ne sijaitsevat jyrkän rotkon juurella. Tämä on rauhallista rantapäivää kaipaavan lempikohteita Gran Canarialla!

Las Canteras

Las Canteras

Las Palmasin vahvaan suosioon on vaikuttanut suuresti sen edessä avautuva, lähes kolme kilometriä pitkä Las Canteras, joka on koko saaren pisin ranta. Kun matkailijat huomasivat että etelässä on aurinkoisempaa, matkailuteollisuus siirtyi saaren toiselle puolelle Playa del Inglésin lähistölle. Joka tapauksessa panza del burroksi kutsuttu pilvi (suom. aasin maha) joka peitti monesti Las Palmasin taivaan, ei ole enää kahteen vuoteen näyttäytynyt. Voi siis olla että Las Palmasin vetovoima vahvistuu vuosien saatossa uudelleen.

Maspalomas

Maspalomasin hiekkadyynit

Gran Canarian kuuluisa Maspalomas on puoliksi aavikkoa, puoliksi nudistien ja turistien suosimaa rantaa. Alue kuuluu suojeltuun luonnonpuistoon, jonka vuoksi alueelle ei ole noussut ketjuhotelleja. Sen vuoksi ranta ihastuttaa luonnollisuudellaan ja kultaiset hiekkadyynit tekevät siitä hyvin ainutlaatuisen. 

Mogán

Mogán

Puerto de Mogánin edessä sijaitseva Mogán on myös rakennettu ranta. Tätä kylää kutsutaan lempinimellä Pieni Venetsia sen lukuisien kanaalien vuoksi. Puerto de Mogán on erinomainen matkakohde juuri sen idyllisen tunnelman ja kauniin rannan vuoksi. 

Playa del Inglés

Playa del Inglés

Playa del Inglés, eli englantilaisten ranta ei kuhise pelkkiä engelsmanneja, vaan myös saksalaisia, skandinavialaisia ja myös espanjalaisia paikallisia. Playa del Inglés on 2700 metriä pitkä, eli vain 10 metriä naapurirantaa Maspalomasia lyhyempi. 

Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Ricon rannalla vallitsee hyvin karibialaismainen tunnelma. Tämä voi johtua tuulessa leijuvista palmupuista, turkoosinsinisestä taivaasta ja polttavasta auringonpaisteesta. Vai olisiko syy sittenkin rentoutuneessa ja kiireettömässä ilmapiirissä. Saat päättää itse. 

Sardinia del Norte

Sardina del Norte

Sardinia del Nortea ei kannata sekoittaa Sardinia del Surin kanssa, joka on lähellä Vecindariota. Sardinia del Norte on sukeltajien sekä kalastajien suosima ranta. Täältä haetaan alueen ravintoloiden herkulliset sardiinit, joita tarjoillaan suuren sitruunakasan saattelemana. 

Tauro

Tauro

Tauro on 440 metrin pituudellaan Móganin kunnan pisin ranta ja kuuluu alueen suosituimpiin rantoihin. Móganin kunta pitää rannasta hyvää huolta, roskia tuskin näkee täällä koskaan. Taurolla sijaitsee myös sympaattinen rantabaari, jossa voi viihtyä pitkään iltaan ihaillen ällistyttävää auringonlaskua. 

Tufia

Tufia

Telden rannalla joudut jakamaan paikkasi auringossa paikallisten kanssa. Tällä visusti salatulla rannalla ei ole baareja tai ravintoloita, joten osta mukaasi vähän olutta ja bocadillo pysäköintialueen vieressä sijaitsevalta chiringuitoksesta. Rannalle pääsee GC-1-moottoritietä, kun muistaa kääntyä El Goron kohdalla kohti rantaa. 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Gran Canaria? Varaa lippusi kohteesta Gran Canaria upeisiin paikkoihin kuten Lanzarote ja Tenerife. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.