Eteläisen Gran Canarian rannat

Gran Canaria - Maspalomas lighthouseGran Canarian saaren eteläinen puoli toimii matkailijoiden suosimien lomakohteiden keskittymänä. Yksi varma syy eteläisen puolen suosioon on sen upeat rannat, joista varsinkin Playa del Inglés ja Maspalomas ovat myös suomalaisten kestosuosikkeja. 

Esittelemme teille seuraavaksi eteläisen Gran Canarian viisi erilaista, mutta viheättävää rantaa. 

San Augustínin pieni ja rauhaisa ranta

San Augustínin ranta on hyvin pieni ja saattaa olla ajoittain tuulinen. San Augustínin ranta on ollut erityisesti skandinaavien suosiossa ja monen suomalaisen matkanjärjestäjän vakiohotellit sijaitsevat tällä alueella. San Augustínin ranta sijaitsee vain viiden minuutin ajomatkan päässä vilkkaasta Playa del Inglésistä. Tämä 600 metriä pitkä ranta on harvoin ruuhkainen ja sille on myönnetty vuosi toisensa jälkeen sinilippu-ympäristömerkki sen puhtaan veden ja palvelujen ansiosta. Kävelymatkan päässä rannasta sijaitsee San Augustínin ostoskeskus, jossa on paljon erilaisia liikkeitä ja ravintoloita. 

Matkailijoiden ikisuosikki Playa del Inglés

Gran Canaria - Playa del Ingles

Noin 2700-metrinen Playa del Inglésin ranta on Gran Canarian kolmanneksi pisin ranta aina pääkaupungin Las Canterasin ja Maspalomasin rannan jälkeen. Playa del Inglés on myös saaren yksi suosituimmista rannoista. Vuosittaiset luvut osoittavat, että Playa del Inglésin, Maspalomasin ja lähellä sijaitsevan San Augustínin matkailijamäärät tekevät tästä eteläisestä loma-alueesta koko Espanjan suosituimman.

Playa del Inglés saatta monille vaikuttaa hieman ankealta matkailukohteelta englantilaisbaareineen ja 70-luvun ostoskeskuksineen. Siitä huolimatta kohteeseen saapuu valtava määrä matkailijoita vuosi toisensa jälkeen, eikä Playa del Inglésin rannallakaan täydy riidellä tilasta edes aurinkoisina päivinä.  

Hiekkadyyniparatiisi Maspalomas

Charca y Playa de Maspalomas


Maspalomasin hiekkadyynit ja sen upea ranta ovat maailmankuuluja. Mikäli lomailet Playa del Inglésissä, voit kävellä Maspalomasiin suuntaamalla länteen päin. Sen valtavia hiekkavuoria ei voi olla huomaamatta. Kolumbus vieraili tunnetusti Gran Canarialla matkallaan Amerikkaan vuonna 1492. Hän myöhemmin palasi kuuluisalta matkaltaan Gran Canarialle ja jäi toviksi nauttimaan Maspalomasin rantojen suojaisista hiekkadyyneistä. Kolumbus on siis saattanut olla eteläisen Gran Canarian ensimmäinen turisti!

Montaña Arena

Eikö turistien täyteinen Playa del Inglés houkuttele? Saattaa olla että rauhaisa Montaña Arenan ranta on sinulle oiva kohde hiljaisen rantapäivän viettoon. Rannalla ei ole kovinkaan paljon nähtävää, vain sininen meri ja taustalla lepäävät kukkulat värittävät karua maisemaa. Montaña Arenan ranta sijaitsee kymmenen minuutin kävelymatkan päässä pysäköintialueesta. Ehkä siksikin matkailijat eksyvät rannalle harvemmin ja se on enemmänkin paikallisten suosiossa. 

Pozo Izquierdo - vesiurheilijan paratiisi

Bolonia windsurf

Santa Lucía de Tirajanan ainoa ranta Pozo Izquiero ei ehkä ole saaren kauneimpien rantojen joukossa, mutta sillä on oma vihätyksensä. Ranta on purjelautailijoiden suuressa suosiossa ja siellä on järjestetty monta kertaa lajin maailmanmestaruuskilpailuja. Tämä vajaa 1300 metriä pitkä ja 20 metriä leveä ranta ei ehkä ole parhaimpia rantoja uimiseen, mutta voit lähteä sinne ihailemaan aalloilla ratsastajien vauhdikasta taiteilua. Rannalla on myös pieni El Vienton (suom. tuuli) ravintola, joka tarjoaa kansainvälisiä herkkuja ja erinomaisia kasvisruokia.