Päiväretki Fuerteventuran Isla de Lobosin saarelle

Viidentoista minuutin laivamatkan päässä Fuerteventuran suosituimmasta lomakohteesta Corralejosta sijaitsee pikkuruinen saari, jota asuttaa kourallinen vanhoja kalastajia. 

Isla de Lobos on niin pieni, että se saa Kanariansaarten toisen "hylätyn saaren" La Graciosan näyttämään ruuhkaiselta turistikohteelta. 

Isla de Lobosin saari, Fuerteventura, Kanariansaaret

Isla de Lobosin kohokohdat

Monet Isla de Lobosille matkaavat luulevat löytävänsä periltä upean paratiisisaaren jota reunustaa kultahiekkainen rantaviiva ja turkoosi meri. La Graciosalta niitä löytyy, mutta Isla de Lobos on aivan omanlaisensa "aarressaari". 

Saarelle matkaava lautta täyttyy harvoin auringonpalvojista. He yleensä tietävät että Corralejon dyynit ovat siihen paras vaihtoehto ehkä koko Kanariansaarilla. 

El Puertito, Isla de Lobosin saari, Fuerteventura, KanariansaaretRantaihmiset yleensä eivät eksy Isla de Lobosille koska sieltä ei löydy paljonkaan rantoja. Fuerteventura on täynnä upeita karibiamaisia rantoja ja mikä parasta, suurimmalla osalla saaren rannoista ei ole uimapukupakkoa, ja sen kyllä huomaa hyvin nopeasti. 

Kenen siis kannattaa suunnata Isla de Lobosille? Saarelle kannattaa lähteä patikoimaan ja seuraamaan pikkuisen, aidon Kanariansaaren vaatimatonta elämää. Isla de Lobosilla saa hyvän käsityksen siitä, millaisia Kanariansaaret olivat aikoinaan, ennen kuin massaturismin aalto hyökyi saarten yli jättäen pysyvän jäljen niiden infrastruktuuriin ja elämään. 

Lautta tipauttaa matkustajat pienelle aallonmurtajalle, joka sijaitsee saaren ainoan asutusalueen El Puertiton vieressä. Ja asutuksella tässä tarkoitamme muutamaa talonhökkeliä joista jotkut on kalkittu valkoisiksi kreikkalaiseen tyyliin ja jotkut taas naamioituvat hyvin kivikkoiseen maisemaan. Muutamat kalastajaperheet elävät täällä rauhallista elämää vuoden ympäri. Kesäkuukausina saari ruuhkautuu ajoittain, kun Fuerteventuralaiset ja matkailijat tupsahtavat saarelle joukoittain päiväretkelle. 

Suolakasautumia, Isla de Lobosilla, Kanariansaarten Fuerteventuralla

Saarelta löytyy verrattain hyvä vierailupiste matkailijoille, joka valottaa hieman saaren historiaa ja kertoo muun muassa mihin saaren nimi Isla de Lobos juontaa juurensa. Isla de Lobos (suom. susien saari) sai nimensä saarella aikoinaan eläneen hyljelajin mukaan. Saaren valloittajat kuitenkin tappoivat ne kaikki jo ajat sitten. 

Saarelta löytyy paljon sitä halkovia ja reunustavia polkuja jotka vievät pienille, kivisille poukamille ja saaren yksinäiselle majakalle. Saarella on myös pieni tulivuorenhuippu La Caldera, jolle voi kiivetä ihailemaan avautuvia näkymiä. Saarelta löytyy myös yksi viehttävä poukama Playa de la Caleta, johon voi levittää aurinkopyyhkeensä ja pulahtaa turkoosiin veteen. 

Playa de la Caleta, Isla de Lobosin saari, Fuerteventura, Kanariansaaret
Isla de Lobos on viehättävä pieni saari ja vaikka se ei ehkä olekaan mikään parattiisi maan päällä, on vierailu siellä yksi Fuerteventuran loman kohokohtia. Lautta Isla de Lobosille kulkee päivittäin epämääräisin kellonajoin Corralejosta ja meno-paluu maksaa noin 15 euroa.

Mikäli suuntaat paikkoin lomalle Fuerteventuralle, katsasta myös saaren viisi kohokohtaa sekä artikkelimme Fuerteventuran road tripistä