Missä yöpyä Fuerteventuralla

Paratiisirannoistaan kuuluisa Fuerteventura kuuluu monen Kanariansaarten matkaajan lomaklassikoihin. Pitkien rantojen ja hiekkadyynien tuliperäinen Fuerteventura on todellinen auringonpalvojan unelma ja sen pienten kaupunkien viehättävän rento tunnelma vetoaa myös rauhallisempaa lomakohdetta kaipaaviin matkailijoihin. Saari on täydellinen lomakohde niin pariskunnille, perheille, luontomatkailijoille kuin rentoon rantalomaankin. Katsasta saaren parhaimmat majoituskohteet ja suunnittele unelmien loma Fuerteventuran lämpimän auringon alla!

Fuerteventura - Playa Cofeten ranta

Loma Fuerteventuran parhaimmilla rannoilla

Fuerteventuran ehdottomin valttikortti on sen upeat paratiisirannat. Auringonpalvojien lisäksi saari houkuttelee vesiurheilijoita, jotka majoittuvat useimmiten saaren pohjois- ja eteläkärkeen. Vallaton Atlantin meri pyyhkii rannikkoa molemmin puolin, tehden saaresta ympärivuotisen unelmakohteen purjehtijoille, surffaajille, purje- ja leijalautailijoille sekä sukeltajille. 

Surffausta Fuerteventuralla

El Cotillo, Majanicho ja Isla de Los Lobos houkuttelevat lautailijoita ympäri maailman. Aloittelijoiden kannattaa kääntyä esimerkiksi FreshSurfin, Las Dunas Surf Schoolin tai Free Surfers Schoolin puoleen, jotka kaikki järjestävät alkeiskursseja ammattitaitoisten opettajien opastuksella. Niistä jokainen myös vuokraa tasokkaita välineitä ammattiurheilijoille. Vesiurheilijoiden kannattaa etsiä vuokrattavaa loma-asuntoa El Cotillon pienestä rannikkokylästä, jonka vieressä oleva Playa Aljibe de la Cuevan ranta on yksi surffareiden sekä nudistien suosikkikohteita Fuerteventuralla. 

Kitesurfing, Fuerteventura, Canary Islands


Suosittelemme vierailemaan Fuerteventuran kuuluisalla Sotavento de Jandían rannalla, joka sijaitsee Pájaran kaupungin edessä. Sotaventon ranta jää Barcan ja Risco El Pason rantojen väliin ja sen pituus on yhteensä noin viisi kilometriä. Ranta sijaitsee Costa Calman (suom. tyyni rannikko) alueella ja sen aallot sopivat täydellisesti leijalautailun harjoittamiseen. Sotaventon leveys on paikoittain jopa 100 metriä leveä ja sen hiekkadyynit tarjoavat myös mukavasti tilaa saaren nudistimatkailijoille. 

Corralejon ranta, Fuerteventura

Cofeten ranta (tunnetaan myös nimellä Barlovento) on yksi saaren varjelluimmista helmistä. Rannalle pääsee ainoastaan vaikeakulkuista hiekkatietä pitkin Morro Jablen kaupungista eikä rannalta löydy minkäänlaisia palveluita. Siitä huolimatta rantaa ei kannata jättää väliin Fuerteventuran lomalla. 

El Cofeten yli 12 kilometriä pitkä rantaviiva ja sitä ympäröivä karu luonto on kuin suoraan toiselta planeetalta ja rannan takana nousevat 800 metriä korkeat Jandian vuoret tuovat lisää dramaattisuutta avautuvaan maisemaan. Cofete on eittämättä yksi Fuerteventuran parhaimmista rannoista

Perheloma Fuerteventuralla - parhaat lomakohteet

Fuerteventuralta loma-asunnon varanneet lapsiperheet viihtyvät erityisesti pohjoiskärjessä sijaitsevan Corralejon pitkillä rannoilla ja hiekkadyyneillä. Turkoosi vesi, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkadyynit ja tulivuorimaisemat tekevät Corralejosta yhden saaren suosituimmista lomakohteista. Corralejosta voi vaikka hurauttaa lounaalle läheiseen El Cotillon kalastajakylään ja vierailla samalla Playa de Los Lagosin suojaisilla rannoilla.
 
Vuokra-autolla voi suunnata Corralejosta päiväretkelle saaren eteläkärkeen saakka, jossa kannattaa ainakin vierailla Sotaventon hiekkadyynien väliin muodostuneilla laguuneilla. Fuerteventuralta löytyy lukematon määrä matalia, puhtaita hiekkarantoja, jotka ovat muodostuneet tuliperäisen maaston pieniin poukamiin tai valtavien hiekkadyynien väliin. Maisema on kuin suoraan Karibian postikortista. 

 
Perheloma Fuerteventuralla

Lapsiperheet päätyvät usein majoittumaan loma-asuntoon Caleta de Fusten rannikkokaupunkiin, jonka loistavat palvelut ja monipuoliset aktiviteetit pitävät kaikenikäiset tyytyväisinä. Erityisen suosittuja ovat delfiinien ja valaiden bongausretket sekä Oasis Parkin eläinpuisto läheisessä La Latijassa. Oasis Park on 780,000 neliömetrin koollaan Kanariansaarten suurin kasvitieteellinen teema- ja eläinpuisto. Puistossa tapaa muun muassa elefantteja, kirahveja ja merileijonia. 

Oasis Park, Fuerteventura

Fuerteventuran yöelämä - parhaat kohteet majoittumiseen

Vaikka pääasiassa Fuerteventura onkin rento ranta- ja luontolomasaari, löytyy sen suositummista kaupungeista mukavasti viihdettä myös auringonlaskun jälkeen. Jos haluaa yhdistää Fuerteventuran lomaan myös vilkkaampaa yöelämää, kannattaa majoittua Corralejon kaupunkiin saaren pohjoiskärkeen. Kaupungin pääkadulta Nuestra Señora del Carmenilta löytyy mukava valikoima saaren parhaimpiin lukeutuvia klubeja ja baareja. Illan voi aloittaa kaupungin merenrantabulevardilla sijaitsevilla terasseilla auringonlaskua ihaillen ja siirtyä vaikka kuuntelemaan live-musiikkia Rock Cafen baariin tai San Miguelin cerveceríaan. Mikäli tanssijalka vipattaa armottomasti, kannattaa ottaa suunta kohti kaupungin kuuminta yökerhoa, Waikikiä. 

Sunset Lounge, Fuerteventura

Vilkkaampaa yöelämää löytyy myös saaren pääkaupungista, Puerto del Rosariosta. Kaupungin yökerho Magma Disco Lounge houkuttelee paikallisia kauempaakin ja se järjestää myös hauskoja teemajuhlia ympäri vuoden.

Myös aiemmin mainitusta Caleta de Fusten rannikkokaupungista löytyy mukavasti iltaohjelmaa ja tarjontaa juhlijoille. Caleta de Fustessa illan voi aloittaa cocktaililla El Faro Lounge Barissa tai Wine Barissa ja iskeä kannat kattoon Pub Venusin discossa. Caleta de Fustessa järjestetään joka heinäkuun lopulla suosittu kaksipäiväinen rantajuhla, jonka aikana rannalla järjestetään tasokkaita konsertteja ja muuta ohjelmaa. Caleta de Fusten rantabileet järjestettiin ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten ja viime vuonna ne houkuttelivat paikalle jopa 10 000 juhlijaa. 

Yöelmää Fuerteventuralla

Fuerteventuran luonto - parhaat paikat majoittumiseen

Fuerteventurasta tuli Unescon suojelema biosfäärialue vuonna 2009 sen ainutlaatuisen luonnon ansiosta. Saari on todellinen luontomatkailijan paratiisi, jossa tuliperäinen maasto, valtavat hiekkadyynit ja häikäisevän kauniit rannat tuovat upeita kontrasteja maisemaan. Pohjoiskärjessä sijaitseva La Oliva on täydellinen luonnonystävän lomakohde, josta pääsee nopeasti esimerkiksi Tindayan pyhälle vuorelle patikoimaan. Reippailijoiden kannattaa myös käydä tutustumassa Vallebrónin upeaan suojelualueeseen, jonka rajojen sisään jää kaksi upeaa laaksoa: Valle Grande ja Valle Chico. Tien varrella on useita näköalatasanteita, josta avautuu upea maisema laaksoihin. 

Fuerteventuran luonto

Saaren keskellä sijaitsevia Antiguan ja Tuinejen kaupunkeja ympäröi ainutlaatuinen ja upea maaseutu. Paikoittain vehreämpi Betancurian maaseutualue sijaitsee niiden pohjoispuolella sekä tuliperäiset Malpaís Granden suojellut maisema-alueet ja Cuchillos de Vigánin luonnonsuojelualue kaupunkien itäpuolella. Näillä tuliperäisillä alueilla voi havaita jähmettyneitä laavavirtoja ja tuhkakukkuloita ja -kenttiä. Jos haluaa majoittua maaseututaloon Fuerteventuralla, nämä kaksi kaupunkia ovat hyviä vaihtoehtoja. 

Jandia, Fuerteventura

Jandían luonnonpuisto sekä häikäisevä Cofeten ranta hallitsevat eteläosassa sijaitsevaa Jandian niemenkärkeä. Yli 14 000 hehtaarin puisto tarjoaa todellisen piilopaikan arjesta irtautumiseen - kaukana saaren matkailijavirroista. Alueelta löytyy lukuisia patikkapolkuja, upeita näköalatasanteita sekä ranta-alueita, joilla ei näy ristin sielua. Juuri Jandían alueelta löytyy monia Kanariansaaren parhaimpiin rantoihin lukeutuvia helmiä. 

Isla Lobosin saari, Fuerteventura

Romanttinen loma Fuerteventuralla - pariskuntien parhaat loma-alueet

Fuerteventura on täydellinen paikka rauhaa ja luonnonkauneutta arvostaville pariskunnille. Fuerteventuran upeat rannat, häikäisevät auringonlaskut ja yksityisyyttä tarjoava luonto tarjoavat ainutlaatuisen miljöön romanttiselle lomalle. Pariskunnat voivat majoittua lähelle Fuerteventuran rantoja vaikkapa omaan yksityiseen huvilaan ja suunnata sieltä päiväretkelle autiolle Isla de Lobosin saarelle kuhertelemaan. Mikäli pariskunnilla on auto käytössä, voivat he suunnata illalla hurmaavaan El Cotillon kalastajakylään romanttiselle illalliselle. 

Pariskunnan loma Fuerteventuralla

Myös Lajaresissa sijaitseva italialainen 722th Art Gallery kuuluu saaren romanttisimpiin ravintoloihin, josta saa ihailla upeaa auringonlaskunäytöstä iltaisin. Ravintolassa järjestetään myös vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä erilaisia teemailtoja. 

Vuonna 2015 Fuerteventura sai erityismaininnan sen kirkkaan tähtitaivaan ansiosta. Mikä sen romanttisempaa kuin suunnata illansuussa rannalle piknik-korin ja viltin kanssa ihailemaan maailmankuulua tähtitaivasta. 

Kuten huomata saattaa, Fuerteventura on monien kontrastien lomakohde. Mihin sitten päättääkin majoittua saarella, löytyy läheltä aina upeita luontomaisemia, häikäisevän kauniita rantoja sekä tuliperäisiä kuumaisemia.  Ei ihme että tämä taianomainen saari on monen suosikkilomakohde Kanarialla. 

 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Fuerteventura? Varaa lippusi kohteesta Fuerteventura upeisiin paikkoihin kuten Tenerife ja Gran Canaria. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.